Sport (2009.)

ŠAH: Završeno Pojedinačno prvenstvo Šahovskog kluba Krk za 2009. godinu (21. prosinca 2009.)

U organizaciji Šahovkog kluba Krk završeno je Pojedinačno prvenstvo kluba za 2009. godinu, a prvakom natjecanja proglašen je Duško Lazić. Tempo igre bilo je 90 minuta po igraču uz bonus od 30 sekundi po potezu. Sistem igre bio je Bergerov - svatko sa svakim. Natjecanje je okupilo deset šahista i jednu šahisticu. U posljednjem 11. kolu postignuti su slijedeći rezultati: u derbiju prvenstva Samblić - Lazić 0:1 (inače susret koji je odredio prvaka), dok su u ostalim susretima igrali Bainac - Jurina 0:1, Jurić - Dijanić 0:1, Margić - Brzac 0:1 i Čaušević - Mrakovčić 1:0. Slobodan je bio Mršić.

Tablica nakon odigranih 11. kola:
01. Duško Lazić - 9 bodova,   
02. Marijan Brzac - 8 bodova,
03. Krešimir Dijanić - 7,5 bodova,
04. Silvano Samblić - 7,5 bodova,
05. Miro Čaušević - 6 bodova
06. Robert Bainac - 4,5 boda
07. Sergio Jurina - 4 boda
08. Karmen Mrakovčić - 3,5 boda
09. Ivan Mršić - 3 boda,
10. - 11. Luka Margić i Marijan Jurić - 1 bod.

Podjela nagrada i priznanja održati će se u 22. prosinca 2009. s početkom u 19.00 sati u prostoriji kluba, nakon čega će uslijediti pojedinačni brzopotezni turnir uz tempo igre od 10 minuta po igraču. Pravo nastupa imaju svi šahisti bez obzira na članstvo i rejting.
U netom završenom vikendu u Konobi Krk održana je proslava 60. godišnjice ŠK-a Krk, osnovanog 31. prosinca 1949. godine. Na proslavi uz evociranje uspomena na protekle godine rada i preminule članove, podijeljena su priznanja najzaslužnijim članovima kluba, nakon čega je upriličen pojedinačni brzopotezni turnir. Tempo igre bio je 5 minuta po igraču, a igralo se u 11 kola po Švicarskom sistemu uz nastupe dvadeset šahista i dvije šahistice iz šahovkih klubova Kraljevice, Kostene, Dražica - Jelenje i Krka. Prvi s 9,5 osvojenih bodova bio je Nenad Dorić (Kostrena), drugi s 8 bodova Mario Štefan (Dražica - Jelenje), a treći sa 7,5 prikupljenih bodova Silvano Samblić (Krka). Sva trojica na kraju su nagrađena plaketama. Sudac turnira bio je ovogodišnji šahovski prvkak - Duško Lazić.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Desetim kolom nastavljeno Pojedinačno prvenstvo ŠK-a Krk za 2009. godinu (14. prosinca 2009.)

U subotu 12. prosinca 2009. u organizaciji  Šahovkog kluba Krk desetim je kolom nastavljeno Pojedinačno prvenstvo ŠK-a Krk za 2009. godinu. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču uz bonus od 30 sekundi po potezu, a sistem igre - Bergerov, i to svatko sa svakim. Na natjecanju je nastupilo deset šahista i jedna šahistica.

Tablica nakon deset odigranih kola izgleda ovako:

01.  Duško Lazić - 8  bodova,   
02.  Silvano Samblić - 7,5 bodova,
03.  Marijan Brzac - 7 bodova,
04.  Krešimir Dijanić - 6,5 bodova,
05.  Miro Čaušević - 5 bodova,
06.  Robert Bainac - 4,5 boda,
07.  Karmen Mrakovčić - 3,5 boda,
08. - 09.  Ivan Mršić i Sergio Jurina - 3 boda,
10. - 11.  Luka Margić i Marijan Jurić - 1 bod.  

Slijedeće, a ujedno i posljednje, kolo na rasporedu je u utorak 15. prosinca 2009. s početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan, te se svi ljubitelji šaha pozivaju na druženje u Šahovski klub Krk (prostor negdašnje Narodne knjižnice). U derbiju prvenstva, koji će odrediti prvaka ŠK-a Krk za 2009., sastaju se Silvano Samblić i Duško Lazić. U ostalim susretima igraju: Bainac - Jurina, Jurić - Dijanić, Margić - Brzac i Čaušević - Mrakovčić. Slobodan će biti Ivan Mršić. 
Mladi grada i otoka Krka odnedavno imaju novu stanicu za izlazak. Naime ŠK Krk poziva sve zainteresirane na druženje uz šah, i to utorkom, petkom i subotom od 18.00 sati u svojoj prostoriji. Osim toga, u nedjelju, 20. prosinca, s početkom u 10.00 sati u Konobi Krk održati će se proslava 60. godišnjice krčkog šahovskog kluba, osnovanog 31. prosinca 1949. godine. Ekipe ŠK-a Krk već se dvije godine natječu u službenim natjecanjima. Prva se ekipa natječe u 2. ligi - zapad, a druga koju čine mlađe snage uz par veterana u 4. ligi - zapad.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Sjajni rezultati mlađih pionira NK-a Krk (10. prosinca 2009.)

Odlične partije i visoko treće mjesto mlađih pionira NK-a Krk daju na znanje da se i s najmlađim nogometašima odlično radi. Naime, oni se natječu u 1. Omladinskoj ligi, i to uz bok najvećima. Nakon završenog jesenjeg djela u deset utakmica zabilježili su devet pobjeda i jedan poraz, uz gol razliku 35:11 i 27 osvojenih bodova. Ovi mladi nogometaši treniraju četiri puta tjedno, i tako zajedno već pet godina, a izvrstan rezultat plod je njihova redovitog treniranja, kao i talenta koji ne može proći nezamijećen. Najveći rezultat ove polusezone bila je pobjeda nad Rijekom - 1:0 - ostvarena u noćnom terminu pred punom tribinom. Cilj samog kluba je da većina ovih mladih igrača u budućnosti postane oslanac prve ekipe, te da najbolji među njima naprave i profesionalne karijere. Treneri koji rade s mlađim pionirima su Nevio Malatestinić, Benjamin Konjić i trener vratara Krunoslav Zmajla. Treba uz to spomenuti i roditelje koji mlade sportaše redovito prate na svakoj utakmici i bez čije bi pomoći zasigurno izostao ovako dobar rezultat.
Mlađi pioniri NK-a Krk: Matias Rošić, Ivan Mrakovčić, Kristian Petruševski, Lukas Rošić, Emanuel Žic, Romano Vulin, Renato Lukarić, Luka Posel, Antonio Stenta, Luka Turčić, Matej Božić, Zlatko Augustinović, Patrik Depikolozvane, Sandro Jerčenović, Mihael Špoljarević, Josip Dujmović, Dorijan Duračak i Leo Kosić. (Milivoj Jurić)


Mlađi pioniri NK-a Krk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Krk jesenji prvak 4.HNL - zapad (09. prosinca 2009.)

Za nogometni klub Krk uspješno je završio prvi jesenji dio u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi - zapad. Krčani su kroz svih 14 kola dokazali superiornost u ligi i zasluženo osvojili lidersku poziciju. U brojkama to bismo mogli prikazati ovako - 14 odigranih utakmica, 10 pobjeda, 3 nerješene utakmice i tek 1 poraz, uz gol razliku 23 dana i 11 primljenih golova, te osvojena 33 boda - 5 više od drugoplasirane Pazinke. Upravo na gostovanju protiv Pazinke Krk derbijem otvara proljetni dio prvenstva, a uz Pazinku i Opatiju konkurira za ulazak u viši rang. U čitavoj priči treba spomenuti izvsnu suradnju trenera Alena Horvata i pomoćnika mu Igora Mihokovića koji malo pomalo slažu igrački kadar za sljedeću sezonu. Alen Horvat bivši je igrač NK Lučki radnik, NK Rijeka, NK Segesta, NK Orijent, NK Novalja, NK Pomorac, a potom i NK Krk, gdje po završetku igračke karijere dobiva posao trenera seniora. Kostur ekipe slaže se godinama, a od starijih tu su Krunoslav Zmajla, David i Ivan Sokolić, Tomislav Jerković, Matko Maglić i Igor Rakocija, te kao pojačanje dovedeni rutiner Saša Ilić, centarfori Vedran Perčić, Vedran Križić, Ivan Crljenica i veznjaci Marko Krešić i Leo Plecić. Od mlađih sve više prilika dobivaju Zoran Stanivuk, Dario Bogović, Toni Prga, Amar Duračak, Antonio Pejanović i Toni Radoslović s kojima zasigurno neće biti zime za krčki nogomet. Treba napomenuti i odlične rezultate u Kupu Hrvatske gdje su Krčani najprije u prvome kolu pobjedili susjedni Ošk iz Omišlja 4:0, zatim Lošinj 3:2, Orijent 3:0, Crikvenicu na penale 6:5, te u finalu nesretno izgubili od Opatije nakon izvođenja penala rezultatom 5:4. Za ovako sjajne rezultate treba imati i sjajne uvijete, a Krčani ih imaju na stadionu Josip Uravić - Pepi. Uz glavni travnjak kakav bi poželio svaki hrvatski klub ove je jeseni otvoren i pomoćni teren s travnatom podlogom koji će zasigurno pomoći nogometašima Krka u što kvalitetnijem radu i još boljim sportskim rezultatima. (Milivoj Jurić)


Seniori NK-a Krk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Osmim kolom nastavljeno Pojedinačno prvenstvo ŠK-a Krk (06. prosinca 2009.)

U subotu, 05. prosinca 2009., u organizaciji Šahovkog kluba Krk osmim je kolom nastavljeno Pojedinačno prvenstvo kluba za 2009. godinu. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču uz bonus od 30 sekundi po potezu. Igralo se Bergerovim sistemom - svatko sa svakim. Natjecanje je okupilo deset šahista i jednu šahisticu.

Rezultati osmog kola :
Robert Bainac - Duško Lazić 0:1
Ivan Mršić - Karmen Mrakovčić 1:0
Marijan Jurić - Silvano Samblić 0:1
Luka Margić - Miro Čaušević 0:1
Sergio Jurina -  Marijan Brzac 0:1

Slobodan je bio Krešimir Dijanić.

Tablica nakon odigranih osam kola izgleda ovako:
01. - 02. Samblić i Lazić
03. Brzac
04. - 05. Dijanić i Čaušević

Slijedeće deveto kolo na rasporedu je u utorak, 08. prosinca 2009., s početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan, te se svi ljubitelji šaha pozivaju na druženje u ŠK Krk (prostor negdašnje Narodne knjižnice). Sudionici ovog prvenstva posebno su raspoloženi za natjecanje jer će njegov pobjednik imati posebno mjesto u povijesti samog kluba, kao i otočnog šaha. Naime, ŠK Krk ove godine slavi svoju šezdesetu obljetnicu. Također, svakoga petka s početkom u 18.00 sati u svojim prostorijama ŠK Krk održava školu šaha pod vodstvom Ivana Mandekića - šahovskog FIDE majstora iz Rijeke.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Nastavljeno Pojedinačno prvenstvo ŠK-a Krk za 2009. godinu (28. studenog 2009.)

U  subotu,  28. studenog 2009., u organizaciji Šahovkog kluba Krk, šestim je kolom nastavljeno Pojedinačno prvenstvo kluba za 2009. godinu. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču uz bonus od 30 sekundi po potezu. Sistem igre bio je Bergerov - svatko sa svakim. Natjecanje je okupilo deset šahista i jednu šahisticu.

Rezultati šestog kola:
Duško Lazić - Luka Margić 1:0
Karmen Mrakovčić - Sergio Jurina 1:0
Silvano Samblić - Robert Bainac 1:0
Miro Čaušević - Marijan Jurić 1:0

Derbi kola označen je susretom Marijana Brzca i Krešimira Dijanića, a završen je borbenim remijem. Slobodan je bio Ivan Mršić.

Tablica nakon odigranih šest kola:
01.
Samblić - 5,5 bodova,   
02.  Lazić - 5 bodova,  
03. - 05. Brzac, Dijanić i Čaušević - 4 boda.
06. - 07. Mršić i Bainac - 3 boda,
08. Jurina - 2 boda, 
09. Mrakovčić - 1,5 bod, te
10. - 11. Jurić i Margić - 1 bodom.

Slijedeće sedmo kolo na rasporedu je u utorak, 01. prosinca, s početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan, te se svi ljubitelji šaha pozivaju na druženje u Šahovski klub Krk (prostor negdašnje Narodne knjižnice). Sudionici ovog prvenstva posebno su raspoloženi za natjecanje jer će njegov pobjednik imati posebno mjesto u povijesti samog kluba, kao i otočnog šaha. Naime, ŠK Krk ove godine slavi svoju šezdesetu obljetnicu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KOŠARKA: Održana godišnja Skupština Košarkaškog kluba Krk (26. studenog 2009.)

Godišnja Skupština Košarkaškog kluba Krk održana u Velikoj vijećnici Grada Krka, kojoj je osim četvero redovnih trenera, nekolicine članova seniorske ekipe te uprave kluba po prvi puta nazočio i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, startala je izborom radnog predsjedništva u sastavu - Goran Marević, Andrej Župan i Dejan Ilijić. U nastavku druženja izviješće o radu kluba za 2009. godinu podnio je njegov predsjednik Blaženko Pavičić, kazavši kako ovo vrlo aktivno sportsko udruženje trenutno broji više od 150 članova u svim dobnim kategorijama među kojima se oni mlađi s puno uspjeha natječu u regionalnim ligama, dok seniori svoje košarkaške vještine demonstriraju tijekom natjecanja u B1 ligi. Košarkaški klub Krk, što je posebno izdvojeno, organizira i sve brojniju školu košarke koja mlade ljubitelje ovog sporta uključuje u mnoge aktivnosti. Prema riječima Pavičića, jedan od primarnih ciljeva kluba u narednom razdoblju jest pronalazak načina za povećanje broja sati namijenjenih treninzima u Velikoj dvorani SŠ Hrvatski kralj Zvonimir, te prilagodba postojećih. Također, budući da klub neprestano širi svoje članstvo četvero trenera uskoro neće biti dovoljna za realizaciju brojnih zadaća, te će se po tom, kao i po pitanju  problema kojeg uzrokuje nedostatak suca na otoku, uskoro morati iznaći rješenje. Nadalje, sve izraženiji problem stvara i nedostatak prostora za održavanje treninga, koji bi se prema prijedlogu vodstva kluba mogao smanjiti izgradnjom još jednog vanjskog igrališta. Osim u Krku, klub treninge provodi i u Malinskoj, gdje se i tamošnje košarkaše teži uključiti u ligaška natjecanja. U nastavku Skupštine izvješća o jednogodišnjem radu podnijeli su treneri - Katarina Prebeg, Emil Vlaisavljević, Zoran Vlahinić i Zoran Sekovanić. Na samome kraju, dobru oganizaciju i atmosferu unutar kluba pohvalio je i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić dodavši kako bi se njegovo vodstvo trebalo dodatno angažirati u traženju sponzorstava, kao i postizanju znatnijeg vezivanja uz proračune ostalih otočnih jedinica lokalne samouprave, što bi uvelike poboljšalo i ovako dobro poslovanje kluba.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 13. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Gospić (0:0) 2:0 (21. studenog 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Saša Đujić (N. Vinodol) 6. Pomoćnici: Dujmić (Čavle) i Šajina (Jurdani).

STRIJELCI: 1:0 Perčić (57'), 2:0 Perčić (78').

KRK: Zmajla 7.5; Duračak 5 (od 22' Prga 7); Plecić 7; Jerković 7; Ilić 7; Rakocija 7; D. Sokolić 5 (od 46' Perčić 7,5); Crljenica 7; Križić 7; Bogović 7 (od 77' Stanivuk 7) i Krešić 7.
Trener: Alen Horvat.

GOSPIĆ: Petrlić 6; Cindrić 5,5 (od 76' Frković 5,5); Jurić 6; Štimac 5,5; Mesić 6; Lemić 5,5; Lovrić 5,5 (od 70' Tomac 5,5); Grivčić 6; Tomljenović 6; Jurković 5,5 i Vukić 5,5.
Trener: Darko Vukić.

ŽUTI KARTON: Križić, Prga (Krk) i Lemić (Gospić)

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk).

Već na otvaranju utakmice gosti prijete, i to Lovrić iz slobodnjaka s 30 metara, ali Zmajla bez većih problema brani. U četvrtoj minuti Krešić proigrava Plecića koji ubacuje nisku loptu na pet metara od gola Petrlića gdje Crljenica kasni. U nastavku utakmice prvog dijela slijede velike želje jedne i druge ekipe uz (sve)prisutnu nervozu, ali bez prilika za pogodak. Tek u 32. minuti iz kontra napada Križić driblingom izbacuje Mesića iz igre; pokušaj udarca u lijevi donji kut završava izvrsnom intervencijom vrata koji loptu odbija do usamljnog Crljenice, no on s nekoliko metara loptu ne ugurava u praznu mrežu već pogađa stativu. Do poluvremena imali smo prilike vidjeti dobar udarac Krešića s dvadeset metara tik uz stativu u gol aut. U drugome dijelu trener Horvat vadi iz igre D. Sokolića, te pruža priliku centarforu Perčiću koji to koristi već u 57. minuti. Plecić s lijeve strane s ruba kaznenog prostora oštro puca u donji lijevi kut; vratar Gospića kratko odbija loptu na koju natrčava Vedran Perčić neumoljivo tresući mrežu za zasluženo vodstvo domaćina od 1:0. U 65. minuti sudac poklanja slobodan udarac Gospiću sa šesnaest metara od gola Zmajle. Grivčić topovski tuče u donji lijevi kut, ali Zmajla loptu čudesno izbija u korner. Pet minuta kasnije odvile su se dvije velike prilike Krka. Crljenica loptu ubacuje u srce kaznenog prostora za Perčića, koji je petom prosljeđuje Iliću, te slijedi udarac kraj gola. U sljedećoj akciji Crljenica ponovo bježi po desnom boku; centrira za Perčića koji izlazi oči u oči s Petrlićem, ali ni ovog puta ne reagira najbolje te prilika ostaje neiskorištena. Točku na i postavlja Perčić u 78. minuti, i to na sjajno dodavanje Crljenice za konačnih - 2:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Krk lider 4.HNL - zapad (08. studenog 2009.)

Nogometaši Nogometnog kluba Krk uvjerljivo drže lidersku poziciju u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi - zapad s čak devet bodova prednosti ispred drugoplasirane fažanske Mladosti. U jedanaest jesenjih kola učinak je sljedeći: osam pobjeda, tri neodlučene utakmice i niti jedan poraz, uz gol razliku 18:7. U posljednjem kolu Krčani su kao domaćini bili bolji od Vodnjana rezultatom 2:0, a strijelci bijahu Prga i Perčić uz dvostrukog asistenta veterana Davida Sokolića. Trener Alen Horvat sa svojim pomoćnikom Igorom Mihokovićom uspio je ove godine posložiti ekipu koja je spremna ući u viši rang. Iz lanjske postava klub su napustili Branković (Novalja), Perić (Grobničan), Ilijić (Cres), Čehajić (Čapljina - BiH), Ende (Naprijed), Bubnić (Opatija), i Poropat (Orijent); dok su novi igrači Križić, Perčić (oba Vinodol), Krešić (Rijeka - juniori), Bogović (Ošk), Ilić (Grobničan) i Halilović (?). Treba napomenuti i odlične rezultate na Kupu Hrvatske gdje su krčki nogometaši najprije u prvome kolu pobjedili Ošk iz Omišlja rezultatom 4:0, zatim Lošinj 3:2, Orijent 3:0, Crikvenicu na penale 6:5, te u finalu nesretno izgubili od Opatije nakon izvođenja penala rezultatom 5:4. U sljedećem kolu Krk kao gost igra protiv Halubjana, te očekuje novi pozitivan rezultat za neometan put prema trećoj ligi u kojoj je ovom klubu i mjesto. (Milivoj Jurić)


NK Krk - seniori

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 11. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Vodnjan (1:0) 2:0 (07. studenog 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Igor Rajko (Kringa) 7. Pomoćnici: Ivan Fabac i Željko Muller (oba Poreč).

STRIJELCI: 1:0 Toni Prga (45'), 2:0 Vedran Perčić (69').

KRK: Zmajla 6.5; I. Sokolić 6.5 (od 83' Bogović - ); Prga 6.5; Jerković 7; Duračak 6 (od 46' Ilić 6.5); Rakocija 7; D. Sokolić 7.5; Halilović 5.5 (od 46' Perčić 7); Plecić 6.5; Križić 6.5 i Crljenica 6.
Trener: Alen Horvat.

VODNJAN: Čajo 5.5; Giachin 6; Macan 5.5; Balić 6; Reka 6 (od 90' Keserović -); Stojak 5.5; Šimičević 5.5; Cetina 6; Đijan 6 (od 84' Muminčehaić -); Alibašić 6.5 i Lolić 6 (od 84' Topić -).
Trener: Dragan Tomić

ŽUTI KARTON: Duračak, D. Sokolić (Krk) i Đijan (Vodnjan)

IGRAČ UTAKMICE: David Sokolić (Krk)

Prvu priliku na utakmici dobili su gosti već u 5. minuti kada Reka puca prema golu Zmajle s 20 metara, ali Zmajla uspješno brani i odbija loptu u korner. U 16. minuti Kržić udara prema golu Vodnjana s 25 metara, ali lopta odlazi pored gola. Križić u 22. minuti s desnog boka ubacuje loptu u kazneni prostor koju napadači Krka ne uspijevaju ugurati u gol Vodnjana. Nekoliko minuta kasnije mogli smo svjedočiti najvećoj prilici Vodnjana kada u 27. minuti Šimičević pogađa vratnicu gola. U sljedećim minutama nastavlja se lagani pritisak Vodnjana kada Alibašić sa 17 metara puca malo iznad gola. No minutu kasnije iz nekoliko izvrsnih dodavanja Križić ponovo dobiva priliku te puca s ruba kaznenog prostora, ali lopta prolazi iznad grede. U 45. minuti Plecić izvodi slobodan udarac; loptu gura u kazneni prostor gdje je D. Sokolić šalje Prgi koji mrežu trese za vodstvo Krka - 1:0. U drugom poluvremenu već u 51. minuti mogli smo vidjeti novu šansu Krka u kojoj D. Sokolić loptu dodaje na desnu stranu za Plecića koji je gura u prostor Križiću, ali ovaj pogađa vratara Vodnjana. Kasnije u 60. minuti sudac poništava gol Perčića zbog prekrašaja na obrambenom igraču Vodnjana. Nakon brzo izvedenog slobodnog udaraca u 69. minuti D. Sokolić dodaje loptu Perčiću koji matira golmana Čaju za vodstvo Krka - 2:0. Do kraja utakmice dogodilo se još nekoliko dobrih prilika s obje strane, najprije ona u 80. minuti kada Lolić centaršutom ubacuje loptu u kazneni prostor Krka gdje Zmajla reagira odličnom intervencijom, te centaršut D. Sokolića, u 82. minuti, koji završava kod Perčića, iako on ne uspijeva ubaciti loptu u mrežu gostiju. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Započelo Pojedinačno prvenstvo ŠK-a Krk za tekuću godinu (07. studenog 2009.)

U organizaciji Šahovkog kluba Krk prvim je kolom započelo Pojedinačno prvenstvo kluba za 2009. godinu. Tempo igre iznosi 90 minuta po igraču uz bonus od 30 sekundi po potezu. Sistem igre je Bergerov - i to svatko sa svakim - a igra se subotom i utorkom od 19.00 sati. Na ovom natjecanju nastupa deset šahista i jedna šahistica. Rezultati prvog kola su sljedeći: Duško Lazić - Ivan Mršić, 1:0; Sergio Jurina - Marijan Jurić, 1:0; Krešimir Dijanić - Luka Margić, 1:0; Marijan Brzac - Miro Čaušević, 1:0 i derbi kola: Karmen Mrakovčić - Silvano Samblić, 0:1. Slobodan je bio Robert Bainac. Uz to treba istaknuti da nije bilo ni jednog remija, što znači da se igralo vrlo borbeno. Favoritima prvenstva proglašeni su petnaestogodišnja Karmen Mrakovčić, Duško Lazić, Silvano Samblić i Krešimir Dijanić. Drugo kolo na rasporedu je u utorak 10. studenog u 19.00 sati, a sastaju se: Jurić - Mršić; Margić - Jurina; Čaušević - Dijanić; Samblić - Brzac; te derbi kola Lazić - Mrakovčić. Ulaz na prvenstvo (koje se održava u prostoriji kluba) je slobodan!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigran pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (03. studenog 2009.)

U organizaciji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u ubrzanom šahu s tempom igre od 10.00 minuta po igraču, i to prema Bergerovom sistemu - svatko sa svakim. Na natjecanju je nastupilo sedam šahista - članova ŠK Krk. Prvu je poziciju tako zauzeo Duško Lazić iz Krka s 5,5 osvojenih bodova. Drugi i treći s po 4 prikupljena boda bili su Nino Novak i Sergio Jurina. Četvrtim u nizu s 2,5 osvojena boda proglašen je Marijan Brzac, dok su peti i šesti s 2 prikupljena boda bili Miro Čaušević i Ivan Mršić. Na sedmu je poziciju s 1 bodom zasjeo Luka Margić.

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Održan pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (24. listopada 2009.)

U prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u ubrzanom šahu s tempom igre od 5,00 minuta po igraču, i to prema Bergerovom sistemu - svatko sa svakim. Na ovom su natjecanju nastupili šahisti i šahistice iz Omišlja, Njivica, Kijca, Punta i Krka. Prvu poziciju tako je zauzeo Duško Lazić iz Krka s 13 bodova, drugu s 10,5 bodova Ivan Karabaić, a treću s 9 bodova Karmen Mrakovčić - darovita petnaestgodišnjakinja iz Punta, inače veliko iznenađenje turnira. Četvrti je s 8,5 prikupljenih bodova bio Samblić Silvano, peta još jedna petnaestgodišnja Lora Kukić sa 6 osvojenih bodova, šesti Sergio Jurina s 4 boda, sedmi Čaušević s 3 boda, dok se na osmo mjesto, s 2 boda, plasirao Marijan Jurić.
U subotu 31. listopada 2009. s početkom u 19.00 sati u prostoriji ŠK-a Krk održati će se sastanak i izvlačenje brojeva za Prvenstvo (ŠK-a Krk) u šahu - na što se pozivaju svi šahisti! Također, svakog petka od 18.00 sati u prostoriji ŠK-a Krk (negdašnja Narodna knjižnica)  održava se škola šaha namijenjena osnovnoškolcima. Upisati se i nadalje mogu novi polaznici, bez obzira na šahovsko znanje, i to svakog petka tijekom trajanja šahovske obuke. Inače, škola je besplatna, a djeluje pod vodstvom Ivana Mandekića šahovskog FIDE majstora iz Rijeke - člana ŠK-a Krk i poznatog šahovskog pedagoga.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Održan pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (13. listopada 2009.)

U utorak, 13. listopada, u prostoriji Šahovkog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u ubrzanom šahu s tempom od deset minuta po igraču prema Bergerovom sistemu - svatko sa svakim. Natjecanje je okupilo deset šahista iz Kraljevice, Križišća, Omišlja, Njivica, Kijca i naravno Krka. Prvo je mjesto tako pripalo Majstorskom kandidatu iz Kraljevice - Elvisu Klasanu sa 7,5 osvojenih bodova. Drugi je bio Duško Lazić iz Krka s prikupljenih 7 bodova. Treći s 5,5 bodova Mario Peranić iz Kraljevice; četvrti s 5 bodova Sergio Jurina iz Krka; a  peti i šesti s 4,5 prikupljena boda Silvano Samblić iz Krka i Marijan Jurić iz Kijca. Sedmu je poziciju s 4 prikupljena boda zauzeo Miro Čaušević iz Omišlja; osmu s 3 boda Igor Fišer; devetu s 2,5 boda Tonči Babić; te konačno desetu s 1,5 prikupljenim Luka Markić. Za sve male ljubitelje šaha i one koji će to eventualno postati svakog petka s početkom u 18.00 sati u prostoriji Šahovkog kluba Krk (negdašnji prostor Narodne knjižnice) održava se škola šaha. Školu pohađaju osnovnoškolci, a upisi se vrše svakog petka (od 18.00 sati) bez obzira na šahovsko znanje kandidata. Škola je besplatna, a vodi je Ivan Mandekić - šahovski FIDE majstor iz Rijeke, član Šahovskog kluba Krk i poznati šahovski pedagog.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 07. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Goranin (1:1) 2:2 (10. listopada 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Dalibor Šušnjar (Klana) 6,5. Pomoćnici: Valenčić (Škalnica) i Dragović (Viškovo).

STRIJELCI: 1:0 Križić (10'), 1:1 Knežević (45'), 2:1 Križić (58'), 2:2 Cindrić (71').

KRK: Zmajla 6,5; I. Sokolić 7; Radoslović 6,5 (od 55' Plecić 7); Jerković 6; Maglić 6; Rakocija 5; D. Sokolić 5,5; Bogović 7 (od 79'  Halilović -); Križić 7,5; Duračak 5,5 (od 46' Perčić 5,5) i Krešić 7.
Trener: Alen Horvat

GORANIN: Raković 7; Ugrina 5 (od 21' Hrstić 6,5); Đukić 6,5; Brelih 6,5; Matijašić 7; Matijević 6,5; Šerifi 7; Kvesić 6 (od 46' Behđeti 7); Knežević 6,5; Grubišić 7 i Cindrić 7 (od 80' Lalić 6,5).
Trener: Ante Jakovljević

ŽUTI KARTON: Sokolić,  Halilović, Jerković (Krk) i Kvesić (Goranin).

CRVENI KARTON: Đukić - drugi žuti karton (Goranin).

IGRAČ UTAKMICE: Vedran Križić (Krk).

U derbiju 7. kola dogodila se najpoštenija podjela bodova, iako domaćin može žaliti za punim plijenom nakon nekoliko promašenih prilika. Krčani su utakmicu otvorili agresivnije, s većom željom za igrom. Tako se prva prava prilika dogodila već u 5. minuti kada Križić prolazi kraj Rakovića i s desetak metara, iskosa, promašuje nebranjenu mrežu. Na gol se nije dugo čekalo - u 8. minuti  I. Sokolić odlično centrira s tridesetak metara, a Križić rutinski pogađa mrežu iz voleja za 1:0. Krčani podižu tempo što rezultira još jednom dobrom akcijom Križića u 12. minuti koji, iz solo akcije, topovskim udarcem loptu šalje tik uz same rašlje. Gosti su imali nekoliko prilika i to preko Cindrića u 28. i 32. minuti te Šerifija koji u 40. minuti s 20-tak metara iz slobodnog udarca za nekoliko centimetara promašuje rašlje Zmajle. Zasluženo izjednačenje dolazi u 45. minuti nakon što Cindrić krade loptu Rakociji i idealno upošljava Kneževića koji s pet metara pogađa gol - 1:1. U drugom poluvremenu prvi prijete gosti. U 48. minuti Behđeti prolazi dva igrača te pronalazi Šerifija koji sa 16 metara prebacuje gol Zmajle. Novo vodstvo Krčana dolazi u 58. minuti, odličnim centriranjem I. Sokolića, nakon čega Križić bez oklijevanja, iz prve, šutira i pogađa desne rašlje nemoćnog Rakovića za 2:1. Goranin zatim u 71. minuti ponovo uzvraća - vrlo dobar Behđeti ljevom stranom prolazi i odmjerenin centaršutom pronalazi Cindrića koji bez većih muka loptu posprema iza leđa Zmajle za 2:2. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti odigrali završna kola Ekipne šahovske lige Zapad (07. listopada 2009.)

U subotu 03. i nedjelju 04. listopada 2009. u Rijeci su odigrana završna kola Ekipne šahovske lige Zapad. ŠK Krk tako se natjecao u 2. Hrvatskoj ligi Zapad, gdje je s 14 osvojenih bodova tron zauzela ekipa ŠK-a Velebit iz Senja, ušavši osvojenim rezultatom u viši rang. Drugo je mjesto pripalo ŠK-u Kvarner iz Rijeke s 11 osvojenih bodova, a treće ŠK-u Vladimir Gortan iz Poreča s 10 prikupljenih bodova. Osmo mjesto pripalo je ŠK-u Krk s 5 bodova, a iz lige je ispao deseto plasirani ŠK Pula 2 bez i jednog osvojenog boda. Za prvu krčku ekipu na spomenutom su natjecanju nastupali: Ivan Mandekić, Ivan Karabaić, Duško Lazić, Silvano Samblić, Marijan Brzac, Igor Lulić, Bajram Bajrami, Goran Kauzlarić i Mihovil Dubrović. Ekipa ŠK-a Krk 2 natjecala se u 4. Hrvatskoj ligi Zapad u kojoj je prvo mjesto odnijela ekipa ŠK-a Gacka iz Otočca s 18 bodova, drugo ŠŠ-a Goranka iz Ravnr Gore s 13 osvojenih bodova, a treće ŠK Lovac iz Pazina s 11 bodova. Na petom se mjestu s 5 osvojenih bodova našao ŠK Krk 2, dok je posljednje s 4 prikupljena boda pripalo ŠK-u Rovinj. Za ekipu ŠK-a Krk 2 nastupili su: Lora Kukić, Karmen Mrakovčić, Sanja Polutnik,Vlado Panić, Nino Novak, Sergio Jurina, Miro Čaušević, Ivan Žmirić i Ivan Bajčić. U krčkom šahovskom klubu zadovoljni su ukupnim nastupom svojih članova, kao i činjenicom što će se njihova prva ekipa i nadalje natjecati u 2. Hrvatskoj ligi. Od pojedinaca iz prve ekipe odličan je rezultat ostvario Ivan Mandekić koji na prvoj ploči nije izgubio niti jednu partiju, dok je u drugoj izvrsna bila mlada Lora Kukić. Nadalje, 10. i 11. listopada 2009. u Rijeci se odigrava kadetska liga u kojoj će nastupiti i krčki kadeti. Želimo im pobjedu!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KOŠARKA: Održan 11. memorijalni košarkaški turnir Zlatko Franolić 2009. (26. rujna 200.)

U dvorani srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u Krku održan je 11. memorijalni košarkaški turnir veterana u spomen na tragično preminulog košarkaša Zlatnog otoka - Zlatka Franolića. Turniru je prisustvovalo 50-ak gledatelja koji su uživali u natjecanju starih majstora iz ekipa krčkog Zlatnog otoka, Aikea iz Portoroža, te Opatije. U polufinalnim utakmicama nije bilo iznenađenja, te su i Zlatni otok - prastari i Opatija bez većih problema nadigrali Aikeu i Zlatni otok - starije. 11. memorijal Zlatko Franolić tako je osvojila ekipa veterana Opatije što je u finalu pobjedila veterane Zlatnog otoka - prastare, rezultatom 75:65. Treće mjesto pripalo je Slovencima iz Aikea koji su Zlati otok - stare pobjedili rezultatom 89:80.

Polufinale: Zlatni otok, prastari  - Zlatni otok, stari 58:48 (16:14, 12:18, 20:12, 10:4)
                   Opatija - Aikea 96:78 (22:24, 23:20, 24:24, 27:10)

Za 3. mjesto:
Zlatni otok, stari - Aikea  80:89 (20:24, 12:28, 22:16, 26:21)

Finale:
Opatija - Zlatni otok, prastari  75:65 (17:16, 20:21, 13:21, 15:17) (Milivoj Jurić)


Sudionici 11. memorijalnog košarkaškog turnira


Detalj s utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 05. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Klana (0:0) 2:1 (26. rujna 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Tomislav Frlan (Podhum) 6,5. Pomoćnici: Fabac i Bunčić (oba Poreč).

STRIJELCI: 0:1 Jakšetić (51' - 11m), 1:1 Maglić (59'), 2:1 Rakocija (70').

KRK: Zmajla 7; I. Sokolić 6,5; Duračak 5 (od 58' Radoslović 7); Jerković 6; Maglić 7; Rakocija 6,5; D. Sokolić 6,5; Stanivuk 7 (od 46' Križić 7); Krešić 7; Perčić 6; Crljenica 6 (od 48' Bogović 7).
Trener: Alen Horvat.

KLANA: R. Raspor 7; Cetina 5,5; Kalčić 6; Vidmar 6; Corallini 6,5; Dukić 6 (od 85' Kučinić -); Kokorić 6 (od 62' D. Raspor 6); Ribić 6; Jakšetić 6,5; Iskra 6; Glavaš 6 (od 70' Klobučar -).
Trener: Mladen Vranković.

ŽUTI KARTON: Jerković, Rakocija, D. Sokolić, Krešić, Perčić (Krk); Dukić, Jakšetić (Klana).

IGRAČ UTAKMICE: Matko Maglić (Krk)

Po jakoj buri odigrana je borbena i oku manje ugodna utakmica u kojoj su se domaćini bolje snašli i zasluženo pobjedili. Već u 3. minuti Crljenica prodire po desnoj strani; lopta dolazi Perčiću, on je prosljeđuje Stanivuku koji dobro puca, ali i Raspor sjajno brani. U 13. minuti brzonogi Stanivuk loptu krade na trideset metara od gola Klane; dodaje ju Perčiću koji međutim puca preko gola. Prvu priliku gosti su dobili u 18. minuti kad Dukić sjajnim pasom gura Jakšetića u stopostotnu šansu, ali Zmajla ne ostaje iznenađen. Najveću priliku Krčana mogli smo vidjeti u 43. minuti kada Krešić iz slobodnog udarca s lijeve strane upotrebljiv centaršut šalje na glavu Maglića, te se lopta odbija do Crljenice na drugoj stativi gdje Raspor opet sjajno intervenira. U drugome dijelu utakmice domaćin kreće žustrije i ofenzivnije na gol Klane, ali na njihovu nesreću u 51. minuti Rakocija ruši Jakšetića u kaznenom prostoru za najstrožu kaznu. Siguran izvođač Jakšetić, Zmajlu šalje u lijevu stranu, a loptu u desnu za - 0:1. Slijedi još jači pritisak na gol Klane što je urodilo plodom u 59. minuti. Korner s lijeve strane izvodi Križić te na pet metara ubacuje oštru loptu koju Maglić u padu zakucava u gol za - 1:1. U 69. minuti ponovo Križić prijeti sa šesnaest metara, pod prečku, ali Raspor vadi loptu u korner. Minutu kasnije novi korner za domaćina. Krešić s lijeve strane ubacuje na drugu stativu, gdje stasiti stoper Rakocija pogađa glavom u desni kut za slavlje domaćina - 2:1. (Milivoj Jurić)

 
S utakmice Krk - Klana

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Potpisan sponzorski ugovor između predstavnika GP-a Krk i NK-a Krk (24. rujna 2009.)

Unatoč tome što Grad Krk iz programa sporta najviše sretstava izdvaja upravo za krčke nogometaše, bez pomoći sponzora bilo bi nemoguće zatvoriti financijsku konstrukciju kluba, naglasio je na početku druženja u uredu gradonačelnika predsjednik izvršnog odbora Josip Žic. Kako Grad za potrebe nogometaša izdvaja 400.000,00 kn još je toliko potrebno prikupiti putem sponzorskih ugovora i donacija. Tako je, ovom prilikom, potpisan ugovor o sponzorstvu između delegacije kluba koju su osim Josipa Žica sačinjavali Ivan Lukarić, predsjednik skupštine, i dopredsjednici izvršnog odbora Davor Magaš i Ante Čabraja, te Josipa Purića, direktora GP-a Krk. Donacija upućena na adresu krčkih nogometaša iznosi 100.000,00 kn - što predstavlja najveći sponzorski ugovor potpisan na prostoru Grad - iako je GP Krk, prema riječima Josipa Žica, u ovoj godini klub sponzorirao s dodatnih 30.000,00 kn, kao i novom garniturom dresova, a pomogao je i realizaciju pomoćnog travnjaka u okvirima SRC-a Josip Uravić Pepi. U nastavku, direktor GP-a Krk, Josip Purić, istaknuo je kako mu slične inicijative nisu strane, izrazivši na poslijetku želju da potpisivanje spomenutog akta postane svojevrsnom tradicijom. Nakon zahvala gradonačelniku Dariju Vasiliću i direktoru GP-a Krk, Josip Žic zaključuje kako bi bez pomoći Grada i sponzora djelovanje kluba bilo u potpunosti onemogućeno, a budući da klub sljedeće godine slavi sedamdesetu godišnjicu postojanja izrazio je želju da ulaskom u višu ligu spomenuta obljetnica bude dostojno proslavljena. Seniori se trenutno natječu u 4. HNL - zapad, gdje prvo mjesto dijele s nogometnim klubovima Goranin (Delnice) i Žminj (Žminj). Inače, NK Krk broji 120 registriranih igrača u pet kategorija (seniori, juniori, kadeti, pioniri - stariji i pioniri - mlađi) koje unutar liga u kojima se natječu postižu izvrsne rezultate. Na kraju druženja Darijo Vasilić istaknuo je kako će na sljedećem Sazivu Gradskog vijeća, 28. rujna, biti raspravljen projekt uređenja SRC-a Josip Uravić Pepi kojeg potpisuje Projektni biro Turato-Randić.


Potpisivanje sponzorskog ugovora: Josip Purić i Josip Žic

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

TRIATLON: Na Dunatu po drugi put održana međunarodna utrka olimpijski triatlon uz državno prvenstvo u duplom triatlonu (20. rujna 2009.)

Na prostoru Dunata po drugi je put održana međunarodna utrka olimpijski triatlon uz državno prvenstvo u duplom triatlonu pod nazivom Krk3atlon 2009., čiju organizaciju (u spomen na Ivana Lukića) još jednom potpisuju entuzijasti iz Triatlon kluba Swibir iz Zagreba. Na natjecanje se prijavilo i nastupilo 84 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Belgije, Srbije i Austrije. Start utrke označen je u 11.00 sati kada se u okvirima olimpijskog triatlona krenulo s plivanjem u puntarskoj dragi, a trebalo je svladati 1500 metara plivačke staze. Nakon toga uslijedila je biciklistička utrka stazom dužine 42,7 km, od Dunata preko Punta do Stare Baške pa natrag, a natjecatelje je čitavo vrijeme pratila policijska pratnja uz pratnju sudaca koji su pomno nadgledali pravilnost utrke. Posljednja triatlonska disciplina bila je trčanje stazom dugom 10 km, i to od Dunata prema plaži Buka i natrag; dva puta. Nadalje, u 11.15 startala je utrka za državno prvenstvo u duplom (srednjem) triatlonu, u okvirima kojeg su dionice bile dvostruko duže. Nakon utrke po kategorijama podijeljene su nagrade. Čitavu dužinu triatlonske staze u najkraćem je roku svladao Alberto Casadel iz CBK Venezia (Ita), i to u 02 sata 11 minuta i 3 sekunde. Također, on je zauzeo i 1. mjesto u muškoj kategoriji, dok je drugi bio Massimo Cigana iz Team Liger Keyline (Ita), a treći Jaroslav Kovačić iz zagrebačkog TK Krško (Cro). U ženskoj kategoriji prva je bila Daria Pletikapa iz TK Petar Zrinski (Cro) koja je stazu svladala u vremenu od 02 sata 47 minuta i 20 sekundi, dok je druga bila Nina Dolinar iz SRK Celje Steam (Slo), a treća Kariž Špela iz ŠD Sokol (Slo). U kategoriji štafete slavio je tim Štenberger transporti Rupa (BBK Kvarner) s vremenom od 02 sata 23 minute i 43 sekunde. U kategoriji dupli olimpijski triatlon prvo mjesto osvojio je Mitja Mori iz TK Ljubljana (Slo) u vremenu od 4 sata 51 minute i 8 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Miru Kregaru iz ŠD Trisport Kamnik (Cro), a treće Dennyju Claessenu (Bel). Kod žena prvom je proglašena Iva Tomić iz TK Rival koja je dvostruki triatlon prešla u vremenu od 6 sati 7 minuta i 51 sekundu. Druga je bila Leni Fafangel iz Slovenije, a treća naša Željka Šaban. Ovaj nadasve zanimljiv i uzbudljiv sportski događaj omogućili su Općina Punat, Marina Punat grupa, TZ grada Krka, TZ Punta, PowerBar, Exex Vallalkozasi Kft, Puma, Nike, Hoteli Punat, Montelektro, Men'sHealth, Vecla d.o.o. Krk, Smit Commerce, Slatka tajna, Jana i općina Stupnik.

Ukupno muški Olimpijski triatlon: 1. Alberto Casadei (Ita) 2:11:03, 2. Massimo Cigana (Ita) 2:11:49, 3. Jaroslav Kovačić (Slo) 2:12:36, 4. David Pleše 2:14:43, 5. Ognjen Stojanović (Srb) 2:23:28, 6. Transporti Štenberger 2:23:43, 7. Darko Zagšek (Slo) 2:34:20, 8. 3k Sport Slovenija 2:39:29, 9. Borut Lunder (Slo) 2:40:17, 10. Miran Abram (Slo) 2:47:40...

Ukupno žene Olimpijski triatlon: 1. Daria Pletikapa (Cro) 2:47:20, 2. Nina Dolinar (Slo) 3:26:11, 3. Špela Kariž 3:28:11...

Ukupno muški dupli triatlon: 1. Mitja Mori (Slo) 4:51:08, 2. Miro Kregar (Cro) 5:01:36, 3. Denny Claessen (Bel) 5:02:59, 4. Andrej Vištica (Cro) 5:03:01, 5. Saša Franić (Cro) 5:03:02, 6. Josip Živković (Cro) 5:39:04, 7. Crihtian Radl (Aut) 5:46:01, 8. Matic Romšak (Slo) 5:46:01, 9. Lovro Lepan (Cro) 5:52:58, 10. Valerio Luca (Ita) 6:00:42...

Ukupno muški žene dupli triatlon: 1. Iva Tomić (Cro) 6:07:51, 2. Leni Fafangel (Slo) 6:20:11, 3. Željka Šaban (Cro) 6:22:50, 4. Anja Van Gompel (Bel) 7:20:13, 5. Gordana Jelić - Mrčelić (Cro) 7:31:39... (Milivoj Jurić)

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Članovi AK-a Krk nastupili na mitingu Zvezde prihodnosti u Bledu (19. rujna 2009.)

Atletski klub Krk uspješno je otvorio svoju treću sezonu i to brojnim nastupom na mitingu Zvezde prihodnosti (Zvijezde budućnosti, op.pr.) koji je, 19. rujna 2009., po treći put održan u Bledu, Slovenija. Iz Krka je put Bleda krenulo dvadeset i osmero mladih sportaša spremnih za natjecanje u sprintu na šezdeset metara i skoku u dalj, u kategorijama od U6 (natjecatelji mlađi od šest godina) do U14 (natjecatelji mlađi od četrnaest godina). Najmlađi osvajači medalja za krčki klub postali su Anđela Kosić i Vid Jurešić, oboje mlađi od 6 godina, a kući su ponijeli brončana odličja za skok u dalj. Blizanci Braut nastavili su ovogodišnji niz dvostrukih slavlja na šprinterskim utrkama, pa je Filip i ovaj put osvojio zlato, a Renato brončanu medalju u uzrastu U8. U kategoriji djevojčica do deset godina izvrstan nastup ostvarila je Eva Marija Jurešić s pobjedom u sprintu (9,62s) i trećim mjestom u skoku u dalj. Nisku odličnih rezultata na mitingu nastavio je Rafael Kosić, najbrži atletičar krčkog kluba, osvojivši broncu na šezdeset metara i četvrto mjesto u skoku u dalj. No, uz osvojene medalje ostvareno je i mnoštvo osobnih rekorda malih krčkih atletičara kluba koji ove godine bilježi veliki porast članstva. Naime, prošla sezona završena je s četrdeset članova, a klub ih trenutno broji više od šezdeset. Nažalost, mališani su i nadalje prisiljeni trenirati bez ijednog atletskog borilišta, čime njihovi rezultati postaju još značajniji. Promjenama se nadaju tijekom ove natjecateljske sezone, a posebnu suradnju s AK Kvarner Autotrans uskoro otvaraju početkom zajedničkih treninga na Kantridi.

 
Članovi AK-a Krk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD: Na Dunatu održano nacionalno prvenstvo i finale Hrvatskog wakeboard toura 2009. (13. rujna 2009.)

U nedjelju, 13. rujna, Wakeboard centar Cable Krk ugostio je šesto Prvenstvo Hrvatske i Slovenije, koje se ujedno bodovalo kao finale Hrvatskog wakeboard toura. Lovro Klepac, ponajbolji Hrvatski junior i Open prvak 2008. nažalost nije nastupio zbog ozljede olakšavši tako Robertu Pokovecu iz Ljubljane uspon na tron prvaka Cro Boarda, kao i samog toura. U ženskoj konkurenciji tijekom toura i na prvenstvu, među Hrvaticama i Slovenkama, dominirala je Naja Puhan, također iz Ljubljane, a Danijel Ratković iz Rijeke očekivano je slavio u Wakeskate kategoriji. Klupski pobjednik toura uvjerljivo je bio Wakeboard klub Krk, dok je drugo mjesto zauzeo Wakeboard klub Zrće, a treće Wakeboard klub Boardforce iz Zagreba. Nagradni fond za Cro Board osigurali su Wakeboard centar Cable Krk, Grad Krk, Općine Baška i Dobrinj, Turističke zajednice grada Krka i Punta, O'Neill, Fox i Powerade, dok organizaciju potpisuju Wakeboard centri Cable Krk i Cable Pag, Wakeboard klub Boardforce.net, te Sport Fest. Sponzori natjecanja bili su O'Neill, Fox, Quiksilver, Heineken, Kirica d.o.o., te Hip-notics cable park koji je najbolje nagradio putovanjem na wakeboard odmor u Antalyu (Turska). Sva natjecanja Hrvatskog Wakeboard Toura registrirana su kod Hrvatskog Saveza za skijanje na vodi, te IWWF International Waterski and Wakeboard Federation.

 Ukupni rezultati Hrvatskog Wakeboard Toura!

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BICIKLIZAM: Održan 2. Bodul bike (13. rujna 2009.)

U organizaciji BBK Lovran i Turističke zajednice grada Krka održana je druga rekreativna biciklijada i utrka šetnicama grada Krka na kojoj je sudjelovalo dvjestotinjak zaljubljenika u adrenalin, zdrav život i prirodne ljepote otoka. Naime, ekološki prihvatljivo i po zdravlje korisno kretanje maslinarskim putevima čini otok jedinstvenom destinacijom po kojoj je, tijekom cijele godine, moguće organizirati jednodnevne ili višednevne ture po kilometrima označenih šetnica. Ovogodišnja biciklijada i utrka obuhvatile su tri dionice: prvu dugu 14 km, drugu 45 km i treću - namijenjenu nešto iskusnijim biciklistima - dugu 90 km. Grupa opremljenih sportaša tako je s početkom u 11.00 sati krenula s krčke rive i to u smjeru poluotoka Prnibe, a nakon gotovo poludnevne akcije, na mjestu okupljanja dočekao ih je bogat zabavni program. Već u rano poslijepodne, nakon podijeljenih nagrada, članovi nedavno osnovanog BBK Krk svoje su biciklističke sposobnosti, pred nizom znatiželjnika, demonstrirali atraktivnim skokovima biciklom u more, da bi nešto kasnije prostor rive zauzela dva glazbena sastava: najprije trio Eliksir, a potom i energična ekipa Male vide koja je prisutne još jednom počastila izvrsnom ska/reggae/rock svirkom. Inače, biciklijada Bodul bike dio je niza manifestacija okupljenih pod geslom - volim jesen u gradu Krku - kojima je cilj promocija nadolazećeg godišnjeg doba kao idealnog za provođenje brojnih aktivnosti u prirodi, odnosno otkrivanje blagodati za pokretanje cjelogodišnjeg, aktivnog, vikend turizma. Tako se već idućeg tjedna, uoči Svjetskog dana pješanja, zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje na, 6 km dugoj, pješačjoj turi koja će 19. rujna 2009., s početkom u 11.00 sati, krenuti s krčke rive.

  

 


Detalji s biciklijade Bodul bike 2009.

 
Skokovi u vodu biciklom u izvedbi članova BBK Krk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 03. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Opatija (1:0) 1:0 (12. rujna 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Siniša Boca (Čavle) 7. Pomoćnici: Dujmić (Čavle) i Drašković (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Perčić (6').

KRK: Zmajla 7,5; I. Sokolić 7; Prga 7; Krešić 7; Maglić 7; Rakocija 7; D. Sokolić 7; Stanivuk 6 (od 40' Radoslović 7); Duračak 6,5 (od 72' Križić -); Perčić 7 i Crljenica 7 (od 88' Softić -).
Trener: Alen Horvat.

OPATIJA: Jurišan 5,5; Kirigin 6 (od 46' Bubnić 7); Tkalčević 6,5; Zobić 6,5 (od 88' Čirović -); Šuker 6,5; Petrović 6; Rudan 6,5; Matovina 6 (od 63' Vertel 6); Mance 6,5; Topić 6 i Šimić 6,5.
Trener: Zoran Bogulin.

ŽUTI KARTON: Perčić (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk)

U derbiju zasluženo slave Krčani koji su za razliku od Opatijaca jednom uspjeli ugurati loptu u gol. U 5. minuti Stanivuk umalo koristi nesmotrenost Opatijske obrane, ali puca u vanjski dio mreže. Minutu kasnije domaći dolaze do vodstva. Perčić s lijeve strane ulazi u kazneni prostor, zaobilazi golmana Jurišana, te plasira loptu u nebranjenu mrežu za - 1:0. U 17. minuti gosti prvi put prijete i to preko Šukera kojem je, na intervenciju pomoćnog suca Draškovića, poništen pogodak iz zaleđa. David Sokolić u 25. minuti preko cijelog igrališta proigrava golgetera Perčića, dolazi oči u oči s gostujućim golmanom, ali se u izglednoj prilici ne snalazi najbolje. Do kraja poluvremena mogli smo vidjeti dvije poluprilike Šukera, i to u 36. i 38. minuti, ali niti jednom ozbiljnije ne prijeti veteranu Zmajli. U 47. minuti Perčić je mogao riješiti utakmicu: sjajno prima loptu u kaznenom prostoru Opatije - malo iskosa s lijeve strane - te lijevim vanjskim felšom puca tik uz lijevu stativu u gol aut. Veliku priliku za poravnanje rezultata ima Mance - dvije minute kasnije - kad s petnaestak metara puca nisko u desnu stranu, međutim Zmajla i ovoga puta majstorski brani. Do kraja utakmice dogodila se i terenska inicijativa gostiju, ali domaćin pametnom i požrtvovnom igrom uspijeva sačuvati rezultat. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Održan tradicionalni 12. kup Čikavica (10. rujna 2009.)

Povodom dana sv. Roka održan je sada već tradicionalni 12. kup Čikavica. Domaćin natjecanja bio je Sportsko ribolovni klub Čikavica iz Šila koji se i ovog puta dokazao kao izvrstan domaćin. Natjecalo se u kategorijama U-16, seniorke s obale i seniori iz brodice, a nastupilo je 26 natjecatelja iz 3 kluba. Natjecatelje nije mazilo vrijeme, budući da je puhala na mahove vrlo jaka bura, što međutim nije omelo strastvene ribiče. Tijekom natjecanja ulovljena je 641 riba ukupne težine 22.765 grama u kojoj su s kraja uglavnom prevladavali knezovi, a s barke arbuni. Kod juniora U-16 pobjedu je odnio Dorijan Janeš iz krčke Lovrate ulovivši 40 riba ukupne težine 1.030 grama, dok je drugi bio njegov klupski kolega Dominik Leskovšek s ulovljenih 50 riba težine 920 grama, a treći Kristijan Žic iz putarskog Arbun s ulovljenih 29 riba težine 785 grama. Ukupnim pobjednicima u kategoriji juniora U-16 proglašeni su Lovrata 1 iz Krka u sastavu Dorijan Janeš i Dominik Leskovšek. Drugo je mjesto zauzela ekipa Arbun iz Punta u sastavu Kristijan Žic i Denis Županec, dok su treće zauzeli također Puntari Marko Žic i Ivan Orlić. Seniori su na ovogodišnjem natjecanju dokazali da se i po jakoj buri može dobro uloviti. Naime njih šestorica ulovila su 153 ribe ukupne težine 9.555 grama. Prvi je bio Refik Piragić iz kluba Čikavica 2, Šilo, s ulovljenom 51 ribom ukupne težine 3.055 grama. Piragić je također uhvatio i najveću ribu natjecanja - arbuna teškog 180 grama. Drugi je bio Vladimir Kreko s 30 ulovljenih riba težine 1.990 grama, dok je treće mjesto pripalo Šefiku Kariću s ulovljenih 28 riba ukupne težine 1.450 grama. Ekipno je prva bila druga ekipa Čikavice u sastavu Piragić - Karić; drugo mjesto pripalo je trećoj ekipi Čikavice, Borošu i Kreku, dok su treće zauzeli oni najiskusniji iz Čikavice 1, Marijan Dunato i Ivan Glavaš. U kategoriji seniorki ponovo je trijumfirala reprezentativka iz Selca, Mirjana Pobor, s ulovljenih 50 riba ukupne težine 1.370 grama, drugo je mjesto zauzela dvostruka svjetska prvakinja Nataša Rogina s ulovljene 34 ribe težine 1.210 grama, a treće Puntarka Marija Gržančić s ulovljene 33 ribe ukupne težine 1.180 grama. Ekipnim pobjednikom proglašena je ekipa Čikavica 1 iz Šila u sastavu Nataša Rogina i Ljiljana Birio, drugo mjesto pripalo je ekipi Oslić iz Selca koju je predstavljala Mirjana Pobor, a treće ekipi Arbun iz Punta s Marijom Gržančić.

 
Mladi krčki udičari

Pojedinačni rezultati U-16: 1. Dorijan Janeš (Lovrata 1 Krk) 1030 grama, 2. Dominik Leskovšek (Lovrata 1 Krk) 920, 3. Kristijan Žic (Arbun 2 Punat) 785, 4. Marko Žic (Arbun 1 Punat) 560, 5. Dino Janeš (Lovrata 2 Krk) 900, 6. Denis Županec (Arbun 2 Punat) 840, 7. Ivan Orlić (Arbun 1 Punat) 700, 8. Đani Petrović (Čikavica 1 Šilo) 470, 9. Tamara Boroš (Čikavica 4 Šilo)...

Ekipni rezultati U-16: 1. Lovrata 1 Krk (Do. Janeš, Leskovšek), 2. Arbun 2 Punat (Županec, Žic), 3. Arbun 1 Punat (Žic, Orlić), 4. Lovrata 2 Krk (Di. Janeš, -), 5. Čikavica 1 Šilo (Đ. Petrović, M. Petrović), 6, Čikavica 4 Šilo (Boroš, Karić), 7. Čikavica 2 Šilo (Brozović, Matošić), 8. Čikavica 3 Šilo (Lovro, Crnčić)...

Pojedinačni rezultati SENIORI: 1. Refik Piragić (Čikavica 2 Šilo) 3055 grama, 2. Vladimir Kreko (Čikavica 3 Šilo) 1990, 3. Šefik Karić (Čikavica 2 Šilo) 1450, 4. Marijan Dunato (Čikavica 1 Šilo) 1300, 5. Ivan Glavaš (Čikavica 1 Šilo) 1150, 6. Ferika Boroš (Čikavica 3 Šilo) 610.

Ekipni rezultati SENIORI: 1. Čikavica 2 Šilo (Piragić, Karić), 2. Čikavica 3 Šilo (Boroš, Kreko), 3. Čikavica 1 Šilo (Dunato, Glavaš).

Pojedinačni rezultati SENIORKE: 1. Mirjana Pobor (Oslić 1 Selce) 1370, 2. Nataša Rogina (Čikavica 1 Šilo) 1210, 3. Marija Gržančić (Arbun 1 Punat) 1180, 4. Ljiljana Biro (Čikavica 1 Šilo) 1150, 5. Stanka Kamenarić (Čikavica 2 Šilo) 740.

Ekipni rezultati SENIORKE: 1. Čikavica 1 Šilo (Rogina, Biro), 2. Oslić 1 Selce (Pobor,-), 3. Arbun 1 Punat (Gržančić, -), 4. Čikavica 2 Šilo (Kamenarić, -). (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 4. kolo kupa NSPGŽ - završnica 2010., Krk - Orijent (0:0) 3:0 (09. rujna 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Ivan Ribarić (Rijeka) 7. Pomoćnici: Šušnjar (Klana) i Badjuk (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Maglić (63'), 2:0 Perčić (69') i 3:0 Crljenica (87').

KRK: Zmajla -; I. Sokolić 8; Prga 7,5; Krešić 8; Maglić 8; Rakocija 7,5; D. Sokolić 7,5; Perčić 8 (od 89' Bogović -); Radoslović 7 (od 28' Duračak 7,5) i Stanivuk 7,5 (od 88' Pejanović -).
Trener: Alen Horvat.

ORIJENT: Mladenić 6; Đurić 5,5; Muminović 5,5; Udović 6; Starčević 5; Gaćeša 6 (od 56' Cvitan 5); Čulina 5,5; Baković 5,5; Oladotun 5 (od 72' Radomir 5,5); Viljevac 6 (od 46' Kalanj 5) i Poropat 5,5.
Trener: Teodor Ivić.

ŽUTI KARTON: Starčević, Čulina, Gaćeša, Baković (Orijent).

IGRAČ UTAKMICE: Matko Maglić (Krk)

Sjajna predstava Krčana koji su u svim segmentima igre nadigrali višeligaša iz Rijeke zasluženo se plasiravši u peto kolo Hrvatskog kupa. Na gol se čekalo do 63. minute kada je Krešić izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, tridesetak metara od gola, te naciljao glavu visokom stoperu Magliću koji pogađa lijevi donji kut nemoćnog Mladenića - 1:0. U velikoj euforiji domaći dolaze i do drugog pogotka šest minuta kasnije. Crljenica prima loptu na rub kaznenog prostora, prosljeđuje na drugu stranu do usamljenog Perčića, koji važe golmana dva tri puta, te povrh njega neumoljivo trese mrežu za - 2:0. Konačnih 3:0 postavlja Ivan Crljenica tri minute prije kraja susreta kada u slalomu između tri igrača dolazi oči u oči s golmanom Orijenta, plasirajući u donji lijevi kut - 3:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KI-CHALLENGE: Pustolovna utrka po prvi put na otoku Krku (06. rujna 2009.)

U organizaciji riječkog Društva za sportove u prirodi Ad Natura, 05. i 06. rujna, na području Primorsko-goranske županije održala se 7. međunarodna pustolovna utrka KI-Challenge spektakularno započeta spustom sestara Darije i Iris Bostjančić s Riječkog nebodera. Ova multidisciplinarna utrka, čija je primarna zadaća podizanje ekološke svijesti te očuvanje, zaštita i promidžba prirodnih resursa Primorsko-goranske županije, ove je godine osim Rijeke i Kvarnerskog zaljeva obuhvatila i otok Krk. Budući da se staza utrke mijenja svake godine tako se iznova otkrivaju i nove lokacije za razvoj pustolovnih sportova i njemu pripadajućeg turizma u kojem mogu uživati brojni domaći i strani pustolovi željni svakojakih izazova. Zahtjevnija Master uturka startala je 05. rujna u Rijeci, a sljedećeg dana, nakon 170 odrađenih kilometara, završila je na rivi u gradu Krku. Međutim, KI-Challenge osim Master uključuje i nešto kraću te lakšu Light utrku dugu 60 kilometara, koja se 06. rujna održala na području otoka Krka (sa startom i ciljem u gradu Krku). Osim spuštanja po alpinističkom užetu kao tek jedne od disciplina natjecatelji su morali pokazati zavidnu spretnost i u orijentaciji, brdskom biciklizmu, trekkingu, svladavanju obale, te veslanju na moru. U Master kategoriji sudjelovalo je ukupno 12 dvočlanih timova iz Hrvatske, Slovenije, Poljske i Danske, dok je za natjecanje u Light kategoriji, pokrenutoj zbog popularizacije pustolovnih sportova, prijavljen 31 dvočlani tim iz Hrvatske i Slovenije.

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Na stadionu Josip Uravić Pepi otvoreno novo travnato igralište (06. rujna 2009.)

Na stadionu Josip Uravić Pepi na pomoćnom terenu otvoreno je novo travnato igralište koje će nogometašima Krka uvelike pripomoći u što kvalitetnijem radu, kao i boljim sportskim rezultatima. Otvaranje novog travnjaka uveličali su pioniri Slaven Belupa iz Koprivnice koji su odigrali prijateljsku utakmicu s vršnjacima iz Krka. Treba napomenuti da je u stvaranju novoga travnjaka značajno pomogao Grad Krk, a ne smijemo preskočiti ni volonterski rad Željka Sokolića. Za održavanje ovakvog nogometnog travnjaka na terenu treba provesti i do desetak sati na dan, pa možemo zaključiti kako je potrebno puno entuzijazma i ljubavi spram nogometu kako bi se tako nešto i ostvarilo. (Milivoj Jurić)


Krčki i koprivnički nogometaši na novom travnjaku
SRC-a Josip Uravić Pepi

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 3. kolo kupa NSPGŽ - završnica 2010., Krk - Crikvenica (1:0) 6:5 (01. rujna 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 8. Pomoćnici: Kezele i Puškarić (oba Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Uremović - ag (45'), 1:1 Devčić (66').

Penali: 2:1 I. Sokolić, 2:2 Đulabić, 3:2 Jerković, 3:3 Kuna, 4:3 Perčić, 4:4 Perušić, 5:4 D. Sokolić, 5:5 Vukić, 6:5 Krešić, Knežević - lopta preko gola.

KRK: Zmajla 7,5;  I. Sokolić 7,5; Prga 7,5; Jerković 7,5; Maglić 7,5; Duračak 7 (od 55' Krešić 7); D. Sokolić 7,5; Perčić 7,5; Radoslović 7 (od 58' Bogović 7); Stanivuk 7 (od 75' Pejanović -); Crljenica 7,5.
Trener: Alen Horvat.

CRIKVENICA: Hreljac 6,5; Vukić 6; Savić 5,5 (od 67' Jug -); Perušić 6; Uremović 5,5; Kremenović 5,5; Butorac 5,5 (od Knežević 6,5); Kuna 6; Devčić 7; Pečanić 6; Topolovec 5,5 (od 69' Đulabić 6).
Trener: Đoni Tafra.

ŽUTI KARTON: Prga, D. Sokolić, Stanivuk i Crljenica (Krk), te Savić, Perušić i Uremović (Crikvenica)

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk) Milivoj Jurić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JUDO: U tijeku međunarodni Ljetni judo kamp (27. kolovoza 2009.)

U gradu Krku upravo se održava međunarodni Ljetni judo kamp kojeg osamnaesti put za redom organiziraju članovi Judo kluba Krk. Tom je prigodom međunarodna delegacija judaša različitih generacija, u pratnji Aleksandra Hrasta, inače trenera krčkog judo kluba, posjetila ured gradonačelnika Darija Vasilića koji je sportaše ugostio poželivši im uživanje u gradu i njegovim mnogobrojnim ljepotama. Nakon prigodnog upoznavanja s našom obalom, otocima i naravno Krkom, uslijedilo je pojedinačno predstavljanje sportaša uključenih u kamp, koji su osim o velikim sportskim udruženjima iz kojih dolaze ukratko progovorili i o svojoj ulozi u istima. Tako je krčkim kolegama ove godine društvo pravilo šest judaša iz Rusije, dvadeset iz Austrije, osam iz Holoandije, te voditelj kampa Pedro Guedes predstavnik Nacionalnoj judo tima iz Brazila, koji se preseljenjem u Sloveniju posvetio upravo trenerskom poslu. Iako ovaj, sada već tradicionalni kamp, ne završava najtejcanjem, njegovi polaznici posvećeni su treniranju, i to dvaput dnevno (ujutro i poslijepodne), a u spajanju ugodnog s korisnim moći će uživati do subote, 29. kolovoza, kada završava ovaj međunarodni sportski event.


S primanja judaša u uredu gradonačelnika

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Odigran boćarski turnir Josip Zec Matacotin (22. kolovoza 2009.)

U organizaciji boćarskog kluba Brzac održan je 11. memorijal Josip Zec Matacotin, inače turnir parova koji je uspio okupiti dvanaest jakih ekipa iz Slovenije i Hrvatske. Unutar natjecanja najprije je održano razigravanje po skupinama gdje se dogodilo veliko iznenađenje. Ekipa BK-a Brzac, u sastavu Marijan Polonijo i Tugomil Ljubičić Milić, pobjedila je rezultatom 12:6 ekipu Rikard Benčić (duo Miličević - Mrvčić), aktualne svjetske prvake i reprezentativce. Pobjednikom memorijala Josip Zec Matacotin proglašena je drugi put za redom prvoligaška ekipa Zrinjevac, u sastavu Jure Maglić i Marko Bljajić, koja je u finalu nadigrala ekipu Podhum, u sastavu Alen Šestan i Marino Rundić, rezultatom 13:0. Treće mjesto osvojila je ekipa Marinići, u sastavu Paolo Flego i Željko Skočić, koji su u neizvjesnom završetku za jedan punat uspili  pobjediti ekipu Trstena rezultatom 12:11. Medalje i pehare, najboljim boćarima, uručio je zamjenik gradonačelnika Grada Krka - Čedomir Miler.

 

REZULTATI ČETVRTFINALA:
Marinići - Brzac 13:7, Lučki Radnik - Trstena 3:13, Sveti Jakov - Podhum 4:13, Zrinjevac - Budničar 13:0.

REZULTATI POLUFINALA:
Podhum - Marinići 13:0, Zrinjevac - Trstena 13:0.

ZA TREĆE MJESTO:
Marinići - Trstena  12:11.

FINALE:
Zrinjevac - Podhum 13:0.

KONAČNI POREDAK:
1. Zrinjevac (Jure Maglić, Marko Bljajić), 2. Podhum (Alen Šestan, Marino Rundić), 3. Marinići (Vlah Kristijan, Paolo Flego, Željko Skočić), 4. Trstena (Saša Grngantov, Ivica Spicjarić, Marko Vrkić), 5. Budničar, 6. Sveti Jakov, 7. Brzac, 8. Lučki Radnik, 9. Marčelji, 10. Krk, 11. Zamet, 12. Rikard Benčić. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 1. kolo kup NSPGŽ - završnica 2010., Krk - OŠK, (0:0) 4:0 (16. kolovoza 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Bojan Sobol (Rijeka) 7. Pomoćnici: Brusić (Čavle) i Jelenčić (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Radoslović (46'), 2:0 Duračak (71'), 3:0 Crljenica (73'), 4:0 Duračak (84').

KRK: Zmajla 7; I. Sokolić 6,5; Plecić 6,5; Jerković 5; Maglić 6,5; Rakocija 6,5; D. Sokolić 6,5 (od 67' Duračak 7,5); Crljenica 6,5; Krešić 6,5; Radoslović 6 (od 50' Ilijić 7) i Bogović 5 (od 46' Stanivuk 6,5).
Trener: Alen Horvat.
OŠK: Jedrilinić 5,5; Tabako 6; Matić 5,5; Gržetić 5,5; Jambrović 6; Justinić 5,5; Kraljić 6; Bobinac 5,5; N. Turčić 6 (od 56' D. Turčić 6); Škoda 6 i Dajdžić 5,5.
Trener: Tomica Veljačić.

ŽUTI KARTON: I. Sokolić, Jerković (Krk) D. Turčić (Ošk)

CRVENI KARTON: Tomislav Jerković (Krk) 49' - drugi žuti.

IGRAČ UTAKMICE: Amar Duračak (Krk)

U drugo kolo Kupa zasluženo idu nogometaši Krka koji su uvjerljivo porazili  susjede iz Omišlja - NK OŠK - rezultatom 4:0. U početnom ispitivanju snaga najprije prijete domaći u 13. minuti. Ivan Sokolić daje Crljenici što se sjurio u kazneni prostor gostiju te povratnu loptu proslijedio Davidu Sokoliću koji puca, ali lopta u leđa pogađa stopera Gržetića. Minutu kasnije Damir Kraljić propušta stopostotnu priliku za goste, kad oči u oči izlazi sa Zmajlom, ali u izglednoj se prilici ne snalazi. U 23. minuti Bogović sjajno proigrava Crljenicu, koji se ponovo nalazi u izglednoj situaciji, ali niti ovaj put lopta ne pronalazi put do gola. Do poluvremena dogodila se još jedna prilika Crljenice, gdje Jedrilinić odlično brani. U drugome djelu već na samom početku domaćin dolazi do zasluženog vodstva. David Sokolić dodaje Crljenici na desnome boku, koji Radosloviću prosljeđuje na pet metara od gola NK-a OŠK za - 1:0. Drugi se gol dogodio u 71. minuti kada velika nada NK-a Krk, Amar Duračak, topovskim udarcem s 25 metara pogađa desni kut nemoćnog Jedrilinića - 2:0. Na 3:0 povisuje Crljenica koji prima loptu leđima na 10 metara od gola, te preciznim prizemnim udarcem pogađa desni kut. U 84. minuti Stanivuk krade loptu gostujućim igračima, pretrčava golmana te dodaje usamljenom Duračku koji zakucava za konačnih - 4:0. (Milivoj Jurić)

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: 11. Krčka jedra okupila 56 brodica (15. kolovoza 2009.)

Krčkom Jedriličarskom klubu Plav još jednom pošla je za rukom uspješna organizacija regate starih brodica - Krčka jedra - na kojoj je u dvije kategorije nastupilo 56 brodica. U  kategoriji Open nastupilo je čak 48 jedrilica, dok je kategorija starih brodica okupila njih 8. Kategorija Open, koja je bila raspoređena u osam grupa i koja se bodovala za Kup Hrvatskog primorja, startala je u 11.30 pred krčkom lukom u disciplini štap. Jedrilo se ukupno 8 milja - od Lukobrana do tanke punte. Tijekom natjecanja puhao je jugozapadni vjetar jačine 7 čvorova. U grupi 1, prvi je cilj prešao DSK, skippera Kristijana Tominića iz Opatije; u grupi 2, Bella Nostra, skippera Diega Buljana; u grupi 3, Ivan, skippera Zdenka Cerovića iz Malinske; u grupi 4, Cobalibra, skippera Damira Viškovića iz Pule; u grupi 5, Aleksandra, skippera Aleksandra Šlosara iz Opatije; u grupi 6, Viva II, skippera Ivana Babića iz Pule; u grupi 7, Malinska, skippera Nikole Jurića; a u grupi 8 jedrilica Mali Ufo Roberta Skomeršića iz Krka. U 12.00 sati startale su od krčke luke do Negrita i natrag starije brodice. Najbrži je bio Ivan Smokvina iz Kraljevice, a za njim su stigli Brodogradilište Jurić Klimno, sa skipperom Žmerikom Valingerom, te kao treći Marijan Deželin.

  

REZULTATI - KLASA OPEN:
Grupa 1 (12,01 - 13,50): 1. DSK, Kristijan Tominić, JK Opatija, 2. PMC, Miran Cofek, Flumen Rijeka...
Grupa 2 (11,11 - 12,00): 1. Bella Nostra, Diego Buljan, JK Opatija, 2. Mik 1, Ante Pirk.
Grupa 3 (10,26 - 11,00): 1. Ivan, Zdenko Cerović, JK Malinska, 2. PE-RE-MI, Drago Šepac, Oštro Kraljevica, 3. Echo, Boris Maravić, JK Plav Krk...
Grupa 4 (9,41 - 10,26): 1. Cobalibre, Damir Višković, Uljanik Pula, 2. Oštro, Darko Jakovčić, Oštro Kraljevica, 3. Tempesta, Boris Paškvan, JK Neverin Čavle...
Grupa 5: (8,46 - 9,40): 1. Aleksandra, Aleksandar Šlosar, Opatija, 2. Flamingo II, Marijo Kos, Opatija, 3. Lucijana, Branko Orlić, JK Plav Krk...
Grupa 6 (7,71 - 8,45): 1. Viva II, Ivan Babić, Uljanik Pula, 2. Alfa Auto, Darko Matoš, Yaht Club Punat, 3. Dumboka, Robert Mikac, Neverin...
Grupa 7 (7,11 - 7,70): 1. Malinska, Nikola Jurić, JK Malinska, 2. Alba II, Gordan Zahtila, Kvarner Rabac, 3. Izomont DSK, Niki Keser, Opatija...
Grupa 8 (>7,10): 1. Mali Ufo, Robert Skomeršić, JK Plav Krk, 2. Oceanus, Miran Matešić, 3. Mala Sirena, Marijan Mrakovčić, JK Plav Krk...

REZULTATI - STARIJE BRODICE:
1. Ivan Smokvina, Kraljevica, 2. Brodogradilište Jurić Klimno, Žmerik Valinger, 3. Marijan Deželin, 4. Nedjeljko Dunato, 5. Marijan Ciković, 6. Golčić, Vlado Starjački, Kostrena, 7. Ante Buneta, 8. Predrag Pejnović, Plav Krk. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Održan boćarski turnir Krčki sajam 2009. (08. kolovoza 2009.)

Boćarski klub Krk po dvadeset i drugi put za redom uspjeva, i to vrlo uspješno, organizirati boćarski turnir Krčki sajam. Spomenuto natjecanje održano na boćalištu SRC Josip Uravić-Pepi privuklo je zaista veliku pozornost zaljubljenika u ovaj tradicionalni sport. Na turniru je sudjelovalo dvanaest jakih ekipa-parova iz Hrvatske i Slovenije, među kojima su bili aktualni prvak Europe Trio Buzet, te viceprvak Krim iz Ljubljane, a u konačnici slavio je Budničar, odnosno duo Brane Magerl i Stane Žavbi mlađi. Oni su najprije u polufinalu pobijedili Benčić Vargon rezultatom 10:9, a u finalu i Trio Buzet rezultatom 11:10. Treće mjesto pripalo je ekipi Trstena iz Njivica koja je svladala Benčić Vargon rezultatom 12:11. Posebno atraktivno bilo je natjecanje u izbijanju bulina u kojem je sudjelovalo devetnaest natjecatelja. Najprecizniji bio je Tadej Premru, igrač slovenskog prvaka i viceprvaka Europe - ljubljanske ekipe Krim. Glavni pokrovitelji Krčkog sajma 2009. i ove godine bili su Grad Krk i Turistička zajednica grada Krka.

REZULTATI ČETVRTFINALA: Trio Buzet - Marinići 13:6, Marčelji - Trstena 4:13, Benčić Vargon - Zagreb 13:6, Krim - Budničar 3:13.

REZULTATI POLUFINALA: Trio Buzet - Trstena 13:4, Benčić Vargon - Budničar 9:10.

ZA TREĆE MJESTO: Trstena - Benčić Vargon 12:11.

FINALE: Budničar - Trio Buzet 11:10.

KONAČNI POREDAK: 01. Budničar (Brane Magerl, Stane Žavbi ml.), 02. Trio Buzet (Roland Marčelja, Josip Cuculić), 03. Trstena Njivice (Saša Grgantov, Ivica Spicjarić, Ivica Jakominić), 04. Benčić Vargon (Sebastijan Mrvčić, Zoran Cuculić), 05. Marinići, 06. Zagreb, 07. Marčelji, 08. Krim Ljubljana, 09. Santa Domenica Labinci, 10. Krk, 11. Podhum, 12. Brzac. (Milivoj Jurić)


Duo - Brane Magerl i Stane Žavbi ml. iz ekipe Budničar

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana (prijateljska) pripremna utakmica Krk - Vinodol (1:2) 1:2 (08. kolovoza 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mehinović (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Radoslović (14'), 1:1 Jovanović (36'), 1:2 Vuković (43').

KRK: Zmajla; Duračak; Ilijić; Maglić; Rakocija; Plecić; D. Sokolić; Krešić; Stanivuk; Crljenica; Radoslović (a još su igrali: Grlj, Križić, Prga, Pejanović, Jerković i Bogović).
Trener: Alen Horvat.

VINODOL: Kondić; Vidmar; Uremović; Tomić; Franjković; Mataja; Petrinović; Krišković; Vuković; Boškić; Jovanović (a još su igrali: Filipović, Vukelić, Mađarević, Svetić i Lenac).
Trener: Željko Rukavina. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana (prijateljska) pripremna utakmica Krk - Naprijed (1:0) 2:0 (04. kolovoza 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mehinović (Rijeka). Pomoćnici: Zekan i Mrkela (oba Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Crljenica (10'), 2:0 I.Sokolić (61' - 11m).

KRK: Zmajla; I. SokolićM; Ilijić; Maglić; Rakocija; Plecić; D. Sokolić; Krešić; Bogović; Crljenica; Radoslavić (a još su igrali: Grlj, Križić, Prga, Pejanović i Duračak).
Trener: Alen Horvat.

NAPRIJED: Kezić; Dorčić; Valenčić; Marica; Jovičić; Radmanović; Šestan; Ende; Šimić; Brkljača; Popović (a još su igrali: Mustapić, Perušić, Švrljuga, Vukelić, Sprecić, Štucl i Đivoje).
Trener: Predrag Lazinica. (Milivoj Jurić)


S pripremne utakmice Krk - Naprijed

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: U organizaciji SRD Lovrata Održan 4. kup grada Krka (01. kolovoza 2009.)

U organizaciji sportskog ribolovnog društva Lovrata iz Krka po četvrti put za redom održano je međunarodno ekipno natjecanje u udičarenju iz usidrene brodice naziva 4. kup grada Krka. Lovilo se u akvatoriju krčkog zaljeva, točnije na pličini But. Na kupu je nastupilo 16 ekipa iz Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, i Hrvatske. Uz lagani zapadni vjetar vrijeme je bilo pogodno za majstore na moru. Na ovom međunarodnom natjecanju pobjedila je Slovenska ekipa Oradela iz Pirana u sastavu Mario Druscovich i Danilo Torej koji su trijumfirali sa 60 riba ukupne težine 5748 grama. Drugi su bili također gosti iz Slovenije iz ribičkog društva Solinar iz Strunjana (Veldim - Martinčić) s 39 ulovljenih riba ukupne težine 4166 grama, dok je treće mjesto pripalo PSRD Arbun iz Crikvenice (Krištafor - Lovrić) čiji je tim ulovio 10 riba ukupne težine 3214 grama. U ulovljenim ribama prevladavali su uglavnom arbuni, a bilo je tu i ponešto kanja, bukvi, paukova, knezova i škarpina. Najveću ribu ulovio je Vlado Krištafor iz crikveničkog PSRD Arbun i to škarpinu od 1508 grama. Najboljim barkarijolom proglašen je Zdravko Prebeg, a najstariji natjecatelj bio je sedamdesetčetverogodišnji Josip Tirelo iz umaškog kluba. Nagrade su podijelili predsjednik krčke Lovrate Otelo Stolfa, te glavni sudac natjecanja Antun Lončar. Natjecanje se odvijalo pod pokroviteljstvom Grada Krka.

 
Nagrađeni sudionici natjecanja

Rezultati: 01. Oradela Piran (Druscovich, Torej) 5748, 02. Solinar Strunjan (Veldim, Martinčić), 03. Arbun Crikvenica (Krištafor, Lovrić), 04. Lovrata 3 Krk (Stolfa, Pavičić) 2810, 05. Umag Umag (Tirelo, Nović) 2670, 06. Lovrata 2 Krk (Babić, Dika) 2266, 07. Jadran Opatija (Medica, Fellner) 2250, 08. Lovrata 1 Krk (Jurić, Mrvoš) 2098, 09. Čikavica Šilo (Dunato, Glavaš) 1970, 10. Luben Rijeka (Skandović, Elkasović) 1792, 11. La Fortezza 1 Palmanova (Di san Lorento, Bulfon) 1570, 12. Zubatac - Crotek (Šobot, Zrinšćak) 1542, 13. Menola Izola 830, 14. La Fortezza 2 (Fontana, Iddas) 816, 15. Oslić Selce (Borbelj, Petrić) 556, 16. Sarajevo (Ružić, Hadžić) 554. (Milivoj Jurić)


Udičarenje u akvatoriju krčkog zaljeva

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana pripremna prijateljska utakmica Krk - Lokomotiva (4:0) 7:1 (01. kolovoza 2009.)
 
I drugu prijateljsku utakmicu nogometaši Krka riješili su u svoju korist, te s visokih 7:1 pobjedili ekipu Lokomotive iz Rijeke. Tri pogotka postigao je Ivan Crljenica, a po jedan Bogović, Pejanović, Maglić i Duraček. Sljedeću pripremnu utakmicu nogometaši Krka odigrati će 04. kolovoza u Krku s hreljinskom ekipom Naprijed. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Održan turnir trojki Krk Open 2009. (11. srpnja 2009.)

Boćarski klub Krk po drugi je put organizirao turnir trojki Krk Open 2009. Turnir se odigrao na boćalištu SRC Josip - Pepi Uravić, a nastupilo je dvanaest ekipa s otoka Krka raspoređenih u četiri grupe. Igralo se na ispadanje, a pobjednikom Krk Open-a 2009. proglašena je ekipa Krk u sastavu Alan Stenta, Mile Ivić, Mladen Kosić i Marin Butković koja je u finalu pobjedila ekipu Krk mladi rezultatom 10:6. Treće mjesto pripalo je ekipi iz Gabonjina koja je pobjedila Belveder rezultatom 10:7. Najboljim igračem turnira proglašen je Zlatko Kosić iz ekipe Vrh, dok je posebnu nagradu za upornost dobio Mladen Milohnić, a nagradu za fairplay ekipa Veja-Zg. U pauzi između razigravanja odigrano je i bližanje boće u krug na tri različite pozicije, a za nagradu se dijelio pršut. Najprecizniji i najspretniji bio je Veljko Seršić iz ekipe Draga Baška. Nagrade su podjelili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i predsjednik boćarskog kluba Tonči Radivoj, naglasivši kako su ideju o održavanju turnira realizirali krčki zaljubljenici u boćanje ponajviše Alan Stenta, pretvorivši turnir u manifestaciju koja je osim prilike za razmjenjivanje sportskih vještina postala i prilikom za druženje.


Alan Stenta

REZULTATI:

Četvrtfinale: Vatrogasci - Krk amateri 10:6; Veglia - Jabuka Draga Bašćanska 8:13; Gabonjin - Garica 9:10; Sv. Lucija - Bajčić-Nenadić 11:13.
Razigravanje od 5 do 8 mjesta: Vrh - Vatrogasci 12:8, Sv. Lucija - Kornić 13:4, Kornić - Vatrogasci 11:9, Sv. Lucija - Vrh 13:6.
Polufinale: Krk - Belveder 13:4, Krk mladi - Gabonjin 10:8.
Za treće mjesto: Gabonjin - Belveder 10:7
Finale: Krk - Krk mladi 10:6.
Ukupni poredak:
01. Krk (Ivić, Stenta, Butković, Kosić), 02. Krk mladi (Karabaić, J. Radošević, I. Radošević, Bogdanić), 03. Gabonjin (Grdinić, Brusić, Škrabonja, Strčić), 04. Belveder (Rudi, Silvano i Serđo Samblić), 05. Sv. Lucija (Žic, Radivoj, Nikola i Rajko Milivojević),  06. Vrh (Žic, Pere i Tome Kosić, Mrakovčić), 07. Kornić (Kremenić, Žic, Nemanić, Vrdoljak), 08. Vatrogasci (Lužina, Bogdanić, Žužić), 09. Bajčić-Nenadić (Milohnić, Juras, Brozić, Prendivoj), 10. Veja-Zg (Skomeršić, Tićak, Šamanić), 11. Draga Baška (Seršić, Parčić, Dragoslavić, Kraljić), 12. Garica (Šamanić, Strčić, Kirinčić, Španjić). Milivoj Jurić

 
S turnira Krk Open 2009.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Održan osamnaesti međunarodni Kup Opatija (08. srpnja 2009.)


Na međunarodnom natjecanju u sportskom ribolovu iz usidrene brodice koje se osamnaestu godinu za redom održalo u akvatoriju Opatijske rivijere, krčki ribiči Damir Dika i Tonči Babić iz ekipe Lovrate osvojili su najviše priznanje, braneći pored 37 ekipa iz Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske boje našega grada. Na natjecanju je ulovljeno 939 primjeraka razovrsne ribe ukupne težine 60016 grama. Treba napomenuti da su Damir i Tonči nastavili sigurnom stazom Miće Rakića i Nikole Mrvoša koji su ovaj bokal u svojim karijerama podigli više puta. Sljedeće veće natjecanje u kojem će sudjelovati članovi Lovrate jest 4. međunarodni kup grada Krka, rezerviran za 01. kolovoza, na kojem će spomenuti dvojac pokušati dokazati da ovaj rezultat nije tek puka slučajnost. Bravo dečki! (Milivoj Jurić)


Tonči Babić i Damir Dika

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRILIČARSTVO: Održana Krčka regata (05. srpnja 2009.)

U krčkome akvatoriju u organizaciji JK Plav iz Krka, održala se već tradicionalna Krčka regata, koeficijenta 1.4, okupivši 48 domaćih natjecatelja. U dvodnevnom natjecanju održana su jedrenja u kategorijama optimist, laser radial i laser 4.7., a jedrilo se po zapadnom vjetru od 5 do 7 čvorova. Također, održano je svih 5 (planiranih) jedrenja u klasama laser radial i laser 4.7, te 4 jedrenja u klasi optimist. U klasi optimist ukupno najbolji bio je Karlo Car iz Crikvenice, dok je drugo mjesto zauzeo Filip Baričević iz Kostrene, a treće Ivan Vlahinić iz Baške. Najboljom jedriličarkom proglašena je Lora Legac iz Krka, dok za njom slijede Franka Grgurić iz Baške, te Luka Košćak iz Crikvenice. Kod djevojčica do 12 godina prvo je mjesto osvojila Lošinjanka Nika Fazlić, Krčanka Mara Žužić zauzela je drugo, dok je treće mjesto pripalo Bašćanki Ivi Vlahinić. U klasi laser 4.7. koja je okupila sedam natjecatelja, slavio je David Hrabrić iz Baške, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Crikveničani Luka Kučan i Patrik Car. U klasi laser radial prvo mjesto osvojila je Gloria Kukuljan, a drugo njezin kolega iz kluba Lovro Iussich.

REZULTATI:

Klasa Optimist UKUPNO: 1. Karlo Car (JD Val Crikvenica), 2. Filip Baričević (JK Galeb Kostrena), 3. Ivan Vlahinić (SD Vihor Baška), 4. Marko Bursač (JK Burin Novi Vinodolski), 5. Jakov Baričević (JK Galeb Kostrena), 6. Dino Prtenjača (JK Tramontana Opatija), 7. Marko Žužić (JK Plav Krk), 8. Maksimilian Pavlak (JK Galeb Kostrena), 9. Marko Šešević (SD Vihor Baška), 10. Andrej Venturini (JK Galeb Kostrena), 16. Mara Žužić (JK Plav Krk), 18. Luka Ostrogović (JK Plav Krk), 25. Franko Petrov (JK Plav Krk), 28. Lora Legac (JK Plav Krk), 32. Bartol Hodanić (JK Plav Krk), 36. Eva Žužić  (JK Plav Krk).

Klasa Optimist DJEČACI: 1. Karlo Car (JD Val Crikvenica), 2. Filip Baričević (JK Galeb Kostrena), 3. Marko Bursač (JK Burin Novi Vinodolski), 4. Jakov Baričević (JK Galeb Kostrena), 5. Maksimilian Pavlak (JK Galeb Kostrena), 18. Luka Ostrogović (JK Plav Krk)...

Klasa Optimist DJEVOJKE: 1. Lora Legac (JK Plav Krk), 2. Franka Grgurić (SD Vihor Baška). 3. Luka Koščak (JD Val Crikvenica)...

Klasa Optimist DJEČACI DO 12 GODINA: 1. Ivan Vlahinić (SD Vihor Baška), 2. Dino Prtenjača (JK Tramontana Opatija), 3. Marko Žužić (JK Plav Krk), 4. Andrej Venturini (JK Galeb Kostrena), 12. Franko Petrov (JK Plav Krk)...

Klasa Optimist DJEVOJČICE DO 12 GODINA: 1. Nika Fazlić (JK Jugo Mali Lošinj), 2. Mara Žužić (JK Plav Krk), 3. Iva Vlahinić (SD Vihor Baška), 7. Eva Žužić (JK Plav Krk).

Klasa Laser Radial: 1. Gloria Kukuljan (JK Plav Krk), 2. Lovro Iussich (JK Plav Krk).

Klasa Laser 4.7.: 1. David Hrabrić (SD Vihor Baška), 2. Luka Kučan (JD Val Crikvenica), 3. Patrik Car (JD Val Crikvenica), 4. Helena Purić (JK Plav Krk), 5. Petra Rozanić ( JK Tramontana Opatija), 6. Nikola Kraljić (JK Malinska), 7. Sara Rozanić (JK Tramontana Opatija). (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Završena županijska liga u karateu za sezonu 2008./2009. (16. lipnja 2009.)                          

Tijekom proljetnih mjeseci u Opatijskoj dvorani Gorovo održana je županijska liga u karateu u kojoj su sudjelovali natjecatelji iz svih karate klubova koji djeluju na području naše županije podijeljeni u kategorije prema dobi i tjelesnoj težini. Ovo natjecanje odvijalo se kroz četiri kola, a u svakom su se održavale borbe svatko sa svakim u pripadajućoj kategoriji. Iz Karate kluba Krk nastupili su: Manuel Bajčić, Dorotea i Mihaela Čeperić, Lovro Duda, Iva i Lovro Mršić, Sara Siddiqui, Frane Tomljenović, Branimir i Marija Vančina, te Antonio Vatavuk. Slijede ostvareni rezultati: mlađi učenici do 34 kg: Lovro Mršić, 1. mjesto; učenici preko 38 kg: Frane Tomljenović, 2. mjesto; mlađi kadeti open: Antonio Vatavuk, 1. mjesto i Lovro Duda, 3. mjesto; mlađe kadetkinje do 57 kg: Sara Siddiqui, 3. mjesto; mlađe kadetkinje preko 57 kg: Iva Mršić, 1. mjesto i Dorotea Čeperić, 3. mjesto.

  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SKIJANJE NA VODI: Završeno natjecanje Krk Handi Tricks 2009. (13. lipnja 2009.)

Wakeboard klub Krk i Ski lift Krk od 08. do 13. lipnja bili su domaćini međunarodnom kampu za skijanje na vodi osoba s invaliditetom, koji je završen natjecanjem u disciplini cable wakeboard, te svečanom dodjelom medalja i nagrada. Desetak domaćih i stranih sudionika sudjelovalo je u kampu, a potom i natjecanju u Open kategoriji za odličja i nagrade glavnih pokrovitelja: Ski lifta Krk i Grada Krka. Uz veliku podršku publike svi rideri pokušali su ostaviti što bolji dojam, a svojom upornošću, voljom za bavljenjem ovim zahtjevnim sportom, te skokovima i akrobacijama preko prepreka, uspjeli su oduševiti sve prisutne. Ove su se godine svi učesnici natjecali u jednoj kategoriji (Open) prema pravilima CWWC-a (Cable Wakeboard World Council). Sudački tim kojeg su formirali Jurica Morić (glavni sudac), Daniel Ratković i Lovro Klepac pomno je pratio svakog natjecatelja. Broj osvojenih bodova množio se s koeficijentom stupnja invalidnosti, te je tako dobiven finalni poredak. Kao i prošle godine, među jakom muškom konkurencijom, natjecala se i Francuskinja Alexandra Boetti, no na žalost prisutnih ona je zbog manje ozljede odustala nakon kvalifikacija. Skijanje na vodi za osobe s invaliditetom u Europi je popularan i odlično prihvaćen sport, a kamp na Ski liftu Krk po peti je puta i Hrvatima pružio priliku da se u njemu okušaju.

Pozicija

Ime Zemlja Kategorija Bodovi
1 Philippe
Turchet
Francuska mp2 85.16
2 Dino
Sokolović
Hrvatska mp3 80.51
3 Martin
Joppich
Austrija mp3 66.90
4 Zdravko
Lakić
Hrvatska mp1 23.90
5 Nikola
Valenta
Hrvatska mp3 19.09
6 Mladen
Jurada
Hrvatska mp2 13.94
7 Graciano
Turčinović
Hrvatska mp2 6.47
8 Alexandra
Boetti
Francuska mp3 4.98


S natjecanja Krk Handi Tricks 2009.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 29. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Pazinka (1:0) 2:0 (07. lipnja 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Robi Stojaković (Lovran) 7. Pomoćnici: Fabac i Bunčić (oba Poreč).

STRIJELCI: 1:0 Branković (33'), 2:0 Branković (65').

KRK: Zmajla 7,5; I. Sokolić 7; Plecić 5 (od 58' Ilijić 7); Jerković 7; Maglić 7; Rakocija 8; Crljenica 7 (od 87' Ende -); D. Sokolić 7,5; Branković 8; Softić 7 (od 69' Perić 5) i Čehajić 6,5.
Trener: Alen Horvat.

PAZINKA: Horvat 6,5; Stranić 6,5; Roce 5,5 (od 79' Koraca -); Orbanić 5; Rabac 5 (od 66' Šuran 5,5); Tomišić 6; Videkić 5,5 (od 53' Kišić 5); Grabar 5,5; Stranić 6; Bakša 5 i Vale 6.
Trener: Boris Fornažar.

ŽUTI KARTON: D. Sokolić (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Boris Branković (Krk)

Dogodila se zaslužena pobjeda Krka u utakmici u kojoj se dokazao dugo osporavani Boris Branković, što je s dva gola produžio nadu domaćinu za ulazak u viši rang! Na početku najprije prijeti I. Sokolić koji s 30 metara puca kraj same vratnice. Gosti prijete u 14. minuti preko Valea koji iz kontra napada tek zagrijava Zmajlu. U 28. minuti D. Sokolić s lijeve strane centrira na pet metara od gola gdje Branković glavom puca kraj stative. Minutu kasnije mogli smo svjedočiti najvećoj prilici kada Plecić centrira odličnu loptu u srce kaznenog prostora za Brankovića koji u padu puca, međutim golman izvrsno brani, a lopta se odbija do D. Sokolića koji s par metara ponovo pogađa golmana. U 33. minuti veteran po stažu D. Sokolić dodaje sjajnu loptu, Branković izbjegava zaleđe, te za zasluženo vodstvo domaćina zakucava za - 1:0. U drugome dijelu prva prilika stiže u 63. minuti. Branković pronalazi Crljenicu koji zaobilazi golmana Horvata i kad svi na stadionu očekuju siguran gol lopta pogađa desnu vratnicu. Dvije minute kasnije Krčani rješavaju utakmicu. D. Sokolić prihvaća loptu na lijevom krilu, te lijevom nogom precizno centrira za Brankovića koji s desetak metara iz voleja pogađa za konačnih - 2:0. Do kraja utakmice mogli smo vidjeti još četiri velike prilike domaćih, Čehajića i Brankovića, a za izdvojiti je ona u 87. minuti kada dvostruki strijelac pogađa stativu. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Održan 1. kup grada Krka u karateu (07. lipnja 2009.)

Povodom proslave Dana grada po prvi je put održan Kup grada Krka u karateu. Ova zanimljiva sportska manifestacija održana je u Velikoj dvorani SŠ Hrvatski kralj Zvonimir gdje se okupilo 48 mladih natjecatelja i natjecateljica iz pet različitih klubova koji su se nadmetali u 14 kategorija. Domaćini su uspjeli pokazali svu svoju spremnost i uvježbanost, pa su u kategoriji dječaka prva mjesta osvojil Lovro Mršić, Manuel Bajčić i Roko Barović, a u kategoriji djevojčica Sara Sidiqui, Iva Mršić, Ena Kaurić i Karla Žužić. Pod pokroviteljstvom Grada Krka organizaciju ove manifestacije potpisuje Karate klub Krk, a događanje je svečano otvorio krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.

Dječaci:
Kategorija 1995/96. god.:
1. Didak Andrić (Delta), 2. Stefano Luketić (Delta), 3. Rasim Majetić (Krk), 3. Boran Berak (Tad).
Kategorija 1996. god.: 1. Boran Berak (Tad), 2. Riccardo Sagardeli (Zamet), 3. Lovro Duda (Krk), 3. Antonio Šulentić (Tad), 5. Damir Jurić (Delta), 6. Antonio Vatavuk (Krk).
Kategorija 1997. god.: 1. Karlo Marković (Zamet), 2. Ivan Čulina (Delta), 3. Frane Tomljanović (Krk), 3. Zvonimir Matić (Krk).
Kategorija 1998. god.: 1. Alen Hovan (Delta), 2. Mario Vučković (Kvarner), 3. Nedo Dunato (Krk).
Kategorija 1999/2000. god.: 1. Lovro Mršić (Krk), 2. Dominik Nonveiller (Krk).
Kategorija 2000/01. god.: 1. Manuel Bajčić (Krk), 2. Aijidin Ibrahimović (Krk), 3. Branimir Vančina (Krk).
Kategorija 2001/02. god.: 1. Luka Šegović (Tad), 2. Toni Šipuljak (Krk), 3. Kristijan Jurina (Krk).
Kategorija 2002. god.: 1. Roko Barović (Krk), 2. Kristijan Lukanović (Krk), 3. Tarik Džaferović (Krk).

---------------

Djevojčice:
Kategorija 1995. god.:
1. Sara Sidiqqui (Krk), 2. Dorotea Čeperić (Krk), 3. Ariana Kostić (Delta), 3. Mira Adžajlić (Rijeka).
Kategorija 1996. god.: 1. Iva Mršić (Krk), 2. Marija Vančina (Krk), 3. Renata Berisha (Krk).
Kategorija 1996/97. god.: 1. Ingrid Felker (Zamet), 2. Mihaela Čeperić (Krk), 3. Ana Brčinović (Zamet), 3. Petra Čulina (Zamet).
Kategorija 1997/98. god.: 1. Lucija Šegović (Tad), 2. Anamarija Dora Jeličić (Zamet), 3. Petra Luketić (Delta), 3. Andrea Bojić (Zamet).
Kategorija 1998/99. god.: 1. Ena Kaurić (Krk), 2. Ana Vretenar (Tad), 3. Pavla Pinezić (Rijeka).
Kategorija 2000/01. god.: 1. Karla Žužić (Krk), 2. Rea Jelenović (Krk), 3. Petra Milković (Krk). (Milivoj Jurić)


Osvajači medalja na 1. kupu grada Krka u karateu


Detalj s natjecanja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: SRD Lovrata iz Krka na Županijskom prvenstvu ostvarilo izvrsne rezultate (31. svibnja 2009.)

Sportski ribolovci iz aktivne krčke Lovrate i nadalje nižu uspjehe. Nakon nedavno održanog Međuopćinskog prvenstva u Krku nastupili su na Županjskom prvenstvu organiziranom u Crikvenici, i to u lovu s obale i usidrene brodice. Prvog dana s obale nastupili su Tonči Babić i Milivoj Jurić. Babić je zauzeo 16., a Jurić 22. mjesto. Ukupno su bili 11. Drugog dana uslijedilo je natjecanje iz usidrene brodice za seniore na kojem je nastupilo 40 natjecatelja raspoređenih u deset barki. Nakon pet sati iscrpnog lova i burnog vremena koje nije mazilo natjecatelje, naši su ribolovci ipak ostvarili sjajne rezultate. Prvakom Županije proglašen je Denis Stolfa s ulovljenih 100 riba ukupne težine 6360 grama, a viceprvakom također član krčke Lovrate Marko Pavičić, s ulovljenih 76 riba, ukupne težine 5740 grama. Od ostalih natjecatelja iz Krka pobjednici u svojim barkama bili su Damir Dika koji je zauzeo 6., Tonči Babić koji je zauzeo 7., te Milivoj Jurić koji je zauzeo 9. mjesto. Mićo Rakić osvojio je 12. mjesto, izgubivši od prvog u svojoj barci za mala 36 grama. Ekipnim prvacima županije proglašena je 3. ekipa Lovrate u sastavu Denis Stolfa i Marko Pavičić, a viceprvacima 2. ekipa Lovrate u sastavu Tonči Babić i Damir Dika. Mićo Rakić i Milivoj Jurić zauzeli su također odlično 5. mjesto u sastavu ekipe Lovrate 1. Treba uz spomenuto naglasiti da su se na Međužupanijsko natjecanje, kako barem za sada stvari stoje, plasirali Denis Stolfa, Marko Pavičić, Damir Dika, te zaslugom lanjskog rezultata veteran Mićo Rakić. Daljnjem plasmanu iz barke nada se i Tonči Babić, ali treba reći kako je on daljnje natjecanje osigurao zaslugom lanjskih rezultata.

 
Članovi SRD Lovrata (Krk)

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Mladi krčki karatisti nastupili na 46. Kastavskim sportskim igrama (31. svibnja 2009.)

U organizaciji Karate kluba Kastav, u okvirima 46. Kastavskih sportskih igara, 31. svibnja 2009. održan je veliki turnir u karateu. U konkurenciji osamdeset natjecatelja iz nekoliko klubova s područja Primorsko goranske županije nastupilo je i jedanaest najmlađih članova Karate kluba Krk s jednako toliko osvojenih odličja:

-u kategoriji cicibanki: Rea Jelenović, 3. mjesto,
-u kategoriji cicibana: Roko Barović, 2. mjesto i Toni Šipuljak, 2. mjesto,
-u kategoriji učenica: Ena Kaurić, 2. mjesto,
-u kategoriji učenika +30kg: Manuel Bajčić, 1. mjesto i Branimir Vančina, 2. mjesto,
-u kategoriji učenika -34 kg : Dominik Nonveiller, 2. mjesto, Nedo Dunato, 3. mjesto i Aijidin Ibrahimović, 3. mjesto,
-u kategoriji učenika+34 kg: Lovro Mršić, 2. mjesto,
-u kategoriji učenika rođenih 1996.: Rasim Majetić, 3. mjesto.

Vodstvo kluba zadovoljno je ostvarenim rezultatima s obzirom da natjecatelje u nedjelju 07. lipnja 2009. povodom Dana grada očekuje nastup na Turniru Grada Krka u organizaciji krčkog karate kluba. Početak turnira predviđa se u 10.00 sati u dvorani SŠ Hrvatski kralj Zvonimir u Krku.


Članovi Karate kluba Krk

ATLETIKA: Uspjesi Atletskog kluba Krk u Kranju i Brodu na Kupi (25. svibnja 2009.)

Iza Atletskog kluba Krk iznimno je uspješan vikend s osvojenih deset medalja na atletskim natjecanjima u Kranju i Brodu na Kupi. Priča je započela u subotu, 23. svibnja, ranojutarnjim polaskom na 15. međunarodni memorijalni miting u Kranju, svojevrsno otvoreno prvenstvo Slovenije za mlađe uzraste. U konkurenciji velikog broja najmlađih atletičara iz Slovenije, Hrvatske i Italije, mali Krčani osvojili su četiri medalje. Filip Braut odnosi pobjedu u utrci na 60 metara (uzrast 2002. godište), a njegov brat blizanac Renato Braut u istoj utrci osvaja treće mjesto. Eva Marija Jurešić odnosi srebrnu medalju u bacanju loptice (uzrast 2000. godište), a Rafael Kosić zauzima treće mjesto u utrci na 60 metara u vrlo velikoj konkurenciji (uzrast 1998. godište). Nakon uspješnog posjeta Sloveniji, mali su Krčani produžili za Brod na Kupi i osvojili šest medalja na 5. Krosu Novog lista dolinom Kupe. Filip i Renato osvojili su srebro i broncu u vrtićkom uzrastu. Najveći uspjeh zabilježen je u konkurenciji djevojčica prvih razreda gdje su Krčanke priskrbile četiri od prvih pet mjesta. Pobijedila je Andrea Orlić, treća je bila Marija Kirinčić, četvrta Nora Mihajić, a peta Izabela Žužić. U utrci djevojčica trećih razreda pobjedu je odnjela Eva Marija Jurešić, a u utrci dječaka četvrtih razreda Rafael Kosić.
Atletski klub Krk sad već broji četrdeset članova, a u nepunih godinu i pol dana rada prikupio je zavidan niz medalja i rekorda po domaćim i međunarodnim mitinzima. Nažalost, još uvijek djeluje u neprimjerenim uvjetima bez ijednog atletskog borilišta, što se posebno odražava na rezultate u tehničkim disciplinama. Kroz dva tjedna klub će u Splitu imati premijerni nastup na državnom prvenstvu Hrvatske za kategorije limača i limačica, a dan prije polaska u Split klub organizira drugu gradsku utrku Krktrk ulicama grada Krka.


Atletski klub Krk


NOGOMET: Odigrano 27. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Jed. Omladinac (0:0) 0:1 (23. svibnja 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Vladimir Merle (Rijeka) 7. Pomoćnici: Brusić (Čavle) i Drašković (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Knapić (83').

KRK: Zmajla 6; I. Sokolić 6; Plecić 6; Jerković 6; Maglić 5; Rakocija 6,5; Poropat 5; D. Sokolić 5,5; Bubnić 5,5 (od 55' Branković 6); Čehajić 5 (od 87' Ilijić -); Crljenica 5 (od 87' Softić -).
Trener: Alen Horvat.

JED. OMLADINAC: S. Vozila 7; Čalović 6,5 (od 77' Mohorović -); Vuković 6,5 (od 67' Vlačić 6,5); Pavinčić 7; Jajčević 7; Pajković 7; T. Černjul 7; D. Černjul 8; Martinčić 7,5; M. Vozila 7 (od 46' Belušić 7); Knapić 7,5.
Trener: Roberto Paliska.

ŽUTI KARTON: D. Sokolić (Krk) Jajčević, Pajković (Jed. Omladinac)

IGRAČ UTAKMICE: Dino Černjul (Jed. Omladinac)

Gosti iz Kapre osvajaju važna tri boda na vrućem krčkom terenu. Nakon početnog ispitivanja snaga prvi prijete gosti i to u 12. minuti. Černjul dodaje Knapiću, zatim slijedi udarac, ali Zmajla ne ostaje iznenađen. U 14. minuti nakon prekršaja na Bubniću, Plecić iz slobodnog udarca cilja lijevi kut, ali Vozila brani. U nastavku utakmice slijede dalekometne paljbe. Najprije Poropata u 21., a potom i Černjula u 26. minuti, međutim oba udarca završavaju preko gola. Zadnju priliku u prvome poluvremenu imaju Krčani. Plecić iz slobodnjaka puca po sredini gola, Vozila odbija do D. Sokolića, međutim lopta završava u korneru. Početkom drugog dijela u 48. minuti Martinčić šalje povratnu loptu za Černjula, ali Zmajla sjajno brani. U 60. minuti D. Sokolić ubacuje s desne strane u srce kaznenog prostora gdje Poropat glavom puca preko gola. Novu veliku priliku imali smo prilike vidjeti u 67. minuti: nakon ubačaja Plecića u kaznenom prostoru stvorila se velika gužva u kojoj jedan igrač Jedinstva igra rukom; domaći traže najstrožu kaznu, ali glavni arbitar Merle ostaje nijem. Novu priliku D. Sokolić ima u 79. minuti kad puca iz voleja sa 16 metara, ali lopta na sreću gostiju odlazi kraj same desne vratnice u gol aut. I najzad u 83. minuti stiže kazna. D. Černjul izvodi korner s desne strane, lopta se odbija do T. Černjula, on dodaje Knapiću koji škaricama preko glave šalje u gol za konačnih - 0:1. (Milivoj Jurić)


Detalj s utakmice: Boris Branković i Danijel Pavinčić

SPORTSKI RIBOLOV: Održano međuopćinsko prvenstvo u udičarenju (17. svibnja 2009.)

U gradu Krku održano je međuopćinsko prvenstvo u udičarenju iz usidrene brodice za seniore i mlađe seniore U-21, i to za područje Kirija, te otoke Krk, Rab i Cres. Natjecanje je organizirao Savez za sportski ribolov na Jadranu Primorsko goranske županije, dok je domaćin bila krčka Lovrata. Po sunčanom vremenu, bez vjetra dvadeset i tri seniora raspoređenih u šest, te sedam mlađih seniora U-21 raspoređenih u dvije barke isplovilo je u zonu obilježenu s četiri bove, a lovilo se u neposrednoj blizini Krka.
U kategoriji seniora domaći natjecatelji iz SRD Lovrata nisu bili nimalo blagonakloni. Prvo mjesto međuopćinskog prvaka pripalo je aktualnom Svjetskom prvaku i članu Lovrate - Denisu Stolfi s ulovljene 102 ribe ukupne težine 6808 grama. Drugo mjesto osvojio je njegov kolega Marko Pavičić s 46 ulovljenih riba ukupne težine 3490 grama, dok je treće mjesto pripalo također natjecatelju krčke Lovrate veteranu Mići Rakiću koji je uspio uloviti 45 riba ukupne težine 2930 grama. Treba napomenuti da su svi natjecatelji SRD Lovrata, njih šest, pobjedili u svojim brodicama zauzevši pritom prva tri ekipna mjesta. Treća ekipa Lovrate u sastavu Denis Stolfa - Marko Pavičić osvojila je zlato, srebrna je bila prva ekipa Lovrate u sastavu Mićo Rakić - Milivoj Jurić, dok je brončano odličje zaslužila druga ekipa Lovrate s Damirom Dikom i Tončijem Babićem. 
Kod mlađih seniora prvakinjom međuopćine proglašena je natjecateljica s brončanom medaljom s posljednjeg Svjetskog prvenstva Tea Radil, inače članica PSRD Arbun iz Crikvenice s ulovljene 43 ribe ukupne težine 2660 grama. Drugi je bio Milivoj Antić iz Oslića Selce, dok je treće mjesto osvojio Vid Lončarić iz istog kluba. Ekipni prvaci u kategoriji mlađih seniora postali su prva ekipa Oslića iz Selca s Milivojem Antićem i Davidom Blaževićem, drugi je bio Arbun iz Crikvenice s Teom Radil, a trećeplasirana druga ekipa Oslića iz Selca s Vidom Lončarićem i Karlom Butorcem.
Kod mlađih seniora najveću je ribu uhvatio Vid Lončarić i to širuna od 370 grama, dok je u kategoriji seniora Krčanin Marko Pavičić uhvatio također širuna teškog 308 grama. Na natjecanju je ulovljeno 808 riba ukupne težine 53410 grama.

Pojedinačni plasman SENIORA: 1. Denis Stolfa (Lovrata Krk) 6808 grama ribe, 2. Marko Pavičić (Lovrata Krk) 3490, 3. Mićo Rakić (Lovrata Krk) 2930, 4. Tonči Babić, 5. Damir Dika (Lovrata Krk) 1784, 6. Milivoj Jurić (Lovrata Krk) 1594 grama, 7. Marijan Dunato (Čikavica Šilo) 3786, 8. Anton Borbelj (Oslić Selce) 2128, 9. Albin Pobor (Oslić Selce) 1638, 10. Josip Čapo (Arbun Crikvenica) 1250.

Ekipni plasman SENIORA: 1. Lovrata 3 Krk (Stolfa, Pavičić), 2 Lovrata 1 Krk (Rakić, Jurić), 3. Lovrata 2 Krk (Babić, Dika), 4. Oslić 2 Selce (Lukšetić, Borbelj).

Pojedinačni plasman mlađih seniora U-21: 1. Tea Radil (Arbun Crikvenica) 2660 grama ribe, 2. Milivoj Antić (Oslić Selce) 2440, 3. Vid Lončarić (Oslić Selce) 2110, 4. David Blažević (Oslić Selce) 1670, 5. Dino Turčić (Čikavica Šilo) 1532, 6. Vedran Petrović (Čikavica Šilo) 1192, 7. Karlo Butorac (Oslić Selce) 660.

Ekipni plasman mlađih seniora U-21: 1. Oslić 1 Selce (Antić, Blažević), 2. Arbun Crikvenica (Tea Radil, -), 3. Oslić 2 Selce (Lončarić, Butorac), 4. Čikavica Šilo (Petrović, -). (Milivoj Jurić)

 

KARETE: Održan 9. međunarodni karate turnir Opatija kup (17. svibnja 2009.)

U nedjelju je u Opatiji održan 9. međunarodni karate turnir - Opatija kup - na kojem su pored 265 natjecatelja iz 34 kluba iz BiH, Slovenije i Hrvatske nastupili i krčki karataši. Domaći su klub ovom prilikom predstavljali Iva i Lovro Mršić, Sara Siddiqui, Frane Tomljenović i Marija Vančina. U kategoriji učenika -34 kg Lovro Mršić osvojio je srebrno odličje, a isti je rezultat ostvarila i Sara Siddiqui u kategoriji mlađih kadetkinja -48 kg.


NOGOMET: Odigrano 25. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Goranin (0:1) 2:1 (10. svibnja 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Tomislav Frlan (Podhum) 8. Pomoćnici: Brusić (Čavle) i Dragović (Viškovo).

STRIJELCI: 0:1 Ugrina (42'), 1:1 I. Sokolić (68'), 2:1 I. Sokolić (90').

KRK: Zmajla 6,5; I. Sokolić 8,5; Plecić 8; Jerković 7; Maglić 7; Rakocija 7,5; Bubnić 6,5 (od 60' Branković 7); D. Sokolić 7; Crljenica 7; Čehajić 7 i Poropat 6,5.
Trener: Alen Horvat.

GORANIN: Raković 6; Đukić 6; M. Ugrina 6; Matijašić 6; Baković 6,5 (od 79' Brelih -); Bajalica 6; Vuković 6; S. Ugrina 7; Behđeti 6; Grubišić 6,5 i Knežević 6 (od 85' Šimunović -, od 89' Oršolić -).
Trener: Ante Jakovljević.

ŽUTI KARTON: Maglić, Rakocija, Branković, I. Sokolić (Krk) M. Ugrina, Matijašić, Baković, Vuković, S. Ugrina (Goranin)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Sokolić (Krk)

Sjajna predstava uz sjajnog Ivana Sokolića koji je s dva pogotka donio svojoj ekipi tri vrlo važna boda. Prvu priliku mogli smo vidjeti već u prvoj minuti kada Crljenica zagrijava dlanove Rakovića. U četvrtoj minuti Bubnić puca s dvadesetak metara, ali ponovno sjajna intervencija goranskog golmana. Redaju se prilike kao na tekućoj vrpci i to Crljenice u 15., 25. i 36., te Maglića u 38. minuti. U 42. minuti stiže kazna. Prvi korner za goste izvodi Ugrina, lopta prolazi kraj Rakocije i Zmajle, te na prepad prisutnih završava u mrežu za - 0:1. Minutu kasnije domaćin dolazi tik do izjednačenja, ali slobodnjak Plecića zaustavlja stativa. U drugome poluvremenu Krčani nastavljaju u istome ritmu. Izjednačenje dolazi u 68. minuti. Ivan Sokolić s 30 metara udara nisku loptu koja dolazi pred Rakovića te završava u golu za - 1:1. Gosti prijete u 74. minuti preko Kneževića, ali Zmajla požrtvovnim padom u noge otklanja najgore. Igrala se 90. minuta kada sudac Frlan sudi prekršaj na sedamnaest metara od gola Goranina. Ivan Sokolić plasira mlaku loptu u živi zid, međutim lopta mu se vratila što dovodi do odlučujućeg udarac sa šesnaest metara u lijevi kut za zasluženu pobjedu Krka - 2:1. (Milivoj Jurić)

SPORTSKI RIBOLOV: Održano klupsko natjecanje u sportskom ribolovu iz usidrene brodice (03. svibnja 2009.)

Sportsko ribolovno društvo Lovrata iz Krka organiziralo je klupsko prvenstvo u udičarenju održano u akvatoriju krčkog zaljeva. Natjecanje se provodilo u više kategorija. U konkurenciji seniora klupskim prvakom postao je Tonči Babić s 6580 grama ulovljene ribe, dok je drugo mjesto zauzeo Denis Stolfa s ulovljenih 5899 grama, a treće Damir Dika s ulovljena 4222 grama. Kod seniorki prva je ponovo bila Sonja Ponoš s ulovljenih 360 grama, dok je u kategoriji juniora U-16 prvakom kluba treću godinu za redom proglašen Davide Stanić s ulovom ukupne težine - 536 grama. (Milivoj Jurić)


Osvajači medalja


NOGOMET: Odigrano 23. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Umag (1:0) 2:1 (28. travnja 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Robi Stojaković (Lovran) 7. Pomoćnici: Mihočka (Volosko) i Drašković (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 I. Sokolić (39'), 2:0 Poropat (59'), 2:1 Androšić (85').

KRK: Zmajla 6,5; I. Sokolić 7; Plecić 6,5; Jerković 6,5; Maglić 6; Rakocija 6,5; Poropat 7; D. Sokolić 6; Branković 6 (od 70' Bubnić 6,5); Čehajić 6,5 (od 85' Ilijić -) i Crljenica 6,5 (od 90' Softić -).
Trener: Alen Horvat.

UMAG: Crnogorac 6; Borić 6; Dujaković 6; Hatkić 6 (od 46' Vidović 6); Androšić 6,5; Krneta 4,5; Beletić 6; Šabanović 6; Grdić 6; Pejić 6 i Šendula 6,5.
Trener: -.

ŽUTI KARTON: Poropat, Jerković (Krk) Beletić, Šendula (Umag)

CRVENI KARTON: Goran Krneta (Umag) 45' - udaranje igrača.

IGRAČ UTAKMICE: Fulvio Poropat (Krk)

Domaćin prijeti već u 9. minuti kada nakon udarca Poropata s petnaestak metara Crnogorac brani, a odbijenu loptu Branković šalje kraj gola. Novu veliku priliku za domaćina propušta Crljenica u 33. minuti nakon sjajnog centaršuta Poropata. U 39. minuti krčani dolaze u vodstvo. Plecić loptu centrira s desnog boka na prvu stativu gdje ju glavom Poropat prosljeđuje na drugu stativu do usamljenog Ivana Sokolića koji je zakucava u nebranjenu mrežu za - 1:0. Do kraja poluvremena mogli smo vidjeti još dvije poluprilike i to Brankovića i Čehajića. Igrala se 59. minuta kad Čehajić vanjskom stranom kopačke sjajno gura u stopostotnu šansu Poropata, koji manirom rasnog strijelca plasira ispod nemoćnog Crnogorca za - 2:0. Prvu priliku za smanjenje rezultata gosti su imali u 63. minuti kada na odličan centaršut Šendule, Grdić glavom puca kraj stative u gol aut. U 85. minuti Jerković radi nepotreban prekršaj na 25 metara od gola Zmajle, a Androšić sjajnim udarcem pogađa desni gornji kut za smanjenje rezultata na konačnih - 2:1. (Milivoj Jurić)


KARATE: Mladi krčki karataši nastupili na Rijeka Kupu (26. travnja 2009.)

Riječka Dvorana mladosti 26. travnja 2009. bila je središte 17. međunarodnog turnira Rijeka Kup, gdje su pored 467 natjecatelja i 65 klubova iz Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske nastupili Dorotea i Mihaela Čeperić, Iva i Lovro Mršić, Sara Siddiqui, te Branimir i Marija Vančina - članovi Karate kluba Krk. U kategoriji mlađih kadetkinja +55 kg Iva Mršić osvojila je zlatno odličje, a njezina klupska kolegica Marija Vančina brončano. U kategoriji kadetkinja -47 kg Sara Siddiqui osvojila je brončano odličje, kao i Marija Vančina u kategoriji kadetkinja +54 kg. Obzirom na jačinu turnira zadovoljni možemo biti i nastupima ostalih krčkih karataša iako ovom prilikom nisu osvojili odličja.


BICIKLIZAM: Osnovan Brdsko biciklistički klub Otok Krk (22. travnja 2009.)

Brdsko biciklistički klub Otok Krk (BBK OK) sportsko je udruženje osnovano u ožujku 2009. godine. Osnivanje kluba, prema riječima predsjednika Ivana Mršića, proizašlo je iz ljubavi prema biciklizmu, kao i zbog nepostojanja mogućnosti organiziranog bavljenja ovim sportom na otoku u okvirima organizacije koja bi svojim članovima olakšala aktivno sudjelovanje u različitim manifestacijama vezanim uz brdski biciklizam koliko na području Hrvatske, toliko i u inozemstvu. Tijekom osnivanja ovog biciklističkog udruženja klubu je pristupilo petnaest članova, iako je u međuvremenu interes Krčana koji biciklizam prepoznaju kao zdrav i zabavan oblik druženja, bitno porastao tako da će broj članova uskoro biti i znatno veći. Osobito je važno istaknuti činjenicu kako se među interesentima za pristupanje klubu našao i veliki broj juniora koji se uz adekvatnu pomoć mogu razviti u prave biciklističke profesionalce. Osim biciklističkog druženja nakon osnivanja kluba, nekolicina članova BBK OK, 19. travnja 2009., sudjelovala je i na creskoj biciklijadi, koju potpisuje Udruga Cres-Insula activa, održanoj povodom Dana planeta Zemlje. I za kraj, svi rekreativci željni dobre zabave, ali i akcije, dobrodošli su u krčki biciklistički klub! (Potrebne informacije možete dobiti na e-mail: info@bbk-ok.hr!)

 
S biciklističkog druženja povodom osnivanja kluba


S biciklijade održane na Cresu

NOGOMET: Odigrano 21. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Vinodol (1:0) 2:0 (10. travnja 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Ribarić (Vodice) 7. Pomoćnici: Majnarić (Rijeka) i Dragović (Viškovo).

STRIJELCI: 1:0 I. Sokolić (33' - 11m), 2:0 Crljenica (59').

KRK: Zmajla 7,5; I. Sokolić 7,5; Plecić 7,5; Jerković 7,5; Maglić 7,5; Rakocija 7,5; Bubnić 7,5 (od 87' Ilijić -); D. Sokolić 7,5; Poropat 7,5 (od 90' Pejnović -); Čehajić 7,5 i Crljenica 7,5 (od 65' Branković 7,5).
Trener: Alen Horvat.

VINODOL: Kondić 6; Vidmar 6,5; Đeke 6; Uremović 6; Brnelić 6; Tomić 6 (od 81' Petrinović -); Boškić 6; Kereš 6,5; Perčić 5,5; Pavelić 6 (od 62' Lenac 6) i Križić 6,5.
Trener: Željko Rukavina.

ŽUTI KARTON: I. Sokolić, D. Sokolić, Jerković (Krk) Đeke, Tomić (Vinodol)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Sokolić (Krk)

Horvatova ekipa i ovog puta na domaćem terenu osvaja tri boda bez primljenog gola. Međutim gosti iz Vinodola bolje otvaraju utakmicu. U 14. minuti Križić sa šesnaest metara puca nisku loptu, ali nedovoljno preciznu da savlada Zmajlu. Krčani se bude tek u 32. minuti, kad u kaznenom prostoru na ubačaj Plecića, Maglić biva srušen od strane Uremovića, te glavni akter utakmice s pravom pokazuje na najstrožu kaznu. Siguran izvođač Ivan Sokolić, kao i uvijek do sada, plasira loptu u desni donji kut za - 1:0. Igrala se 37. minuta kad Zmajla još jednom sjajnom intervencijom skida udarac Boškića iz slobodnog udarca. U drugom djelu potpuna dominacija domaćina koji gospodare terenom. U 54. minuti Čehajić sjajno prolazi po ljevom krilu, dodaje loptu na drugu stativu gdje Poropat s četiri metra ne uspjeva savladati Kondića. Pet minuta kasnije Čehajić glavom prebacuje obranu Vinodola, Crljenica oči u oči s Kondićem, plasirajući u donji ljevi kut za konačnih - 2:0. (Milivoj Jurić)

U Omišlju održan izbor za sportaše godine otoka Krka (10. travnja 2009.)

U vijećnici Općine Omišalj po četrnaesti su se put birali najbolji sportski laureati otoka Krka u prošloj godini. Na svečanosti podjele priznanja najboljima nazočni su bili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, te načelnici svih otočnih općina. Nagrade je podjelio umirovljeni Marijo Šivolija, inače omišaljska boksačka legenda. Naslov najboljeg sportaša u konkurenciji seniora pripao je sportskom udičaru Denisu Stolfi, članu sportskog ribolovnog društva iz Krka. On je u prošloj godini osvojio naslov pojedinačnog i ekipnog prvaka svijeta. U istoj konkurenciji bili su streličar, član SSK Dub iz Malinske, Andrej Krstinić i boćar iz Njivica, član Trestene, Ivica Jakominić. Titula najbolje sportašice otoka pripala je Nataši Rogini, članici sportsko ribolovnog kluba Čikavica iz Šila. Nataša je u prošloj godini osvojila prvo mjesto na Državnom prvenstvu, dok je na međužupanijskom prvenstvu osvojila ekipno drugo mjesto, na županijskom prvenstvu također drugo, a na Svjetskom prvenstvu petnaesto mjesto.  Najboljim sportašem do osamnaest godina proglašen je Adriano Pavletić član SSK Dub iz Malinske. Za Adriana je prošla godina bila zaista više no uspješna. Od važnijih rezultata možemo izdvojiti Europsko prvenstvo u Švicarskoj gdje je pojedinačno bio osamnaesti, a ekipno četvrti, te međunarodni turnir u Austriji gdje je pojedinačno bio četvrti, a ekipno prvi. U užoj konkurenciji bili su Luka Brusić natjecatelj VK Glagoljaš iz Omišlja, te David Hrabrić član jedriličarskog društva Vihor iz Baške. Najboljom sportašicom do osamnaest godina proglašena je Paola Girotto članica veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja. Ona je županijska prvakinja u tri discipline: samcu, dvojcu i četvercu. Također, na Državnom prvenstvuu četverca na pariće osvojila je četvrto mjesto. U konkurenciji spomenute kategorije bile su Lora Kukić članica SK Goranka, te Marina Dujmović iz SD Vihor iz Baške. Na osnovi postignutih rezultata titulu najbolje sportske ekipe u kategoriji do osamnaest godina dobio je VK Glagoljaš iz Omišlja, a za njima slijede SSK Dub iz Malinske i SSK Fran Krsto Frankopan iz Krka. Za najbolju sportsku ekipu otoka Krka iznad 18 godina proglašen je sportski streljački klub Dub iz Malinske, za kojim slijede SRK Čikavica iz Šila, te ženski boćarski klub Punat. Nagrađenim sportašima pripala je novčana nagrada od 2.000,00 kuna, a najboljim ekipama ona od 5.000,00 kuna. Posebna priznanja i plakete dobili su Nataša Rogina za dvadest godina uspješnog bavljenja ribolovnim športom, rukometni klub Omišalj za deset godina uspješnog djelovanja sportske udruge, veslački klub Glagoljaš za pet godina uspješnog vođenja športske udruge, te Predrag Mihaljević za petnaest godina uspješnog vođenja športske udruge i promicanja športske kulture među mladima. (Milivoj Jurić)


Denis Stolfa

KARETE: Mlade Krčanke na Prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci (05. travnja 2009.)

U sportskoj dvorani 3. maj na riječkoj Kantridi održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Na natjecanju je sudjelovalo 250 natjecatelja iz 55 klubova s područja čitave Hrvatske, a među njima su bile i natjecateljice Karate kluba Krk: Mihaela Čeperić ml. kadetkinja -40 kg, Iva Mršić ml. kadetkinja +55 kg, Sara Siddiqui ml. kadetkinja -50 kg i Marija Vančina ml. kadetkinja +55 kg. U jakoj konkurenciji s puno kvalitetnih natjecatelja za svaku pohvalu je uspjeh naše borkinje Sare Siddiqui koja je u svojoj kategoriji osvojila 1. mjesto.

 
Sara Siddiqui


JEDRILIČARSTVO: Po šesti put u Krku održan Memorijal Branko Tudor (29. ožujka 2009.)

Po šesti je put jedriličarski klub Plav iz Krka organizirao regatu klase optimist s koeficijentom 1.6, što predstavlja jedno od dvanaest natjecanja koje se boduje na nivou HJS-a za izbor nacionalne reprezentacije jedriličara ove klase. Tudorov memorijal ove je godine u Krk privukao 111 optimista iz Hrvatske, Češke i Mađarske. Prvog dana natjecanja činilo se da zbog jakog juga optimisti uopće neće isploviti, no oko podneva vjetar je ipak malo oslabio i omogućio da se odjedre tri plova. Jugo je neprestano puhalo u rasponu od 15 do 20 čvorova u prvom i trećem plovu, te preko 20 čvorova uz puno valova u drugom. Naravno, to nisu bili uvjeti za sve, pa oni najmlađi u floti od 111 natjecatelja nisu ni isplovili. Tri pobjede upisao je Lovro Strihić (Uskok, Zadar). Drugi je bio Bartol Komadina (Jugo, Mali Lošinj), a treća Antonela Kačan (Uskok, Zadar). Drugog dana optimisti su isplovili na regatno polje u nadi da će se održati koji plov. Na startu četvrtog plova vjetar je bio jačine 20 čvorova, ali na žalost mladih jedriličara u polovici orce vjetar je znatno pojačao na 25 čvorova, a potom i na 28, gdje su valovi na mahove dostizali čak četiri metra visine, što je pridonjelo donošenju odluke regatnog odbora o prekidu započetog plova. Niti trećeg dana nije se izlazilo u akvatorij krčkog zaljeva zbog jakog juga, tako da je poredak ostao nepromjenjen.  Ukupni pobjednik 6. Memorijala Branko Tudor proglašen je Lovro Strihić iz zadarskog Uskoka, drugi je Lošinjanin Bartol Komadina, a trećeplasirana Zadranka Antonela Kačan. Kod ženskih optimista najbolja je bila Antonela Kačan iz Zadra, drugoplasirana Lota Copić iz Split, a treća Krčanka Helena Purić. Kod djevojčica do 12 godina prva je bila Monika Brčić iz porečkog Horizonta, drugoplasirana Matija Biloglav iz zadarskog Uskoka, a treća Nora Gluščić iz Pule. Kod dječaka i djevojčica do 12 godina najuspješniji je bio Mađar Jonatan Vadnai, BYC, druga Monika Brčić iz Poreča, a treći ponovo Mađar Levente Toth.

UKUPNI POREDAK: 1. Lovro Strihić, Uskok Zadar, 2. Bartol Komadina, Jugo Mali Lošinj, 3. Antonela Kačan, Uskok Zadar, 4. Marin Medak, Zenta Split, 5. Mateo Pavinčić, Opatija, 9. Sven Katnić, Val Crikvenica, 13. Ivan Maračić, Opatija, 22. Helaena Purić, Plav Krk...
DJEVOJKE: 1. Antonela Kačan, Uskok Zadar, 2. Lota Copić, Split, 3. Helena Purić, Plav Krk, 4. Nikolina Prtenjača, Tramontana Opatija, 5. Antonela Pereša, Uljanik Pula...
DJEVOJČICE DO 12 GODINA: 1. Monika Brčić, Horizont Poreč, 2. Matija Biloglav, Uskok Zadar, 3. Nora Gluščić, Vega Pula.
UKUPNO DO 12 GODINA: 1. Jonatan Vadnai, BYC, 2. Monika Brčić, Horizont Poreč, 3. Levente Toth, Rive, 4. Marc JR Borghiani, Maestral Rovinj, 5. Ivan Vlahinić, Vihor Baška, 6. Marin Radačić, Trogir... (Milivoj Jurić)


Najmlađi sudionici Memorijala Branko Tudor

NOGOMET: Odigrano 19. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Halubjan (0:0) 0:0 (28. ožujka 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Josip Dujmić (Čavle) 6. Pomoćnici: Šušnjara (Klana) i Šajina (Jurdani).

KRK: Zmajla 7,5; Bubnić 6; Ilijić 5,5; Jerković 6; Maglić 6; Rakocija 5,5; Plecić 5,5; D. Sokolić 6 (od 72' Ende -); Poropat 6; Čehajić 6 (od 70' Stanivuk -); Crljenica 6 (od 46' Softić 6).
Trener: Alen Horvat.

HALUBJAN: Chinchella 6,5; Crnovršanin 5,5; Pilčić 6; Kljajić 6; Ružić 6; Miletić 5,5; Štimac 6; Miočić 5,5; Malić 6; Šanjug 6; Mrvčić 6 (od 82' Doko -).
Trener: Petar Radaković.

ŽUTI KARTON: Jerković, Rakocija (Krk) Miočić, Miletić (Halubjan)

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk)

Tek što se krenulo s centra Čehajić puca s 25 metara, ali lopta odlazi tik uz samu vratnicu. U 8. minuti mogli smo vidjeti prvu veliku priliku gostiju. Karlo Nobilo izbija sam pred Zmajlu, a ovaj požrtvovnim padom u noge spašava najgore. U 29. minuti domaći se žale na penal, kad u kaznenom prostoru na vezistu Čehajića nespretno nalijeće stoper Kljajić. Fluvio Poropat mogao je u 37. minuti dovesti domaće u vodstvo, kad iznenada puca s 17-18 metara, a Chinchella krajnjim naporom izbija loptu u korner. Sudac ovog puta nije bio na strani domaćina. Tako na samom kraju poluvremena kod udarca Čehajića, Ružić očito igra rukom, a na iznenađenje prisutnih sudac nastavlja igru. Početkom drugog dijela centarfor Malić propušta u 50. minuti najbolju šansu na utakmici, kad izlazi jedan na jedan sa Zmajlom, ali ni ovoga puta najbolji vratar lige neda da lopta uđe u gol. Do kraja utakmice gledamo rastrganu i nervoznu igru s obije strane, što dovodi do realne podjele bodova. (Milivoj Jurić)

 

KARATE: Mladi krčki karataši nastupili na Delta Kupu održanom u Rijeci (24. ožujka 2009.)

Nedavno je u Rijeci održan 11. Delta Kup, a na njemu su nastupili predstavnici mnogih hrvatskih klubova, kao i članovi Karate kluba Krk. Iva Mršić na spomenutom natjecanju u kategoriji mlađih kadetkinja +55 kg ostala je bez odličja. Sara Siddiqui koja je nastupala u dvije kategorije mlađih kadetkinjama -50 kg izgubila je borbu za treće mjesto, a u kadetkinjama -48 kg  osvojila je brončanu medalju. Frane Tomljenović je u učenicima +42 kg također ostao bez odličja, kao i Branimir Vančina u učenicima -38 kg.
 

 

NOGOMET: Odigrano 18. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad Krk - Naprijed (0:0) 1:0 (21. ožujka 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Đani Mihočka 7. Pomoćnici: Kukuljan (Podkilavac) i Šajina (Jurdani).

STRIJELCI: 1:0 I. Sokolić (46' - 11m).

KRK: Zmajla 7; I. Sokolić 7,5; Ende 7 (od 54' Ilijić 7); Jerković 7; Maglić 7; Rakocija 7; Plecić 7; D. Sokolić 7; Branković 7 (od 76' Crljenica); Čehajić 7 (od 61' Perić 7) i Poropat 7.
Trener: Alen Horvat.

NAPRIJED: Tošeski 7; Bulešić 6; Valenčić 5; Murica 6; Kezić 6; Dorčić 6; Mrnjaus 6 (od 56' Vucelić 6); Perušić 6,5; Pilčić 6 (od 65' Sobol 7); Jovičić 6,5 i Šestan 6 (od 73' Opala 6).
Trener: Marijo Gržinčić.

ŽUTI KARTON: Jerković, Branković (Krk); Perušić (Naprijed)

CRVENI KARTON: Valenčić (60'- prigovor) (Naprijed)

IGRAČ UTAKMICE: I. Sokolić (Krk)

Krčani u proljetnom dijelu prvenstva upisuju i treću uzastopnu pobjedu. Utakmica se odigrala po hladnom i vjetrovitom vremenu što je igračima odmagalo u tečnosti igre. Prvi prijete domaći i to u trećoj minuti kad I. Sokolić iz slobodnog udarca zagrijava Tošeskog. Sljedećoj prilici prema Naprijedovom golu svjedočili smo 20-ak minuta kasnje kada Leo Plecić s 20-ak metara puca kraj same desne vratnice. Prvu šansu gosti imaju u sljedećoj akciji, kad se lopta nakon kornera odbija do usamljenog Valenčića, a ovaj puca preko gola. Do kraja poluvremena domaći prijete dvaput, preko D. Sokolića i Jerkovića, ali ni tada lopta ne odsjeda na pravo mjesto. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Zoran Valenčić griješi i igra rukom u svom kaznenom prostoru. Vrlo dobri sudac Mihočka opravdano pokazuje na jedanaest metara. I. Sokolić uzima loptu te poput rutinera silovitim i odmjerenim udarcem pogađa desni donji kut nemoćnog Tošeskog za vodstvo - 1:0. Hreljani u 60. minuti ostaju s igračem manje nakon prigovora Valenčića. Trener Gržinčić primoran je mijenjati sustav igre, a time još više otvoriti put prema svojim vratima. Već u 63. minuti Poropat sjajno prodire po lijevom boku, centrira na suprotnu stranu gdje lopta dolazi do Plecića, a ovaj puca preko gola. Jedinu zapaženu intervenciju Zmajle vidjeli smo u 75. minuti kada s 30-tak metara brani projektil Perušića. Najveću priliku za povećanje rezultata propušta Crljenica osam minuta prije kraja utakmice, kada ga D. Sokolić sjajno proigrava vanjskim dijelom noge, gdje mladi centarfor izlazi oči u oči s vratarom pucajući ravno u njega. (Milivoj Jurić)


Detalj s utakmice Krk - Naprijed

 

BOĆANJE: Održana godišnja izborna Skupština boćarskog kluba Krk (18. ožujka 2009.)

U boćarskom domu Krk održana je redovna godišnja Skupština krčkog boćarskog kluba, kojoj je osim mnogih članova nazočio i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić. Na samom početku tajnik Serđo Samblić iznio je izvještaj o prošlogodišnjem radu ovog aktivnog sportskog udruženja. Klub je, tako, sudjelovao u ligaškom natjecanju Boćarskog saveza Hrvatske u Prvoj županijskoj ligi i zauzeo posljednje, dvanaesto, mjesto što znači da će se sljedeće sezone natjecati u Drugoj županijskoj ligi. S obzirom da su u posljednjih pet godina dvaput ušli u viši rang, članovi kluba ne smatraju ovaj neuspjeh zabrinjavajućim, već motivacijom da se što prije vrate u rang kojem pripadaju. Uz malo sreće i veći angažman manje aktivnih igrača možda se moglo postići i više. Za Krk su prošlu godinu igrali: Mile Ivić, Mirko Adžić Kapitanović, Saša Grgantov, Luka Adžić Kapitanović, Nikola Šamanić, Anton Mrakovčić, Rajko Milivojević, Bruno Karabaić, Serđo Samblić, Mladen Kosić, Nikola Grdinić, Marko Brala, Zvonko Nekić, Marko Drnjević. Krčki boćari nastupili su na prvenstvu otoka Krka u pojedinačnoj igri, igri parova te bližanju i izbijanju u krug, gdje su u parovima, kao i inače, prvo mjesto osvojili Mile Ivić i Bruno Karabaić, dok su drugo zauzeli Saša Grngantov i Serđo Samblić. U pojedinačnoj konkurenciji Saša Grngantov zauzeo je također drugo mjesto. Grngantov i Karabaić nastupili su i na županijskom prvenstvu na kojem su bili deseti. Boćarski klub Krk organizirao je u prošloj godini tri turnira i to najprije 4. lipnja kada je odigran tradicionalni turnir Dan Grada Krka gdje je sudjelovalo osam trojki s otoka Krka i na kojem su naši boćari zauzeli prvo mjesto u sastavu Saša Grgantov, Bruno Karabaić i Zvonko Nekić. Na inicijativu Alana Stente 12. srpnja uveden je turnir Krk Open koji ima za cilj omasovljenje i popularizaciju boćarskog sporta na otoku Krku. Na spomenuto natjecanje privučeno je osam ekipa s čitavog otoka. Pravo nastupa na spomenutom natjecanju imali su isključivo neregistrirani igrači tj. oni koji se ne natječu u liga-natjecanju boćarskog saveza. Na Krk Openu pobjedu su odnjeli amateri iz Garice. Naposljetku 9. kolovoza održan je 21. Međunarodni turnir trojki Krčki sajam 2008. Na natjecanju je sudjelovalo dvanaest ponajboljih ekipa parova iz Hrvatske i Slovenije, a slavio je Trio Buzet u sastavu Marko Beaković i Roland Marčelja. Krčani su također nastupili i na memorijalu Josip Zec Matacotin u Brzacu gdje je naša trojka Grgantov, Milivojević, Karabaić osvojila drugo mjesto. Predsjednik kluba Tonči Radivoj u nastavku je kazao da je klub 7. lipnja 2008. bio suorganizator boćarskog turnira na 7. hrvatskom festivalu osoba starije dobi održanom u Malom kartecu. Turnir su vodili i sudili Saša Grgantov, Nikica Sokolić, Alan Stenta i Serđo Samblić. Radivoj također ističe kako se još jednom pokazalo da se bez natkrivenog boćališta ne može ozbiljno konkurirati u organizaciji značajnijih boćarskih natjecanja. Nakon brojnih, i financijski zahtjevnih investicija koje su realizirane u okvirima sportskog centra Uprava kluba ima pred sobom zadatak da natkrije boćalište što bi predstavljalo značajan korak u razvoju boćarskog sporta na otoku Krku. Sve aktivnosti kluba provedene su uz svekoliku pomoć sponzora s posebnim naglaskom na ulaganja u redovnu djelatnost i investicije od strane Grada Krka. Na kraju skupštine Radivoj je članove upoznao s novim trenerom Mirkom Adžićem Kapitanovićem koji obećaje veliku borbu i povratak u Prvu županijsku ligu, dodajući kako ga raduje mladost nekolicine boćara koji su već sada pokazali da mogu parirati starijim i iskusnijim kolegama. Tome treba pridodati da je klub napustio najbolji boćar Saša Grgantov koji je prešao u redove Trstene. Predsjednik kluba naglasio je da već sada počinju pripreme svečane sjednice Skupštine povodom dvadesete obljetnice osnutka kluba koja bi se trebala održati 16. siječnja 2010. godine. (Milivoj Jurić)


Sa Skupštine Boćarskog kluba Krk

MALI NOGOMET: Završeno 8. izdanje malonogometne lige otoka Krka (15. ožujka 2009.)

Upravo je završila osma malonogometna liga otoka Krka u organizaciji nogometnog kluba Krk, a sve utakmice odigrane su u novoj školskoj dvorani Dubašnica. U natjecanju je učestvovalo dvanaest ekipa s otoka koje su odigrale jedanaest kola u šest nedjelja. Svoje peto finale, a četvrtu titulu osvojila je malonogometna ekipa Ilirije iz Krka koja je u jedanaest utakmica imala devet pobjeda i dvije nerješene utakmice uz gol razliku 55:14. Drugo je mjesto pripalo ekipi Kapo - Malin iz Malinske koja je osvojila isto bodova kao i prvoplasirana Ilirija samo što su imali slabiju gol razliku. Najboljim igračem proglašen je Ivica Juničić iz ekipe Vihor Baška, najboljim golmanom Dalibor Gajsler iz Kapo - Malin, a najboljim strijelcem Ivica Antić iz Veterana Krk sa 23 postignuta gola. Utakmice su odlično odsuditi riječki suci Vladimir Merle, Bojan Sobol i Josip Orišković.

Rezultati: Baška - Njivice 11:3, Veterani - Punat 5:2, Krk - Pizzeria Matteo II 0:7, Vrbnik - Pizzeria Matteo I 4:3, Njivice - Punat 3:1, Pizzeria Matteo II - Pizzeria Matteo I 5:1, Milohnići - Kapo Malin 1:7, Veterani - Bracera 3:4, Baška - Kapo Malin 2:3, Ilirija - Milohnići 4:2, Vrbnik - Bracera 3:3.

Konačni poredak: 1. Ilirija 29 bodova, 2. Kapo - Malin 29, 3. Bracera 24, 4. Vrbnik 21, 5. Veterani 18, 6. Vihor 16, 7. Njivice 15, 8. Pizzeria Matteo II 12, 9. Pizzeria Matteo I 12, 10. Punat 11, 11. Vodoinstalacije Milohnić 3, 12. Krk 0.

Najbolji igrač: Ivica Juničić (Vihor Baška)
Najbolji golman: Dalibor Gajsler (Kapo Malin)
Najbolji strijelac: Ivica Antić (Veterani Krk) - 23 gola
(Milivoj Jurić)


Prvoplasirana Ilirija

NOGOMET: Odigrano 16. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Crikvenica (0:0) 1:0 (07. ožujka 2009.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Robi Stojaković (Lovran) 8. Pomoćnici: Manojlović (Vrsar) i Bunčić (Poreč).

STRIJELCI: 1:0 Bubnić (47').

KRK: Zmajla 7; Bubnić 7; Jerković 7; Maglić 7; Rakocija 7; Plecić 7; D. Sokolić 7,5 (od 85' I. Sokolić 7); Branković 7 (od 58' Poropat 7); Čehajić 7; Perić 7 i Ende 7 (od 53' Ilijić 7).
Trener: Alen Horvat.

CRIKVENICA: Hreljac 7; Samaržija 6; Savić 6,5; Perušić 5; Jurinčić 6; Kremenović 6; Butorac 6 (od 58' R. Knežević 6); Kuna 6; Guerrib 6,5; Ivančić 6 (od 49' Jurić 6) i K. Knežević 6 (od 46' Devčić 6,5).
Trener: Dubravko Jeličić.

ŽUTI KARTON: Jerković, D. Sokolić (Krk), Samaržija i Savić (Crikvenica).

CRVENI KARTON: Dalibor Perušić (Crikvenica).

IGRAČ UTAKMICE: David Sokolić (Krk).

Nogometaši Krka sasvim zasluženo slave protiv vodeće ekipe prvenstva Crikvenice u utakmici u kojoj su bili bolji u svim segmentima igre. U prvih dvadesetak minuta igralo se tvrdo, s vrlo opreznim ispitivanjem snaga jedne i druge ekipe. Prvi prijete domaći u 22. minuti i to preko Čehajića, koji bježi po lijevoj strani, te ulazeći u kazneni prostor puca prizemno, ali golman Hrelja izvrsno brani. Do kraja prvog dijela imali smo prilike vidjeti još dva pokušaja - najprije Plecića u 26. kada puca preko gola, te Čehajića u 45. minuti. Domaći ulaze u drugo poluvrijeme odlučni da riješe utakmicu što se događa već na samom početku. Leo Plecić šalje fantastičnu loptu za Perića, koji izbija sam pred golom Hreljca, te ga s leđa u kaznenom prostoru ruši Perušić za zasluženo isključenje i penal. Aleksandar Bubnić puca u desnu stranu, golman izvrsno reagira i brani, ali na odbijenu loptu ponovo nalijeće Bubnić te ju zakucava u nebranjenu mrežu za - 1:0. Trener Jeličić primoran je napraviti rošade u nastavku utakmice; iz igre vadi najboljeg igrača Ivančića, te uvelike olakšava domaćinu put do pobjede. Gosti se bude tek u 76. minuti kad Savić s 30 metara iz voleja primora Zmajlu da krajnjim naporom izbije loptu u korner. Nova prilika gostiju i to Kremenovića javlja se u 83. minuti nakon ubačaja Savića, ali na sreću domaćih lopta prolazi kraj same desne stative u gol aut. U 84. minuti mladi Perić mogao je definitivno riješiti utakmicu; izlazi oči u oči s vratarom Hreljcem, međutim i ovog puta sjajni vratar spašava svoju ekipu od težeg poraza. Do kraja utakmice mogli smo svjedočiti nemoćnim pokušajima Crikvenice uz fanatičnu borbenost Krka u kojem zasluženo ostaju tri boda. (Milivoj Jurić)


Detalj s utakmice Krk - Crikvenica

AEROBIK: Održane redovna i izborna Skupština sportsko-rekreacijske udruge Pepice (06. ožujka 2009.)

Članice krčke sportsko-rekreacijske udruge Pepice ovog su vikenda održale svečanu redovnu i izbornu Skupštinu na čelu s radnim predsjedništvom i potrebnim komisijama. Iako je motiv okupljanja bio radnog karaktera, večer je bila ispunjena druženjem, zabavom i smijehom, a Pepice su tom prigodom obilježile i međunarodni Dan žena. Ova udruga postoji već punih dvanaest godina što treba zahvaliti upornim pojedinkama zbog čijeg se zalaganja i predanog rada u Krku uopće započelo s takvim oblikom sportske rekreacije namijenjenim prvenstveno ženama. Za udrugu je vrlo bitno bilo razumijevanje i pomoć gradske uprave koja je prepoznala ozbiljnost i potrebu realizacije takve inicijative. Pepice danas broje 60-ak aktivnih članica koje tijekom godine redovito vježbaju punih osam mjeseci, a raspoređene su u pet programskih grupa. Hvalevrijedan je i podatak da su tijekom protekle godine vrijedne Krčanke odradile ukupno 295 treninga ili prosječno dva treninga dnevno. Od svojih početaka pa do danas kroz udrugu i različite programe vježbanja prošlo je više od 600 žena i djevojaka a čak dvadesetak ih je aktivno od samog osnutka. Voditeljice treninga su Lucija Petrak, Martina Brozić i Nives Sokolovski koje su stručno osposobljene za vođenje  aerobika, yoge-pilatesa i plesa.


Voditeljice Lucija Petrak, Nives Sokolovski i 
Martina Brozić

Na Skupštini su, između ostalog, usvojene manje promjene Statuta udruge, te su izglasani članovi upravljačkih tijela. Slijedeće četiri godine udrugu će kroz Upravni odbor voditi  predsjednica Karmen Dunato-Pavičić, tajnica Lucija Petrak, te Dobrila Todović, Martina Brozić i Nives Sokolovski. U Nadzorni odbor izabrane su Marija Dvorničić, Dina Valković-Sokolić i Carol Marković. Od ostalih zanimljivosti iz rada u 2008. godini treba izdvojiti izvješće o stručnom osposobljavanju prema kojem je vidljivo da voditeljice redovito prisustvuju raznim konvencijama, seminarima i radionicama najvišeg ranga poput dvodnevne Nike konvencije, Reebok konvencije te Pilates Body&Mind konvencije održane u Zagrebu s po (cca) šest treninga i radionica dnevno. Od ostalih aktivnosti treba reći da su članice ove zaista aktivne udruge sudjelovale na 1. gradskoj utrci Krk-trk, te da su neke odhodale gotovo 20 km u akciji Pješačimo jesen, a donirale su i 1.000 kn u humanitarnoj akciji za liječenje Ksenije Rajko iz Poreča. Na kraju Skupštine prikazan je Program rada za 2009. godinu u kojem su iznijeti planirani troškovi za redoviti rad, stručna usavršavanja te izlete i tematska druženja. Posebno je istaknut plan za poticanje rada s mladima što uključuje povezivanje i suradnju sa srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir kako s ciljem bavljenja tjelovježbom tako i s ciljem odabira dvije nove osobe za buduće voditeljice. Rezultat dvanaestogodišnjeg vrijednog i ozbiljnog rada jest osiguranje uvjeta za zaposlenje voditeljice rekreacije Nives Sokolovski što osigurava dodatnu kvalitetu budućeg rada udruge. Iz prethodno iznesenog vidljivo je da su Pepice izuzetno aktivne u mnogim područjima življenja, kao i da se trude poboljšati i osuvrementi vlastite programe. Na sjednici smo mogli doznati i o upravo poduzetim razgovorima s plesnim klubovima iz Rijeke što bi Krčanima trebalo omogućiti pohađanje tečaja salse, o čemu će zasigurno još biti riječi. Također je predloženo je da se pristupi organiziranju vježbi za trudnice koje bi mogle započeti ujesen nakon što se osiguraju potrebni uvjeti. (Marina Kosić)


Predsjednica udruge Karmen Dunato-Pavičić

 

MALI NOGOMET: U derbiju Kapo bolji od Bracere (02. ožujka 2009.)

Od zapaženijih rezultata malonogometne lige otoka Krka izdvajamo remi Ilirije i Kapa 2:2, te pobjedu Kapa protiv Bracere 5:4. Treba istaknuti i četiri pobjede Vrbnika koji je za petama vodećima.

Rezultati: Vrbnik - Krk 4:1, Njivice - Vodoinstalacije Milohnić 8:1, Veterani - Kapo 3:3, Baška - Punat 3:0, Vodoinstalacije Milohnić - Veterani 0:7, Vrbnik - Pizzeria Matteo II 3:2, Ilirija - Njivice 5:4, Krk - Punat 0:5, Bracera - Pizzeria Matteo II 9:1, Kapo - Pizzeria Matteo I 5:1, Bracera - Ilirija 2:2, Vodoinstalacije Milohnić - Krk 3:1, Ilirija - Veterani 3:2, Punat - Pizzeria Matteo I 0:3, Kapo - Njivice 4:1, Bracera - Vodoinstalacije Milohnić 4:3, Vrbnik - Baška 3:1, Veterani - Pizzeria Matteo I 9:1, Ilirija - Krk 14:1, Kapo - Bracera 5:4, Njivice - Vrbnik 1:4, Baška - Pizzeria Matteo II 3:4.
 
Poredak: 1. - 2. Kapo, Ilirija 20 bodova, 3. Bracera 19, 4. Vrbnik 15, 5. Veterani 11, 6. Baška 10, 7. - 8. Punat, Pizzeria Matteo I 9, 9. - 10. Njivice, Pizzeria Matteo II 6, 11. Vodoinstalacije Milohnić 3, 12. Krk 0 bodova. (Milivoj Jurić)

NOGOMET: Odigrana pripremna utakmica Krk - Pazinka (0:1) 1:1 (28. veljače 2009.)

Stadion SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Frlan (Podhum). Pomoćnici: Ribarić (Vodice)) i Klarić (Podkilavac).

STRIJELCI: 0:1 I. Strinić (16') i 1:1 Bubnić (90').

KRK: Zmajla, Bubnić, Ilić (od 56' Ende), Plecić, Maglić (od 78' Prga), Rakocija, Poropat, D. Sokolić, Branković, Perić (od 60' Softić) i Crljenica (od 46' I. Sokolić).
Trener: Alen Horvat.

PAZINKA: Brajković, I. Stranić (od 76' Lukež), Tomišić (od 60' Bernobić), Orbanić, Rabac, Šuran, Koraca (od 63' Foško), Grabar, L. Stranić, Roce i Vale (od 88' Aničić).
Trener: Boris Fornažar.

ŽUTI KARTON: Plecić, Rakocija, D. Sokolić (Krk) I. Stranić i Grabar (Pazinka).

CRVENI KARTON: I. Sokolić (Krk)

Generalka jednoj i drugoj ekipi pred nastavak prvenstva, te realni ishod jedne teško gledljive i grube utakmice. Gosti bolje ulaze u utakmicu, te postižu gol u 16. minuti kada glavom pogađa Luka Strinić. Redaju se poluprilike s jedne i druge strane, a iz jedne Branković postiže pogodak kojeg poništava glavni akter utakmice - sudac Frlan. U drugome djelu domaći stišću, ali najbolju priliku propušta Strinić koji puca kraj gola istrčalog Zmajle. Zasluženo izjednačenje stiže u zadnjoj minuti kad Aleksandar Bubnić iz slobodnog udarca s 25 metara pogađa sami desni donji kut. (Milivoj Jurić)

NOGOMET: Odigrana pripremna utakmica Krk - Primorac (0:2) 1:2 (14. veljače 2009.)

Stadion SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 65. Sudac: Mehinović (Rijeka). Pomoćnici: Lončarić (Crikvenica) i Klarić (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Kurilić (6'), 0:2 Bošnjak (29') i 1:2 Čehajić (87').

KRK: Zmajla, I. Sokolić; Ende (od 38' Ilijić); Bubnić; Rakocija (od 46' Prga); D. Sokolić; Jerković (od 60' Softić); Poropat (od 46' Bogović); Čehajić; Branković (od 65' Pejaković); Perić (od 71' Stanivuk).
Trener: Alen Horvat.

POMORAC: Prskalo (od 83' Posavac); Kurilić; Švrljuga (od 82' Nenadić); Djarmati (od 76' Pinjuh); Višković; Krišto (od 76' Kert); Rukavina (od 46' Tomašić); Tomić (od 82' Pilčić); Bošnjak; Rac; Karabogdan (od 58' Petrović).
Trener: Predrag Stilinović.

Više prvenstvena nego pripremna utakmica u kojoj su obje ekipe pokazale veliku trkačku spremnost. Prvi gol pao je u šestoj minuti kada Karabogdan puca s ruba šesnaest metara, a Kurilić podmeće nogu i pogađa bliži golmanov kut za - 0:1. Povećanje rezultata vidimo u dvadeset i devetoj minuti kada na odličnu povratnu loptu Raca natrčava Bošnjak, te s petnaestak metara pod prečku matira Zmajlu - 0:2. U drugom poluvremenu redaju se prilike s obije strane, ali rezultat ostaje nepromjenjen sve do treće minute prije završetka utakmice. Čehajić prihvaća loptu neometan na dvadesetak metara od gola Posavca, te rijetko viđenim udarcem pogađa desni gornji kut za konačnih - 1:2. (Milivoj Jurić)

MALI NOGOMET: Odigrano 3. i 4. kolo malonogometne lige otoka Krka (11. veljače 2008.)

Nedavno su odigrani treće i četvrto kolo malonogometne lige otoka Krka, a najzanimljiviji dvoboj zbio se između Ilirije i Kapo Malin završivši međutim bez pobjednika - 2:2.

Rezultati: Veterani - Njivice  1:4, Bracera - Pizzeria Matteo I 6:2, Krk - Baška 2:6, Njivice - Bracera 2:5, Pizzeria Matteo I - Krk 3:1, Baška - Veterani 2:2, Ilirija - Punat 2:0, Kapo Malin - Vrbnik 3:1, Pizzeria Matteo II - Vodoinstalacije Milohnić 5:2, Ilirija - Kapo Malin 2:2, Punat - Pizzeria Matteo II 4:2.
 
Poredak: 1. Bracera 12 bodova, 2. - 3. Ilirija, Kapo Malin 10 bodova, 4. Baška 7 bodova, 5. - 6. Punat, Pizzeria Matteo I 6 bodova, 7. Veterani 4 boda, 8. - 10. Njivice, Pizzeria Matteo II, Vrbnik 3 boda, 11. - 12. Krk, Vodoinstalacije Milohnić 0 bodova. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana pripremna utakmica Krk - Prelog (2:1) 4:3 (08. veljače 2009.) 

Pomoćno igralište stadiona SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 29. Sudac: Mehinović (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Perić (12'); 2:0 Branković (14'); 2:1 Balent (25' - 11m); 3:1 Perić (60' - 11m); 3:2 Jarić (68'); 3:3 Rogina (74'); 4:3 Perić (84').

KRK: Zmajla, Baljak, Ende, Maglić, Prga, Jerković, Bogović, Poropat, Čehajić, Branković, Perić (a još su igrali: Španjić, Pejanović, Vuković, Softić i Stanivuk).
Trener: Alen Horvat.

PRELOG: Marčec, Rogina, Hižman, Utek, Jarić, Bađari, Krznar, Kalšan, Vuk, Balent, Mlinarec (a još su igrali: Mišić, Blažinčić, Kraljić i Hubuš).
Trener: Zoran Kraljić.

I u drugoj pripremnoj utakmici nogometaši Krka stigli su do pobjede. Takmac im je bio Prelog koji se predstavio kao vrlo dobra ekipa. Junak utakmice bio je mladi poletarac Marin Perić koji je u dresu Krka zabio svoj prvi hat - trick. Ono što je i na ovoj utakmici obradovalo gledatelje jest činjenica da sve više naših mladih kuca na vrata prvog sastava. Uz spomenutog Perića, tu su još Pejanović, Baljak i Stanivuk. Sljedeća pripremna utakmica igra se u Rijeci 11. veljače (srijeda) protiv Rikarda Benčića. (Milivoj Jurić)


Detalj s utakmice Krk - Prelog

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana pripremna utakmica Krk - Lučki radnik (1:0) 6:1 (07. veljače 2009.)

Pomoćno igralište stadiona SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mehinović (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 I. Sokolić (20' - 11m); 2:0 Stanivuk (51'); 2:1 Kuzmanović (60' - 11m); 3:1 Bogović (67'); 4:1 I. Sokolić (77'); 5:1 I. Sokolić (83' - 11m); 6:1 I. Sokolić (86').

KRK: Zmajla, I. Sokolić, Bubnić, Rakocija, Maglić, D. Sokolić, Jerković, Poropat, Čehajić, Branković, Perić (a još su igrali: Španjić, Bogović, Pejanović, Vuković, Softić, Ende, Prga i Stanivuk).
Trener: Alen Horvat.

LUČKI RADNIK: Uzelac, Živković, Kefeček, Vrban, Mikić, Marković, Tica, Mihalović, K. Benković, Peršić, Trbović (a još su igrali: Grčević, Josipović, Kuzmanović, R. Benković, Tufekčić i Križanić).
Trener: Gordan Čulumović.

Vrlo dobru pripremnu utakmicu odigrali su naši nogometaši s riječkim Lučkim radnikom. Deklasirali su Dokere s čak 6 - 1. Utakmica se odigrala na pomoćnom igralištu po blatnom terenu, te kišom koja nije prestajala tijekom čitavog susreta. Trener Alen Horvat u prvoj pripremnoj utakmici započeo je sa standardnim sastavom s kojim je uspješno završio jesenji dio, a u nastavku utakmice dao je priliku i ostalim igračima. Za Ivana Sokolića nema zime, on je već spreman za proljeće. U ovoj utakmici postigao je čak četiri gola što je za jednog bočnog igrača prava rijetkost. (Milivoj Jurić)


Ivan Sokolić, igrač NK Krk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Započela malonogometna liga otoka Krka 2009. (02. veljače 2009.)

U novoj školskoj dvorani Dubašnica (Malinska) po osmi je puta započela malonogometna liga otoka Krka u organizaciji nogometnog kluba Krk. U natjecanju učestvuje dvanaest ponajboljih ekipa s područja otoka Krka, koje će igrati šest nedjelja po sistemu svatko sa svakim. Utakmice traju dva puta po petnaest minuta, s pet igrača i golmanom. Utakmicu će odsuditi riječki suci Vladimir Merle, Bojan Sobol, te Orešković. U prva dva kola favoriti su uglavnom pobjedili, a jedino iznenađenje jest poraz Njivica od Pizzeria Matteo I.

Rezultati: Punat - Vodoinstalacije Milohnić 9:1, Kapo Malin - Pizzeria Matteo II 5:1, Ilirija - Vrbnik 5:0, Punat - Kapo Malin 2:4, Vodoinstalacije Milohnić - Vrbnik 1:5, Pizzeria Matteo II - Ilirija 1:2, Bracera - Baška 5:0, Pizzeria Matteo I - Njivice 3:2, Veterani - Krk 3:2, Pizzeria Matteo I - Baška 1:2, Bracera - Krk 9:1.

Poredak: 1. - 3. Bracera, Kapo Malin, Ilirija 6 bodova, 4. - 8. Punat, Veterani, Pizzeria Mateo I, Vrbnik 3, Baška 3 boda, 9. - 12. Njivice, Pizzeria Matteo II, Krk, Vodoinstalacije Milohić 0 bodova. (Milivoj Jurić)

 

JUDO: Krčki judaši na 1. školskom županijskom prvenstvu (08. siječnja 2009.)

Izvrsne rezultate postigli su judaši Judo kluba Krk na 1. školskom županijskom prvenstvu, koje se sredinom prosinca 2008. godine održalo u Kostreni. Judaši OŠ Fran Krsto Frankopan osvojili su pet prvih, sedam drugih i devet trećih mjesta, što je u konačnici rezultiralo uvjerljivo prvim mjestom. Na prvenstvu je sudjelovalo 130 natjecatelja iz 21 osnovne škole. U razredima od 1. do 2., prvo mjesto u kategoriji - 29 kg pripalo je Iris Magaš, u kategoriji - 26 kg Ana Vandov bila je druga, dok je treće mjesto pripalo Luki Vandovu. U kategoriji - 25 kg drugo mjesto osvojila je Lucija Polonijo. Prva su mjesta zauzeli Noa Škvorc u kategoriji - 33 kg, te Fran Dujmović u kategoriji +38 kg. U razredima od 3. do 5. u kategoriji - 28 kg treće mjesto osvojili su Mauro Hrast i Nika Polonijo. U kategoriji - 30 kg Winona Magašić zauzela je drugo mjesto, dok je treće osvojio Frane Dragoslavić. Franko Došen i Kristijan Kosić zauzeli su drugo i treće mjesto u kategoriji - 32 kg, dok su u kategoriji - 34 kg i - 38 kg treća mjesta pripala Lauri Karabaić, Hrvoju Žužiću i Tijani Plentaj. U razredima od 6. do 8. u kategoriji dječaka prvo je mjesto osvojio Denis Nešić u kategoriji - 40 kg, a u kategoriji +56 kg drugo je mjesto osvojio Filip Labađuk. Kod djevojaka u kategoriji - 48 kg Nadja Nekić osvojila je prvo mjesto, dok je druga bila Valentina Vasilić, a treća Petra Kraljić. Bernarda Došen osvojila je drugo mjesto u kategoriji + 48 kg.