Prigodni programi

Prigodni programi su programi u okviru kulturne aktivnosti koji su vezani za obilježavanje događaja ili praznika kako na lokalnom nivou tako i za neke državne blagdane. Stoga ova kategorija obuhvaća:

1) Proslavu sv. Kvirina i oblježavanje Dana Grada Krka
2) Proslavu sv. Nikole
3) Božićno-novogodišnji koncert

Božićno-novogodišnji koncert svake se godine sada već tradicionalno održava krajem mjeseca prosinca u dvorani SŠC Hrvatski kralj Zvonimir u Krku. Program koji se tom prilikom izvodi sastoji od dva dijela: onog sakralng koji odgovara ugođaju Božića i koji obuhvaća razne božićne napjeve od onih narodnih pa sve do onih koji su djelo renomiranih nacionalnih i svjetskih skladatelja, te zabavno-poularnog dijela koji je posve u skladu s ugođajem Nove godine.

4) Festival MIK

MIK je kratica od Melodije Istre i Kvarnera. Festival svake godine gostuje po gradovima Istre i Kvarnera, područja koje pokrivaju tri županije na zapadnom dijelu Hrvatske. To je festival koji je temeljen na etno glazbi kraja u kojem se odvija i to glazbi kojoj je osnova istarska ljestvica, jedno od možda najinteresantnijih glazbenih pojava u svijetu. Koliko je festival MIK popularan medu svojom publikom najbolje pokazuju prepuni koncerti za vrijeme održavanja festivala na trgovima 4-6 gradova svake godine. No nije samo etno glazba karakteristika ovog festivala. Tekstovi pjesama pisani su većinom na čakavici, najstarijem obliku hrvatskog jezika, kojim se govoti u ovom djelu Hrvatske. Osim čakavice, pojavljuje se i talijanski dijalektalni jezik kojim govori ovdašnja talijanska nacionalna manjina.