Sport (2010.)

ŠAH: Odigran pojedinačni brzopotezni šahovski turnir (27. prosinca 2010.)

U utorak, 21. prosinca 2010. u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni brzopotezni turnir u šahu. Tempo igre bio je 5,00 minuta po igraču, a natjecanje je okupilo 11 šahista, članove ŠK Krk. Pobjednikom turnira proglašen je Silavno Samblić (10) s maksimalnim brojem prikupljenih bodova, i to bez remija i izgubljene partije. Drugo mjesto zauzeo je Duško Lazić (8), treće Toni Gall (7), četvrto Jasmin Huskić (5), dok su peto, šesto i sedmo podijelili Sergio Jurina (4,5), Robert Bainac (4,5) i Marijan Brzac (4,5)...

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčke šahistice nastupile na 3. međunarodnom božićnom ženskom turniru (27. prosinca 2010.)

Kao dio 12. Kupa Mediterana, u nedjelju 19. prosinca 2010., u Rijeci je odigran 3. međunarodni božićni ženski turnir u ubrzanom šahu. Natjecanje je okupilo 29 šahistica iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatsk, a igralo se s tempom od 15 minuta po igračici. Naposlijetku je odigrano sedam kola, i to po Švicarskom sistemu. Pobjednicom turnira proglašena je Borka Frančiškovć iz riječkog ŠK Liburnija. Iz krčkog šahovskog kluba na natjecanju su sudjelovale kadetkinje Lora Kukić koja je s 4 boda osvojila jedanesto, te Karmen Mrakovčić koja je s 3 boda zauzela sedamnaesto mjesto. Uz to treba napomenuti kako su spomenute šahistice ušle na listu kadetkinja Hrvatske za tekuću godinu - Lora Kukić na šesto, a Karmen Mrakovčić na osmo mjesto. Prva na listi je Patricija Vujinović iz Vrbovskog.

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Duško Lazić osvojio titulu prvaka Šahovskog kluba Krk (20. prosinca 2010.)

U subotu 18. prosinca 2010. nastavljeno je Pojedinačno prvenstvo Šahovskog kluba Krk za ovu godinu. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču + 30 sekundi po potezu, a partije su igrane po FIDE šahovskim pravilima. Natjecanje je okupilo deset igrača i dvije igračice, sve članove ŠK Krk. Novim prvakom kluba kao i prošle godine proglašen je Duško Lazić prikupivši ukupno 10 bodova. Međutim za sada je sigurna jedino njegova pozicija obzirom da se tek trebaju odigrati zaostali susreti što znači da postoji više kombinacija konačnog poretka. Tako drugo i treće mjesto dijele novi član kluba Toni Gall (8,5) i Silvano Samblić (8,5). No Gall ima odigrati jednu zaostalu partiju. Četvrta je s također jednom partijom zaostatka Lora Kukić (7,5), dok peto i šesto za sada dijele Marijan Brzac (7) i Karmen Mrakovčić (7). Međutim Karmen Mrakovčić pred sobom ima još dvije zaostale partije.

Rezultati zadnjeg kola odigranog 18. prosinca: Kukić - Jurina 1:0; Lazić - Panić 1:0; Jurić - Samblić 0:1; Gall - Mršić 1:0; Brzac - Bainac 1:0; Čaušević - Mrakovčić 0:1.

Zaostale partije odigrati će se u ponedjeljak 20. prosinca u prostoriji kluba, a igraju Gall - Mrakovčić i Kukić - Mrakovčić. Proglašenje rezultata i podjela priznanja najuspješnijima održati će se u utorak 21. prosinca također u prostoriji kluba s početkom u 18.00 sati. Nakon spomenutog slijedi pojedinačni brzopotezni turnir u šahu s tempom igre od 5,00 minuta po igraču. Pravo nastupa imaju svi šahisti bez obzira na članstvo.


Duško Lazić (u sredini) - prvak ŠK Krk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Karmen Mrakovčić i Igor Lulić nastupili na zadarskom Open turniru u šahu (20. prosinca 2010.)

Mlade Snage Šahovskog kluba Krk - Karmen Mrakovčić i Igor Lulić - od 12. do 18. prosinca 2010. nastupili su na Open turniru organiziranom u Zadru. Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije - A i  B. Na A turniru nastupilo je 50 ponajboljih šahista iz Hrvatske, Bosne i  Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Austrije i Srbije, svi s rejtingom 2300 naviše. B turnir okupio je čak 81 šahistu/icu iz Hrvatske, Srbije, Austrije, te Bosne i Hercegovine s rejtingom 2200 naniže. U ovoj skupini nastupili su i članovi Šahovskog kluba Krk. Pobjednicom B turnira proglašena je Zrinka Deur nacionalna majstorica iz Hrvatske, dok je drugo mjesto zauzela velemajstorica Kristina Šolić također Hrvatica, a treće Darko Popović iz BiH. Svo troje priskrbili su si 7 bodova. Prvokategornik Igor Lulić osvojio je 6 bodova i podijelio 5. - 16. mjesto, što predstavlja zaista odličan rezultat. Majstorska kadidatkinja Karmen Mrakovčić bila je nešto manje uspješna s 4 osvojena boda, podijelivši tako 48. - 57. mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Završen 18. malonogometni turnir Žitomir Palčić (20. prosinca 2010.)

U organizaciji Malonogometnog kluba Rođaci upravo je završilo 18. izdanje vrlo jakog malonogometnog turnira, organiziranog u čast prerano preminulog igrača ekipe Rođaci. Turnir se odigrao u Školskoj dvorani Dubašnica, a tijekom dvodnevnog natjecanja dvarana je bila dupkom puna. Natjecanje je okupio 12 ekipa s otoka Krka, Cresa, ali i Rijeke. Po skupinama i u utakmicama četvrtfinala nije bilo većih iznenađenja, a u polufinale zasluženo su ušle četiri najbolje ekipe. U prvom polufinalu ekipa Rođaka izgubila je u neizvjesnom meču, i to od domaće ekipe Pizzeria Matteo rezultatom - 2:1. U drugom susretu ekipa Njivica slavila je nakon izvođenja penala protiv Žal Zeko iz Malinske rezultatom - (2:2) 5:4. U utakmici za treće mjesto ekipa Rođaka deklasirala je vidno umorne igrače Žal Zeka rezultatom - 8:2. Pobjedu na 18. malonogometnog turnira Žitomir Palčić tako je postala ekipa Pizzeria Matteo iz Malinske koja je u finalu pobjedila Njivice rezultatom - 6:1. Najboljim igračem turnira proglašen je Željko Tomić iz ekipe Rođaci, najboljim stijelcem Toni Jović, a najboljim golmanom Carlo Berković iz pobjedničke ekipe Pizzeria Matteo.

Skupina A: Punat - Merag 6:2, Merag - Dimšo 2:2, Dimšo- Punat 1:0.

Skupina B: Njivice - Malin Kapo 6:3, Malin Kapo - Krk 11:1, Njivice - Krk 5:2.

Skupina C: Rođaci - Vihor 3:1, Rođaci - Žal Zeko 3:3, Žal Zeko - Vihor 8:1.

Skupina D: Pizzeria Matteo - Vrbnik 3:0, Veterani Krk - Vrbnik 4:2, Pizzeria Matteo - Veterani Krk 3:2.

Četvrtfinala: Rođaci - Dimšo 7:1, Pizzeria Matteo - Malin 3:1, Žal Zeko - Punat 4:2, Njivice - Veterani Krk 3:0.

Polufinala: Pizzeria Matteo - Rođaci 2:1, Njivice - Žal Zeko 5:4 (2:2).

Za treće mjesto: Rođaci - Žal Zeko 8:2.

Finale: Pizzeria Matteo - Njivice 6:1.

Poredak: 1. Pizzeria Matteo, 2. Njivice, 3. Rođaci, 4. Žal Zeko, 5. Malin Kapo, 6. Veterani Krk, 7. Dimšo, 8. Punat, 9. Merag, 10. Vrbnik, 11. Vihor, 12. Krk.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Nastavljeno Pojedinačno prvenstva Šahovskog kluba Krk za 2010. (14. prosinca 2010.)

Tijekom vikenda 11. i 12. prosinca 2010. nastavljeno  je Pojedinačno prvenstva Šahovskog kluba Krk za 2010. godinu. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču + 30 sekundi po potezu, a igralo se po FIDE šahovskim pravilima. Natjecanje je okupilo deset igrača i dvije igračice, sve članove ŠK Krk. U vodstvu se trenutno nalazi Duško Lazić (9), a slijede ga Toni Gall (7,5) i Silvano Samblić (7). Ostatak ljestvice zauzeli su Marijan Brzac (6), kadetkinja  Karmen Mrakovčić (5) itd.

Rezultati kola odigranog 12. prosinca:  Gall - Bainac 1:0; Čaušević - Brzac 0:1; Jurić -  Mrakovčić 0:1; Lazić - Mršić 1:0; Kukić - Samblić remi i Panić- Jurina remi.

Do kraja prvenstva prostala su još četiri kola, a nadmetanje se nastavlja u subotu 18. prosinca 2010. Stoga svi koji vole šah pozivaju se na praćenje partija, i to subotom i nedjeljom u prostoriji ŠK Krk s početkom u 18.00 sati.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti/ce nastupaju na Zadarskom Open turniru (14. prosinca 2010.)

Mlade snage Šahovskog kluba Krk -  Karmen Mrakovčić i Igor Lulić - trenutno nastupaju na Open turniru koji se od 12. do 18. prosinca 2010. održava u Zadru. Igraju se A i B turnir. A turnir tako okuplja 50 ponajboljih šahista iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Austrije i Srbije. U ovoj skupini nastupaju svi s rejtingom 2300 naviše. B turnir okuplja 81 šahistu/icu iz Hrvatske, Srbije, Austrije, te Bosne i Hercegovine s rejtingom 2200 naniže. Igor Lulić ima rejting 2038, a Karmen Mrakovčić 1978. Najbolje plasirani hrvatski igrač na spomenutom natjecanju stječe pravo nastupa na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u šahu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Krčki jedriličari nastupili na međunarodnoj regati Sv. Nikola 2010. (06. prosinca 2010.)

Na jednoj od najposjećenijih jedriličarskih regata u Hrvatskoj (za klase Laser 4.7, Laser Standard, Laser Radial i Optimist) ovog je vikenda - od 02. do 05. prosinca - u pulskoj uvali Valsaline nastupilo više od 500 jedriličara iz 14 zemalja. Jedriličarski klub Plav ondje je predstavljalo sedam mladih natjecatelja. U ukupnom poretku, među 322 jedriličara u klasi Optimist, Krčani su zauzeli sljedeće pozicije: 96. Marko Žužić, 141. Mara Žužić, 149. Franko Petrov, 221. Eva Žužić i 269. Filip Morožin. Prvak u klasi Optimist dolazi iz redova organizatora Yacht cluba Vega, a riječ je o reprezentativcu u spomenutoj skupini Paolu Grgoriniću. U klasi Laser 4.7 među 21 natjecateljicom Helena Purić u ukupnom poretku zauzela je 11. mjesto. Prva tri mjesta osvojile su hrvatske jedriličarke, a ljestvicu u klasi Laser 4.7 djevojke predvodi Antonela Kačan iz zadarskog Uskoka. U klasi Laser Radial pobjedu je zabilježio Talijan Giovani Coccoluto iz Muggie, a pored 46 natjecatelja i natjecateljica u ovoj kategoriji Krčanka Dominik Kopanica u ukupnom je poretku zauzela 38. mjesto. Osim toga, valja spomenuti kako se jedrilo po vrlo zahtjevnim uvjetima, ne toliko zbog jačine vjetra (pogotovo drugog dana regate), koliko zbog vrlo niskih temperatura. No čini se kako osim fascinantnog broja bijelih jedara, takvi uvjeti ovoj tradicionalnoj regati daju posebnu draž. Krčki su se jedriličari do zadnjeg plova uistinu hrabro borili, te dogodine možemo očekivati i bolje rezultate.

 
Detalj s međunarodne regate Sv. Nikola 2010.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigrano 7. kolo Pojedinačnog prvenstva ŠK Krk (06. prosinca 2010.)

Tijekom netom završenog vikenda, 04. i 05. prosinca, nastavljeno je Pojedinačno prvenstvo  Šahovskog kluba Krk za 2010. godinu. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču + 30 sekundi po potezu, a partije su igrane po FIDE šahovskim pravilima. Natjecanje je okupilo deset igrača i dvije igračice iz Šahovskog kluba Krk. Nakon 7. kola u vodstvu je novi član kluba - Toni Gall (6,50). Drugo i treće mjesto trenutno dijele Duško Lazić (6) i Marijan Brzac (6), a četvrto i peto Silvano Samblić (5) te kadetkinja Karmen Mrakovčić (5).

Rezultati 7. kola: Gal - Lazić remi; Jurina - Jurić 1:0; Čaušević - Kukić 0:1; Brzac - Panić remi; Bainac - Samblić 0:1; Mrakovčić - Mršić 1:0.

Do kraja prvenstva preostala su još četiri kola, a natjecanje se nastavlja 11. i 12. prosinca 2010. u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Gradonačelnik primo karatisticu Saru Siddiqui - odnedavno članicu kadetske reprezentacije Hrvatske (29. studenog 2010.)

U svom uredu gradonačelnik Darijo Vasilić u društvu zamjenika Čedomira Milera ugostio je karatisticu Saru Siddiqui, odnedavno članicu kadetske reprezentacije Hrvatske, pristiglu u pratnji kolegice Marije Vančine i trenera Samuela Roksandića. Prema trenerovim riječima osvojena titula prvakinje Hrvatske utjelovljuje rezultat koji su željeli i kojem su bezrezervno težili, predstavljajući ujedno i izvrsnu motivaciju ne samo Sari, već i ostalim članovima/icama kluba koji je sada potvrdio sav svoj potencijal. S upravo spomenutim složio se i gradonačenik dodavši kako ovakav rezultat postaje cilj za one koji tek kroče u svijet ove zahtjevne discipline. Ulazak u reprezentaciju  vrhunac je onog što se u karateu može postići na razini Hrvatske nakon čega, kao i u svakom drugom sportu, slijedi borba za europske ili svjetske titule. Koliko je teško ući u reprezentaciju, prema trenerovim riječima, primarno svjedoči jaka konkurencija od čak 29 motiviranih natjecateljica koje je Sara morala prestići. Samo državno prvenstvo za kadete i mlađe seniore održano je sredinom studenog u riječkoj Dvorani mladosti, a uz Saru Siddiqui Karate klub Krk predstavljala je i Marija Vančina. U nastavku druženja razgovaralo se o inicijativi da karate postane olimpijski sport - što predstavlja značajan korak u njegovoj popularizaciji, ali i o karateu kao relativno sigurnoj disciplini obzirom na učestalost ozljeda. Također spomenuto je kako ova aktivnost predstavlja dobru podlogu za bavljenje drugim sportovima buduću da potiče razvoj svih elemenata koji odlikuju dobrog sportaša. Prvi nastup reprezentacije u okvirima koje će nastupiti i Sara trebao bi se realizirati polovicom veljače sljedeće godine na europskom prvenstvu koje se organizira u Novom Sadu. U kategoriji do 54 kg Sara će kao prvakinja Hrvatske nastupiti sama što predstavlja veliku odgovornost i traži izuzetnu predanost u učestalom treniranju. Na kraju druženja voditelj krčkog karate kluba istakao je kako osim Sare klub okuplja puno potencijalno dobrih karatista/ica u svim dobnim skupinama. Tako će oni najmlađi svoje vještine imati prilike demonstrirati na prvenstvu, i to već početkom sljedeće godine.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Samuel Roksandić, Sara Siddiqui i Marija Vančina

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
S prijema u uredu gradonačelnika

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Nastavljeno Pojedinačno prvenstvo Šahovskog kluba Krk (29. studenog 2010.)

U subotu 27. i nedijelju 28. studenog nastavljeno je Pojedinačno prvenstva Šahovskog kluba Krk za 2010. godinu. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču + 30 sekundi po potezu, a partije su se igrale po FIDE šahovskim pravilima. Natjecanje je okupilo deset igrača i dvije igračice iz Šahovskog kluba Krk. Nakon 5. kola u vodstvu su Toni Gall (5), novi član krčkog kluba, te kadetkinja Mrakovčić Karmen (5). Treće mjesto zauzeo je Duško Lazić, četvrto Silvano Samblić (3,5), peto Marijan Brzac (3), šesto Lora Kukić (2), sedmo, osmo i deveto Vlado Panić (1,5), Marijan Jurić (1,5) i Robert Bainac (1,5), dok deseto, jedanaesto i dvanaesto dijele Ivan Mršić (1), Sergio Jurina (1), te Miro Čaušević (1). Prvenstvo se nastavlja u subotu i nedjelju, 04. i 05. prosinca 2010., a svi koji vole šah pozivaju se na praćenje partija u prostoriji Šahovskog kluba Krk, i to s početkom u 18.00 sati. Svakog petka od 18.00 sati održava se škola šaha namijenjena osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Upisati je mogu i novi polaznici bez obzira na šahovsko (pred)znanje. Škola je besplatna, a vodi je Ivan Mandekić šahovski FIDE majstor iz Rijeke i poznati šahovski pedagog. Uz to, za sve mlade svakog utorka od 18.30 sati krčki šahovski klub otvara svoja vrata i poziva na druženje!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 17. kolo 3. HNL zapad Krk - Segesta (1:0) 1:1 (27. studenog 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mihaela Gurdon Bašimamović (Zaprešić) 8. Pomoćnici: Rojc i Bujan.

STRIJELCI: 1:0 Petrović (20) i 1:1 Župarić (81).

KRK: Zmajla 6; Duračak 6; Hasanbegović 6; Nenadić 6; Jerković 6; Krešić 6; Tomić 6; Rubčić 6; Petrović 6; Plecić 6,5 i  Pejanović 6, (od 70 Stanivuk 6).
Trener: Marin Tomljanović.

SEGESTA: Dolenčić 7; Župarić 7; Cvetnić 6 (od 49 Osmanagić 6); Buinac 6,5; Čondrić 6; Perković 6,5; Dumbović 6 (od 81 Gajdek -); Balen 6; Zenuni 6; Horvat 6 (od 61 Ešegović 6) i Baglama 6.
Trener: Ratko Ninković.

ŽUTI KARTON: Hasanbegović, Nenadić, Jerković, Krešić i Rupčić (Krk), te Župarić, Dumbović i Balen (Segesta).

IGRAČ UTAKMICE: Dean Dolenčić (Segesta).

Nevjerojatno je što su sve promašili domaći napadači u prvom poluvremenu, a nedostatak kondicije u drugom - primijećen u nekoliko posljednjih utakmica - odlučio je da ovaj susret završi bez pobjednika. U 10. minuti Tomić prijeti s dvadesetak metara, a lopta leti preko gola. Pet minuta kasnije i Rupčić prijeti sa slične udaljenosti, ali lopta odlazi tik uz vratnicu u gol aut. Domaći vode u 20. minuti kad Petrović bježi Buincu te puca sa šesnaestak metara kroz ruke golmana Dolenčića za - 1:0. Minutu kasnije Pejanović ne iskorištava dobru priliku, te puca kraj gola. U 37. minuti Pejanović asistira Rupčiću koji izlazi jedan na jedan s Dolenčićem, ali gostujući vratar sjajnom intervencijom sprečava gol. U 44. minuti mogli smo vidjeti najljepšu akciju utakmice kada Rupčić dodaje Pejanoviću, a ovaj prosljeđuje do Petrovića, no kad se očekivao zgoditak sjajni Dolenčić opet brani. Odmah na početku drugog dijela Pejanović s lijeve strane izbija sam pred gol, te desnom nogom gađa desni kut, ali ni ovog puta lopta ne pogađa mrežu. Sredinom nastavka gosti uspostavljaju ravnotežu, te ne iskorištavaju nekolicinu slobodnih udaraca s dvadesetak metara. Devet minuta prije kraja utakmice Duračak promašuje loptu, Župarić izlazi sam iskosa s lijeve strane pred Zmajlu, te plasira u donji kut za konačnih - 1:1. (Milivoj Jurić) 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na 5. međunarodnom Kupu Malog Lošinja (22. studenog 2010.)


U nedjelju, 21. studenog 2010., u Gradskoj sportskoj dvorani Malog Lošinja na 5. međunarodnom Kupu Malog Lošinja pored stotinjak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije nastupili su i članovi Karate kluba Krk. Na spomenutom natjecanju koje je organizirao lošinjski karate klub Krčane su predstavljali: Manuel Bajčić, Ajdin Ibrahimović, Dominik Nonveiller, Branimir i Marija Vančina. U kategoriji učenika -42 kg Ajdin Ibrahimović osvojio je 2., dok je u kategoriji + 42 kg Manuel Bajčić osvojio 1., a Branimir Vančina 3. mjesto.

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Krčki jedriličari nastupili na Kupu Svetog Krševana u Zadru (21. studenog 2010.)

Ovog vikenda, snažno obilježenog južnim vjetrom, održana je jedriličarska regata za klasu Optimist - Kup Svetog Krševana - koju već tradicionalno organizira Jedriličarski klub Uskok. Naime, ovo natjecanje dio je niza događanja koja su se tijekom ovog tjedna održavala u Zadru povodom proslave blagdana sv. Krševana - zaštitnika grada. Na samoj regati održanoj ispred lučice Vitrenjak sudjelovali su i članovi Jedriličarskog kluba Plav iz Krka. Među 67 optimista iz Hrvatske i Slovenije (pored dvojice stalnih posjetitelja hrvatskih regata - braće Vrščaj), Marko Žužić nakon četiri plova zauzeo je 16., Mara Žužić u ukupnom poretku 29., dok je najmlađa Eva Žužić dojedrila do 49. mjesta. Inače, Eva je na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina osvojila srebrni pehar!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Otpočelo Pojedinačno prvenstvo Šahovskog kluba Krk (21. studenog 2010.)
                   
U subotu, 20. studenog 2010., u organizaciji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu s tempom igre od 5 minuta po igraču, sukladno Bergerovom sistemu - svatko sa svakim. Najecanje je okupilo devet šahista, inače članove krčkog šahovskog kluba. Pravo iznenađenje natjecanja bila je pobjeda Sergia Jurine (7,00), za kojim su uslijedili Silvano Samblić (6,5), Duško Lazić (5,5), Miro Čaušević (5,0), Adam Metelko (4,0), Toni Gall (2,5), Robert Bainac (2,00), Ivan Mršić (2,00), i Marijan Jurić (1,0).
Nedavno je otpočelo i Pojedinačno prvenstvo Šahovskog kluba Krk za 2010. godinu s tempom igre od 90 minuta po igraču + 30 sekundi po potezu. Partije se igraju po FIDE šahovskim pravilima. Ovo natjecanje okupilo je deset igrača, te dvije igračice iz Šahovskog kluba Krk, a kao ravnopravne natjecatelje valja spomenuti Loru Kukuć, šestu na nacionalnoj listi kadetkinja, i Karmen Mrakovčić, osmu na nacionalnoj kadetskoj listi. Rezultati 3. kola:  Jurina - Lazić 0:1; Jurić - Kukuć 0:1; Gall - Panić 1:0; Čaušević - Samblić 0:1 i Brzac - Mršić 0:1. Nakon 3. kola u vodstvu su Toni Gall i Duško Lazić s po 3 osvojena boda. Drugo i treće mjesto s po 2 prikupljena boda dijele Karmen Mrakovčić i Robert Bainac, a s po 1 bodom slijede Ivan Mršić, Silvano Samblić, Lora Kukić, Marijan Brzac i Miro Čaušević. Prvenstvo se u prostoriji kluba (bivša Gradska knjižnica) nastavlja 27. i 28. studenog 2010., te se svi koji vole šah pozivaju na gledanje partija koje započinju u 18.00 sati.
Svakog petka od 18.00 sati u prostoriji kluba održava se škola šaha za učenike osnovnih i srednjih škola. Upisati je mogu i novi polaznici bez obzira na šahovsko znanje. Škola je besplatna, a vodi je Ivan Mandekić šahovski FIDE majstor iz Rijeke i poznati šahovski pedagog.

STRELIČARSTVO: Krčki streličari dvoransku sezonu otvorili turnirom u Novom Marofu (21. studenog 2010.)

Članovi Streličarskog kluba Maura kal iz Krka ovogodišnju dvoransku sezonu otvorili su nastupom na 3. po redu Martinjskom turniru, 14. studenog 2010., odžanom u Novom Marofu. Ovo natjecanje, čiju organizaciju potpisuje Streličarski klub Grebengradski streličari, okupilo je 160 natjecatelja (33 kluba) iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Srbije, a u zaista jakoj konkurenciji kadeta koji pucaju složenim lukom član Streličarskog kluba Maura Kal - Bruno Žic - osvojio je izvrsno 2. mjesto. Obzirom da je turnir uvršten u kalendar svjetske streličarske federacije, osim što postavlja visoke standarde organizatorima, biva zbog toga i vrlo primamljiv širem krugu streličara.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Karate klub Krk dobio reprezentativku (15. studenog 2010.)

U nedjelju, 14. studenog 2010., u riječkoj Dvorani Mladosti održano je prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe seniore. U jakoj konkurenciji 85 kadetkinja iz 63 hrvatska kluba, Karate klub Krk predstavljale su Sara Siddiqui i Marija Vančina. Obje natjecateljice odradile su kvalitetne borbe u svojim težinskim skupinama, a veliki uspijeh za klub i otok Krk ostvarila je Sara Siddiqui koja je u kategoriji do 54 kg zauzela mjesto prvakinje Hrvatske. Ovim uspijehom Sara je postala i dio kadetske reprezentacije Hrvatske u čijem će sastavu sljedeće godine nastupiti na kadetskom prvenstvu Europe u Novom Sadu.

 
Sara Siddiqui

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Krčki jedriličari nastupili na 12. Kupu Lošinja (12. studenog 2010.)

Između 05. i 07. studenog 2010. u organizaciji Jedriličarskog kluba Jugo ispred uvale Čikat na Malom Lošinju održana je kriterijska regata klase Optimist - 12. Kupa Lošinja. Ovo natjecanje okupilo je 103 jedriličara iz 27 hrvatskih klubova, a najbolji rezultat među članovima Jedriličarskog kluba Plav iz Krka ostvarila je Eva Žužić, zasluživši srebrni pehar u kategoriji djevojčica do dvanaest godina. Samu podjelu nagrada prigodnim je uvodom započeo predsjednik Jedriličarskog kluba Jugo Goran Franulović, a prisutne je potom pozdravila i pehare uručila zamjenica gradonačelnika Malog Lošinja Ana Kučić.

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH:  Odigran pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (08. studenog 2010.)

U subotu, 06. studenog 2010., u prostoriji Šahovkog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u ubrzanom šahu. Tempo igre bio je 10,00 minuta po igraču, i to sukladno Bergerovom sistemu - svatko sa svakim. Natjecanje je okupilo devet članova krčkog šahovskog kluba među kojima je najbolji bio Duško Lazić prikupivši 7,5 bodova. Drugi je sa 6,00 priskrbljenih bodova bio Toni Gal, a treći s istim rezultatom Miro Čaušević. Četvrtu poziciju zauzeo je Silvano Samblić s 5,5 osvojenih bodova, a petu Marijan Brzac s 3,5 prikupljena boda. Šesti s 3 zaslužena boda bio je Sergio Jurina, sedmi s 2 Jasmin Huskić, dok su osmo i deveto mjesto s po 1 priskrbljenim bodom zauzeli Marijan Jurić i Ivan Mršić. Već sljedeće subote, 13. studenog 2010. s početkom u 18.00 sati započinje Pojedinačno prvenstvo Šahovskog kluba Krk za 2010. godinu. Tempo igre iznositi će 90 minuta po igraču + 30 sekundi po potezu. Potezi će se zapisivati do kraja partije, a partije će se igrati po FIDE šahovskim pravilima. Krčki šahisti očekuju nastup dvanaest igrača i dvije igračice. Prvenstvo je otvorenog tipa pa se ovim putem pozivju svi šahisti/ce koji to žele da se prijave za sudjelovanje na natjecanju bez obzira na članstvo. Prijave se primaju u prostoriji kluba u Krku (zgrada bivše knjižnice) najkasnije do 13. studenog. Sve koji vole šah pozivaju se i na partije subotom i nedjeljom u 18.00 sati. Također, svakog petka od 18.00 sati u prostoriji kluba održava se škola šaha namijenjena učenicima osnovne i srednje škole, a upisati je mogu i novi polaznici bez obzira na šahovsko znanje. Voditelj škole je Ivan Mandekić, šahovski FIDE majstor iz Rijeke, član Šahovskog kluba Krk i poznati šahovski pedagog.

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Održano boćarsko prvenstvo otoka Krka (08. studenog 2010.)

U okvirima SRC-a Josip Uravić Pepi održano je prvenstvo otoka Krka u boćanju. Spomenuto natjecanje okupilo je predstavnike triju boćarskih klubova: BK Trstena (Njivice), BK Krk (Krk) i BK Brzac (Brzac). Apsolutnu dominaciju tijekom turnira iskazala je trećeligaška ekipa njivičke Trstene, a osobito se istakao Saša Grgantov osvojivši tri naslova i jedno treće mjesto, uz vrhunski rezultat u finalu preciznog izbijanja od čak 28 bodova.

REZULTATI:

Precizno izbijanje:
1. Saša Grgantov (BK Trstena)*
2. Marko Vrkić (BK Trstena)
3. Ante Buterin (BK Trstena)

Bližanje i izbijanje u krug:
1. Saša Grgantov (BK Trstena)*
2. Marko Vrkić (BK Trstena)
3. Dario Džida (BK Trstena)

Parovi:
1. Ivan Radošević i Mladen Kosić (BK Krk)*
2. Marin Butković i Josip Radošević (BK Krk)
3. Saša Grgantov i Marko Vrkić (BK Trstena)

Pojedinačno:
1. Saša Grgantov (BK Trstena)*
2. Ante Buterin (BK Trstena)
3. Marko Vrkić (BK Trstena)

* Svi pobjednici stekli su pravo nastupa na županijskom natjecanju!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na 12. međunarodnom karate turniru Euro cup Istre 2010. (08. studenog 2010.)

U subotu, 06. studenog 2010., u porečkoj Sportskoj dvorani Žatika održan je 12. međunarodni karate turnir (u borbama i izvođenju kata) Euro cup Istre 2010. čiju organizaciju i ove godine potpisuje tamošnji Karate klub Finida. Pored 620 natjecatelja iz sedamdeset bosanskohercegovačkih, austrijskih, talijanskih, mađarskih, slovenskih i hrvatskih klubova nastupili su i dobro pripremljeni članovi Karate kluba Krk: Manuel Bajčić, Ajdin Ibrahimović, Sara Siddiqui, Branimir Vančina i Marija Vančina. Ajdin Ibrahimović u kategoriji učenika do 40 kg osvojio je izvrsno 2. dok je Sara Siddiqui zauzela 3. mjesto u kategoriji kadetkinja do 54 kg, kao i u kategoriji juniorki do 53 kg.

 
Nagrađeni krčki karatisti na porečkom natjecanju

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 12. kolo 3. HNL zapad Krk - Grobničan (0:0) 0:1 (27. listopad 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Zvonko Radić (Kastav) 7. Pomoćnici: Skender i Puškarić (oba Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Panić (81).

KRK: Zmajla 6,5; Duračak 6; Hasanbegović 5,5; Maglić 6; Špalj 5,5; Pejanović 5,5; Stanivuk 6,5; Rubčić 5; Petrović 5,5; Plecić 6 i Brozić 6.
Trener: Marin Tomljanović.

GROBNIČAN: Ciani 6,5; Grujević 6,5; Jukić 6,5; Linić 6,5; Pranjić 6,5; Miculinić 6,5; Flego 7; Grbac 6,5 (od 60 Ugrina 6,5); J. Imeraj 6,5 (od 80 Panić 7); Bajramović 7 (od 86 A. Imeraj -) i Malkić 7,5.
Trener: Damir Milinović.

ŽUTI KARTON: Zmajla, Stanivuk, Špalj (Krk) i Bajramović (Grobničan).

IGRAČ UTAKMICE: Admir Malkić (Grobničan).

Dogodila se velika pobjeda crvenih s Grobnika koji su po jakoj buri sasvim zasluženo - golom Panića - došli do novog troboda. Prvu priliku utakmice imali su gosti u 5. minuti kada Zmajla brani udarac Malkića, međutim u kontra napadu Stanivuk također propušta veliku priliku za domaće u kojoj se iskazuje Ciani. U 27. minuti Plecić dubinskom loptom pronalazi Petrovića koji iz voleja puca preko gola. U 30. minuti dogodila se velika pogreška krčke obrane - Bajramović u brzom naletu prolazi i golmana, te u nedostatku snage završnog udarca loptu plasira kraj gola. Zadnju priliku u prvome dijelu ima Flego kada s 10 metara puca nisku loptu, koju Zmajla u padu nogom izbija u korner. Početkom drugog dijela, uz pomoć vjetra domaćin radi pritisak na gol Grobničana stvarajući dvije prilike, i to u 51. minuti kada Petrović glavom puca tik iznad prečke, nakon čega s dvadesetak metara slijedi opasan udarac Pejanovića. Sredinom nastavka Grobničan uspostavlja ravnotežu na terenu, te u 65. minuti propušta najveću šansu utakmice. Ugrina lobuje Zmajlu, lopta pogađa prečku, a odbijenu loptu Zmajla u posljednji trenutak izbija pred Bajramovića u teren. Deset minuta prije kraja utakmice Milinović uvodi Panića umjesto ozljeđenog J. Imeraja što se pokazalo kao pun pogodak. Malkić izvodi korner s desne strane, kratku loptu dodaje Flegi koji vanjskim felšom nabacuje na drugu stativu gdje Panić neometan glavom posprema iza nemoćnog Zmajle za 0:1. Zadnja prilika domaćih mogla se vidjeti u posljednjoj minuti kada Duračak s 25 metara pogađa gornji dio stative, ali lopta se na žalost domaćih umjesto u gol odbija u gol aut. (Milivoj Jurić)

 

 
Detalji utakmice Krk - Grobničan

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE:  Krčki karatisti uspješno nastupili u Delnicama i Zadru (25. listopada 2010.)

U delničkoj dvorani Doma sportova 23. listopada održan je 2. kup Delnica. U konkurenciji natjecatelja iz Primorsko-goranske županije, pored 100 prijavljenih karatista, nastupili su i članovi Karate kluba Krk - Ajidin Ibrahimović i Branimir Vančina. Ajidin Ibrahimović u kategoriji učenika do 38 kg osvojio izvrsno 2. mjesto. Već sljedećeg dana, 24. listopada u zadarskoj dvorani Mocire održan je 1. međunarodni karate turnir - Kup grada Zadra. U konkurenciji natjecatelja iz Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, pored više od 600 prijavljenih karatista, nastupile su i članice Karate kluba Krk - Sara Siddiqui i Marija Vančina. Iste su svoje vještine demonstrirale u zaista jakoj konkurenciji, a Sara Siddiqui je u kategoriji kadetkinja do 54 kg osvojila izvrsno 2., dok je u kategoriji juniorki do 59 kg osvojila 3. mjesto. U kategoriji kadetkinje borbe ekipno Sara Siddiqui nastupila je za riječki tim Ri Croatie, dok je Marija Vančina nastupila za također riječki Kvarner - obje su ekipe zauzele 3. mjesto.


S natjecanja održanog u Delnicama


S natjecanja održanog u Zadru

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 10. kolo 3. HNL zapad, Krk - Moslavina (4:0) 7:0 (16. listopada 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Tihomir Kocek (Sveti Ivan Zelina) 8. Pomoćnici: Boban (Velika Gorica) i Bičanić (Dugo Selo).

STRIJELCI: 1:0 Petrović (2), 2:0 Nenadić (8), 3:0 Rupčić (15), 4:0 Maglić (43), 5:0 Hasanbegović (73), 6:0 Maglić (87), 7:0 Perčić (89).

KRK: Zmajla 7 (od 75 Grlj 7); Duračak 7 (od 55 Perčić 7); Hasanbegović 7; Maglić 7,5; Nenadić 7; Softić 7; Pejanović 7 (od 72 Stanivuk 7); Rubčić 8; Petrović 7; Plecić 7 i Tomić 7.
Trener: Marin Tomljanović.

MOSLAVINA: Šimulija 5; Ćurić 5; Okoli - (od 22 Bobek 5); Radić 5; Miško 5; Turkalj 5 (od 46 Fuček 5); Cerovečki 5,5; Rajković 5; Ćavar 5; Hanzić 5 i Hmelina - (od 22 Marđetko 5,5).
Trener: Ivan Spajić.

ŽUTI KARTON: Softić (Krk) i Ćurić (Moslavina).

IGRAČ UTAKMICE: Deni Rubčić (Krk).

Dogodila se uvjerljiva pobjeda Krčana, te sedam golova u Šimulijinoj mreži. Već u 2. minuti nakon centaršuta Rubčića, Petrović glavom dovodi Bodule u vodstvo od 1:0. U 8. minuti korner s desne strane, lopta se odbija na desetak metara od gola, gdje ju Nenadić plasira na pravo mjesto za 2:0. U 15. minuti već je 3:0. Petrović u solo prodoru po lijevoj strani daje povratnu loptu Rubčiću koji je plasira u donji desni kut. Do kraja poluvremena imali smo prilike vidjeti još jedan gol, i to u 43. minuti, kada Maglić glavom nakon kornera zakucava za 4:0. Većim djelom drugo poluvreme proteklo je u brojnim šansama s jedne i druge strane, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. U 73. minuti Plecić daje povratnu loptu na lijevu stranu  Hasanbegoviću, no iako se očekivao centaršut usljedio je jak i precizan udarac za 5:0. Na 6:0 povećava iz gužve po drugi put Maglić u 87. minuti, a za visokih i konačnih 7:0 nakon tri nerealizirane stopostotne šanse u posljednjoj minuti zakucava Perčić. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Mladi krčki atletičari nastupili na bledskom mitingu Zvezde prihodnosti (14. listopada 2010.)

Prošlog vikenda, u subotu 09. listopada, članovi Atletskog kluba Krk po treći su put sudjelovali na bledskom mitingu Zvezde prihodnosti. Na natjecanju, organiziranom od strene Atletskog kluba Bled, najuspješniji su bili najmlađi članovi krčkog kluba Matej Brusić i Luna Jurešić, koji su u konkurenciji mlađih od šest godina osvojili po dvije medalje (60 m i skok s mjesta). Brončana medalja pripala je i muškoj štafeti 4x100 m (Gabriel Malović, Renato Braut, Filip Braut i Fran Bonifačić). Osim toga, srušeno je ili postavljeno čak dvadeset i devet osobnih rekorda, te tri klupska, i to u ženskom skoku u dalj. To su ujedno i najvrijedniji rezultati s ovog mitinga: skok Andreje Orlić od 3,55 m i Eve Marije Jurešić od 3,94 m. Andrea Orlić bila je blizu individualne medalje - četvrta u sprintu i peta u skoku u dalj - dok je Filip Braut dobro četvrto mjesto zauzeo također u sprintu. Četvrta je bila i ženska štafeta 4x100m (Stella Jurešić, Marija Kirinčić, Andrea Orlić i Eva Marija Jurešić).


Detalji s natjecanja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Na Dubrovačkoj regati Marko Žužić osvojio 16. mjesto (13. listopada 2010.)

U Dubrovniku je od, petka, 08. do, nedjelje, 10. listopada 2010., pod organizacijskom palicom tamošnjeg Jedriličarskog kluba Orsan, održana Dubrovačka regata, inače kriterijska regata za klasu optimist na kojoj je član Jedriličarskog kluba Plav Marko Žužić (kao jedini predstavnik kluba) među 95 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore osvojio 16. mjesto. Naime prvi dan regate završio je na 1. poziciji, ali uz refule bure iskusniji natjecatelji u sljedeća dva dana preuzimaju vodstvo. Osvojenim bodovima ovaj mladi krčki jedriličar tako se na kriterijskoj ljestvici klase optimist podigao na 24. mjesto pored ukupno 400 optimista. Dubrovačka regata ima najveći koeficijent - 1.6 - i zbog toga svake godine okupi sve najbolje hrvatske jedriličare u klasi optimist.


Dubrovačka regata

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Ostvareni dobri rezultati krčkih nogometaša (04. listopada 2010.)

Krčani pod vodstvom novog trenera Marina Tomljanovića u netom završenom tjednu osvojili us sedam od mogućih devet bodova. Na početku tjedna savladan je Vrbovec, potom se otišlo na teški teren starom znancu Opatiji, gdje je osvojen bod, a u posljednjem kolu savladan je Jadran iz Poreča rezultatom 3:0. U susretu s Porečanima domaći su imali puno više raspoloženih igrača, poput golmana Krunoslava Zmajle koji s pravom spada u najbolje vratare ove lige, iliti Lea Plecića i Denija Rupčića, a tu je i centarfor strijelac dvaju pogotka Edi Petrović. Ono što može radovati ljubitelje nogometa na otoku jest i činjenica da u prvih jedanaest igrača na terenu igra sve više Krčana - u ovom kolu njih čak sedmorica. Osim toga, sve više se nameću i mladi igrači poput Antonija Pejanovića, Zorana Stanivuka, Nike Brozića, te povratnik iz NK Pomorac i najveće pojačanje ove sezone - Andrej Nenadić. U ekipi kao što je Krk u kojoj od proljetnog dijela u prvih jedanaest igra čak osam novih igrača, prema riječima trenera Tomljanovića, osvojeno je više bodova od planiranog. Sljedeći susret u zaostaloj utakmici Kupa Hrvatske igra se u srijedu u 16.00 sati protiv Grobničana, a na prvenstvu koje će se u subotu održati u Medulinu Krčani očekuju kontinuitet pozitivnih rezultata. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti sudjelovali na Memorijalnom karate turniru Slavonski Brod 2010. (04. listopada 2010.)

Tijekom upravo završenog vikenda u Slavonskom Brodu (u Sportskoj dvorani Vijuš) održan je 17. međunarodni memorijalni karate cup Slavonski Brod koji se svake godine organizira u spomen na poginule članove Karate kluba Slavonski Brod. U konkurenciji natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Slovačke, s prijavljenih 370 karatista, nastupili su i članovi vrlo aktivnog Karate kluba Krk: Sara Siddiqui, Branimir Vančina te Marija Vančina. Isti su svoje vještine demonstrirali u zaista jakoj konkurenciji, a Sara Siddiqui u kategoriji kadetkinja do 54 kg osvojila je izvrsno 2. mjesto.


Sudionici turnira u društvu trenera

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 08. kolo 3. HNL zapad Krk - Jadran (0:0) 3:0 (02. listopada 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Mihaela Gurdon Bašimamović (Zaprešić) 8. Pomoćnici: Rončević (Zaprešić) i Rojc (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0 Petrović (49), 2:0 Petrović (69) i 3:0 Stanivuk (90).

KRK: Zmajla 8,5; Duračak 6,5; Hasanbegović 6,5; Maglić 7; Nenadić 6,5; Softić 6,5; Brozić 7 (od 50 Pejanović 7,5); Rubčić 7,5; Petrović 8 (od 89 Stanivuk -); Plecić 8 i Tomić 6,5 (od 79 Perčić -).
Trener: Marin Tomljanović.

JADRAN: Gržentić 6; Redžepi 6 (od 50 Matošević 5,5); Bonaca 5; Matković 5,5 (od 67 Žarevac 5,5); Jugovac 6; Đurić 5; Mikac - (od 10 Kepčija 6); Simonović 5,5; Čabraja 5,5 i Pinčan 5,5.
Trener: Edgardo Baldo.

ŽUTI KARTON: Softić i Petrović (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk).

Krčani su pred svojom tribinom odigrali još jednu sjajnu utakmicu osvojivši tri zaslužena boda. U 11. minuti Maglićeva duga lopta koju sjajno prima Petrović završava kraj desne stative u gol aut. Prvu pravu priliku gostiju mogli smo vidjeti u 27. minuti iz kontra napada gdje domaćoj obrani bježi brzonogi Čabraja, te na iznenađenje svih puca kraj gola. Tri minute kasnije Deni Rupčić prijeti iz slobodnog udarca s 25 metara, ali lopta prolazi tik iznad prečke. Nekoliko trenutaka kasnije novu veliku priliku propušta Čabraja - on izlazi pred Zmajlu te iskosa s lijeve strane pogađa stativu. Pred sam kraj poluvremena Maglić glavom u izglednoj poziciji tuče kraj gola. Na početku drugog dijela dogodila se nova velika prilika Porečana, i to Kepčije, međutim Zmajla padom u noge sprječava najgore. U 49. minuti Rupčić iz slobodnjaka s 30 metara  puca po sredini gola, Gržentić brani, ali mu se lopta odbija do Petrovića koji u padu pogađa gol za 1:0. Domaći u nastavku diktiraju tempo, a gosti propuštaju još jednu priliku u 66. minuti kada Čabraja pronalazi Kepčiju, ali domaći vratar Zmajla odlično brani. U 69. minuti Plecić u solo prodoru iskosa s desne strane ulazi u kazneni prostor, te asistira usamljenom Petroviću kojem nije bilo teško iz blizine zatresti po drugi put gol za 2:0. Petrović do kraja utakmice ima još tri stopostotne šanse za postizanje gola, ali lopta, ili prolazi kraj gola, ili gostujući golman odlično brani. U 90. minuti, tek što je ušao u igru, mladi Stanivuk na obijenu loptu koju je uputio Plecić trese mrežu za konačnih 3:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 06. kolo 3. HNL zapad, Krk - Vrbovec (1:0) 3:1 (30. rujna 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Davor Boban (Zagreb) 6. Pomoćnici: Galović i Jović.

STRIJELCI: 1:0 Petrović (09'), 2:0 Rubčić ('76), 2:1 Nosek ('84) i 3:1 Pejanović ('88).

KRK: Zmajla; Duračak (od '64 Pejanović); Hasanbegović; Maglić; Nenadić; Softić; Brozić (od '71 Gašpar); Rubčić; Petrović; Plecić i Tomić (od '89 Stanivuk).
Trener: Marin Tomljanović.

VRBOVEC: N. Đurđek; Medverec (od '46 Horvatić); Juroš (od '61 Ćorović); Kelečić; Mrzlečki; Zanić, Mudrić; Lalić, Borovčak; Kokot (od '46 Nosek) i I. Đurđek.
Trener: Tomislav Pisačić

ŽUTI KARTON: Plecić, Tomić, Petrović, Zmajla i Hasanbegović (Krk), te  Mudrić  (Vrbovec).

IGRAČ UTAKMICE: Siniša Tomić (Krk).

Odigrana je odlična utakmica u kojoj su domaćini zasluženo priskrbili tri boda. Igra je započela klasičnim odmjeravanjem snaga u prvih nekoliko minuta. U 8. minuti domaći igrači preko Softića upućuju prvi udarac, ali lopta prolazi pored gola. Odmah nakon toga Krčani probijaju po desnoj strani, Tomić precizno nabacuje loptu u šesnaesterac gdje se Petrović odlično snalazi i glavom zabija gol za 1:0. Vrbovec je prvu kvaliteniju priliku imao u 22. minuti kada sa 17 metara I. Đurđek puca po golu domaćina, ali Zmajla odlično brani. Do kraja poluvremena i jedna i druga momčad bilježe nekoliko prilika. Gosti su probijali po desnoj strani, Mudrić je imao par nabacivanja u prostor, ali nitko nije ostvario pogodak. U 44. minuti domaćin se našao u odličnoj prilici pred vratima gostiju, najprije Softić puca s 20 metara po golu, lopta se odbija do Rubčića koji također dobro puca, ali se ona odbija od golmana u korner. Početkom drugog poluvremena obje strane imale su nekoliko prilika, ali bez pogodaka. Domaćini povećavaju prednost u 76. minuti kada Rubčić šalje loptu u gol za 2:0. Nedugo nakon toga Krk je ponovo u prilici za zgoditak kada Pejanović odlično prolazi obrambene igrače ali puca pored gola. U 84. minuti gosti realiziraju odličan kontra napad po desnoj strani, Horvatić nabacuje loptu u prostor za Noseka koji glavom pogađa gol, i smanjuje vodstvo domaćina na 2:1. Gosti su nakon toga u 85. minuti imali odličnu priliku za izjednačenje, ali lopta pogađa desnu vratnicu. Na kraju drugog poluvremena u 88. minuti za konačnih 3:1, nakon izvedenog slobodnog udarca, mrežu pogađa Pejanović. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD: Završena besplatna škola wakeboarda za otočne školarce (28. rujna 2010.)

Završen je vikend, a s njim i besplatna škola wakeboarda organizirana za krčke školarce. Naime, u Puntarskoj uvali na otoku Krku, od četvrtka 23. do nedjelje 26. rujna. 2010. u okvirima manifestacije Ride for Peace, Wakeboard klub Krk u suradnji s Wakeboard centrom Cable Krk priredili su besplatnu školu wakeboarda za sve mlade entuzijaste s otoka Krka. Kroz četri spomenuta dana djeca su imala priliku naučiti voziti wakeboard, skateboard, skije ili čak kneeboard, i to uz pomoć predanih trenera. Kiša, oblaci, maleni valovi ili sunce, zaista nije bilo bitno ovom veselom društvu, jer svaki su trenutak ispunili zabavom i smijehom. No, važno je naglasiti kako tu njihovom učenju nije bio kraj. Svakog dana poslije napornog treninga djeca su gledala filmove o važnosti Svijetskog dana mira koji se već dugo obilježava 21. rujna. Nakon toga igrao se i maleni kviz znanja, a oni koji su pažljivo pratili dokumentarce bili su vrijedno nagrađeni. Radost i uzbuđenje na dječijim licima nije bilo teško pronaći, a zadovoljni roditelji ponosno su promatrali i uživali u nezaboravnom vikendu s mališanima.


Akcija Ride for Peace okupila je brojne mališane i
njihove roditelje

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Marko Žužić na 22. Kepertovom memorijalu osvojio zlato u klasi Optimist (28. rujna 2010.)

Prošlog vikenda, 18. i 19. rujna 2010. na Jarununskom jezeru održana je tradicionalna regata 22. Kepertov memorijal tako nazvana u čast osnivača Yacht Cluba Zagreb - kapetana Ivana Keperta. Organizaciju ovog poznatog jedriličarskog eventa potisuje upravo spomenuto udruženje. Rezultati regate pokazatelj su da Optimisti Jedriličarskog kluba Plav iz Krka opravdano spadaju u konkurentne jedriličare ove klase. Osvajanje prvog mjesta na 22. Kepertovom memorijalu odličan je pokazatelj trenutne forme mladog Marka Žužića. Osim u klasi Optimist jedirilo se i u klasama - LRD, Laser 4,7 i 470.


Marko Žužić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrane kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-17, Grčka - Bugarska (1:0) 1:0 (27. rujna 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 350. Sudac: Sergiy Dankovskyy (Ukraina) 8. Pomoćnici: L. Khalamendyk (Ukraina) i T. Kucina (Češka).

STRIJELCI: 0:1 Soukias (39').

GRČKA: Kapino Stefanos 7; Karagkounis Vasileios 7; Dimakakos Kyriakos 6,5; Dimitriou Angelos 6,5; Kantoutsis Anastasios 6,5;  Siopis Emmanouil 6,5; Mavrias Charalampos 7; Andreopoulos Kyriakos 7; Giannitsanis Nikolaos 6,5 (od 58' Valkanos Alexandros 6,5); Mouzakitis Alexandros 6,5 (od 74' Ioannidis Nikolaos -) i Soukias Rafail 7,5 (od 63' Anastasopoulos Evangelos 6,5).
Trener: Pachatouridis Theodoros.

BUGARSKA: Gospodinov 6; Malinov 6,5; Karakolev 5,5, Aladzhov 5,5; Popadiyn 5; Penev 6,5 (od 29' Rasim 5,5); Gamakov 6; Petkov 6; Zdravchev 6; Iliev 6 (od 61' Kolev 6) i Angelov 6 (od 40' Nenov 5,5). 
Trener: Ferario Spasov.

ŽUTI KARTON: Dimakakos Kyriakos, Siopis Emmanouil i Valkanos Alexandros (Grčka), te  Rasim Bekir (Bugarska).

IGRAČ UTAKMICE: Soukias Rafail (Grčka).

Sjajna atmosfera na dobro pounjenom krčkom terenu i zaslužena pobjeda vrlo dobrih Grka. U prvih 15 minuta događalo se ispitivanje snaga, a prvu priliku imali su Bugari u 16. minuti kada Zdrvchev dodaje Petkovu, ali požrtvovnim padom u noge Kapino Stefanos spašava gol. Prvu priliku nadmoćniji Grci dobili su u 27. minuti preko omanjeg Siopisa Emmanouila koji puca s 25 metara po sredini gola, ali Gospodinov se ne iznenađuje. U 33. minuti Soukias Rafail daje dugu okomitu loptu za Mouzakitisa Alexandrosa koji na sreću Bugara pogađa tek vanjski dio mreže. I kada se očekivalo da vrlo dobar ukrajinski sudac Dankovsky pošalje igrače na odmor - Grci dolaze u vodstvo. Nakon petljanja Bugarske obrane i Popadiynove fatalne pogreške, Soukias Rafail krade loptu, zaobilazi golmana Gospodinova i posprema je u gol za - 1:0. U drugome dijelu imali smo prilike vidjeti dobro poznati Grčki bunker kojeg Bugari nisu uspjeli probiti. Bugari s dvije poluprilike u 47. preko Nenova i u 54. minuti preko Rasima uspjevaju samo dobro zagrijati sigurnog Kapina Stefanosa. Najveću priliku za povećanje rezultata dogodila se u 77. minuti kad Andreopoulos Kyriakos s pet metara pogađa stativu. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalji utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KOŠARKA: Odigran 12. memorijalni košarkaški turnir veterana Zlatko Franolić (25. rujna 2010.)

U Velikoj dvorani srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir održan je 12. memorijalni košarkaški turnir veterana u spomen na tragično preminulog košarkaša Zlatnog otoka - Zlatka Franolića. Turniru je prisustvovalo pedesetak gledatelja koji su uživali u igrama starih majstora iz timova Zlatnog otoka (Krk), Krka, Crikvenice i Opatije. U polufinalnim utakmicama nije bilo iznenađenja, te su Zlatni otok i Crikvenica bez većih problema pobjedili svoje suparnike. 12. memorijal Zlatko Franolić osvojila je ekipa veterana Crikvenice koja je u finalu pobijedila veterane Zlatnog otoka rezultatom 77:60. Treće mjesto osvojio je Krk u neizvjesnoj utakmici pobijedivši ekipu Opatije rezultatom 66:65. Pehare i medalje podijelio je Zlatkov otac Vladimir Franolić. Prigodna nagrada za najstarijeg igrača tako je uručena pedesetpetogodišnjem Zoranu Vargenu iz Opatije, a za najboljeg košarkaša Denisu Cvitkoviću iz Crikvenice. Turnir su odlično odsudili riječki sudci Golić i Pavlović.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Sudionici 12. memorijalnog košarkaškog turnira

Polufinale:
Zlatni otok  - Opatija 60:48
Krk - Crikvenica 56:76

Za 3. mjesto:
Krk -  Opatija  72:68

Finale:
Crikvenica - Zlatni otok  77:60 (14:24, 21:11, 19:5, 23:20)
(Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Uskoro U-17 kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2011./2012.: Grčka - Bugarska (24. rujna 2010.)

Grad Krk i Nogometni klub Krk organiziraju veliku nogometnu predstavu - kvalifikacijski susret mladih reprezentacija U-17 između Grčke i Bugarske. Ekipe spomenutih zemalja natječu se u Grupi 1 s Izraelom i Hrvatskom, a cijeli će se kvalifikacijski turnir odigrati u Hrvatskoj. Utakmica Grčka - Bugarska održati će se 27. rujna 2010. u 16.00 sati na SRC Josip Uravić - Pepi. Od domaćina doznajemo kako su u potpunosti spremni za ovaj kvalifikacijski dvoboj koji je tražio uređenje lože, sale za kontrolu dopinga, te monoge druge elemente što ih zahtjeva vrlo stroga Uefina kontrola. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD: Igor Deranja u konkurenciji za Guinnessov rekord (17. rujna 2010.)

Nakon dvadesetčetirisatnog wakeboard maratona Riječanin Igor Deranja ostvario je svoj cilj i prešao 514 km u kombinaciji vožnje iza glisera, te na ski liftu. Prema propozicijama Guinnessa Deranja je u 24 sata na wakeboardu morao preći minimalno 500 km da bi ušao u konkurenciju za priznavanje rekorda. Tako je ispred Pule, točnije iza otočja Brijuni, u četvrtak, u 11.38 sati nakon cjelodnevne akcije prešao spomenutih 514 km čime je postignuo svjetski rekord u wakeabordanju ispunivši pretpostavke za upisivanje poduhvata u poznatu Guinnessovu knjigu. Kako bi se uopće mogao upustiti u ovaj zahtjevan poduhvat Derenja je s Krešimirom Kovačevićem intenzivno trenirao gotovo godinu dana, a uz to pridržavao se i posebnih pravila prehrane. Svoju avanturu ovaj dvadesetosmogodišnji wakeboarder završio je na ski-liftu na Dunatu, inače sjedištu Wakeboard kluba Krk, kojeg je i sam član.


Igor Derenja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 04. kolo 3. HNL zapad Krk - Nehaj (0:0) 0:0 (15. rujna 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Marko Barun (Zagreb) 6. Pomoćnici: Rešetar i Šestak.

KRK: Zmajla 8; Duračak 6; Plecić 6; Nenadić 6; Maglić 6,5; Jerković 6,5; Pejanović 6 (od 55' Softić 6); Rupčić 6; Petrović 6 (od 85' Stanivuk -); Hasanbegović 6 i Tomić 6.
Trener: Marin Tomljanović.

NEHAJ: Baričević 7; L. Vukelić 6 (od 46' Žunić 6,5); V. Tomljanović 6 (od 67' Samaržija 6); D. Vukelić 6,5; Vrban 6,5; Prpić 6,5; Lopac 6; Hajdini 6; Topolovec 6; Lukačić 6 i Sertić 6 (od 78' Tonković -).
Trener: Josip Vukelić.

ŽUTI KARTON: Maglić, Jerković (Krk), V. Tomljanović, Prpić, Hajdini i Topolovec  (Nehaj).

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk).

I Krčani i Senjani mogu biti zadovoljni s jednim bodom u utakmici u kojoj je domaćinu pripalo prvo, a gostima drugo poluvrijeme. Prvu i najveću priliku za domaćine u 10. minuti propustio je Petrović na dodavanje Plecića kada izlazi oči u oči s Baričevićem, ali se domaći napadač najbolje ne snalazi, te velika prilika odlazi u nepovrat. Pred kraj prvog dijela Jerković prijeti s dvadesetak metara, a u nastavku akcije iz kornera s lijeve strane Nenadić prijeti glavom, no odbijenu loptu mladi Duračak šalje kraj gola u gol aut. U drugome dijelu konce u svoje ruke na terenu preuzimaju gosti. Oni prijete preko Lukačića u 52. i Sertića u 55., a najveću priliku propušta Topolovec u 75. minuti, kada domaći vratar Zmajla padom u noge sprječava najgore. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Otpočeo jesenski slijed karate turnira (13. rujna 2010.)

Nakon ljetnih mjeseci u kojima klubovi uglavnom ne organiziraju karate turnire, početak rujna donio je nastavak natjecanja. Tako je 04. rujna 2010. u Čakovcu održan Međimurje open, turnir međunarodnog predznaka. Iz sastava Karate kluba Krk na tom je turniru nastupila Sara Siddiqui koja je u kategoriji kadetkinja do 54 kg zasluženo zauzela 1. mjesto. Ovog vikenda, 11. i 12. rujna u Rijeci je održan međunarodni turnir pod nazivom Cro open. U konkurenciji natjecatelja iz 12 zemalja, s prijavljenih 850 karatista, nastupili su: Sara Siddiqui, Branimir Vančina i Marija Vančina. Oni su u vrlo jakoj konkurenciji demonstrirali svoje vještine, a Sara Siddiqui je u kategoriji kadetkinja do 54 kg osvojila izvrsno 3. mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Čkanovi/ce AK Krk zabilježili odličan nastup na neslužbenom prvenstvu Hrvatske za limače/ice (13. rujna 2010.)

Kako u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza nema službenog državnog prvenstva za limače/ice u pojedinačnim disciplinama (osim višeboja i krosa), jedino državno natjecanje za taj uzrast je Festival dječje atletike što ga je Atletski klub Zagreb Ulix organizirao u okviru Trofeja Zagreb. Stoga se i rezultati postignuti na tom natjecanju tretiraju kao neslužbene titule državnih prvaka u uzrastu limača/ica. Na natjecanje je iz Krka krenulo četrnaest natjecatelja/ica, a kući su se vratili osvojivši jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Na natjecanju su svoje vještine najprije demonstrirali cicibani ('01.-'03. godište), i to u utrci na 150 m koja je organizirana uz američki start. Naši se mladi atletičari u tom natjecanju nisu najbolje snašli, te su većinom otrčali vremena slabija od svojih osobnih rekorda. Najbolje plasiran bio je Filip Braut (25,81s) na sedmom mjestu, a odmah za njim uslijedili su Renato Braut (26,01s) i Adrian Kosić (26,22s). Na dvadeset i drugom mjestu našao se Gabriel Malović (29,00s). Posebne čestitke idu Borni Boriću koji je prvi put nastupio na takvoj utrci, te u naguravanju s dvije godine starijim dječacima neke od njih i prestigao postigavši vrijeme od 32,46s. U jednako postavljenoj utrci nastupile su i dvije cicibanke. Andrea Orlić je svojoj niski dodala još jednu zlatnu medalju uvjerljivom pobjedom uz osobni rekord (24,87s). Marija Kirinčić nije uspjela izboriti dobru polaznu poziciju te je otrčala (28.24s) sporije od osobnog rekorda i konačno zauzela sedmo mjesto. Potom je započelo natjecanje limača i limačica izlaskom na zaletište skoka u dalj. Mateo Barišić Dujmović prvi se put našao na natjecanju skoka u dalj, te je skočio prvi osobni rekord (2,02m). Međutim, tri limačice u istoj kategoriji bile su uspješnije. Eva Marija Jurešić je u svom prvom skoku pala na leđa i zabilježila 3,90m i titulu neslužbene viceprvakinje Hrvatske, što je bilo dovoljno za srebrnu medalju. Stella Jurešić svojim je novim osobnim rekordom (3,57m) osvojila peto mjesto, dok je Melissa Hržić prvi nastup na skoku u dalj završila s 2,26m. Nakon limača s nastupima su započeli mlađi kadeti. Prvo su na start utrke na 60m izašli Rafael Kosić i Marko Jurešić. Ljetno opuštanje donijelo je slabije istrčane utrke, te je Rafael završio na šestom mjestu uz 9,10s, a Marko na trinaestom s 10,06s. Konačno, natjecanje je završio naš zasad jedini osvajač službene medalje s državnih prvenstava - Damjan Kosić, i to bacanjem kugle od 3 kg. Nakon četiri bacanja završio je na petom mjestu s hicem od 10,93m.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Članovi Karate kluba Krk nastupili na Grado Openu 2010. (13. rujna 2010.)

Članovi Karate kluba Krk Croatia 28. kolovoza 2010. nastupili su na do sada najjačem izdanju međunarodnog karate turnira 25. Grado Openu održanom u talijanskom mjestu Grado. Ovo zahtjevno natjecanje okupilo je 1.130 natjecatelja iz 250 klubova i 13 država svijeta (Hrvatske, Švicarske, Francuske, Češke, Slovenije, Kosova, Italije, Austrije, Njemačke, Madžarske, Malte, Senegala i Ujedinjenih Arapskih Emirata). U teškoj kategoriji, pored 40 učesnica, kadetkinja Sara Siddiqui nije uspjela proći dalje od trećeg kola, ali obzirom na njezin tek nedavni ulazak u kategoriju kadetkinja i jačinu samog natjecanja, vodstvo kluba vrlo je zadovoljno onime što je Sara Siddiqui pokazala.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BICIKLIZAM: Održana rekreativna biciklijada Bodul bike 2010. (12. rujna 2010.)

U organizaciji entuzijasta iz Brdsko-biciklističkog kluba Krk i Turističke zajednice Grada Krka održana je treća po redu rekretreativna biciklijada okupivši stotitanjk zaljubljenika u adrenalin, zdrav život i prirodne ljepote otoka. Ova sportsko-rekreativna manimefestacija, kojoj je osim popularizacije biciklizma cilj i sudionike upoznati s ljepotama okolice grada, uz hrvatske je bicikliste okupila i njihove kolege iz mađarskih, slovačkih, čeških, bosanskohercegovačkih, slovenskih, te njemačkih klubova, a među istima svoje je mjesto pronašao i jedan Britanac. Ovogodišnja biciklijada obuhvatila je dvije dionice: prvu dugu 45 km za čije su svladavanje bila potrebna gotovo četiri sata i drugu dugu 25 km koju je bilo moguće obići za upola manje vremena. Grupa opremljenih sportaša i rekreativaca tako je s početkom u 11.30 sati startala s Krčke rive i to u smjeru naselja Kosići, da bi se u Bajčićima nakon okrijepe, jedan dio sudionika vratio prema Krku, a oni nešto izdržaljiviji nastavili dužom i u konfiguraciji tla zahtjevnijom stazom stigavši na mjesto starta preko Poljica, Milohnića, Pinezića i Picika. Po završetku biciklijade za sve je sudionike organiziran ručak, a nakon toga i prigodna zabava. Inače, biciklijada Bodul bike dio je niza manifestacija okupljenih pod geslom - Volim jesen u gradu Krku - kojima je cilj promocija nadolazećeg godišnjeg doba kao idealnog za provođenje aktivnosti u prirodi, odnosno otkrivanje blagodati za pokretanje cjelogodišnjeg, aktivnog, vikend turizma. Tako se već idućeg tjedna zainteresirani u Turističkom uredu mogu prijaviti za sudjelovanje u pješačjoj turi koja će se ove godine održati na otoku Cresu.

>> preuzmite plakat biciklijade (.pdf)
>> preuzmite letak biciklijade (.pdf)

 

 

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD/SKEATEBOARD: Završen Cable Krk Jam (05. rujna 2010.)

U Wakeboard centru Krk završeno je prvo izdanje Cable Krk Jama, objedinjenog natjecanja u wakeboardu, skateboardu, wakeskateu uz izradu grafita, praćeno gostovanjima renomiranih domaćih i inozemnih DJ-a. Okosnica ovog sportsko-zabavnog spektakla bilo je prvenstvo u kojem se pedesetak mladića i djevojaka iz Hrvatske i Slovenije, svojim stilom, uvježbanim trikovima, tehnikom i iskoristivosti skakaonica, nadmetalo za prestižne titule nacionalnih prvaka/prvakinja. Riječ je o sedmom po redu wakeboard prvenstvu Hrvatske čiji se rezultati boduju za ukupni poredak na Hrvatskom Wakeboard Touru (Crikvenica-Krk-Pag-Poreč), kao i za svjetsku IWWF rang listu. Događanje su svojim setovima pratili DJ-i Preddy iz Austrije, DJ K'Pow iz Slovenije, te domaćini DJ Sony Wokman i DJ Jericho iz riječkog Balance Crew-a. Uz zvuk hip-hopa, R'n'B-a, funka i raggea skateboarderi su svoje zavidne vještine demonstrirali na mini rampi smještenoj na parkingu centra, dok su writeri u svom prepoznatljivom stilu, na temu wakeboarderskih trikova, oslikali dio potpornog zida magistralne ceste. Riječka hip hop grupa Fanatiks za ovu je prigodu snimila pjesmu posvećenu manifestaciji koju su zajedničkim snagama, i to vrlo uspješno, organizirali Wakeboard klub Krk i Udruga Balance iz Rijeke.

  

  

Rezultati po kategorijama:

Open Men
1. Robert Pokovec (Slo) - 76,67
2. Lovro Klepac (Cro) - 68,33
3. Nikola Vranešić (Cro) - 50,00
4. Jurica Morić (Cro) - 43,67
5. Rok Rogelj (Slo) - 21,67
6. Jan Markun (Slo) - 15,00
7. Stefan Albert (Cro)
8. Petar Duboković Jovanović (Cro)

Open Ladies
1. Naja Puhan (Slo) - 76,33
2. Karla Jakišić (Cro) - 60,00
3. Maša Jevšek (Slo) - 48,00
4. Nelly Mance (Cro) - 37,00
5. Paula Babić (Cro) - 34,00
6. Lana Diamond Kulaš-Reid (Cro) - 20,00
 
Wakeskate

1. Daniel Ratković (Cro) - 96,67
2. Saša Bogojev (Cro) - 73,67
3. Matic Flajs (Slo) - 70,00
4. Nikola Vranešić (Cro) - 28,67
5. Dražen Mišović (Cro) - 27,67
6. Vjekoslav Ključarić (Cro) - 22,67
7. Nelly Mance (Cro) - 17,00

Junior Men
1. Vjekoslav Kljucaric (Cro) - 81,00
2. Miha Flajs (Slo) - 55,33
3. Matic Flajs (Slo) - 31,67

Masters Men
1. Ivo Gržetić (Cro) - 82,33
2. Marinko Žic (Cro) - 55,33
3. Robert Visković (Cro) - 34,00

Boys
1. Rudolf Deković (Cro) - 78,67
2. Jure Retuznik (Slo) - 71,33
3. Jakob Fonda (Slo) - 35,00
4. Tim Maksimović (Slo) - 29,67
5. Marko Rosandić (Cro) - 24,67
6. Luka Rosandić (Cro) - 20,67
7. Luka Maretić (Slo)
8. Petar Berisa (Cro)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 02. kolo 3. HNL zapad, Krk - Vrapče (1:1) 3:1 (04. rujna 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 250. Sudac: Davor Kožarec (Samobor) 8. Pomoćnici: Stojaković i Gorše.

STRIJELCI: 0:1 Trgovčević (12'), 1:1 Rupčić (42'), 2:1 Petrović (64') i 3:1 Pejanović (81').

KRK: Zmajla 7; Duračak 7; Plecić 7,5; Nenadić 7; Špalj 7; Softić 7; Pejanović 7,5 (od 82' Jerković -); Rupčić 8; Petrović 7,5 (od 75' Tomić -); Perčić 7 (od 62' Gašpar 7) i Hasanbegović 7.
Trener: Marin Tomljanović.

VRAPČE: Šimunić 6; Miloš 6; Mišković 6; Halužan 5,5; Hodalj 6; Cigrovski 6; Petković 5,5; Rašić 5,5 (od 46' Belak 6); Trgovčević 6,5 (od 55' Panza 5,5); Cmrečnjak 5,5 i Bekić 6 (od 68' Horvatin 5,5).
Trener: Denis Bezer.

ŽUTI KARTON: Duračak, Plecić (Umag) i Cigrovski (Vrapče).

IGRAČ UTAKMICE: Deni Rupčić (Krk).

Dogodilo se sjajno predstavljanje Krčana pred svojom publikom uz zasluženo osvojena tri boda. Od samog početka utakmice domaćin igra agresivno, te već u 2. minuti dolazi do prve šanse, i to kad Plecić daje povratnu loptu za Rupčića koji puca kraj gola. U 12. minuti gosti iskorištavajući svoju prvu priliku dolaze u vodstvo. Iz slobodnog udarca s lijeve strane tridesetak metara od gola Rašić centrira na drugu stativu, gdje lopta dolazi do usamljenog Trgovčevića koji posprema ispod Zmajle za 0:1. U narednim minutama domaćin radi dodatni pritisak na gol Šimunića, te se redaju šanse, najprije Pejanovića u 32., a potom i Rupčića u 38. minuti, ali lopta jednostavno ne ulazi u gol. U 42. minuti zasluženo izjednačenje - nakon dodavanja Perčića najbolji pojedinac na terenu Deni Rupčić s 20 metara pogađa pod prečku za 1:1. Početkom drugog dijela mogli smo vidjeti izjednačenu igru, u kojoj jedni i drugi čekaju pogreške suparnika. Prvu priliku dobili su gosti u 61. minuti, i to Petković koji glavom puca u desni gornji kut, ali izvrstan golman Zmajla brani nemoguće. U 64. minuti odlična kontra domaćina u kojoj Rupčićeva lopta s očima pronalazi Petrovića koji je u padu šalje ispod Šimunića za vodstvo od 2:1. U nastavku gosti su pokušali izjednačiti, ali krčka obrana sve je riješila bez većih poteškoća. Točku na i, deset minuta prije kraja utakmice, postavlja mladi Pejanović na dodavanje Gašpara, koji zaobilazi golmana, te plasira loptu u nebranjenu mrežu za konačnih - 3:1. (Milivoj Jurić)


Detalj utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD/SKEATEBOARD: U Puntarskoj uvali uskoro zabavni spektakl Cable Krk Jam (23. kolovoza 2010.)

U Puntarskoj uvali, u Wakeboard centru Cable Krk, od 03. do 05. rujna 2010. po prvi će se put održati sportsko zabavni spektakl Cable Krk Jam, dinamična kombinacija wakeboarda, skateboarda i izrade grafita praćena gostovanjima renomiranih DJ-a iz regije. Okosnica ovog kreativnog projekta je Cable wakeboard i wakeskate prvenstvo u kojem će se pedesetak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije nadmetati za prestižne naslove nacionalnih prvaka. Ovo je sedmo po redu wakeboard prvenstvo Hrvatske, a rezultati se boduju za ukupni poredak na Hrvatskom Wakeboard Touru (Crikvenica-Krk-Pag-Poreč), te za svjetsku IWWF rang listu i nagradni fond od 120.000 USD. Događanje će pratiti DJ-i Preddy (Personal Rec.) iz Austrije, DJ K'Pow iz Slovenije, te DJ Sony Wokman i DJ Jericho, inače članovi Balance Crew-a iz Rijeke. Uz zvuk hip-hopa, R'n'B-a, funka i raggea skateboarderi će pokazati svoje vještine na mini rampi smještenoj na parkingu objekta, a writeri će oslikati potporni zid magistralne ceste D-102 na dionici Krk - Baška neposredno uz Wakeboard centar Cable Krk. U subotu, 04. rujna u sklopu programa održati će se i popularni R'n'B Exclusive party u krčkom klubu Jungle. Kako bi uveličali ovaj događaj poznata riječka hip hop grupa Fanatiks snimiti će pjesmu pod nazivom Cable Krk Jam. Organizatori manifestacije su Wakeboard klub Krk i Udruga Balance iz Rijeke, a cilj projekta jest povezivanje wakeboardera, skateboardera, grafitera i svih poklonika glazbe, mode i stila života koji prate ovu scenu, u jedinstvenu vikend-manifestaciju koja obiluje sportom i zabavom. Svi zainteresirani pozivaju se da podrže ovu manifestaciju!

>> doznajte više: www.wakeboarder.hr

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Odigran boćarski turnir Josip Zec - Matacotin (21. kolovoza 2010.)

U organizaciji Boćarskog kluba Brzac odigran je 15. memorijal Josip Zec - Matacotin, inače turnir parova koji je ove godine okupio dvanaest jakih ekipa iz Slovenije i Hrvatske. Natjecanje je započelo razigravanjem po skupinama gdje se nije dogodilo niti jedno veliko iznenađenje. Za pobjedu na ovom turniru izborila se mješovita ekipa Budničar - Brzac za koju su nastupili Toljanić i Magerl, i koja je u finalu nadigrala ekipu Benčić - Vargon, tj. Cuculića i Kraljića, rezultatom 13:8. Treće mjesto osvojio je tim Trstene, u sastavu Spicjarić i Grgantov, koji je ekipu Marčelji pobijedio rezultatom 13:6. Medalje i pehare, po završetku natjecanja, uručili su krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i dogradonačelnik Čedomir Miler.

Rezultati četvrtfinala:
Brzac 1 - Budničar MIX 6:13, Trstena - Marinići 9:5, Benčić - Zrinjevac 10:2, Zagon - Marčelji 9:10.

Rezultati polufinala:
Budničar MIX - Trstena 9:5, Benčić - Marčelji 13:2.

Za treće mjesto:
Trstena - Marčelji 13:6.

Finale:
Budničar MIX - Benčić Vargon 13:8.

Konačni poredak:
1. Budničar MIX (Toljanić, Magerl), 2. Benčić Vargon (Cuculić, Kraljić), 3. Trstena (Spicjarić, Grgantov), 4. Marčelji (Vlah, Šanjug), 5. Brzac 1, 6. Zrinjevac, 7. Marinići, 8. Zagon, 9. Sv. Jakov, 10. Krk, 11. Brzac 2, 12. Zamet. (Milivoj Jurić)


Sudionici turnira Josip Zec - Matacotin

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 2. kolo Kupa PGŽ, Krk - Naprijed (2:1) 3:1 (21. kolovoza 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Goran Brusić (Čavle) 7. Pomoćnici: Barbić i Badjuk (oba Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Petrović (8'), 1:1 Vucelić (20'), 2:1 Nenadić (31') i 3:1 Perčić (75').

KRK: Zmajla, Duračak, Plecić (od 85' Brozić), Nenadić, Softić, Stanivuk (od 46' Pejanović), Rubčić, Petrović, Perčić (od 89' Maglić), Hasanbegović i Špalj.
Trener: Marin Tomljanović.

NAPRIJED: Grbčić, Kružić, Valenčić, Jovičić, Švrljuga, Savić (od 46' Brkljača), Perušić, Ende, Šimić (od 75' Popović), Radmanović i Vucelić (od 46' Čaval).
Trener: Mario Gržinčić.

IGRAČ UTAKMICE: Andrej Nenadić (Krk).

Dogodila se sjajna predstava Krčana koji su u pred svojim gledateljima nadigrali hreljinski Naprijed i zasluženo se plasirali u treće kolo Hrvatskog kupa. Na prvi pogodak čekalo se tek osam minuta: iz brze akcije Petrović izlazi sam oči u oči s Grbčićem plasirajući loptu u donji lijevi kut za 1:0. U 20. minuti gosti poravnavaju rezultat. Švrljuga puca iz slobodnog udarca s 35 metara, Zmajla potom kratko odbija loptu na koju nalijeće Vucelić tresući mrežu za 1:1. Novo vodstvo domaćina dogodili se u 31. minuti - Hasanbegović iskosa s desne strane centrira u srce kaznenog prostora, lopta se nekoliko puta odbija, te dolazi do spretnog Nenadića koji je zakucava za 2:1. U nastavku mogli smo svjedočiti puno boljoj igri domaćina uz mnogobrojne šanse koje ne iskorištavaju Pejanović, Petrović i Perčić. Točku na i u 75. minuti postavlja Perčić nakon odličnog proigravanja Duračka za konačnih 3:1. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Krčki boćari ostvarili zapažen rezultat na međunarodnom turniru (19. kolovoza 2010.)

Članovi boćarskih klubova Krk i Brzac, 14. kolovoza, nastupili su na Međunarodnom boćarskom turniru Budničar 2010. održanom u slovenskom Domžaleu. Spomenuto natjecanje organizirao je tamošnji Boćarski klub Budničar. U jakoj konkurenciji pored šesnaest pripremljenih ekipa Krčani su, izgubivši u finalu od domaćina, osvojili srebrno odličje, dok su predstavnici Brzca u ukupnom poretku zauzeli 5. mjesto. Boćarski klub Krk na ovom su natjecanju predstavljali Ivan Radošević, Nikola Milivojević i Saša Grgantov.

>> preuzmite rezultate natjecanja (.pdf)


Članovi BK Krk


Svi nagrađeni sudionici turnira

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Održana tradicionalna regata Krčka jedra (17. kolovoza 2010.)

U akvatoriju Krčkog zaljeva po trinaesti put za redom održana je tradicionalna regata Krkčka jedra na kojoj je, 15. kolovoza, u dvije skupine nastupilo 48 brodica. Najprije je u skupini Open, koja se boduje za Kup Hrvatskog primorja, s Krčke rive isplovilo 35 krstaša, a potom točno u podne - na zadnji otkucaj krčkog zvonika - i 13 tradicijskih barki. Jedrilo se u regatnom polju između Krčke luke, otočića Kormata, rta Negrit i Krka. U konkureciji tradicijskih plovila podijeljenih u dvije kategorije najuspješnije su bile posade vođene skiperima Robertom Mohovićem i Peterom Zormanom. Obzirom da su krstaši bili podijeljeni u deset kategorija zlatna odličja ponijeli su skiperi jedrilica DSK, Damaco, Summer melody, Pe-Re-Mi, Oštro, Ufo, Alfa auto, Malinska, Mala sirena, Furlanka, te Seascape. Apsolutni pobjednik ovogodišnjih Krčkih jedara jest brodica Demaco koja je regatno polje preplovila u nešto više od dva sata. Podjela nagrada u popodnevnim je satima upriličena na Ribarskom mulu za čim je uslijedila dobro posjećena jedriličarska fešta. Osim priređene zabave i podjele tradicijskih barki u dvije (o dužini ovisne) kategorije, novina ovogodišnje regate je i postav pontona u Krčkoj luci koji je služio za vezivanje pristiglih jedrilica. Ovogodišnju regatu zajedničkim su snagama organizirali Jedriličarski klub Plav, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka, Vecla d.o.o. i Valamar Koralj Romantic Hotel, a njezino održavanje svojim sponzorstvima potpomogli su Hoteli Krk d.d., Konzum d.d. Coctail bar Volsonis, Vinarija Katunar, Gratel d.o.o., Frigus Vecla d.o.o., Quanarius d.o.o., Steklarna Omahen i Marina Punat d.o.o.

>> pogledajte plakat manifestacije (.pdf)

 

 

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Održan boćarski turnir Krčki sajam 2010. (16. kolovoza 2010.)

Boćarski klub Krk po dvadeset i treći put za redom, povodom Lovrečeve, uspjeva, i to vrlo uspješno, organizirati boćarski turnir Krčki sajam. Spomenuto natjecanje, 07. kolovoza, održano na boćalištu SRC-a Josip Uravić - Pepi okupilo je osam ekipa parova, a privuklo je i značajnu pozornost zaljubljenika u ovaj tradicionalni sport. U ukupnom poretku treće mjesto zauzeli su Bruno Karabaić i Marin Butković, drugoplasirani su bili Rajko Milivojević i Nikola Milivojević, dok su pobjedu odnijeli Ivan Radošević i Mladen Kosić. Osim toga, Ivan Radošević proglašen je i najboljim igračem turnira. Boćanje je jedini sport koji se već dvadeset i tri godine pojavljuje kao neizostavan dio programa najdugovječnije otočne manifestacije - Krčkog sajma. 

Konačni poredak parova:

1. Ivan Radošević i Mladen Kosić,
2. Rajko Milivojević i Nikola Milivojević,
3. Bruno Karabaić i Marin Butković,
4. Nikola Grdinić i Božić,
5. Mirko Adžić - Kapitanović i Nikola Šamanić,
6. Josip Radošević i Luka Adžić - Kapitanović,
7. Nenad Brusić i Strčić,
8. Serđo Samblić i Alan Stenta.

Najbolji igrač turnira: Ivan Radošević.

 
Najbolji igrač i pobjednici turnira

 
Svi sudionici turnira i finalisti

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 1. kolo Kupa PGŽ, Vihor - Krk (0:5) 0:9 (12. kolovoza 2010.)

Stadion SRC Zablaće (Baška). Gledatelja: 100. Sudac: Mario Vučetić (Kostrena) 7. Pomoćnici: Volf (Viškovo) i Mrkela (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Softić (1'), 0:2 Plecić (5'), 0:3 Perčić (9'), 0:4 Perčić (14'), 0:5 Petrović (40'), 0:6 Softić (53'), 0:7 Petrović (69'), 0:8 Petrović (83'), 0:9 Maglić (87').

VIHOR: Žic; Bonefačić; Šućur; Štefanić (od 34' Dorčić); Berisha; Đordić (od 51' Načeta); Buzov; Hadžiomerović; Hrabrić; D. Kamber i B. Kamber (od 63' Barbalić).
Trener: Juničić.

KRK: Zmajla; Duračak; Plecić; Nenadić; Maglić; Softić (od 77' Petrošorić); Pejanović (od 46' Morić); Brozić; Petrović; Perčić i Stanivuk.
Trener: Marin Tomljanović.

ŽUTI KARTON: Hadžiomerović (Vihor) i Plecić (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Huso Softić (Krk).
(Milivoj Jurić)


Detalj utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Održan 5. kup Grada Krka (02. kolovoza 2010.)

U organizaciji Športskog ribolovnog društva Lovrata iz Krka po peti je put održano međunarodno ekipno natjecanje u udičarenju iz usidrene brodice, pod nazivom 5. kup Grada Krka. Lovilo se u akvatoriju Krčkog zaljeva točnije između rta Sveti Danijel i plićine Brsulj. Natjecanje je okupilo 16 ekipa iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Sportskim ribolovcima vrijeme nije bilo previše naklonjeno obzirom da je puhala jaka bura, što međutim nije omelo majstore udičarenja koji su uspjeli uloviti čak 1204 ribe ukupne težine 73974 grama iliti gotovo četiri i pol kile po ekipi. Pobjedu je u konačnici odnijela slovenska ekipa Solinar iz Strunjana u sastavu Benjamin Martinčić i Klavdij Veldin, ulovivši 145 riba ukupne težine 8030 grama. Drugi su bili domaćini iz krčke Lovrate Denis Stolfa i Tonči Babić s ulovljenih 135 riba ukupne težine 7808 grama, dok je treće mjesto pripalo Marinaru iz Kranja u sastavu Štefka Cvirn i Anton Veselič koji su ulovili 106 riba težine 6844 grama. U ulovljenim ribama prevladavali su uglavnom batoglavci, arbuni, bukve, te poneki knez. Najveću ribu ulovio je sadašnji reprezentativac Hrvatske Mihajlo Miki Skandović iz riječkog Lubena, i to arbuna od 474 grama. Najboljim barkarijolom proglašen je Mićo Rakić, dok je titula najstarijeg natjecatelja pripala sedamdesetogodišnjem Ivanu Glavašu iz Čikavice Šilo. Za glavnog suca odabran Antun Lončar iz Krka. Nagrade su podjelili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i predsjednik krčke Lovrate Otelo Stolfa. Glavni pokrovitelj natjecanja bio je Grad Krk, a sponzori TZ Krk, GP Krk, TKD Ponikve, Pekara Ilirija, Konoba Nono Krk, Pizzeria Galija, Konoba Maritim, Konoba Nono, Gostiona Galeb i Ribarski brod Ždrilo.


Vojko Kokot iz Pirana u akciji

Rezultati:
1. Solinar Strunjan (Martinčić, Veldin) 8030, 2. Lovrata Krk (Stolfa, Babić) 7808, 3. Marinar Kranj (Cvirn, Veselič) 6844, 4. Volosko (Plahuta, Zrinščak) 6552, 5. Čikavica 1 Šilo (Dunato, Glavaš) 5426, 6. Zubatac - Crotek (Šobot, Marina Mavrinac) 4912, 7. Oslić Selce (Borbelj, Petrić) 4650, 8. Kantrida Rijeka (Karabaić, Petropoli) 4472, 9. Luben Rijeka (Skandović, Elkasović) 4108, 10. Čikavica 2 Šilo (Karić, Boros) 4004, 11. Arbun Crikvenica (Lovrić, Krištafor) 3768, 12. Jadran Opatija (Medica, Premer) 3590, 13. Oradela Piran (Druschovich, Torej) 3342, 14. La Fortezza (Di San Lorenzo, Durizzo) 3146, 15. Piran Piran (Kokot, Cerc) 2314, 16. Delfin Budva (Dejanović, Milisav) 1008. (Milivoj Jurić)

 
Predsjednik ŠRD Lovrata Otelo Stolfa uručuje sliku
pobjedničkoj ekipi Solinar Strunjan i nagrađeni na
5. kupu Grada Krka


Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, Klavdij Veldin,
Mićo Rakić i Benjamin Martinčić


Pobjedničke ekipe: lijevo Marinar Kranj - Cvirn i Veselič,
u sredini Solinar Strunjan - Martinčić i Veldin,
te desno Lovrata Krk - Stolfa i Babić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska pripremna utakmica Krk - Rijeka (juniori) (1:2) 3:2 (01. kolovoza 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mehinović (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Petrović (25'), 1:1 Mance (30'), 1:2 Jović (40'), 2:2 Perčić (57'), 3:2 Guerrib (60').

KRK: Zmajla, Duračak, Hasanbegović, Jerković, Maglić, Špalj, Rubčić, Petrović, Perčić, Nenadić, Stanivuk (a još su igrali: Grlj, I. Sokolić, Prga, D. Sokolić, Softić, Guerrib, Pejanović, Krstinić, Brlošić i Brozić).
Trener: Marin Tomljanović.

RIJEKA (JUNIORI): Raspor, Stanić, Damiš, Močinić, Načinović, N. Datković, Petrović, Polić, Mance, Burazor, Jović (a još su igrali: Sluga, Nemetz, Romić, T. Datković, J. Bagarić, Ado, Morić, Kovačić, Petrović, Mamidović i Bagarić).
Trener: Alen Horvat.
(Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Održan 16. kup Sv. Apolinara (25. srpnja 2010.)

U organizaciji Športsko ribolovne udruge Lastavica održan je tracionalni 16. kup Sv. Apolinara u udičarenju s obale za juniore U-16. Natjecanje je okupilo 27 natjecatelja iz pet klubova s otoka Krka. Lovili su se uglavnom knezovi uz ponekog špara, lovratu, lumbraka i modraka. Od predviđena četiri sata lova održana su tek tri, i to zbog olujnog nevremena koje je prekinulo natjecanje. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je član ŠRD Lovrata iz Krka Dorijan Janeš koji je ulovio 20 riba ukupne težine 568 grama. Druga je bila Timea Boros članica ŠRK Čikavica iz Šila s ulovljenih 12 riba ukupne težine 478 grama, a treći Filip Novak član ŠRU Lastavica iz Malinske s ulovljene 4 ribe težine 422 grama. Ukupno je ulovljeno 207 riba težine 6060 grama među kojima su se najviše isticale dvije lovrate - jedna od 200, a druga od 160 grama koje je ulovio nositelj bronce Filip Novak iz Malinske. Ekipno zlato osvojila je Lovrata 1 iz Krka u sastavu Dorijan Janeš i Dominik Leskošek, dok je srebro za ekipu pripalo Čikavici 1 iz Šila u sastavu Đani i Marin Petrović, a bronca drugoj ekipi Lovrate iz Krka u sastavu Dino Janeš i Frane Tomljenović. Na kraju natjecanja nagrade je uz zakusku uručio malinskarski načelnik Anton Spicjarić.

Pojedinačni rezultati: 1. Dorijan Janeš (Lovrata 1 Krk), 2. Timea Boros (Čikavica 2 Šilo), 3. Filip Novak (Lastavica 3 Malinska), 4. Marin Petrović (Čikavica 1 Šilo), 5. Filip Depikolozvane (Čavlena 2 Poljica), 6. Dino Janeš (Lovrata 2 Krk), 7. Ivan Orlić (Arbun 1 Punat), 8. Dominik Leskošek (Lovrata 1 Krk), 9. Frane Tomljenović (Lovrata 2 Krk) 10. Leo Magašić (Arbun 2 Punat)...

Ekipni rezultati: 1. Lovrata 1 Krk (Dorijan Janeš, Dominik Leskošek), 2. Čikavica 1 Šilo (Đani i Marin Petrović), 3. Lovrata 2 Krk (Dino Janeš i Frane Tomljenović), 4. Arbun 1 Punat (Županec, Orlić), 5. Arbun 2 Punat (Karabaić, Magašić), 6. Čikavica 2 Šilo (Boros, Crnčić), 7. Čavlena 2 Poljica ( Depikolozvane, Milohnić), 8. Lastavica 3 Malinska Filip i Luka Novak), 9. Poteljan 1 Brzac (Franolić, Depikolozvane), 10. Lastavica 2 Malinska (Tavčar, Faležić)... (Milivoj Jurić)

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Započele pripreme novog trećeligaša (21. srpnja 2010.)

Prvo okupljanje novog trećeligaša dogodilo se u ponedjeljak na pomoćnom nogometnom terenu SRC-a Josip Uravić Pepi. Dosadašnji vrlo uspješan trener Alen Horvat preuzeo je mjesto trenera Rijeke, a na prozivci igrača predstavljen je novi, i to dosadašnji trener NK Nehaj iz Senja Marin Tomljanović. Na samoj prozivci prisutni su bili gotovo svi igrači s prošlog prvenstva - uz iskusne D. Sokolića, Jerkovića, Rakociju i Zmajlu, tu su poletarci Pejanović, Duračak, Krešić, Stanivuk i Prga. Treba napomenuti da su kao kandidati za trenera ove vrlo užarene klupe bili predloženi Željko Rukavina i Boris Tičić, ali novo se vodstvo Krka odlučilo za Tomljanovića. U pauzi iza netom završenog prvenstva dogodile su se promjene i na čelu kluba. Tako je za novog predsjednika izabran Vlado Kirinčić, dok su uloge dopresjednika zauzeli zamjenik gradonačelnika Grada Krka Čedomir Miler i Željko Velnić. Za sportskog direktora postavljen je Milan Nenadić. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ODBOJKA NA PIJESKU: Završeno deveto izdanje Sportnet Cupa - međunarodnog turnita u odbojci na pijesku (20. srpnja 2010.)

Prvi dan turnira, održan 17. srpnja, bio je obilježen visokim temperaturama i neizvjesnim kvalifikacijama za ulaz u glavni dio natjecanja. Nakon međusobnog razigravanja po skupinama, nastup u glavnom dijelu turnira izborili su Lugar/Ileković, Jugo/Obradović, Brozić/Tota i slovenski par Novak/Kramar pridruživši se tako nositeljima turnira - parovima Perić/Nojić, Brlas/Božić, Uzelac/Dolenec i Pelko/Stojnić. Nakon prvog kola glavnog dijela turnira, koji se igrao po sustavu dvostrukog repasaža, nije bilo iznenađenja. Svi nositelji su opravdali svoje nastupe osim Uzelca i Dolenca koji su poraženi od Slovenaca Novaka i Kramara. Sljedećeg jutra zapuhala je snažna bura te su se igrači osim protivnika s druge strane mreže morali boriti i s jakim naletima vjetra. Unatoč svemu, nitko od igrača nije ni pomišljao na odustajanje. U drugom kolu Perić i Nojić lako prolaze Pelka i Stojnića, a Brlas i Božić tek nakon tri seta s Novakom i Kramarom dolaze do utakmice za finale. U susretima poraženih iz prvog kola, Riječani Brozić i Tota teško u tri seta slave protiv Lugara i Ilekovića, a  Jugo i Obradović također u tri seta izbacuju s turnira druge nositelje Uzelca i Dolenca. U sljedećem krugu repasaža, Pelko i Stojnić najprije slave protiv Juga i Obradovića s 2:1, a potom istim rezultatom prolaze Brozića i Totu - najugodnije iznenađenje turnira. Naime, Goranu Broziću je partner otkazao samo sat vremena prije turnira te je na njegovo mjesto uskočio Dalibor Tota. Nitko, pa ni oni sami, nije vjerovao da mogu doći tako daleko zauzevši na kraju 4. mjesto. U utakmici neporaženih nakon dva kola, Perić i Nojić su lako s 2:0 u setovima svladali Brlasa i Božića te tako osigurali finale, a poraženi iz tog susreta morali su u repasaž na Pelka i Stojnića ne bi li ponovo u finalu imali prilike osvetiti se prvim nositeljima Periću i Nojiću. Nažalost po njih, Pelko i Stojnić su odigrali odlično i otišli u finale, a Brlas i Božić su se morali zadovoljiti 3. mjestom. Finale je prošlo gotovo identično kao i utakmica drugog kola. Nevjerojatnom lakoćom Perić i Nojić uzimaju prvi set 21:13, dok su u drugom Pelko i Stojnić pokazali nešto jači otpor (21:18), no ipak nedovoljno za preokret i osvajanje Sportnet Cupa 2010. Krešimiru Periću to je inače drugi naslov Sportnet Cupa na Dunatu (2008. godine slavio je s Perom Križanovićem), a proglašen je i najboljim igračem. Sljedeću priliku za osvajanje turnira na Krku, odbojkaši će imati 21. i 22. kolovoza na plaži Debij u Puntu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalj turnira održanog na plaži Dunat

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ODBOJKA NA PIJESKU: Sve spremno za 9. Sportnet Cup (16. srpnja 2010.)

Deveto izdanje Sportnet Cupa i ove će godine na Plaži Dunat ponuditi vrhunsku odbojku na pijesku i neizvjesnost do samoga kraja. Ovaj dvodnevni međunarodni turnir počinje u subotu, 17. srpnja, u 10.00 sati kvalifikacijskim utakmicama u kojima će devet parova pokušati izboriti ulaz u glavni dio natjecanja koji se igra po principu dvostruke eliminacije (dvostruki repasaž). Mjesta ima samo za četiri para jer ih u glavnom turniru već čekaju Perić/Nojić, Brlas/Božić i Uzelac/Dolenec, po bodovima trenutno vodeći u poretku Prvenstva Hrvatske, te Pelko/Stojnić koji su postavljeni za nositelje Wild Card-om organizatora turnira. Preostalih devet parova u kvalifikacijama će biti podijeljeni u tri grupe. U svakoj grupi igrati će svatko sa svakim 1 set do 25 bodova. Prvoplasirani iz svake grupe ulaze u glavni turnir, dok će posljednje mjesto glavnog turnira uprazniti najbolji drugoplasirani parovi svake grupe koji će međusobno odmjeriti snage. Ulaz u glavni turnir tako će tražiti Mudrovčić/Ravnjak, Trimčevski/Vidaković, Brozić/Branković, Bradić/Đorđević, Cibić/Grozdanić, Živčec/Jurišić, Jugo/Obradović, Lugar/Ileković i  Novak/Kramar. Osim atraktivnih borbi na vrućem pijesku, organizator se pobrinuo i za posjetitelje. Tijekom trajanja turnira održat će se brojne nagradne igre, promocije, a na subotnjem Player's Partyu od 22.00 sata u Maxi Baru odličnu atmosferu još će više podignuti Brevis Band.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Boćarima iz ekipe Belveder - Krk Open 2010. (10. srpnja 2010.)

Boćarski klub Krk po treći je put organizirao turnir trojki Krk open. Natjecanje se odigralo na boćalištu SRC-a Josip Pepi Uravić, okupivši dvanaest ekipa s otoka Krka raspoređenih u četiri grupe. Igralo se na ispadanje, a pobjednikom ovogodišnjeg Krk Opena proglašena je ekipa Belveder - u sastavu Rudi Samblić, Serđo Samblić, Silvano Samblić i Ivan Brusić - koja je u finalu pobjedila ekipu Krk 55+, i to rezultatom 8:7. Treće mjesto pripalo je ekipi Gabonjin koja je pobjedila Krk rezultatom 13:5. Najboljim izbijačem proglašen je Nikola Grdinić iz gabonjarske ekipe, najboljim koštaderom Ivan Brusić iz Belvedera, najelegantnijim igračem Nenad Brusić Kule također iz gabonjarske ekipe, dok je nagradu za fairplay dobila ekipa Veja - Zg. U pauzi između razigravanja odigrano je i bližanje boće u krug na tri različite pozicije, a najprecizniji i najspretniji bio je Igor Ficko iz ekipe Draga Baška. Nagrade je na kraju podjelilo predsjednik krčkog boćarskog kluba Bruno Karabaić, naglasivši pritom kako su ideju o održavanju turnira realizirali krčki zaljubljenici u boćanje, osobito Alan Stenta, pretvorivši turnir u manifestaciju koja je osim prilike za razmjenjivanje sportskih vještina, postala i prilikom za druženje.

REZULTATI:

Grupa A: Belveder - Bajčići 13:10, Bajčići - Veglia ZG 13:0, Belveder - Veglia ZG 13:7.
Grupa B: Krk 55+ - Kornić 13:1, Kornić - Veterani 13:7, Krk 55+ - Veterani 13:3.
Grupa C: Garica - Vrh 7:8, Garica - Gabonjin 9:11, Vrh - Gabonjin 9:10.
Grupa D: Jabuka - JVP Krk 2:13, Jabuka - Krk 2:13, JVP Krk - Krk 1:13.
Razigravanje od 5. do 8. mjesta: Bajčići - JVP Krk 13:4, Kornić - Vrh 6:13.
Za 7. mjesto: JVP Krk - Kornić 9:8.
Za 5. mjesto: Vrh - Bajčići 12:8.
Polufinale: Belveder - Krk 9:6, Krk 55+ - Gabonjin 9:7.
Za 3. mjesto: Gabonjin - Krk 13:5.
Finale: Belveder - Krk 55+ 8:7.

Ukupni poredak: 1. Belveder (Rudi, Serđo i Silvano Samblić, Ivan Brusić), 2. Krk 55+ (Mile Ivić, Branko Kosić, Gojko Juranić, Stjepan Maglić). 3. Gabonjin (Nenad Brusić, Dario Božić, Darko Strčić, Nikola Grdinić), 4. Krk (Alan Stenta, Bruno Karabaić, Mladen Kosić i Ivan Radošević), 5. Vrh, 6. Bajčići, 7. JVP Krk, 8. Kornić, 9. Garica, 10. Veterani, 11. Veglia - Zg, 12. Jabuka. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Pobjednička ekipa Belveder iz Krka i pobjednik bližanja
bulina u krug Igor Ficko

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Svi nagrađeni sudionici turnira

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Uskoro - Krk Open 2010.! (07. srpnja 2010.)

Boćarski klub Krk po treći put organizira turnir trojki - Krk Open. Pravo učešća na ovom natjecanju imaju svi igrači koji se bave boćanjem u službenim i neslužbenim natjecanjima. Događanje će se održati na boćalištu SRC Josip Pepi Uravić u subotu 10. srpnja 2010. s početkom u 15.00 sati. Turnir će okupiti sljedeće ekipe: Belveder, Jabuku iz Drage Baške, Vrh, Gabonjin, JVP Krk, Garicu, Krk, Kornić, Bajčić - Nenadić, Udrugu veterana domovinskog rata, Vegliju - Zagreb i Krk - Amatere. Igrati će se u skupinama, a pobjednici razigravaju za prva četiri mjesta. Ideju o održavanju turnira realizirali su krčki zaljubljenici u boćanje, pretvorivši je u manifestaciju koja je osim prilike za razmjenjivanje sportskih vještina, ujedno postala i prilikom za druženje. Organizatori se nadaju da će turnir prijeći u tradiciju, zbog iznimnog interesa i dobre igre koju su natjecatelji pokazali na prijašnjim turnirima. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Održan 2. kup grada Krka (14. lipnja 2010.)

U organizaciji Karate kluba Krk po drugi put i to vrlo uspješno održan je turnir pod nazivom 2. kup grada Krka. Natjecanje je održano u Velikoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, a okupio je čak 118 natjecatelja iz 14 klubova Primorsko - goranske županije. Novost ovogodišnjeg turnira jest uvođenje natjecanja u katama (prikaz borbe protiv zamišljenog protivnika) u kojem su se ocjenjivale tehnika i preciznost izvođenja karate udaraca. U natjecanju su sudjelovali: mlađi učenici, učenici, učenice, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Suci:
1) Miroljub Berak
2) Vladimir Cvjetan
3) Namik Dizdarević
4) Mićo Matković
 
Rezultati kate:
• ml. učenici: 1. Tonči Marinac - Lošinj; 2. Edon Bytyqui - Zamet; 3. Anton Srdoč i Marijan Mavar - oba Delta
• učenici: 1. David Bernetić - Delta; 2. Antonio Ramljak - Lošinj
• učenice: 1. Tea Banić - Lošinj; 2. Carla Gašpar - Delta; 3. Carla Čupić i Rina Cindrić - obje Delta
• ml. kadeti: 1. Alen Hovan-Delta; 2. David Bernetić - Delta; 3.  Robert Lovrić - Lošinj
• ml. kadetkinje: 1. Petra Luketić - Delta; 2. Tea Banić - Lošinj; 3. Carla Čupić i Lea Trinajstić - obje Delta

Rezultati borbe:
• ml. učenici -25 kg: 1. Roko Mijaljević - Rijeka; 2. Dominik Ethemi - Viktorija; 3. Nino Beletić - Viktorija
• ml. učenici -28 kg: 1. Antonio Erdeljac - Kastav; 2. Ivan Horvatić - Opatija; 3. Dino Janeš i Jan Đurović - Viktorija
• ml. učenici -33 kg: 1. Korino Prijić - Kastav; 2. Marijan Mavar - Delta; 3. Rocco Barović- Krk i Mateo Kos - Rijeka
• ml. učenici +33 kg: 1. Edon Bytyqui - Zamet; 2. Maksim Madžar - Tad; 3. Anton Baždarić - Opatija i Kristijan Lukanović - Krk
• ml. učenici -38 kg:  1. Manuel Bajčić - Krk; 2. Anton Srdoč - Delta; 3. Dorian Žarković - Kastav
• ml. učenici +38 kg: 1. Matija Čizmar - Tad; 2. Branimir Vančina - Krk; 3. Toni Šipuljak -Krk
• ml. učenice -25 kg: 1. Gabriela Pasić - Viktorija; 2. Frančeska Pasić - Viktorija; 3. Tea Ostojić i Lucija Jović - obje Kastav
• ml. učenic -30 kg: 1. Lea Vukoja - Kastav; 2. Lorena Tolić - Kastav; 3. Natali Badjuk - Kastav
• ml. učenice -35 kg: 1. Antonella Gašparac - Delnice; 2. Klara Štefančić - Kastav; 3. Lucija Bataja i Katarina Štefančić - obje Kastav
• ml. učenice +35 kg: 1. Laura Fućik - Delta; 2. Lea Galijašević - Viktorija; 3. Nina Janeš - Kastav i Veronika Rigović - Viktorija
• učenici -34 kg: 1. Marko Novković - Viktorija; 2. Dino Vikić - Delnice; 3. Dominik Benčan - Tad i Anđelo Marić - Kvarner
• učenici -38 kg: 1. Kenan Ethemi - Viktorija; 2. Karlo Turk - Rijeka; 3. Dominik Nonveiller i Aijdin Ibrahimović - oba Krk
• učenici -40 kg: 1. Alen Hovan - Delta; 2. Lovro Mršić - Krk; 3. Luka Santek i Antonio Klečina - oba Viktorija
• učenici -43 kg: 1. Manuel Bajčić - Krk; 2. David Bernetić - Delta; 3. Kevin Pranjić i Teo Đu rović - oba Viktorija
• učenici -48 kg: 1. Mateo Nikolić - Viktorija; 2. Marko Šop - Viktorija;3. Branimir Vančina - Krk
• učenici +48 kg: 1. Aron Šahini - Zamet; 2. Antonio Beletić - Viktorija; 3. Leon Tuna - Opatija i Saša Vujasinović - Rijeka
• učenice +38kg: 1. Marina Barac - Viktorija; 2. Ana Vretenar - Tad; 3. Aja Vukoja i Iva Mar - Ković - obje Kastav
• ml. kadeti -45kg: 1. Bartol Miletić - Viktorija; 2. Kenan Ethemi - Viktorija; 3. Kristijan Brkić i Zvonimir - oba Zamet
• ml. kadeti -50kg: 1. Riccardo Sgarddelli - Zamet; 2. Antonio Beletić - Viktorija; 3. Mateo Ni kolić - Viktorija
• ml. kadeti +50kg: 1. Filip Barac - Viktorija; 2. Ivan Čulina - Delta; 3. Karlo Marković - Zamet i Tin Damjanović - Viktorija
• ml. kadetkinje -45kg: 1. Marina Barac - Viktorija; 2. Lucija Baljak - Lošinj; 3. Iva Marijanović - Zamet i Lara Živčić - Lošinj
• ml. kadetkinje -50 kg: 1. Ljiljana Pendić - Viktorija; 2. Petra Luketić - Delta
• ml. kadetkinje +50kg: 1. Ivana Vidas - Opatija; 2. Eni Dubrović - Kastav; 3. Marija Vančina - Krk i Klaudia Vukušić - Rijeka
• kadeti -52 kg: 1. Boran Berak - Tad; 2. Antonio Šulentić - Tad; 3. Antonio Vatavuk - Krk i Zvonimir Matić - Zamet
• kadeti -63 kg: 1. Stefano Luketić - Delta; 2. Ivan Čulina - Delta; 3. Lovro Duda - Krk i Riccardo Sgarddelli - Zamet
• kadeti +63 kg:1. Filip Barac - Viktorija; 2. Ernes Šuke - Zamet;3. Karlo Marković - Zamet
• kadetkinje -54 kg: 1. Sara Siddiqui - Krk; 2. Ljiljana Pendić - Viktorija; 3. Tiffany Tauković - Tad i Ana Lekić - Zamet
• kadetkinje +54 kg: 1. Lucija Šegović - Tad; 2. Andrea Bojić - Zamet; 3. Iva Mršić i Marija Vančina - obje Krk (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalji natjecanja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD: Završen šesti po redu Krk Handi Tricks (14. lipnja 2010.)

Netom završenog vikenda, stanovnici i gosti otoka Krka imali su priliku u Puntarskoj uvali pogledati spektakularnu završnicu ovogodišnje međunarodne škole i natjecanja u wakeboardu za osobe s invaliditetom Krk Handi Tricks 2010. Na velikom finalu, sudjelovalo je desetak sportaša iz Francuske, Austrije i Hrvatske, uglavnom paraplegičara koji bordaju u sjedećem položaju na posebno prilagođenim wakeboardima. Natjecatelji su bili raspoređeni u tri kategorije prema stupnju invalidnosti. S najvišim stupnjem invalidnosti, kategoriziran kao MP1, Zdravko Lakić iz Rijeke zauzeo je visoko drugo mjesto. Nakon nekoliko izvanrednih trikova i okreta stručni žiri i mnogobrojna publika nisu mogli sakriti oduševljenje. Prvoplasirani je bio Philippe Turchet, dugogodišnji natjecatelj i predsjednik divizije za osobe s invaliditetom pri Međunarodnom savezu za skijanje na vodi i wakeboard, koji od samog početka podržava ovo natjecanje. Glavni pokrovitelji manifestacije bili su Grad Krk i tvrtka Svijet mora koja upravlja Sportsko rekreacijskim centrom Cable Krk. Projekt je podržala i lokalna zajednica te Općina Punat. Sudjelovanje za sve natjecatelje bilo je posve besplatno, a svi sudionici osvojili su odličja i nagrade pokrovitelja. Valja naglasiti kako je Krk Handi Tricks 2010., šesto po redu natjecanje u Sportsko rekreaciskom centru Cable Krk, a cilj projekta je prezentirati i približiti hrvatskoj javnosti skijanje na vodi i wakeboard kao odličnu ljetnu rekreaciju za osobe sa invaliditetom.

Rezultati: 1. Philippe Turrchet Francuska 145,02; 2. Zdravko Lakić Hrvatska 135,46; 3. Loris Haeffner Francuska 98,27; 4. Nikola Valenta Hrvatska 64,14; 5. Martin Joppich Austria 54,98; 6. Mladen Jurada Hrvatska 16,20. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalji natjecanja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Održan nogometni turnir mlađih pionira (13. lipnja 2010.)

U okvirima proslave povodom obilježavanja Dana grada i sedamdesete godišnjice postojanja Nogometnog kluba Krk, najbrojnijeg otočnog sportskog udruženja, organiziran je turnir mlađih pionira koji se 12. i 13. lipnja odigrao u Sportskom centru Josip Uravić Pepi. Na natjecanju su sudjelovali NK Krk, NK Rijeka, NK Slaven Belupo i NK Ilovac. Turnir su osvojili izvrsno pripremljeni pioniri Slaven Belupa pobjedivši u finalu Krk s 3:0. Treće mjesto zasluženo je pripalo Rijeci koja je bila bolja od Ilovca ostvarivši razliku - 8:0.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 30. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Vinodol (1:0) 1:0 (12. lipnja 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Damir Keser (Soboli) 9. Pomoćnici: Frlan (Podhum) i Drašković (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Pejanović (19').

KRK: Zmajla 7,5; Duračak 7,5; Plecić 7,5; Jerković 7,5; Maglić 7,5; Krešić 7,5; Bogović 7,5 (od 46' Crljenica 7,5); Sokolić 7,5; Pejanović 7,5; Tomić 7,5 (od 62' Softić 7,5) i Perčić 7,5 (od 90' Prga -).
Trener: Alen Horvat.

VINODOL: Todorović 6,5; Vidmar 6,5; Franković 6,5; Jurinčić 6,5; Fumić 6,5; Tomić 6,5; H. Krišković 6,5 (od 77' Domijan -); Petrinović 6,5; Mađarević 6,5; D. Krišković 6,5 (od 68' Tonković 6,5) i Jovanović 6,5.
Trener: Eduard Butković.

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Pejanović (Krk).

Minimalnom pobjedom protiv Vinodola nogometaši Krka osigurali su zasluženi ulazak u viši rang natjecanja - što su potom prigodno i proslavili. Već u prvoj minuti odigrala se jedina prava prilika za goste kada Mađarević izlazi oči u oči s nesavladivom preprekom - Zmajlom - koji požrtvovnim padom u noge sprečava najgore. U 15. minuti dogodila se velika prilika domaćih kada Pejanović sjajno ubacuje za usamljenog Perčića koji tuče kraj gola. Perčić novu priliku dobiva i dvije minute kasnije kada ponovo neometan puca kraj gola. U 19. minuti D. Sokolić i Plecić izvode dvostruki dupli pas, te milimetarski centaršut Sokolića za glavu Pejanovića koji neumoljivo trese desni donji kut za - 1:0. Novu priliku Plecić ima u 34. minuti kada centrira s lijeve strane, međutim lopta odsjeda na prečki. Do kraja poluvremena dogodila se još jedna velika prilika Perčića na odlično dodavanje Plecića. U drugom dijelu i jedna i druga ekipa po vrlo sparnom i vrućem vremenu izgaraju do krajnjih granica. Najveću priliku ponovo propušta Perčić i to u 69. minuti kada s nekoliko metara pogađa prečku. U 90. minuti odlični sudac Keser svira kraj utakmice, a domaći igrači, čitavo rukovodstvo kluba i trener Alen Horvat kreću jedan drugome u zagrljaj. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Pobjedom nad Vinodolom krčki nogometaši
ušli su u viši natjecateljski rang

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Članove ŠRD Lovrata primio krčki gradonačelnik (10. lipnja 2010.)

Članove ŠRD Lovrata iz Krka - Miću Rakića, Tončija Babića, Milivoja Jurića i Otela Stolfu - u svom uredu primio je gradonačelnik Darijo Vasilić, a druženju je povodom njihova trijumfa na nedavno održanom Europskom klupskom prvenstvu u ribolovu (rukom iz brodice) prisustvovao i njegov zamjenik Čedomir Miler. Bila je to prilika da okupljeni sportski ribolovci podjele svoja iskustva i doživljaje s natjecanja održanog u crnogorskom Herceg Novom na kojem su zasluženo priskrbili titulu europskog klupskog prvaka. Krčka delegacija u mjesto održavanja natjecanja stigla je već 18. svibnja kada je izvršena verifikacija sudionika, ali i posjet tamošnjem gradonačelniku. Nakon uspješno odrađenog treninga i svečanosti otvaranja 19. svibnja, uslijedilo je dvodnevno natjecanje na kojima su članovi Lovrate - Mićo Rakić, Tonči Babić, Denis Stolfa uz rezervu i kapetana Milivoja Jurića - pomeli konkurenciju uvjerljivo u svom sektoru pobjedivši oba dana. Inače, spomenuto događanje okupilo je jedanaest jakih timova iz Crne Gore, Slovenije, Italije i Hrvatske, a kao glavni kriterij u odabiru najboljih izdvojena je kilaža ulovljene ribe. Članovi Lovrate ovom su prilikom iznijeli neke od budućih planova među kojima se nalazi i želja da Europsko klupsko prvenstvo 2012. godine dovedu u grad Krk. Grdonačelnik je inicijativu podržao kazavši kako krčki ribolovci obzirom na brojne uspjehe zaslužuju da im se povjeri organizacija jednog tako značajnog natjecanja. Na kraju druženja, uz nezaobilaznu zdravicu, vrijednim Krčanima podijeljeni su primjerci nedavno izašle monografije posvećene intelektualcu i kolekcionaru Nikoli Algarottiju.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Članovi ŠRD Krk na prijemu kod krčkog gradonačelnika

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JUDO: Filipu Labađuku zlatna medalja na Prvenstvu hrvatske za mlađe kadete (U-15) (10. lipnja 2010.)

U nedjelju, 30. svibnja 2010., u Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održano je dvostruko Prvenstvo hrvatske u judu. Hrvatski judo savez po prvi je put u jednom danu i istoj dvorani organizirao prvenstvo države za dva uzrasta: mlađe kadete i  kadetkinje do 15 godina, te mlađe seniore i seniorke do 23 godine starosti. Natjecanje je okupilo 219 mlađih kadeta i 142 mlađa seniora, iz ukupno 38 klubova. Borbe su se održavale na pet borilišta, praćene care sustavom uz dobro organiziran tehnički tim Zagrebačkog judo saveza. Samo natjecanje otvorila je predsjednica Hrvatskog judo saveza - Sanda Čorak. Nastupivši u skupini mlađih kadeta Filip Labađuk iz Judo kluba Krk u kategosriji do 73 kg osvojio je zlatno odličje.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD: U tijeku 6. Krk Handi Tricks - međunarodna škola wakeboarda za osobe s invaliditetom (09. lipnja 2010.)

Na Dunatu, u Sportsko-rekreacijskom centru Cable Krk od 07. do 12. lipnja održava se škola za skijanje na vodi i wakeboard za osobe s invaliditetom pod nazivom - Krk Handi Tricks. Ova sada već tradicionalna manifestacija donosi tjedan odlične zabave i poučnu lekciju ne samo sportašima s invaliditetom već i svima koji svakodnevnicu uzimaju zdravo za gotovo. Na treninzima sudjeluje desetak sportaša iz Francuske, Austrije i Hrvatske uglavnom paraplegičara koji bordaju u sjedećem položaju na posebno prilagođenom wakeboardu. Ovo jedinstveno natjecanje prepoznato je kao (na)čin podizanja kvalitete života osoba s invaliditetom, te su ga kao glavni pokrovitelji podržali Grad Krk i poduzeće Svijet mora koje upravlja spomenutim sportsko-rekreacijskim centrom. Podrška također nije izostala ni od lokalne zajednice, te Međunarodnog saveza za skijanje na vodi i wakeboard čiji predsjednik Philippe Turchet od početka sudjeluje kao instruktor i natjecatelj. Cilj projekta je prezentirati i približiti hrvatskoj javnosti skijanje na vodi i wakeboard kao odličnu ljetnu rekreaciju za osobe s invaliditetom. Sudjelovanje na treninzima za sudionike škole posve je besplatno. Tako se svi zainteresirani još uvijek mogu uključiti u program, i to putem e-maila: contact@wakeboarder.hr ili na broj mobitela: 091 262 73 02. Polaznici zajedno treniraju s naprednim skijašima, a svima su cjelodnevno na raspolaganju domaći i strani instruktori. Ova vrijedna akcija biti će okrunjena subotnjim natjecanjem čiji je start planiran za 11.00 sati. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Članovi krčke Lovrate uspješno završili Županijsko prvenstvo (09. lipnja 2010.)

Članovi ŠRD Lovrata iz Krka nastavljaju s uspjesima i to na Županijskom prvenstvu koje se 05. i 06. lipnja održalo u Rijeci. Među seniorima u lovu s obale Tonči Babić pomeo je konkurenciju te uvjerljivo osvojio 1. mjesto, tj. titulu Županijskog prvaka s ulovljene 102 ribe ukupne težine 2206 grama. U istoj disciplini Milivoj Jurić osvojio je 22. mjesto s ulovljene 23 ribe težine 491 gram. Njih dvojica ukupno su završila na visokom 4. mjestu. U lovu iz barke nove medalje za Lovratu i to ekipno 3. mjesto zaslužili su Damir Dika i Tonči Babić, 4. mjesto Milivoj Jurić i Marko Pavičić, a 20. mjesto odlični Zdravko Prebeg koji je lovio sam. Pojedinačno 5. mjesto osvojio je Tonči Babić s ulovljenih 35 riba težine 1839 grama, 11. Marko Pavičić s 49 riba težine 2070 grama, 15. Damir Dika s 32 ribe težine 1319 grama, 16. Zdravko Prebeg s 24 ribe težine 1317 grama i 22. Milivoj Jurić s 27 riba ukupne težine 1443 grama. U kategoriji juniora U-16 u natjecanju su sudjelovali Dominik Leskošek i Dorijan Janeš, osvojivši ukupno 10. mjesto. Međutim, pojedinačno 20. mjesto zaslužio je Dominik Leskošek s ulovljenih 8 riba težine 134 grama, dok je naš najbolji mladi udičar Dorijan Janeš nažalost diskvalificiran zbog nesporazuma sa sektorskim sucem. Na međužupaniji koja će se održati krajem kolovoza sudjeluju Mićo Rakić i Tonči Babić, koji bi također trebali donjeti dobre vijesti. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na turnirima u Kastvu i Opatiji (07. lipnja 2010.)

U subotu, 05. lipnja 2010., u Kastvu su održane 47. kastavske sportske igre u okvirima kojih je održan i karate turnir. Iz krčkog kluba nastupili su: Manuel Bajčić, Roko Barović, Ajidin Ibrahimović, Toni Šipuljak i Branimir Vančina. Podijeljeni u kategorije po godini rođenja i težini ostvarili su slijedeće rezultate: cicibani - Roko Barović 3. mjesto; ml. učenici - Toni Šipuljak 2. mjesto; učenici rođ. 2000. god. - Branimir Vančina 1. mjesto i Manuel Bajčić 3. mjesto; te učenici rođ. 1999. god. - Ajidin Ibrahimović 1. mjesto.
U nedjelju, 06. lipnja 2010., u Opatiji je održan 10. međunarodni Opatija kup na kojem su pored 250 natjecatelja iz Italije, Slovenije, Austrije, BiH te Hrvatske nastupili i sljedeći članovi Karate kluba Krk: Manuel Bajčić, Ajidin Ibrahimović, Branimir i Marija Vančina, te Antonio Vatavuk. Tako je u kategoriji učenika do 38 kg Ajidin Ibrahimović zauzeo 2. mjesto, u kategoriji učenika do 42 kg Manuel Bajčić 2. mjesto, u kategoriji mlađih kadetkinja preko 55 kg Marija Vančina 3. mjesto, te u kategoriji kadeta do 52 kg Antonio Vatavuk također 3. mjesto.
Ovom prilikom svi zainteresirani pozivaju se da 12. lipnja 2010. posjete Veliku dvoranu Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u Krku gdje će se održati turniru u karateu kojeg organizira Karate klub Krk. Ulaz je besplatan, a turnir započinje u 10.00 sati.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Roko Barović, Manuel Bajčić, Toni Šipuljak i
Branimir Vančina

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Ajidin Ibrahimović i Manuel Bajčić


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Marija Vančina

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Antonio Vatavuk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Krčka Lovrata klupski prvak Europe (26. svibnja 2010.)

Na Europskom klupskom prvenstvu rukom iz brodice održanom u Herceg Novom od 18. do 23. svibnja 2010. sportski ribolovci iz krčke Lovrate po drugi su se put u svojoj povjesti okitili zlatnom medaljom. Lovilo se dva dana, a natjecatelji su bili raspoređeni u 11 brodica s po tri natjecatelja. Samo natjecanje okupilo je 11 klubova iz Crne Gore, Slovenije, Italije i Hrvatske, a lovili su se uglavnom arbunčići teški do dvadesetak deka, poneka menula i kanjac. Naslov europskog prvaka osvojili su sprotski ribolovci iz Krka - i to superiorno. Oni su oba dana bili prvi u svojim sektorima te zasluženo pobjedili, i to u sastavu Mićo Rakić, Tonči Babić, Denis Stolfa, uz rezervu i kapetana Milivoja Jurića.  Druga hrvatska ekipa bila je Zenta iz Splita koja je također vrlo uspješno predstavljala stari način ribolova osvojivši tako visoko 7. mjesto. Pojedinačno naslov najboljeg ribiča pripao je Slovencu Miloradu Škrokovu iz piranske Oradele koji je oba dana proglašivan najuspješnijim ribolovcem. Iz krčke ekipe viceprvakom postao je Mićo Rakić, 4. Denis Stolfa, 6. Tonči Babić, 16. Marko Milatić, 18. Nebojša Jakić, i 27. Petar Rončević. Najveću ribu ulovio je Dejan Sijerković, i to kovača od 1425 grama. Ovim putem ŠRD Lovrata zahvaljuje svim sponzorima, a ponajviše Gradu Krku koji je uvijek znao prepoznati njihov trud i znanje.

Konačni redosljed: 1. Lovrata Krk (Rakić, Stolfa, Babić, Jurić) 2 boda, 2. Oradela Piran (Škorokov, Torej, Velkavrh, Druschovich) 4 boda, 3. Pagar Tivat (Perušina, Dujmušić, Mikša) 9 bodova, 4. Ribar Baošići (Sijerković, Ljubić, Svilanović) 9 bodova, 5. Solinar Strunjan (Veldin, Šošić, Martinčić) 10 bodova, 6. Winner club Palermo (Randazzo, Strazzera, Turizziani) 12 bodova, 7. Zenta Split (Jakić, Rončević, Milatić, Radman) 12 bodova, 8. Delfin Budva (Beljkaš, Vuković, Dejanović) 15 bodova, 9. J.Grakalić Herceg Novi (A.Arapović, M.Arapović, Borošek) 19 bodova, 10. Sipa Tivat (Petrović, Beko, Popović) 20 bodova, 11. PPiran (Kokot, Erjavec, Cerc) 20 bodova.

Pojedinačno: 1. Milorad Škorokov (Oradela) 2 boda, 2. Mićo Rakić (Lovrata) 7, 3. Dejan Sijerković (Ribar) 11, 4. Denis Stolfa (Lovrata) 11, 5. Klavdij Veldin (Solinar) 11, 6. Tonči Babić (Lovrata) 15, 7. Antonio Perušina (Pagar) 26, 8. Marjan Mikša (Pagar) 26, 9. Milan Ljubić (Ribar) 26, 10. Dejan Beljkaš (Budva) 27... (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Krčka Lovrata - klupski prvak Europe

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalji natjecanja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Mladi krčki karatisti nastupili na 7. Tad kupu (18. svibnja 2010.)

Dana 16. svibnja 2010. u riječkoj Dvorani mladosti održan je međunarodni karate turnir 7. Tad kup na kojem su nastupili predstavnici 47 klubova iz BIH, Hrvatske, Italije i Slovenije. Među 350 natjecatelja svoje su borilačke vještine demonstrirali i članovi Karate kluba Krk - Manuel Bajčić, Lovro Duda, Ajidin Ibrahimović, Dominik Nonveiller, Sara Siddiqui, Branimir i Marija Vančina, te Antonio Vatavuk. U kategoriji ekipnih učeničkih borbi, tim u sastavu Manuel Bajčić, Ajidin Ibrahimović, Dominik Nonveiller i Branimir Vančina osvojio je 3. mjesto, dok je Sara Siddiqui u kategoriji kadetkinja do 54 kg osvojila 2. mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Ajidin Ibrahimović, Branimir Vančina, Manuel Bajčić i
Dominik Nonveiller

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Nove medalje za krčke udičare (18. svibnja 2010.)

Krčki sportski udičari iz ŠRD Lovrata postigli su nove značajne rezultate na nedavno održanim međuopćinskim prvenstvima najprije u Selcu, a potom i u Crikvenici. Naime, u Selcu je organizirano natjecanje seniora s obale na kojem su Milivoj Jurić i Tonči Babić osvojili ekipnu zlatnu medalju. Pojedinačno je Tonči Babić zauzeo drugo, a Milivoj Jurić treće mjesto. Potom je u Crikvenici održano natjecanje u lovu iz barke za seniore na kojem je uvjerljivo trijunfirao Milivoj Jurić, osvojivši titulu međuopćinskog prvaka. Natjecanje je završio uhvativši 57 riba ukupne težine 3.370 grama među kojima su prevladavale bukve i menule. Treći je bio Tonči Babić, četvrti Marko Pavičić, peti Damir Dika, a sedmi Zdravko Prebeg. Svi su se natjecatelji krčke Lovrate tako plasirali na skorašnje županijsko natjecanje. Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa Lovrate 1 u sastavu Milivoj Jurić i Marko Pavičić, a srebrnu medalju ekipa Lovrate 2 u sastavu Tonči Babić i Damir Dika. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Održano redovno godišnje klupsko prvenstvo za seniore i juniore U-16 (09. svibnja 2010.)

Športsko ribolovno društvo Lovrata iz Krka u akvatoriju krčkog zaljeva organiziralo je redovno godišnje klupsko prvenstvo za seniore i juniore U-16. Juniori su lovili četiri sata, i to s obale blizu depadanse Tamaris. Prvakom za 2010. godinu proglašen je Dorijan Janeš uhvativši 48 riba ukupne težine 1.364 grama, drugi je bio Frane Tomljenović s 31 ribom težine 954 grama, dok je treće mjesto pripalo Dominiku Leskošeku Leki s 30 ulovljenih riba zajedno teških 860 grama. U ulovu su prevladavali uglavnom knezovi, te poneki šparić. Seniori su lovili na plićini Negrit po jakom jugu od dvadesetak čvorova uspjevši uhvatiti 15 kilograma kvalitetne ribe među kojom su prevladavali arbuni i kanji. Klupskim prvakom po prvi je put postao Denis Stolfa s ulovljenih 17 riba ukupne težine 3.290 grama, drugo je mjesto zaslužio Marko Pavičić s 18 riba težine 2.428 grama, dok je treće pripalo tajniku ribolovnog društva Milivoju Juriću s 11 ulovljenih riba ukupne težine 2.310 grama.

Juniori U-16: 1. Dorijan Janeš - 1.364, 2. Frane Tomljenović - 954, 3. Dominik Leskošek - 860, 4. Dino Janeš - 848...

Seniori: 1. Denis Stolfa - 3.290, 2. Marko Pavičić - 2.428, 3. Milivoj Jurić - 2.310, 4. Tonči Babić - 2.196, 5. Nenad Mrvoš - 1.782, 6. Mićo Rakić - 1.524, 7. Damir Dika - 472, 8. Ivan Pavičić - 390, 9. Nikola Mrvoš - 192, 10. Zdravko Prebeg - 150. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Najbolji juniori

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Najbolji seniori

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Predstavnice Karate kluba Krk nastupile na turniru Euro Cup Austria 2010. (02. svibnja 2010.)

Dana 01. svibnja 2010. u organizaciji austrijskog Karate kluba Pinzgau u mjestu Mittersill održan je međunarodni karate turnir na kojem su nastupila 353 natjecatelja iz 50 klubova. Tako su se među karatistima iz Austrije, Senegala, Njemačke, Mađarske, Šri Lanke, Srbije, Švicarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kameruna, Albanije, te Hrvatske, našle i članice Karate kluba Krk - Sara Siddiqui i Marija Vančina. Obje članice krčkog kluba na spomenutom su natjecanju postigle zavidne rezultate - Sara Siddiqui osvojila je 1. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja do 54 kg, dok je Marija Vančina osvojila 2. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja preko 54 kg. Osim toga, zahvaljujući dosadašnjim uspjesima u karateu Sara Siddiqui pozvana je na pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Marija Vančina i Sara Siddiqui

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Članice Karate kluba Krk uspješno nastupile na 11. Udine karate trophy (25. travnja 2010.)

Dana 25. travnja 2010. u Udinama je održan međunarodni karate turnir na kojem su nastupili natjecatelji iz sedam europskih zemalja - Italije, Srbije, Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke i Hrvatske. Među šestotinjak prijavljenih karatista i karatistica svoje su vještine demonstrirale i natjecateljice Karate kluba Krk: Sara Siddiqui i Marija Vančina. Sara Siddiqui je u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kg osvojila 1. mjesto, dok je Marija Vančina u kategoriji mlađih kadetkinja do 70 kg osvojila 2. mjesto. Obzirom da su nastupale u okvirima selekcije borkinja Karate saveza Primorsko-goranske županije svojim rezultatima dale su doprinos u osvajanju izvrsnog 2. mjesta u ukupnom poretku!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Marija Vančina

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 23. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Žminj (0:1) 3:1 (24. travnja 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Damir Keser (Soboli) 9. Pomoćnici: Frlan (Podhum) i Bikić (Gospić).

STRIJELCI: 0:1 Damjanić (42'), 1:1 Rakocija (65'), 2:1 Perčić (69'), 3:1 I. Sokolić (82' - 11m).

KRK: Zmajla 8; Softić 5,5 (od 60' I. Sokolić 7,5); Prga 6; Jerković - (od 7' Križić 6,5); Maglić 7; Rakocija 7; Pejanović 7; D. Sokolić 7; Crljenica 7; Krešić 6,5 i Perčić 7,5 (od 85' Duračak -).
Trener: Alen Horvat.

ŽMINJ: Vokić 6; Modrušan 7; Špiranac 5,5; Bernobić 6 (od 72' Modrušan 5,5); Furlanić 6; Marić 5,5; Ferlin 5,5; Benčić 6 (od 79' Pajković -); N. Damjanić 6,5; Peteh 6,5 i A. Damjanić 6 (od 70' Pamić 6).
Trener: Mirko Matika.

ŽUTI KARTON: Prga (Krk), Špiranac (Žminj).

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk).

Sjajno drugo poluvrijeme nogometaša Krka, i to nakon izvrsno obranjenog jedanaesterca i zasluga igrača utakmice Krunoslava Zmajle. Nakon izjednačene igre i boljih prilika domaćina u prvom poluvremenu gosti tijekom 42. minute stižu u vodstvo. Brzonogi Modrušan probija desni bok, centrira na sedam-osam metara od gola gdje Nenad Damjanić glavom trese mrežu za - 0:1. Početkom nastavka domaći kreću na sve ili ništa i to im se u 59. minuti umalo obilo o glavu kada Zmajla ruši N. Damjanića. U nastavku, Zmajla izvrsnom intervencijom daje šansu svojim igračima za povratak u utakmicu. To se i ostvaruje u 65. minuti kada Krešić s lijeve strane izvodi slobodan udarac, lopta potom preleće svih i dolazi na drugu stativu do usamljenog Rakocije koji loptu gura u praznu mrežu za - 1:1. Četiri minute kasnije nakon Krešićeva kornera s desne strane lopta dolazi na rub šesnaest metara gdje Perčić odmjerenim udarcem pogađa lijevi donji kut za zasluženo vodstvo domaćina - 2:1. Točku na i iz kaznenog udarca postavlja Ivan Sokolić u 82. minuti nakon prekršaja Vokića nad Perčićem. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalji utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na 18. međunarodnom karate turniru Rijeka Kup (19. travnja 2010.)

Dana 17. travnja 2010. u opatijskoj dvorani Gorovo održan je 18. međunarodni karate turnir Rijeka Kup u organizaciji riječkog karate kluba Ri-Croatia. Na navedenom turniru, sukladno riječima organizatora, nastupilo je 340 natjecatelja iz 44 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Među njima svoje su dobro istrenirane vještine pokazali i članovi karate kluba Krk: Manuel Bajčić, Lovro Duda, Sara Siddiqui, Branimir i Marija Vančina, te Antonio Vatavuk. Na spomnutom natjecanju ostvareni su slijedeći rezultati: Sara Siddiqui osvojila je 1. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kg, Lovro Duda zauzeo je 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg, dok je Antoniu Vatavuku pripalo 3.mjesto u kategoriji mlađih kadeta do 48 kg.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Lovro Duda zauzeo je 3. mjesto u kategoriji
mlađih kadeta do 57 kg

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 21. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Umag (2:0) 3:1 (10. travnja 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Dalibor Šušnjar (Klana) 8. Pomoćnici: Stojaković (Lovran) i Bikić (Gospić).

STRIJELCI: 1:0 Pejanović (7'), 2:0 Maglić (12'), 3:0 Perčić (58') i 3:1 Matošević (89').

KRK: Zmajla 6,5; I. Sokolić 5; Prga 6 (od 46' Plecić 6); Jerković 6,5; Maglić 6,5; Rakocija 6,5; Pejanović 7 (od 67' Crljenica 6); D. Sokolić 6; Križić 6; Krešić 6,5 i Tomić 6 (od 46' Perčić 7).
Trener: Alen Horvat.

UMAG: Crnogorac 6; Borić 5,5; Pantner 5,5; Čavar 5,5; Vidaković 6; Stipanović 6; Nadarević 5,5; Uran 6 (od 70' Šunjić 6); Hrstić 6; Mehmedagić 6,5 (od 28' Trevižan 5,5) i Matošević 6,5.
Trener: Goran Miljuš.

ŽUTI KARTON: Vidaković, Nadarević (Umag).

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Pejanović (Krk).

Već u 7. minuti Krčani dolaze u vodstvo. Sjajna lopta s očima D. Sokolića za mladog i perspektivnog Pejanovića koji bježi gostujućoj obrani, te plasira ispod nemoćnog Crnogorca za - 1:0. U 12. minuti Krešić s lijeve strane izvodi korner u srce kaznenog prostora, gdje Maglić u visokom skoku glavom neumoljivo trese mrežu za - 2:0. Do kraja poluvremena imali smo prilike vidjeti inicijativu domaćina, ali bez prave završnice. U nastavku trener Horvat u igru uvodi Plecića i Perčića - aktere trećeg gola u 58. minuti. Plecić s lijeve strane prebacuje obrambene igrače Umaga, a usamljeni Perčić manirom vrsnog strijelca pogađa desni donji kut za - 3:0. U 89. minuti Matošević iskorištava nesporazum u domaćoj obrani, te smanjuje rezultat za konačnih - 3:1. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalj utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Objavljeni podaci Županijskog karate saveza o poretku klubova nakon završene Županijske lige za sezonu 2009./2010. (01. travnja 2010.)

Iz pristiglih podataka natjecateljske komisije Županijskog karate saveza o poretku klubova i osnovnih škola po završetku Županijske lige za sezonu 2009./2010. vidljivo je da su marljivi natjecatelji Karate kluba Krk svojim nastupima u okvirima iste, koji su se između ostalog bodovali i kao prvenstvo osnovnih škola, u konkurenciji četrnaest klubova zauzeli sedmo, a u konkurenciji trideset i sedam osnovnih škola visoko peto mjesto. Vodstvo krčkog karate kluba smatra da su navedeni rezultati, kao i svi oni do sada objavljeni, vrijedni pažnje obzirom na činjenicu da Karate klub Krk ovih dana navršava treću godinu svog rada.

Plasman klubova i osnovnih škola koje su sudjelovale
u Županijskoj ligi 2009./2010.
(PREUZMITE)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Članovi Karate kluba Krk nastupili na Prvenstvu Hrvatske za učenike i mlađe kadete (28. ožujka 2010.)

Dana 27. ožujka 2010. godine u Pločama je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za učenike i mlađe kadete. Na spomenutom natjecanju nastupio je 461 natjecatelj iz 67 klubova, a među njima i članovi Karate kluba Krk. Naš klub predstavljali su učenici: Manuel Bajčić, Aijdin Ibrahimović, Lovro Mršić i Branimir Vančina; mlađi kadeti Lovro Duda i Antonio Vatavuk, te mlađe kadetkinje Sara Siddiqui i Marija Vančina. U izuzetno jakoj konkurenciji Sara Siddiqui obranila je titulu državne prvakinje u kategoriji mlađih kadetkinja -55 kg.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Sara Siddiqui

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRILIČARSTVO: Održan 07. memorijal Branko Tudor - kriterijska regata 1.6. (28. ožujka 2010.)

U gradu Krku pod organizacijskom palicom Jedriličarskog kluba Plav održan je tradicionalni Memorijal Branko Tudor za klasu optimist s koeficijentom 1.6. Memorijal, inače, spada u regatu iz ciklusa od dvanaest natjecanja koja se boduju na nivou HJS-a, i to za izbor nacionalne reprezentacije jedriličara spomenute klase. Regata nosi ime Memorijal Branko Tudor u znak sjećanja na dugogodišnjeg člana krčkog jedriličarskog kluba i velikog ljubitelja jedrenja, pok. Branka Tudora. Kao ukupni pobjednik 07. memorijala Branko Tudor proglašen je Maks Vrscaj iz slovenskog WSC Crnomelj. Drugoplasirani je također Slovenac Marko Radman iz JK Izola, a trećeplasirani Mađar Jonatan Vadnai. Najbolji Hrvat zauzeo je 4. mjesto, a riječ je o Marinu Desabotu iz šibenskog JK Val. U kategoriji ženskih optimista najbolja je bila Lara Poljsak iz Slovenije, dok je drugoplasirana Slovenka Lin Pletikos iz JK Burja, a trećeplasirana naša Rene Starić iz porečkog JK Horizont. U kategoriji djevojčica do dvanaest godina najuspješnija je bila Lin Pletikos, ispred Puljanke Nore Glušić iz JK Vega i Krčanke Eve Žužić. U skupini dječaka prvo mjesto pripalo je Liamu Orelu iz koparskog JK Jadro, drugo Svenu Stevanoviću iz rovinjskog JK Maestral, a treće Martinu Verbanacu iz pulskog Uljanika. Jedrenje se odvijalo u akvatoriju krčkog zaljeva, a od predviđenih devet održano je pet plovova, i to prvog dana dva, a drugog tri. Promjenjivo proljetno vrijeme, ukupno gledano, ipak je bilo naklonjeno mladim jedriličarima. Tako je prvog dana regata krenula s južinom uz jačinu od 16 do 20, dok je drugog puhalo između 12 i 14 čvorova. Trećeg, ujedno i posljednjeg dana natjecanja, vjetar je puhao na mahove, a umjesto starta proglašen je završetak regate. Sveukupni broj natjecatelja ove godine popeo se na rekordnih 138, i to iz 22 hrvatska, slovenska, mađarska, češka i poljska kluba. Uz to treba spomenuti i glavni regatni brod Žara u vlasništvu Berislava Manestra kojim je upravljao Roko Vukman - sva tri dana pomažući natjecateljima i organizatorima da regata protekne u najboljem redu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

UKUPNI POREDAK:
1. Maks Vrscaj WSC Crnomelj, 2. Marko Radman JK Izola, 3. Jonatan Vadnai BYC, 4. Marin Desabota JK Val, 5. Duje Frzop JK Žal, 6. Peter Janežić JK Burja, 7. Toni Vrscaj WSC Crnomelj, 8. Frane Grego JK Galeb, 9. Zsombor Gyapjas BYC, 10. Balazc Gyapjas BYC…

DJEVOJČICE:
1. Lara Poljsak JK Pirat, 2. Lin Pletikos JK Burja, 3. Rene Starić JK Horizont, 4. Dorottya Elohazi Rive, 5. Matija Biloglav JK Uskok, 6. Lara Ros JK Vihar, 7, Andjela Vitturi JK Split, 8. Aleksandra Aleksandrovicz JK Kamien Pomorski, 9. Anna Cieslar JK Kamien Pomorski, 10. Monika Brčić JK Vega…

DJEVOJČICE DO 12 GODINA:
1. Lin Pletikos JK Burja, 2. Nora Glušić JK Vega, 3. Eva Žužić JK Plav, 4. Tea Manestar JD Val, 5. Mara Turin JK Pirat, 6. Karla Savar YC Zagreb, 7. Leonarda Fugošić JD Val.

DJEČACI DO 12 GODINA:
1. Liam Orel JK Jadro, 2. Sven Stevanović JK Maestral, 3. Martin Verbanac Uljanik, 4. Martin Peternelj JK Jadro, 5. Tas Kolman JK Burja, 6. Dominik Perković JK Labud, 7. Leon Kljus JD Val, 8. Sandi Pijalić JK Maestral, 9. Alex Kolić Uljanik, 10. Nicolo Kravanja SD Piran… (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na turniru 5. Cro kup Nedelišće (25. ožujka 2010.)

Dana 21. ožujka 2010. u Sportskoj dvorani Aton u Nedelišću u organizaciji Karate kluba Nedelišće među petstotinjak natjecatelja iz svih karate klubova Hrvatske, te nekolicine klubova iz Slovenije, nastupili su i članovi Karate kluba Krk. Na spomenutom natjecanju krčki su klub predstavljali: Manuel Bajčić, Lovro Duda, Ajdin Ibrahimović, Sara Siddiqui, Branimir i Marija Vančina te Antonio Vatavuk. Uz kvalitetne nastupe u jakoj konkurenciji Sara Siddiqui u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kg osvojila je 1. mjesto, dok je u kategoriji učenici - borbe - ekipno, tim u sastavu Manuel Bajčić, Ajdin Ibrahimović i Branimir Vančina osvojio 3. mjesto. Bila je to posljednja provjera za predstojeće Prvenstvo Hrvatske koje naše natjecatelje očekuje već idućeg vikenda.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Održana manifestacija Sportaš otoka Krka za 2009. godinu (17. ožujka 2010.)

U auli Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Krka održana je četrnaesta svečanost dodijele priznanja najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima otoka Krka u 2009. godini čiju organizaciju potpisuje Grad Krk. Svečanost je otvorena nastupom Vokalnog sastava Bona Forma, a uvodeći u program moderatorica večeri Milica Žužić, istakla je značaj nagrađivanja kao potocija za uporan rad. Nakon kratkog upoznavanja ove tradicionalne manifestacije prisutne je pozdravio gradonačelnik Darijo Vasilć, a predstavljeni su i članovi Odbora za proglašenje sportaša godine otoka Krka koji su ovom prilikom razmatrali sedamnaest pristiglih pojedinačnih i devet klupskih nominacija. Prva kategorija kojoj je bilo dokinuto iščekivanje jest kategorija sportašica do četrnaest godina starosti u okvirima koje su nominirane bile: Bernarda Došen (SD Vihor - Judo klub Krk), Iris Magaš (Judo Klub Krk), Winona Magaš (SD Vihor - Judo klub Krk), Nadja Nekić (Judo Klub Krk), Sara Siddiqui (Karate klub Krk), Iris Vračar (Veslački klub Glagoljaš), Vanda Žic (Gimnastički klub Rijeka) i Mara Žužić (Jedriličarski klub Plav). U navedenoj kategoriji naslov sportašice godine za 2009. ponijela je članica Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja Iris Vračar. U kategoriji sportašica do osamnaest godina dogodila se situacija jedna, ali vrijedna, tako je titula najbolje pripala Paoli Girotto također iz Veslačkog kluba Glagoljaš, inače prvakinji PGŽ u kategoriji mlađih juniorki, prvakinji Hrvatske u samcu, prvakinji Hrvatske u ergometru, trećeplasiranoj na prvenstvu hrvatske u dvojcu - što predstavlja tek djelić postignuća ove uspješne veslačice. U kategoriji sportaša do četrnaest godina nominirani su bili: Lovro Dragoslavić (SD Vihor- Judo klub Krk), Mihael Girotto (Veslački klub Glagoljaš) i Filip Labađuk (Judo klub Krk). U istoj najboljim sportašem proglašen je Filip Labađak član Judo kluba Krk. U kategoriji sportaša do osamnaest godina nominacije su ponijeli: Luka Brusić (Veslački klub Glagoljaš) i Luka Pejaković (ŠRD Arbun). Sportašom godine u ovoj kategoriji proglašen je Luka Brusić iz Veslačkog kluba Glagoljaš. U kategoriji seniorki, odnosno sportašica iznad osamnaest godina starosti, nije bilo nominacija, dok su u kategoriji seniora nominirani bili: Lovro Klepac (Wakeboard klub Krk), Andrej Krstinić (ŠSD Dub) i Adrijano Pavletić (ŠSD Dub). Riječ je o jedinijoj kategoriji ovogodišnjeg izbora u kojoj je prvo mjesto podijeljeno, i to među mladićima sljedećih postignuća: jedan od njih vrhunski je sportaš III. kategorije, također nacionalni prvak s osiguranim nastupom na prvenstvu Europe, a tijekom 2009. osvojio je dvanaest zlatnih, dvanaest srebrnih i sedam brončanih medalja. Drugi je jednako uspješan natjecatelj, vrhunski sportaš II. kategorije i trener s međunarodnom licencom. Dakle, prvo mjesto u kategoriji seniora podijelili su članovi istog kluba ŠSD Dub iz Malinske - Andrej Krstinić i Adriano Pavletić. Svečanost je nastavljena nagrađivanjem otočnih sportskih kolektiva koji su na adresu Odbora za proglašenje sportaša godine poslali ukupno jedanaest kandidatura: NK Krk kandidirao je ekipu pionira i seniora, Veslački klub Glagoljaš kandidirao je ekipu kadeta, zatim tu su seniori ŠRD Čikavica, seniori ŠRD Lovrata, ŠRD Zubatac, seniori Boćarskog kluba Trstena, juniori i seniori ŠSK Dub, Boćarski klub Krk, te Judo klub Krk. Naslov najbolje sportske ekipe otoka Krka za 2009. godinu u kategoriji do osamnaest godina ponio je Veslački klub Glagoljaš iz Omišlja. Također, sukladno postignutim rezulatatima najboljom seniorskom ekipom otoka Krka proglašeno je Športsko streljačko društvo Dub iz Malinske. Ovom prigodom istaknuti su i nagrađeni klubovi koji ove godine obilježavaju značajne obljetnice postojanja i rada, a prema odluci Odbora nagrađeni su i njihovi pojedini članovi. Dvadesetu je obljetnicu tako proslavio Boćarski klub Krk, koji puno duguje svome tajniku Serđu Sambliću. Dvadeset i petu obljetnicu obilježio je još jedan boćarski klub, i to Trstena iz Njivica. Dvadeset i petu obljetnicu proslavili su i krčki judaši, a osim jubilarne nagrade klubu posebno su nagrađeni Aleksandar Hrast i Zlatko Herić. Najstariji među jubilarcima je Nogometni klub Krk proslavivši sedamdesetu obljetnicu. Unutar kluba, ovom je prigodom posebno zahvaljeno Željku Sokoliću koji se već dugo brine o besprimjernoj kvaliteti nogometnog terena. Pedesetu godišnjicu proslavili su ribolovci Športskog ribolovnog društva Lovrata iz Krka, a priznanja su naposlijetku uručena Mići Rakiću i Nikoli Mrvošu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Održana godišnja Skupština ŠRD-a Lovrata iz Krka (14. ožujka 2010.)

Športsko ribolovno društvo Lovrata iz Krka održalo je izbornu godišnju Skupštinu, a druženju je uz pedesetak članova te simpatizera kluba prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Čedomir Miler. Inače, klub trenutno broji 249 članova što ga čini jednim od najvećih sportskih udruga otoka Krka. Prateći izvještaj rada Izvršnog odbora za protekle četiri godine predsjednik kluba - Otelo Stolfa - istaknuo je brojne aktivnosti udruženja. Od bitnijih događanja izdvojio je organizaciju 1. kupa Grada Krka u udičarenju iz usidrene brodice na kojem je 2006. nastupilo dvadeset jakih ekipa. Prema mišljenju mnogih riječ je malom državnom prvenstvu, što je do danas, uz veliku podršku sponzora, uspješno održano četiri puta. Sredinom kolovoza 2006. uz pomoć mnogih članova društva organizirana je Ribarska fešta čiji je nastavak uslijedio 2007. i 2008. godine, ali nažalost ne i 2009. godine, budući da nije postignut dogovor s Turističkom zajednicom Grada Krka. U protekle četiri godine u okvirima projekta Za ljepši Grad Krk članovi Lovrate sudjelovali su u čiščenju gradskih plaža na potezu od uvale Redagara, pa sve do rta Sveti Danijel. Svečana godišnja Skupština, uz članove i prijatelje kluba, priređena je početkom ožujka 2007. u čast pedesetoj godišnjici djelovanja samog udruženja. Osim toga, Lovrata je početkom studenog 2007. organizirala i državno prvenstvo u udičarenju iz usidrene brodice za seniore i mlađe seniore U-21. Na Skupštini se raspravljalo i o postavljanju nove kućice Lovrate na prostoru istezališta koja je trebala biti montirana još krajem prošle godine. Naime, izvođač je po skici trebao napraviti kućicu, ali zbog njezine nedorađenosti projekt je konačno dovršio arhitekt Nenad Kocijan. U pregledu sportsko - natjecateljskih aktivnosti navedeni su brojni uspjesi i priznanja članova Lovrate. Kao najveći uspjeh ovog ribolovnog društva, kao i otočnog klupskog sporta uopće, zabilježeno je osvajanje 1. klupskog prvenstva Europe u lovu rukom iz usidrene brodice tijekom svibnja 2007. održanom u Piranu, i to zahvaljujući Mići Rakiću, Nikoli Mrvošu i Denisu Stolfi, te izborniku Antunu Lončaru. Na državnom prvenstvu u kategoriji U-21 iz brodice, održanom u gradu Krku, Denis Stolfa i Marko Pavičić okitili su se ekipnim zlatom prvaka države. Treba istaknuti i činjenicu da je Denis Stolfa za Hrvatsku reprezentaciju po prvi put pojedinačnim i ekipnim svjetskim prvakom postao u Novigradu 2008., te pojedinačnim i ekipnim viceprvakom svijeta u Portugalu 2006. godine. Stolfa ovim uspjesima može pridodati još jednu medalju i to onu ekipnog viceprvaka osvojenu u Belgiji 2007. Spomenutim rezultatima potrebno je pribrojiti i ekipnu brončanu medalju Marka Pavičića osvojenu na svjetskom prvenstvu održanom u Novigradu, kao i uspjehe izbornika Antuna Lončara (dva osvojena zlata, jedno srebro i jednu bronca), te trenera Miće Rakića (jedno osvojeno srebro). U nastavku Skupštine, Stolfa se zahvalio svim članovima, barkarijolima, te onima koji su potpomagali rad udruženja, osobito gradonačelniku Dariju Vasiliću, Turističkoj zajednici Grada Krka i Gradskom trgovačkom društvu Vecli. Staro-novim predsjednikom kluba na kraju je izglasan Otelo Stolfa, dok će funkciju tajnika obnašati Milivoj Jurić. (Milivoj Jurić)


S ovogodišnje Skupštine ŠRD-a Lovrata


Zamjenik gradonačelnika Čedomi Miler među
članovima Skupštine

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 17. kolo 4. Hrvatske nogometne lige - zapad, Krk - Naprijed (0:0) 2:0 (13. ožujka 2010.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Siniša Boca (Čavle) 8. Pomoćnici: Frlan (Podhum) i Bikić (Gospić).

STRIJELCI: 1:0 Tomić (68'), 2:0 Perčić (85').

KRK: Zmajla 7; Tomić 7,5; Prga 6,5 (od 68' Jerković 7); Krešić 7; Maglić 7; Rakocija 7; Crljenica 6 (od 62' Stanivuk 6,5); D. Sokolić 7; Križić 7; Plecić 7,5 i Perčić 7 (od 87' I. Sokolić -).
Trener: Alen Horvat.

NAPRIJED: Kezić 6; Valenčić 6; Murica 6; Švrljuga 6; Dorčić 6,5; Šestan 6 (od 70' Ende 6); Čaval 6; Šimić 6; Perušić 6,5; Paul Rocco 6 i Jovičić 6.
Trener: Marijo Gržinčić.

ŽUTI KARTON: Tomić, Krešić i Jerković (Krk); Valenčić, Murica, Dorčić i Šimić (Naprijed).

IGRAČ UTAKMICE: Siniša Tomić (Krk).

U derbiju kola domaćin osvaja važne bodove i ostaje sam na vrhu tablice s tri boda ispred prvog pratitelja. U napetoj i žustroj utakmici vrlo dobri gosti nisu bili previše uspješni pred golom Krka, ali zato su domaći napadači bili raspoloženi te dva puta zatresli mrežu nemoćnog golmana Kezića. Igrala se 68. minuta kada Križić s lijeve strane, četrdesetak metara od gola, fintom iz igre izbacuje svog čuvara centrirajući poluvisoku loptu na rub kaznenog prostora, gdje Tomić iz voleja šalje projektil u desni gornji kut za rijetko viđeni gol - 1:0. U samoj završnici utakmice Tomić šalje dugu loptu preko cijelog igrališta, Perčić je fantastično prima i još preciznije puca kraj istrčalog vratara za konačnih - 2:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na 8. Međunarodnom Virovitica openu (06. ožujka 2010.)

Dana 06. ožujka 2010. u Sportskoj dvorani virovitičke Tehničke škole održan je međunarodni karate turnir na kojem su pored natjecatelja iz Italije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske, njih 820, nastupili i članovi Karate kluba Krk. Na spomenutom turniru naš su klub predstavljali: Manuel Bajčić, Lovro Duda, Aijidin Ibrahimović, Lovro Mršić, Sara Siddiqui, Branimir i Marija Vančina, te Antonio Vatavuk. I ovoga puta mladi krčki borci bili su uspješni: tako je Lovro Mršić osvojio 3. mjesto u kategoriji učenika do 38 kg, dok je Sara Siddiqui osvojila 2. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kg. Turnir je održan pod patronatom Hrvatskog karate saveza, u organizaciji Karate kluba Virovitica, te uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.


Mladi krčki karatisti u društvu trenera

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Održana izborna Skupština Boćarskog kluba Krk (06. ožujka 2010.)

U Boćarskom domu Krk, održana je izborna godišnja Skupština Boćarskog kluba Krk uz nazočnost tridesetak članova i Darija Vasilića, krčkog gradonačelnika. Na početku druženja sada već bivši predsjednik Tonči Radivoj iznio je izvještaj o prošlogodišnjim aktivnostima kluba. Pored ostalog, izdvojio je sudjelovanje udruženja u ligaškom natjecanju Boćarskog saveza Hrvatske, i to u 2. županijskoj ligi. Krčani su pritom zauzeli 7. mjesto. Od važnijih rezultata istaknuo je 2. mjesto klasično Mile Ivića i Brune Karabaića, te 2. mjesto Josipa Radoševića u disciplini krug na prvenstvu otoka Krka. Boćarski klub Krk u 2009. organizirao je tri velika turnira. Početkom lipnja tako je odigran tradicionalni turnir Dan Grada Krka, na kojem je sudjelovalo osam trojki s područja grada, a pobjedu je odnijela krčka ekipa u sastavu Nikole Šamanića, Mile Ivića, Alana Stenta i Mirka Adžića Kapitanovića. Početkom srpnja održan je turnir Krk Open, i to s ciljem omasovljenja i popularizacije boćarskog sporta na otoku Krku. Natjecanje je privuklo dvanaest ekipa, a trijunfirala je prva ekipa Krka, dok su Krk - mladi zauzeli drugo mjesto. Početkom kolovoza odigran je 22. međunarodni turnir trojki Krčki sajam 2009. Na natjecanju je sudjelovalo dvanaest vrlo jakih parova iz Hrvatske i Slovenije, aktualni europski prva Trio Buzet, te viceprvak Krim iz Ljubljane, no pobjedu je odnio Budničar u sastavu Brane Magerla i Stane Žavbija mlađeg. Turnir je spješno odsudio Davor Pijaca. Krčki boćari sudjelovali su i na dva sljedeća natjecanja: memorijalnom turniru Josip Zec Matacotin održanom u Brzacu, te turniru Mala Gospoja održanom u Njivicama. U prošloj godini za Krk su igrali: Mirko Adžić Kapitanović, Mile Ivić, Luka Adžić Kapitanović, Nikola Šamanić, Rajko Milivojević, Bruno Karabaić, Serđo Samblić, Mladen Kosić, Josip Radošević, Ivan Radošević, Alan Stenta, Marin Butković i Davor Pijaca.
Od ove godine igraju se jesenja i proljetna liga, u čijim će okvirima biti odigrano čak 19 kola. Tonči Radivoj također je spomenuo kako najaktivniji igrači klubu posvećuju 60 dana godišnje (36 treninga, 18 kola + turniri), što nije malo, a u budućnosti se planira rad sa što više djece budući da za to postoje izvrsni uvjeti. Skupština je donijela i izbor novog trenera Mile Ivića koji će svojim iskustvom i znanjem s krčkim boćarima pokušati ostvariti što bolje rezultate. Na samome kraju istaknut je problem nedostatka sudaca koji je prisutan već dugi niz godina. Naime, većina sudaca ujedno su i igrači, tako da sve ligaške utakmice sude suci s kopna što predstavlja velik financijski izdatak. Sve aktivnosti kluba stoga se provode uz značajnu podršku sponzora.
Na Skupštini su također izabrani - novi predsjednik kluba Bruno Karabaić, dopresjednik Tonči Radivoj, tajnik Serđo Samblić i blagajnik Damir Šamanić. Novoizabrani predsjednik ovu je priliku iskoristio da sve prisutne pozove na svečanu Skupština povodom 20 godina postojanja Boćarskog kluba Krk (osnovanog 16. siječnja 1990.) koja će se održati u okvirima ovogodišnjeg programa Dan Grada Krka. (Milivoj Jurić)


Skupština BK-a Krk


Lijevo prvi predsjednik Ive Petrov, u sredini novi predsjednik
Bruno Karabaić, te bivši  predsjednik i novi dopredsjednik
Tonči Radivoj

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti na 12. Delta kupu (02. ožujka 2010.)

Dana 27. veljače 2010. u riječkoj dvorani 3. Maj održan je tradicionalni međunarodni 12. Delta kup čiju organizaciju potpisuje Karate kluba Delta. Na spomenutom natjecanju nastupilo je 320 natjecatelja iz 41 kluba s područja Hrvatske i Slovenije. Boje našeg kluba branili su Manuel Bajčić, Lovro Duda, Aijidin Ibrahimović, Iva i Lovro Mršić, Sara Siddiqui, Branimir i Marija Vančina, te Antonio Vatavuk. Najbolji rezultat postigla je Sara Siddiqui osvojivši dvije zlatne medalje u sljedećim kategorijama: mlađe kadetkinje do 55 kg i kadetkinje do 54 kg. Ovaj turnir možemo nazvati i prvom provjerom naših natjecatelja koji će 27. ožujka 2010. nastupiti na prvenstvu hrvatske za učenike i mlađe kadete koje će se održati u Pločama.


Detalj natjecanja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Završena županijska liga u karateu za sezonu 2009./2010. (15. veljače 2010.)

U Opatijskoj dvorani Gorovo tijekom zimskih mjeseci održana je županijska liga u karateu. Na tom su natjecanju sudjelovali takmičari iz svih karate klubova koji djeluju na području Primorsko goranske županije podijeljeni u kategorije prema dobi i tjelesnoj težini. Spomenuta liga odvijala se kroz četiri kola, a u svakom su unutar pripadajućih kategorija održavane borbe svatko sa svakim. Iz Karate kluba Krk na natjecanju su nastupili: Manuel Bajčić, Roko Barović, Lovro Duda, Nedo Dunato, Aijidin Ibrahimović, Kristijan Lukanović, Rasim Majetić, Iva i Lovro Mršić, Dominik Nonveiller, Sara Siddiqui, Branimir Vančina, Antonio Vatavuk i Karla Žužić.

Ostvareni su slijedeći rezultati:

Mlađi učenici do 31 kg: Roko Barović - 2. mjesto
Mlađi učenici do 40 kg: Manuel Bajčić - 1. mjesto
Mlađi učenici preko 40 kg: Branimir Vančina - 1.mjesto
Učenici do 37 kg: Dominik Nonveiller - 3. mjesto
Mlađi kadeti do 46 kg:  Antonio Vatavuk  - 1. mjesto
Mlađe kadetkinje do 53 kg: Sara Siddiqui - 2. mjesto
Kadetkinje preko 52 kg: Iva Mršić - 1. mjesto

Nastupi svih karatista vođeni su i kao prvenstvo osnovnih škola iz kojih dolaze, a osvajači medalja OŠ Fran Krsto Frankopan Krk zauzeli su visoko 5. mjesto među školama s područja Primorsko-goranske županije.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Članovi Karate kluba Krk

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Primorac (0:0) 1:2 (13. veljače 2010.)

Pomoćno igralište na SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Mehinović (Rijeka). Pomoćnici: Stojaković (Lovran) i Mrkela (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Ivčić (57'); 0:2 D. Sokolić (68' - ag); 1:2 Rakocija (73').

KRK: Zmajla; Softić (od 73' Radoslović); Prga; Maglić; Rakocija; D. Sokolić (od 76' Baljak); Krešić; Križić (od 46' Buzov); Tomić; Crljenica (od 60' Stanivuk) i Perčić.
Trener: Alen Horvat.

POMORAC: Prskalo (od 70' Šegota); Batkovski; Rudan (od 73' Pinušić), Con (od 70' Nenadić); Marić (od 80' Orlović); Weitzer; Ivičić (od 69' Prijić); Šaman (od 52' Petrović); Prpić (od 52' Pejić); Čuturilo (od 70' Režić) i Tomić.
Trener: Predrag Stilinović.

IGRAČ UTAKMICE: Krunoslav Zmajla (Krk).

Pomorac i Krk odigrali su odličnu utakmicu u kojoj smo imali prilike vidjeti jaki tempo jedne i druge strane, te puno neiskorištenih prilika za postizanje pogotka. Prvi pogodak postignut je u 57. minuti nakon Tomićevog odličnog prodora i centaršuta s desne strane, zahvaljujući odličnoj reakciji Ivčića koji s par metara iz gužve gura u gol Krčana za - 0:1. U 73. minuti nakon prodora Čuturila kroz sredinu domaće obrane lopta se nespretno odbija od Davida Sokolića, prevarivši danas čudesnog Zmajlu za - 0:2. Međutim domaćin smanjuje pet minuta kasnije - nakon kornera Krešića lopta se odbija na drugu stativu do Rakocije koji bez većih problema posprema iza nemoćnog golmana Šegote za smanjenje rezultata na - 1:2. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Nehaj (1:1) 2:2 (09. veljače 2010.)

Pomoćno igralište na SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mehinović (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Perčić (5'); 1:1 Sertić (17'); 1:2 Sertić (47'); 2:2 Perčić (63').

KRK: Zmajla; I. Sokolić; Plecić; Maglić; Jerković; D. Sokolić; Krešić; Križić; Crljenica; Tomić; Perčić (a još su igrali: Grlj; Baljak; Softić; Prga; Rakocija; Stanivuk i Buzov).
Trener: Alen Horvat.

NEHAJ: Baričević; Plješa; Žuvić; Luketić; Špalj; J. Prpić; M. Prpić; Lopac; Rudelić; Topolovac; Sertić (a još su igrali: Hajdini; Samardžija; Hajdić; Tomljanović; Vukelić; Rončević; M. Tomljanović i Bilen).
Trener: -.

IGRAČ UTAKMICE: Vedran Perčić (Krk)
(Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Završeno 9. izdanje malonogometne lige otoka Krka (09. veljače 2010.)

Nedavno je završila i deveta malonogometna liga otoka Krka u organizaciji Nogometnog kluba Krk i volontera Marijana Ilijića, a sve utakmice odigrane su u školskoj dvorani Dubašnica. U natjecanju je učestvovalo četrnaest ekipa s otoka Krka koje su u šest nedjelja odigrale šest kola i finalna razigravanja. U utakmicama četvrtfinala nije bilo većih iznenađenja, naime prošle su sve ekipe od kojih se i očekivalo da budu u polufinalu. Sjajnu utakmicu vidjeli smo u prvom susretu polufinala gdje su se sastali Kapo-Malin i veterani Baške. Utakmica je u regularnom toku završila rezultatom 1:1, a tek nakon izvođenja šesteraca bolja je bila ekipa Kapo-Malin, postigavši rezultat 5:4. U drugom polufinalu Žal-Zeko je bio uspješniji od Bracere rezultatom 3:0. Treće mjesto osvojila je ekipa Bracere iz Malinske koja je pobjedila veterane iz Baške rezultatom 8:4. U finalu već u trećoj minuti pogodtkom Gašpara ekipa Žal-Zeko dolazi u vodstvo, ali iskusni Kapo-Malin preokreće rezultat. Najprije mladi Hržić u šesnaestoj minuti izjednačava rezultat, a na 2:1 iz kaznenog udarca povećava Ilijić, te za konačnih 3:1 u posljednjim sekundama gol postiže Radić, što je dovelo do prvog slavlja ekipe Kapo-Malin u finalima malonogometne otočne lige. Za Kapo-Malin igrali su: Dalibor Gajsler, Dalibor Ilijić, Damir Radić, Dino Turčić, Goran Gajsler, Luka Tabako, Dario Bogović, Luka Gajsler, Nikola Turčić i Mario Hržić. Najboljim igračem proglašen je Marin Brozić iz ekipe Bracera, najboljim golmanom Dalibor Gajsler iz ekipe Kapo-Malin, a najboljim strijelacem Renato Škoda iz Bracere s postignutih četrnaest golova. Utakmice su odlično odsuditi riječki suci Vladimir Merle, Bojan Sobol i Josip Orišković.

Četvrtfinale: Kapo-Malin - Krk 4:2; Veterani Baška - Veterani Krk 5:1; Udruga mladih Omišalj - Žal-Zeko 2:3 (0:0); Bracera - Vrbnik 2:0.
Polufinale: Kapo-Malin - Veterani Baška 5:4 (1:1); Žal-Zeko - Bracera 3:0.
Za 3. mjesto: Bracera - Veterani Baška 8:4.
Za 1. mjesto: Kapo-Malin - Žal-Zeko 3:1.

Najbolji igrač: Marin Brozić (Bracera)
Najbolji golman: Dalibor Gajsler (Kapo-Malin)
Najbolji strijelac: Renato Škoda (Bracera) - 14 gola

Konačni poredak: 1. Kapo-Malin; 2. Žal-Zeko; 3. Bracera; 4. Veterani Baška; 5. MNK Krk; 6. Udruga mladih Omišalj; 7. Vrbnik; 8. Veterani Krk; 9. Kaffe bar Jaz Malinska; 10. Trumm Malinska; 11. MNK Punat; 12. Vodoinstalacije Milohnić; 13. MNK Njivice; 14. Vihor Baška. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Pobjednici lige: ekipa Kapo-Malin

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Orijent (0:0) 0:1 (03. veljače 2010.)

Pomoćno igralište na SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mehinović (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Barišić (58').

KRK: Zmajla; Prga; I. Sokolić; Rakocija; Plecić; D. Sokolić; Krešić; Tomić; Križić; Stanivuk; Perčić (a još su igrali Grlj; Jerković; Baljak; Brozić i Softić).
Trener: Alen Horvat.

ORIJENT: Hasanbegović; Burić; Mominović; Udović; Matijašić; Živulić; Jasprica; Petranović; Čulina; Pranjić; Barišić (a još su igrali Mladenić; Superina; Tabar; Vukelić i Žarić).
Trener: Bašić i Ivić.

ŽUTI KARTON: Plecić (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Edi Burić (Orijent)

Nogometaši Krka odigrali su treću pripremnu utakmicu, i to protiv Orijenta. U samoj igri bolje su se snašli gosti Krčana zasluženo pobjedivši jednim golom što ga je iz kontra napada u 58. minuti dao Luka Barišić. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Odigrano posljednje kolo kao uvod u odlučujuće utakmice malonogometne lige otoka Krka (02. veljače 2010.)

Nedavno je odigrano i posljednje kolo po skupinama, a sljedeće se nedjelje igraju odlučujuće utakmice za prvaka malonogometne lige otoka Krka za 2010. godinu. U skupini A prva četiri mjesta koja vode u četvrtfinale osvojili su Kapo Malin, Veterani Baška, Udruga mladih Omišalj i Vrbnik, a unutar skupine B u četvrtfinale su plasirani Bracera, Žal Zeko, Veterani Krk i MNK Krk. Stoga, pozivaju se svi ljubitelji malog nogometa da 07. veljače 2010. dođu u sportsku dvoranu Dubašnica gdje od 15.00 sati počinju razigravanja, dok se finale očekuje oko 20.00 sati.

Rezultati: Žal Zeko - MNK Krk 2:0; Vihor Baška - Veterani Krk 0:3; Trumm Malinska - Žal Zeko 3:5; MNK Krk - Vihor Baška 2:1; Veterani Krk - Trumm Malinska 2:2; Vrbnik - Udruga mladih Omišalj 2:2; MNK Njivice - Kapo Malin 1:3; MNK Punat - Vrbnik 1:2; Udruga mladih Omišalj - Kaffe bar Jaz Malinska 2:1; Kapo Malin - MNK Punat 5:0; Kaffe bar Jaz Malinska - MNK Njivice 4:2.

Poredak A grupa: 1. Kapo Malin 15 bodova; 2. Veterani Baška 11 bodova; 3. Udruga mladih Omišalj 11 bodova; 4.  Vrbnik 10 bodova; 5. Kaffe bar Jaz Malinska 6 bodova; 6. MNK Punat 4 boda; 7. MNK Njivice 3 boda.

Poredak B grupa: 1. Bracera 18 bodova; 2. Žal Zeko 15 bodova; 3. Veterani Krk 10 bodova; 4. MNK Krk 7 bodova; 5. Trumm Malinska 6 bodova; 6. Vodoinstalacije Milohnić 2 boda; 7. Vihor Baška 1 bod.

Parovi četvrtfinala: Kapo Malin - MNK Krk; Veterani Baška - Veterani Krk; Udruga mladih Omišalj - Žal Zeko; Vrbnik - Bracera. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Rijeka (0:1) 0:5 (27. siječnja 2010.)

Stadion SC Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Volf (Rijeka) . Pomoćnici: Mrkela i Mehinović (oba Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Čejvanović (5'), 0:2 Štrok (72'), 0:3 Križman (75'), 0:4 Križman (81') i 0:5 Križman (85').

KRK: Zmajla; Softić; Plecić; Jerković; Maglić; Duračak; Tomić; D. Sokolić; Crljenica; Krešić; Križić (a još su igrali: Grlj; Prga; Rakocija; Perčić; I. Sokolić; Buzov; Dminić; Brozić; Baljak i Stanivuk).
Trener: Alen Horvat.

RIJEKA: Mance; Mohorović; Cerić; Tadejević; Čeh; Landeka; Fernandez; Bijelić; Čulina; Gerc; Čejvanović (a još su igrali: Radman; Datković; Ljubović; Budicin; Jurasovski; Kreilach; Pamić; Štrok; Matko; Križman; Đalović i Monorović).
Trener: Nenad Gračan.

IGRAČ UTAKMICE: Sandi Križman (Rijeka).

Po iznimno hladnom i vjetrovitom vremenu Rijeka i četvrtoligaš Krk odigrali su vrlo dobru utakmicu u kojoj se domaćin ravnopravno nosio u igri sve do 70. minute. Već u prvoj akciji iz slobodnog udarca s desne strane Čeh ubacuje visoku loptu na pet metara od gola Krka, gdje najbolje reagira visoki Čejvanović, te glavom postiže vodeći pogodak - 0:1. Nova prijetnja dogodila se u 14. minuti kad Fernandez iz slobodnjaka puca preko gola. Par minuta kasnije na dodavanje Bijelića, Gerc glavom pogađa ponovno preko gola. U 23. minuti prva se prilika pružila i domaćinima. Crljenica bježi obrani Rijeke, pokušavajući iznenaditi lob udarcem, ali lopta lagano dolazi Manceu. Do poluvremena domaćin diktira tempo u kojem se ističe ofanzivni veznjak Križić koji u par navrata prijeti, ali niti jednom lopta ne ulazi u okvir gola. U drugome dijelu nova momčad Rijeke pritišće pomognuta vjetrom, a prilike se nižu jedna za drugom. U 54. minuti Štrok izvrsnim udarcem pruža Zmajli sjajnu intervenciju, te udarac Križmana kraj gola. Domaćin propušta svoju najveću priliku u 56. minuti kada Crljenica dolazi oči u oči s Radmanom, a riječki vratar u posljednji trenutak sjajno intervenira. Novu priliku Križman ima u 63. minuti no i ovog puta Zmajla spašava svoj gol. Dvadesetak minuta prije kraja trener Horvat daje priliku i mlađim igračima, a situaciju na terenu iskusnija i bolja ekipa Rijeke znalački koristi. U 72. minuti Matko odlično prolazi po desnom boku, te još bolje centrira povratnu loptu na koju nalijeće Štrok koji zakucava za - 0:2. Do kraja utakmice Sandi Križman s još tri gola - u 75', 81' i 85. minuti - rješava ovu odličnu utakmicu za konačnih - 0:5. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalji utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Malonogometna liga otoka Krka nastavljena četvrtim i petim kolom (26. siječnja 2010.)

Rezultati: Kaffe bar Jaz Malinska - Veterani Krk 4:1; Bracera - MNK Krk 5:0; Vihor Baška - Žal Zeko 0:3; Veterani Krk - Vodoinstalacije Milohnić 2:0; Trumm Malinska - MNK Krk 3:3; Vodoinstalacije Milohnić - Bracera 0:11; Veterani Baška - MNK Punat 0:0; Kapo Malin - Vrbnik 4:0; MNK Punat - Udruga mladih Omišalj 0:2; Kaffe bar Jaz Malinska - Kapo Malin 0:1; Udruga mladih Omišalj - Veterani Baška 0:0.

Poredak A grupa: 1. Veterani Baška, 11 bodova; 2. Kapo Malin, 9 bodova; 3. Udruga mladih Omišalj, 7 bodova; 4.  Vrbnik, 6 bodova; 5. MNK Punat, 4 boda; 6. Kaffe bar Jaz Malinska, 3 boda i 7. MNK Njivice, 3 boda.

Poredak B grupa: 1. Bracera, 18 bodova; 2. Žal Zeko, 9 bodova; 3. Veterani Krk, 6 bodova; 4. Trumm Malinska, 5 bodova; 5. MNK Krk, 4 boda; 6. Vodoinstalacije Milohnić, 2 boda i 7. Vihor Baška, 1 bod.

Zadnje kolo: Žal Zeko - MNK Krk; Vihor Baška - Veterani Krk; Trumm Malinska - Žal Zeko; MNK Krk - Vihor Baška; Veterani Krk - Trumm Malinska; Vrbnik - Udruga mladih Omišalj; MNK Njivice - Kapo Malin; MNK Punat - Vrbnik; Udruga mladih Omišalj - Kaffe bar Jaz Malinska; Kapo Malin - MNK Punat i Kaffe bar Jaz Malinska - MNK Njivice. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Rijeka - Livar (Ivanča Gorica) (1:0) 1:0 (23. siječnja 2010.)

Stadion SC-a Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Mehinović (Rijeka). Pomoćnici: Mrkela i Bogičević (oba iz Rijeke).

STRIJELCI: 1:0 Čeh (44').

RIJEKA: Mance; Turkalj; Cerić; Budicin; Šućurović; A. Pamić; Čeh; Matko; Fernandez; Bjelić; Đalović (a još su igrali: Radman; Datković; Ljubović; Čagalj; Jurasovski; Kreilach; A. Čulina; Mohorović; Štrok; Križman i Gerc).
Trener: Nenad Gračan.

LIVAR: Pašalić; Delišimunovič; Pepelko; Rozman; Klun; Grbič; Rahmanovič; Kostelić; Prudič; Šmitran; Muhovič (a još su igrali: Trišić; Visinski; Babič; Kitić; Šinkovec i Zečević).
Trener: Miloš Šošić.
     
IGRAČ UTAKMICE:
Nastja Čeh (Rijeka).

Po vedrom vremenu i jakoj buri, te na sjajnom travnjaku nogometaši Rijeke uspješno su odradili i drugu ovogodišnju utakmicu. Pokusni sraz s drugoligašem iz susjedne Slovenije Livarom (Ivanča Gorica) izabranici Nenada Gračana završili su pobjedom od 1:0. U početnom ispitivanju snaga na prvi udarac čekalo se 10 minuta kada Matko neometan s dvadesetak metara puca kraj gola. Nekoliko trenutaka kasnije korner izvodi Fernandez, dok A. Pamić puca u vratara Pašalića. U 29. minuti Turkalj s desne strane šalje oštar upotrebljiv centaršut na drugu stativu desetak metara od gola gdje Fernandez preko njega puca iz voleja. U zadnjoj minuti prvog poluvremena Rozman radi prekršaj na Đaloviću, i to dvadesetak metara od gola Slovenaca. Iskusni Nastja Čeh puca preko živog zida u lijevi donji kut za zasluženo vodstvo Rijeke - 1:0. U drugome dijelu Gračan šalje drugu ekipu Rijeke, koja nastavlja sa silovitim napadima ne dozvolivši gostujućoj ekipi da tijekom čitave utakmice ostvari niti jedan udarac u okvir gola. Već u 46. minuti Čulina s dvadestak metara pogađa prečku koja se od gol linije odbija u igralište. Novu prečku Rijeke mogli smo vidjeti u 55. minuti, i to Kreilachovu iz slobodnog udarca sa 17 metara. Kreilach također prijeti glavom u 59. minuti, a trenutak kasnije nakon skraćenog kornera Štroka pogađa stativu. Do kraja utakmica treba istaknuti i minijaturu Mohorovića koji prolazi po desnom krilu, centrira na desetak metara od gola protivnika, gdje Križman glavom puca tik uz stativu u gol aut.
Zbog ozljeda u Krku nisu nastupili Stepčić, Tadejević, Landeka i Čejvanović, a novinu predstavlja povratak Johanna Ryana Anwara Smitha. Sljedeću pripremnu utakmicu igrači Rijeke igraju 27. siječnja 2010. u Krku, i to protiv domaćina. Utakmica počinje u 13.30 sati. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Lučki radnik (1:2) 3:2 (23. siječnja 2010.)

Pomoćno igralište SC-a Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Mehinović (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Mihalović (3'), 1:1 Perčić (11'), 1:2 Kljutić (13'), 2:2 Crljenica (57'), 3:2 Dminić (66').

KRK: Zmajla; Prga; Plecić; Softić; Maglić; D. Sokolić; Krešić; Tomić; Križić; Crljenica; Perčić (a još su igrali: Grlj; Rakocija; Jerković; Dminić; Brozić; Mauhar; Stanivuk i Duračak).
Trener: Alen Horvat.

LUČKI RADNIK: Srdar; Benković; Grčević; Mikić; Brnelić; Josipović; Mihalović; Kuzmanović; Kovač; Svetec; Kljutić (a još su igrali: Grubišić; Tičak i Capan).
Trener: Gordan Čulunović.
     
IGRAČ UTAKMICE:
David Sokolić (Krk).

Nogometaši Krka odigrali su svoju prvu pripremnu utakmicu protiv riječkog Lučkog radnika. Po jakoj buri i hladnome vremenu odigrana je borbena utakmica u kojoj su se domaćini bolje snašli i zasluženo pobjedili. Sljedeću utakmicu Krčani igraju u srijedu 27. prosinca 2010., i to protiv Rijeke. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Trećim i četvrtim kolom nastavljena malonogometna ligaotoka Krka (22. siječnja 2009.)

U novoizgrađenoj sportskoj dvorani Malinske trećim i četvrtim kolom nastavljena je malonogometna liga otoka Krka. U ostvarenim rezultatima nije bilo većih iznenađenja, međutim treba izdvojiti tešku ozljedu igrača Kapo Malina - Darija Bogovića koji je u jednom startu nezgodno pao i slomio ruku.

Rezultati: Kapo Malin - Udruga mladih Omišalj 5:1; Veterani Baška - MNK Njivice 7:1; Vrbnik - Kaffe bar Jaz Malinska 3:1; Veterani Baška - Kapo Malin 4:1; MNK Njivice - Udruga mladih Omišalj 1:3; MNK Krk - Veterani Krk 2:5; Trumm Malinska - Bracera 3:4; Vodoinstalacije Milohnić - MNK Krk 2:4; Bracera - Veterani Krk 3:2; Vihor Baška -Vodoinstalacije Milohnić 0:0.

Poredak - A grupa: 1. Veterani Baška, 9 bodova; 2. Vrbnik, 6 bodova; 3. - 7. Kapo - Malin, MNK Punat, Udruga mladih Omišalj, Kaffe bar Jaz Malinska i MNK Njivice, 3 boda.

Poredak - B grupa: 1. Bracera 12 bodova; 2. Trumm Malinska, 4 boda; 3. - 5. Žal Zeko, Vetreani Krk i MNK Krk, 3 boda; 6. Vodoinstalacije Milohnić, 2 boda; 7. Vihor Baška, 1 bod. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Startali krčki nogometaši (22. siječnja 2010.)

Trener Nogometnog kluba Krk, Alen Horvat, zakazo je prvo okupljanje seniora u srijedu - 20. siječnja 2010. Iako se pričalo o njegovu mogućem odlasku u HNK Rijeka, na radost domaćih navijača, Horvat ipak ostaje u Krku što ujedno predstavlja i najveće pojačanje Krčana u ovom prijelaznom roku. Od igrača klub je za sada napustio samo Halilović. Pripreme također započinje i cijela omladinska škola tako da čitav klub nakon zaslužene zimske pauze ponovo kreće s intezivnim radom. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigran prvi ovogodišnji turnir u brzopoteznom šahu (12. siječnja 2010.)

U prostoriji Šahovkog kluba Krk, 12. siječnja 2010., odigran je pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu čiju organizaciju potpisuju članovi Šahovskog kluba Krk. Na natjecanju koje je okupilo krčke šahiste igralo se 10,00 minuta po igraču, i to Bergerovom sistemom - svatko sa svakim. Osvojivši 7 bodova prvu je poziciju zauzeo Duško Lazić. Drugo je mjesto sa 6,5 prikupljenih bodova pripalo Silvanu Sambliću, a treće s istim rezultatom Marijanu Brzcu. Četvrti je s 5,5 bodova bio Nino Novak, peti s 3 Sergio Jurina, a šesti s istim brojem bodova Vlado Panić. Ovaj turnir prvi je u nizu natjecanja koja će se održati u 2010. godini, te je važno naglasiti njegovo bodovanje za ovogodišnje prvenstvo otoka Krka u brzopoteznom šahu s tempom igre od 10,00 minuta po igraču. Idući turnir iz spomenutog niza na rasporedu je u utorak,  19. siječnja 2010., s početkom u 19.00 sati, a održati će se u prostoriji Šahovskog kluba Krk.
Sjedište Šahovskog kluba Krk za sve je šahistice i šahiste otvoreno utorkom, petkom i subotom od 19.00 sati. Stoga, pozivaju se svi zaljubljenici u ovaj sport, a osobito oni mlađi, da zaigraju s iskusnim krčkim šahistima!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Objavljeni prvi rezultati ovogodišnje malnonogometne lige otoka Krka (12. siječnja 2010.)

U novoj školskoj dvorani Dubašnica po deveti put za redom otpočela je malonogometna liga otoka Krka u organizaciji nogometnog kluba Krk. Na spomenutom natjecanju učestvuje četrnaest ponajboljih ekipa s područja otoka raspoređenih u dvije skupine koje će se - po sistemu svatko sa svakim - nadmetati šest uzastopnih nedjelja. U prva dva kola uglavnom su trijumfirali favoriti s izuzetkom utjelovljenim u pobjedi Vrbnika nad Njivicama.

Rezultati: Trumm Malinska - Vodoinstalacije Milohnić 2:2; Bracera - Vihor Baška 4:2; Vodoinstalacije Milohnić - Žal Zeko 1:6; Vihor Baška - Trumm Malinska 0:3; Žal Zeko - Bracera 4:5; Veterani Baška - Kaffe bar Jaz Malinska 1:2; MNK Njivice - MNK Punat 2:1; Vrbnik - Veterani Baška 0:1; Kaffe bar Jaz Malinska - MNK Punat 0:1; MNK Njivice - Vrbnik 3:7. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Započinje 9. izdanje malonogometne lige otoka Krka (09. siječnja 2010.)

U školskoj dvorani Dubašnica, 10. siječnja 2010., po deveti put za redom počinje tradicionalna malonogometna liga otoka Krka u organizaciji Nogometnog kluba Krk i velikog ljubitelja ovog sporta -  Marijana Ilijića. Glavni pokrovitelji malonogometnog turnira su Općina Malinska - Dubašnica i Grad Krk. U natjecanju učestvuje četrnaest ponajboljih ekipa s područja otoka raspoređenih u dvije skupine, koje će se - po sistemu svatko sa svakim - uzastopno nadmetati pet nedjelja. Iz svake skupine biti će izdvojene po četiri prvoplasirane ekipe koje će se 07. veljače 2010. razigravati za prvaka malonogometne lige. Pravo nastupa imaju samo oni igrači s boravištem na otoku Krku. Utakmice traju dva puta po petnaest minuta, a timovi broje pet igrača plus golman. Utakmice će suditi riječki suci: Vladimir Merle, Bojan Sobol i Josip Orišković.

Skupina A: Kapo - Malin, Vrbnik, Udruga mladih Omišalj, Njivice, Punat, Veterani Baška i Kaffe bar Jaz Malinska.

Skupina B: Bracera, Veterani NK Krk, Vodoinstalacije Milohnić, MNK Krk, Trumm Malinska, Žal - Zeko i Vihor Baška. (Milivoj Jurić)