O projektu novog dječjeg vrtića

Dječji vrtić u Krku, čije idejno rješenje potpisuje arhitektonski biro Randić-Turato, nalazi se na sjeveroističnom rubu grada izgrađenom početkom 90-ih godina, s karakterističnom gustom apartmanskom izgradnjom i trgovačkim centrima. U takvom okruženju vrtić je koncipiran kao zatvorena i introventirana insula, okružena visokim kamenim zidom. Unutar ovog malog grada nalaze se vrtićke jedinice-kuće koje se ritmično izmjenjuju s otvorenim vrtovima položenim uz pješačke komunikacije. Radi male površine parcele građevine, jasličke jedinice smještene su na katu s pripadajućim krovnim terasama kao igralištima. Vrtić definiraju hodnici-hale (položene na teren) koji se lagano spuštaju i penju prema topografiji zatečene parcele. Istočni i zapadni ulaz rezervirani su za korisnike i posjetitelje, na sjeveru nalazi se gospodarski ulaz, te na kraju, južna vrata otvaraju vrtić prema malom osunčanom igralištu. U sredini vrtića nalazi se centralni trg-pjaca namijenjen manifestacijama.