Ljetne priredbe

Najpoznatije, najznačajnije i svakako događanje s najvećom tradicijom u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka su Ljetne priredbe (2006. obilježile su jubilarnu 50. obljetnicu održavanja) u sklopu kojih se održavaju razni programi eminentnih hrvatskih i inozemnih umjetnika. Dovoljno je samo napomenuti da su u proteklih nekoliko godina gostovali umjetnici poput Maxima Mrvice, Massima Savića, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Stefana Milenkovića, prof. Tonka Ninića,  Ibrice Jusića, kao i folklorni ansambl Lado, klapa Nostalgija, gitaristički ansambl iz Graza, Zagrebački solisti i mnogi drugi. Pored samog programa koji se izvodi poseban doživljaj publike stvara i ugođaj  zbog prostora u kojima se program odvija kao što su Frankopanski kaštel, trg Kamplin ili Krčka katedrala.  

 

Od projekata novijeg datuma ističu se Večeri krčkih violina i Večer sjećanja na Mladena.
Večeri krčkih violina je poseban i vrlo atraktivan događaj koji se odvija u sklopu Ljetnih priredbi u suradnji Centra za kulturu Grada Krka, Krčke biskupije i maestra prof. Tonka Ninića kao umjetničkog voditelja. Posebno je i to što se koncertira na violinama tzv. kratkoga vrata koje predstavljaju raritet u svjetskim razmjerima. Pohranjene su u Krčkoj biskupiji i čine dio osebujne zbirke Nikole Udine Algarottija.
Klapske večeri Sjećanje na Mladena projekt je Centra za kulturu Grada Krka i klape Krk. Samo ime projekta govori da se ono održava u znak sjećanja na Mladena Milovčića, vrsnog tenora i člana klape Krk. Projekt je humanitarnog karaktera jer sva prikupljena sredstva idu u dobrotvorne svrhe (sredstva se dodjeljuju dječjem vrtiću, osnovnoj/srednjoj školi i sličnim institucijama). Večer se odvija prve subote u mjesecu lipnju, a popraćena  je velikim interesom publike i izvođača.