Značajniji nastupi i gostovanja

PROSLAVA PETNAEST GODIŠNJICE DJELOVANJA MIĆIH BODULA I PROMOCIJA NOVOG CD-a LIPA MALA
(08. lipnja 2007.)

U Frankopanskom kaštelu uz proslavu petnaestgodišnjice djelovanja DPZ-a Mići bodoli održana je i promocija njihova novog nosača zvuka pod nazivom Lipa mala koji je izašao uz knjigu notnih zapisa pjesama koje se nalaze na CD-u. Promocija je započela pjesmom predškolaraca kojima su se potom priključili i ostali članovi zbora priredivši nam ponovo zanimljiv, šaren i nimalo dosadan glazbeno-scenski nastup. Prvi dio promocije zaključen je tako polustnim filmom o petnaestogodišnjoj povijesti zbora koji nas je podsjetio na rad, članove i voditelje onih nikad zaboravljenih generacija koje danas svoju podršku Bodulima daju upravo iz partera o čemu na je svjedočio i prepun Kaštel. Lipu malu čini osamnaest pjesama koje većinom potpisuju: N. Banov, I. G. Klarić i R. Grubišić, a valja istaknuti i nekoliko pjesama nastalih na glazbenim radionicama - osobito onu Ribarija koja je 2005. na festivalu Kvarnerić nagrađena za najbolje korišten idiom narodne glazbe, za naljepši scenski prikaz, a osvojila je i nagradu krčke publike. O onome što zbor trenutno radi možda najbolje govori recenzija skladatelja Pere Gotovca: Pored velikog broja dječjih zborova, koji danas djeluju uz svoje skladatelje i voditelje-dirigente, što svi od reda dokazuju dječju muzikalnost u nas, Mići boduli - bez obzira na to što svojom pjesmom prate ipak neizbježna suvremena glazbena kretanja, što nas ispunjavaju slušno-zvučnom svakodnevnicom - mali pjevači s Krka nose i nadasve originalni i autohtoni glazbeno-literarni pečat. Njihove pjesme se u programskom, tematskom i većinskom smislu oslanjaju na istarsko-kvarnerski idiom, koji sam po sebi posjeduje posebnost zvučnih parametara što garantiraju artističku zanimljivost i sasvim sigurno umjetničku vrijednost...


S proslave petnaestgodišnjice djelovanja Mićih bodula

USPJEH MIĆIH BODULA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU IL PESCATORE IN TEATRO, MARINANDO 2007.
(30. listopad 2007.)

Mići boduli nedavno su - od 06. do 16. rujna - gostovali na 12. međunarodnom festivalu kazališta Marinando na jugu Italije u mjestu Ostuni.  Marinando je inače festival talijanskih škola - natjecanje u prikazivanju kazališnih predstava i TV snimki posvećenih životu na moru, tako da je njegov moto nastao podsredstvom svega onog što more znači - ribarenja, prehrane, kulture itd. Sam festival održava se pod pokroviteljstvom talijanskog predsjednika, a organizira ga talijansko Ministarstvo poljodjelstva, šumarstva i mora u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, a posljednje četiri godine talijanski organizator poziva i predstavnike drugih mediteranskih zemalja (Španjolske, Egipata, Albanije i Hrvatske). 
Mići boduli svoju su snimku predstave Ča more more - čakavske štorijice ke se kantaju, igraju i tancaju prijavili na natječaj selektorici festivala Loredani Perissinotto, koja je pogledavši istu odlučila da će Mići boduli predstavljati Republiku Hrvatsku na talijanskom festivalu. Predstava krčkog zbora prilagođena je izvođenju petnaestero djece, a neke od štorijica prevedene su na talijanski da bi tamošnja publika barem djelomično razumijela sadržaj predstave. Glazbeno - scensko djelo Ča more more izvedeno je na središnjem gradskom trgu u Ostuniju uz oduševljenje talijanskih kazališnih kritičara, redatelja, glumaca, svih izvođača i mnogobrojne publike. Nakon što je predstava odigrana uslijedili su pozivi za daljnje nastupe u Italiji, Španjolskoj i Egiptu .
Tijekom jednotjednog boravka svi sudionici festivala upoznavali su okolna mjesta, njihovu povijest i običaje, a posjetili su ribarsku luku u Brindisju, gradić Alberobello poznat po trulima - centralnim kamenim građevinama, Castelansku pećinu - jednu od najvećih u Europi i zaštićeno močvarno područje Torre Guaceto.
Svi Mići boduli, redateljica predstave Norma Čučak, tajnica zbora Gordana Drpić i voditeljica zbora Karmela Vajdoher Žilić bili su oduševljeni prijemom i susretljivošću organizatora kao i sudionika festivala. Doživjeli su tako možda i po prvi puta pravu iskrenost i interes za rad s djecom. Naravno, oproštaj nije mogao proći bez suza i razmjene telefonskih brojeva.

 
Zajednička predstava održana na ulicama Ostunija i Mići boduli u trenucima slobodnog vremena


Mići boduli u Brindisiju

 
Nastup Mićih bodula na festivalu Marinando


Plaketa u rukama voditeljice zbora
Karmele Vajdoher Žilić

 
Mići boduli i Intervju s redateljicom predstave
Normom Čučak

MIĆI BODULI NA 12. MEĐUNARODNOM FESTIVALU DUHOVNE GLAZBE CRO PATRIA 2007. U SPLITU
(18. studenog 2007.)

Mići boduli su na 12. međunarodnom festivalu duhovne glazbe Cro partia 2007. održanom u splitskom Narodnom kazalištu, u nedjelju 18. studenog, nastupili sa skladbom Pere Gotovca Hvala za sve, na stihove Ivice Krajača, uz klavirsku pratnju Martine Kekelj. Uz krčki zbor nastupili su i: Mješoviti pjevački zbor Janjevo iz Zagreba, Djevojački zbor srednje škole Ivana Lucića iz Trogira, Mješoviti pjevački zbor Glazbenog društva Sokol iz Buzeta, Chorus Carolostadien iz Karlovca, Mješoviti zbor Glazbene škole Požega iz Požege, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić iz Zadra, Mješoviti pjevački zbor Ivan pl. Zajc iz Zagreb, Akademski pjevački zbor J. J. Strossmayer Umjetničke akademije u Osijeku, Ženski vokalni ansambl Samoborke iz Samobora, Mješoviti pjevački zbor Sv. Barbare Panis angelicus  iz Zagreba, Mješoviti pjevački zbor Umjetničke akademije u Splitu i Akademski pjevački zbor Univerziteta u Kopru. Nastup na Cro patriji bio je itekako važan za Miće bodule budući da su se ondje našli u društvu profesionalnih pjevačkih zborova i to ne kao gosti već kao punopravni sudionici, što nije mala stvar. Na tom je nastupu krčki zbor pokazao koliko zna i vrijedi što je potvrdio pljesak prisutnih kao i poziv organizatora da nastupe i sljedeće godine. Inače, Mići boduli su prvi dječji zbor koji je nastupio na tom festivalu zahvaljajući skladatelju Peri Gotovcu koji je nastup prepopuričo odboru Festivala smatrajući Krčane doraslima povjerenom im zadatku.


Mići boduli na splitskom festivalu
Cro patria 2007.