Sport (2011.)

ATLETIKA: Nakon prvog kola Kvarnerske lige, Krk je drugi u svim kategorijama (20. prosinca 2011.)

U subotu, 17. prosinca 2011., mali krčki atletičari nastupili su na prvom kolu Kvarnerske lige. Ovo natjecanje bilo je prvo na koje su zajednički putovala djeca iz Krka, Vrha i Baške, njih ukupno 42. Limači i limačice (2001. - 2004. godište) natjecali su se u tri discipline: sprintu na 60m, skoku u dalj s mjesta i bacanju medicinke. To je bilo jedino kolo za ovaj uzrast, pa su poretci konačni, a pehar i novčana nagrada pokušati će se osvojiti iduće godine. U konkurenciji limačica nastupila su četiri kluba, a Krk je osvojio drugo mjesto prikupivši sedam bodova. Pobjedu je odnio Kvarner Autotrans s 12 bodova, a iza Krka su ostali Albona sa šest i Grobnik s četiri boda. Najuspješniji među malim otočankama bile su: Andrea Orlić (treća na 60m i druga u skoku udalj s mjesta), Marija Kirinčić (četvrta na 60m i četvrta u skoku udalj), te Rea Čondrić (osma u bacanju medicinke). U konkurenciji limača nastupilo je pet klubova, a Krku je ovdje za dlaku pobjegla pobjeda. Braća Braut su, iako godinu mlađi od svojih suparnika, osvojila jedno prvo i dva četvrta mjesta, pomogavši Krku da s 12 bodova zauzme drugo mjesto. Na čelu ove kategorije s 14 bodova iznova je Kvarner Autotrans. Najuspješniji među atletičarima krčkog kluba bili su: Filip Braut (prvi na 60m i četvrti u skoku udalj s mjesta), Renato Braut (četvrti u bacanju medicinke i osmi u skoku udalj), te Goran Dekanić (peti na 60m i šesti u bacanju medicinke). Kadeti i kadetkinje (1997. - 2000. godište) natjecali su se u dvije discipline: utrci na 60m s preponama i bacanju kugle. Ovo je bilo prvo od tri kola, te će se ukupni poredak znati tek na kraju trećeg. U konkurenciji kadetkinja nastupa pet klubova, a nakon prvog kola Krčanke zauzimaju drugo mjesto s pet, dok Kvarner vodi s 10 bodoba. Najuspješnije nastupe među krčkim atletičarkama ostvarile su Eva Marija Jurešić (peta na 60m s preponama) i Andrea Dorčić (deveta u bacanju kugle). Važno je napomenuti kako su obje 2000.-o godište, najmlađe u svojoj konkurenciji. No, većini kadetkinja krčkog kluba ovo je bilo prvo atletsko natjecanje, pa je veliki uspjeh to što su svoje nastupe odradile bez većih pogrešaka. U konkurenciji kadeta zasad nastupaju samo tri kluba, a Krk je nakon prvog kola na diobi drugog mjesta. Kvarner ima šest bodova, a Kantrida i Krk po tri. Najuspješniji od krčkih natjecatelja bili su Fran Bonifačić (treći na 60m s preponama i peti u bacanju kugle), te Luka Kosić (treći u bacanju kugle). Ujedno, Andrea Dorčić i Fran Bonifačić svojim su nastupima u bacanju kugle postavili nove klupske rekorde.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Ivan Mandekić 34. na međunarodnom šahovskom turniru Zadar Open (19. prosinca 2011.)

U Zadru je između 11. i 18. prosinca 2011., u organizaciji Šahovskog saveza Hrvatske i Šahovskog saveza Zadarske županije, odigran međunarodni pojedinačni šahovski turnir - Zadar Open 2011. Na ovom natjecanju odigrana su dva turnira: A i B. Dok je B turnir okupio 80 šahista, na A turniru nastupilo je njih 45. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču plus 30 sekundi po potezu. Natjecanje je odigrano u devet kola po Švicarskom sistemu. Na A turniru nastupio je i najbolji igrač Šahovskog kluba Krk Ivan Mandekić koji je s 4 osvojena boda zauzeo odlično 34. mjesto. Prema jačini/rangu FIDE majstor Ivan Mandekić na početku turnira bio je 41. Prvo mjesto osvojio velemajstor Hrvoje Stević član HAŠK Mladost iz Zagreba, i to sa 7 prikupljenih bodova. Na A turniru nastupila su 24 velemajstora, 2 velemajstorice, 10 internacionalnih mastora, 6 FIDE majstora i 2 nacionalna majstora. Samo natjecanje, uz šahiste iz Hrvatske, okupilo je igrače iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Njemačke, Mađarske, Indije,  Moldavije, Slovenije, Srbije i Slovačke.


Ivan Mandekić, najbolji igrač krčkog šahovskog kluba 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Lora Kukić 11. na Božićnom međunarodnom ženskom turniru održanom u Rijeci (19. prosinca 2011.)

U Rijeci je 18. prosinca 2011. u sklopu 13. Kupa Mediterana odigran četvrti po redu Božični  međunarodni ženski turnir u ubrzanom šahu. Tempo igre bio je 15 minuta po natjecateljici, a igralo se u sedam kola, i to po Švicarskom sistemu. Ovom natjecanju pristupile su 22 šahistice iz Slovenije i Hrvatske. Pobjedu je odnijela Borka Frančišković, inače internacionalna majstorica iz Rijeke, sa 6,5 prikupljenih bodova. Na turniru je nastupila i majstorska kandidatkinja, članica Šahovskog kluba Krk, Lora Kukić. S osvojena 3,5 boda zauzela je 11 mjesto. Obzirom da je prije početka turnira prema jačini/rangu bila 10., radi se o očekivano solidnom rezultatu.


Lora Kukić, jedna od najperspektivnijih
šahistica krčkog kluba

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Dobri rezultati krčkih karatista na županijskoj ligi (13. prosinca 2011.)

Na županijskoj karate ligi 2011./2012. namijenjenoj kategoriji mlađih uzrsta, odnosno mališanima do petnaeste godine starosti, nastupila su čak 224 natjecatelja. Inače, županijska karate liga igra se u četiri kola, od kojih je prvo, 11. prosinca 2011., organizirano u opatijskoj Sportskoj dvorani Gorovo. Natjecanje je okupilo 15 klubova koje čine učenici iz 37 županijskih škola. Da je karate podjednako ženski i muški sport ukazala je i činjenica da su se na natjecanju predstavile 44 djevojčice u katama i njih 42 u borbama, dok je dječaka bilo 86 u borbama i 52 u katama.

Rezultati članova Karate kluba Krk Croatia:

Manuel Bajčić - 1. mjesto
Aijdin Ibrahimović - 1. mjesto
Lovro Mršić - 1. mjesto
Antonio Stipanović - 2. mjesto
Lorena Stipanović - 3. mjesto
Aris Pinezić - 3. mjesto
Branimir Vančina - 3. mjesto
Kristijan Lukanović - 4. mjesto
Dominik Nonveiller - 4. mjesto
Dominik Nonveiller - 4. mjesto
Dominik Nonveiller - 4. mjesto
Petar Bosančić - 5. mjesto


Detalj sa županijske lige

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti nastupili na riječkom i porečkom turniru (05. prosinca 2011.)

U Rijeci je 03. prosinca 2011. u organizaciji Šahovskog kluba Rijeka održan mjesečni kadetski turnir u šahu. Kao i do sada odigrana su dva turnira - A i B - organizirana prema jačini natjecatelja iz gotovo svih klubova Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. Natjecanje je odigrano u sedam kola, i to po Švicarskom sistemu. B turnir okupio je 31 natjecatelja. Prvo mjesto sa 7,0 osvojenih bodova zaslužila je Jelena Dašić iz Šahovskog kluba Rječine-Dražice. Što se članica krčkog kluba tiče devetogodišnja Katarina Bogdanić s 9,0 bodova osvojila je 9., a sestra joj trinaestogodišnja Antonela  Bogdanić s istim brojem bodova 15. mjesto. Na A turniru nastupio je 21 natjecatelj. Prvo mjesto, prikupivši 6,0 bodova, osvojio je Ivan Viktor Krsnik Čohar iz Šahovskog kluba Kvarner Rijeka. Na A turniru nastupila su i braća Danijel i Dario Duda  iz Krasa koji igraju za Šahovsku školu Goranka iz Ravne Gore. Trinaestogodišnji Dario s 4,0 boda osvojio je 7., a jedanaestogodišnji Danijel, s 2,5 boda, 18. mjesto. Temeljem izvrsnih rezultata Dario Duda proglašen je i ukupnim pobjednikom za 2011. na B turnirima, a zbog osvojenog prvog mjesta na posljedenje održanom natjecanju prešao je u A turnire. Nadalje, između 01. i 04. prosinca 2011. u Poreču je pod organizacijskim vodstvom tamošnjeg Šahovskog kluba Vladimir Gortan, održan 11. Open pojedinačni šahovski turnir. Natjecanje je okupilo 47 šahista iz Slovenije i Hrvatske, a svoja umijeća ondje su pored ostalih demonstrirala četiri velemajstora, jedan internacionalni majstor, dva FIDE mastora i petnaest majstorskih kandidata. Igralo se u 7 kola, i to po Švicarskom sistemu uz tempo igre od 90 minuta, plus 30 sekundi,  po potezu igrača. U tako jakoj konkurenciji natjecali su se i članovi Šahovskog kluba Krk. Daroviti majstorski kandidat, šesnaestogodišnji Mislav Monjac s 4,00 boda (samo dva manje od pobjednika) osvojio je odlično 19. mjesto. Silvano Samblić s 3,5 boda zauzeo je 29., Marijan Brzac s 3,0 boda 33., Duško Lazić s 2,5 boda 34., te Miro Čaušević s 1,5 bodom 45. mjesto. Prvo mjesto turnira sa 6,00 priskrbljenih bodova zaslužio je velemajstor Ognjen Jovanić iz Šahovskog kluba Liburnija iz Rijeke.

 
Sestre Antonela i Katarina Bogdanić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Mladi krčki atletičari po prvi puta nastupili na državnom prvenstvu u krosu (28. studenog 2011.)

Državno prvenstvo u krosu bilo je posljednje ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u atletici, a održano je u Vrbovcu 26. studenog 2011. Krčki atletičari nastupili su u tri kategorije. Najprije je u kategoriji limača trčao Filip Braut. Obzirom da su mu konkurencija bili i do dvije godine stariji trkači, njegovo 22. mjesto pored 34 natjecatelja, predstavlja solidan rezultat. U kategoriji limačica među 38 natjecateljica predstavile su se i tri Krčanke postigavši izvrsne rezultate: Eva Marija Jurešić zaslužila je šesto, Andrea Orlić sedmo, a Marija Kirinčić 21. mjesto. Ujedno, Andrea je uvjerljivo najuspješnija među djevojčicama rođenih 2001., te se s punim pravom može istaknuti kandidatura za medalje na istom natjecanju sljedeće godine. U konkurenciji mlađih kadeta nastupili su Luka Kosić i Matija Depope. Njih dvojica treniraju u krčkom klubu tek par tjedana i ovo im je bilo prvo natjecateljsko iskustvo. Iako su završili na 27. (Luka) i 30. (Matija) mjestu, zalaganjem i stilom trčanja pokazali su da se ubuduće na njih može itekako računati. Ovim natjecanjem završena je ovogodišnja sezona Atletskog kluba Krk na državnim prvenstvima. To im je ujedno i druga sezona u Hrvatskom atletskom savezu, te druga koju krčki atletičari završavaju s po jednom medaljom na državnim prvenstvima (Fran Bonifačić treći na Prvenstvu Hrvatske u višeboju).

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Timovi krčkih šahista nastupili na 35. ekipnom brzopoteznom turniru Lorenzo Forlani (28. studenog 2011.)

U subotu 26. studenog 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk uz sudjelovanje deset krčkih šahista odigran je pojedinačni brzopotezni turnir. Tempo igre bio je 5,00 minuta po igraču, i to po Bergerovom sistemu svatko sa svakim. Prvo mjesto s 9 prikupljenih bodova osvojiila je  šesnaestogodišnja Lora Kukić. Na drugo mjesto zasjeo je Silvano Samblić (8), a treće Duško Lazić (6). Četvrto mjesto pripalo je Toni Petru Gallu (4,5), peto Sergiu Jurini (4), dok su šesto, sedmo i osmo podijelili Ivica Tavčar (3), Ivan Mršić (3) i Miro Čaušević (3). Deveto mjesto osvojio je Marijan Jurić (2,5), a deseto Duško Dragić (2). Lori Kukić ovo je drugi uzastopni turnir u ŠK Krk na kojem je pretekla sve svoje starije kolege. Nakon ovog krčkog natjecanja, već sljedećeg dana, 27. studenog 2011., u Vodnjanu je odigran tradicionalni 35. ekipni brzopotezni turnir Lorenzo Forlani. Ovo međunarodno natjecanje odigrano je u organizaciji Šahovskog kluba Vodnjan i tamošnje zajednice Talijana. Na turniru redovito pored ekipa iz Istarske i Primorsko-goranske županije nastupaju slovenski i talijanski šahisti. Ove je godine vodnjansko natjecanje okupilo deset ekipa, a igralo se dvokružno uz tempo igre od 5,00 minuta po igraču. Krk su u Vodnjanu predstavljala dva tima. Za ŠK Krk 1 igrali su Mislav Monjac, Silvano Samblić, Lora Kukić i Duško Lazić, a ŠK Krk 2 Toni Peter Gall, Ivan Mršić, Marijan Brzac i Miro Čaušević. Prvo mjesto turnira s 59 bodova osvojila je ekipa Marilaguna iz Pule, dok se na izvrsnom petom mjestu s 37 bodova našao ŠK Krk 1, a na devetom s 18 bodova ŠK Krk 2.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 17. kolo 3. HNL zapad Krk - Vrapče (0:1) 0:2 (26. studenog 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Marko Gvozdanović (Jastrebarsko) 6,5. Pomoćnici: Kovač i Rojc (oba Velika Gorica).

STRIJELCI: 0:1 Bazina (4) i 0:2 Bazina (78 - 11m).

KRK: Zmajla 6; Duračak 6; Brlošić 6 (od 83 Brozić -); Jerković 6 (od 83 Dminić -); Rakocija 6; Komar 5,5; Behđeti 5,5; Softić 5,5; Tomić 5; Jović 5,5 i Pejanović 6.
Trener: Damir Rubčić 6.

VRAPČE: Ilić 7,5; Obšivač 6,5; Prgomet 6,5; Miloš 6,5; Cigrovski 7; Brkić 6,5; Dević 6,5 (od 72 Zubčić -); Mišković 6,5, Bazina 8 (od 87 Birin -); Panza 7,5 i Magdić 6,5 (od 36 Matovina 7).
Trener: Denis Bezer 7.

ŽUTI KARTON: Jerković i Jović (oba Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Branimir Bazina (Vrapče).

Čim su izveli centar gosti su mogli povesti. Dugu loptu Cigrovskog prihvaća Magdić, koji se s desne strane sjurio u kazneni prostor te loptu uputio po gol liniji, no Bazina je nije uspio ugurati u prazan gol. U 4. minuti Panza koristi grešku domaće obrane, ostaje sam na pet - šest metara iskosa s lijeve strane, ubacuje na glavu Bazine koji bez većih teškoća postiže gol za 0:1. U 12. minuti ponovo prijeti Bazina, i to s ruba kaznenog prostora punom nogom pod prečku, ali Zmajla paradom odbija loptu u korner. Prvu priliku domaćin dobiva minutu kasnije kada Pejanović prihvaća loptu malo iskosa s desne strane lukavo pucajući u desni donji kut, ali Ilić refleksnom obranom izbija loptu u korner. U 15. minuti  Behđeti centrira s desnog krila, lopta mu prelazi preko noge, te završava na prečki gola golmana Ilića. Do poluvremena mogla se pratiti lagana terenska dominacija Krka, a u tom razdoblju za spomenuti je tek pokušaj Jerkovića s više od 30 metara, ali i ovog puta Ilić se nalazi na pravom mjestu. U drugome dijelu domaći nastavljaju s laganom inicijativom, te u 60. minuti nakon kornera Jovića, Behđeti tuče glavom, ali mlako tako da golman izbija loptu u korner. Pejanović je mogao izjednačiti susret u 75. minuti, kada koristi nesporazum u obrani između Ilića i Miškovića, ali iskosa s lijeve strane iz teške situacije ne uspijeva pogoditi prazan gol. U 78. minuti stiže kazna. Duračak kratko odbija loptu koju presjeca Panza, ulazi u kazneni prostor, te ga Zmajla ruši za najstrožu kaznu. Penal izvodi Bazina, te pogađa lijevi donji kut nemoćnog Zmajle za konačnih - 0:2. (Milivoj Jurić) 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčani nastupili na 5. otvorenom šahovskom turniru Mediteran 2017 (21. studenog 2011.)

U organizaciji Šahovskog kluba Rijeka, pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive  Josipovića, u Rijeci je između 12. i 19. studenog 2011., održan 5. otvoreni šahovski turnir Mediteran 2017. Ovo se natjecanje igralo u devet kola, po Švicarskom sistemu, s tempom igre od 90 minuta za 40 poteza plus 30 minuta do kraja partije, uz 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez počevši od prvog. Pobjednikom natjecanja proglašen je velemajstor Davorin Kuljašević, koji je osvojenom vodećom pozicijom stekao pravo nastupa na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za muškarce. Inače, na ovom riječkom turniru nastupilo je 97 šahista iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Njemačke, Turske, Bugarske, Francuske, Rumunjske, Izraela i Rusije. Među okupljenim igračima svoje su mjesto pronašli i članovi Šahovskog kluba Krk. Najbolji rezultat među njima, i to 40. mjesto, osvojio je osamnaestogodišnji Mislav Monjac (5). Nadalje, Luka Rimić zauzeo je 47., Toni Petar Gall 54., Gabriel Dubrović 60., Ivan Dorian Molnar 67., Rafael Dubrović 71., Ivan Mršić 75., Miro Čaušević 85. i Romuald Dubrović 95. mjesto. Obzirom na jačinu turnira nastup svih krčkih šahista ocijenjen je kao uspješan. A možda najbolji pokazatelj jačine leži u činjenici kako su prvo i drugoplasirani šahisti turnira osvojili 7, a najbolji Krčanin 5 bodova. Od ostalih aktivnosti krčkih šahista valja izdvojiti završeno Klupsko pojedinačno otvoreno prvenstvo u ubrzanom šahu za 2011. Natjecanje su odigrali članovi/ce Šahovskog kluba Krk i Goranka iz Ravne Gore. Tempo igre  bilo je 25 minuta po igraču, a igralo se po Bergerovom sistemu u 14 kola, i to svatko sa svakim. Pobjednicom turnira proglašena je šesnaestogodišnja Lora Kukić (13,5), za kojom slijede Duško Lazić (11,5) i Ivan Mršić (11).

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na 13. Eurocupu Istria 2011. (18. studenog 2011.)

U subotu, 05. studenog 2011., u porečkoj Športskoj dvorani  Žatika, između 09.00 i 20.00 sati, pod organizacijskom palicom tamošnjeg Karate kluba Finida, održan je trinaesti po redu Eurocup Istre 2011., inače međunarodni karate turnir u borbama i izvođenju kata, koji tradicionalno okuplja sudionike različitih uzrasta - od najmlađih pa sve do seniora i veterana. Ovo natjecanje u svojih dvanaest dosadašnjih izdanja izraslo je u kvalitetan i međunarodno priznat sportski događaj koji iz godine u godinu privlači sve poznatija imena iz svijeta karatea, i to ne samo hrvatska, već i ona susjednih zemalja. O tome svjedoči i činjenica da je prošle godine u Športskoj dvorani Žatika turnir okupio čak 620 natjecatelja obaju spolova, svih dobnih skupina, iz sedamdeset austrijskih, mađarskih, slovenskih, talijanskih, bosanskohercegovačkih i hrvatskih klubova. Na ovogodišnjem, jednako dobro posjećenom natjecanju, iz sastava Karate kluba Krk Croatia medalje su osvojili Adrijan Ibrahimović - 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta, te Manuel Bajčić - 3. mjesto u kategoriji učenika.


Adrijan Ibrahimović i Manuel Bajčić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Tim ŠK Krk izborio nastup u 2. seniorskoj hrvatskoj šahovskoj ligi - Zapad (07. studenog 2011.)

U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza od 12. ožujka do 6. studenog 2011. za područje zajednice županija - Zapad (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska) održano je dvadeseto ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu za 2011., odnosno 3. seniorska hrvatska šahovska liga - Zapad. Ovo se natjecanje igralo jednokružno, i to po Bergerovu sistemu s meč-bodovima (2 boda za pobjedu u meču, 1 za neriješen rezultat i 0 za poraz). Tempo igre bio je 90 minuta po igraču, uz 30 sekundi po potezu. Partije su se igrale po FIDE šahovskim pravilima, a iste će biti rangirane za nacionalnu i međunarodnu rejting listu. Ekipa šahista iz ŠK Krk ponovo je nakon jedne godine izbivanja izborila svoj povratak u 2. seniorsku hrvatsku šahovsku ligu - Zapad, pobijedivši, netom završenog vikenda u Rijeci, sljedeće protivnike: ŠK Labin s 5:1, ŠK Uljanik iz Pule s 3,5:2,5 te ŠK Gacka iz Otočca sa 4:2. Za krčku ekipu nastupali su: Ivan Mandekić, Duško Lazić, Silvano Samblić, Ivan Karabaić, Marijan Brzac, Igor Lulić, Mislav Monjac, Mihovil Dubrović  i Goran Kauzlarić. Prvo mjesto na spomenutom natjecanju osvojila je ekipa rovinjskog ŠK Batana (17), drugo ekipa ŠK Krk (16), treće tim ŠK Labin (11), a četvrto tim pulskog ŠK Uljanik (11). Iz lige je kao posljednje plasirana ispala ekipa ŠŠ Goranka iz Ravne Gore. Ulazak u 3. seniorsku hrvatsku šahovsku ligu - Zapad ranije je prvim mjestom u 4. seniorskoj ligi izborila ekipa ŠK Krk 2, za koju nastupaju uglavnom mlade snage predvođene veteranom Mirom Čauševićem.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Objavljene nove Top liste Hrvatske (05. studenog 2011.)
                                        
Početkom studenog objavljene su nove Top liste Hrvatske s poretkom aktivnih šahista i šahistica, dobivene nakon zbrajanja svih rezultata ostvarenih tijekom proteklog razdoblja. Na Top listi kadetkinja na odličnom 4. mjestu nalazi se članica krčkog kluba Lora Kukić koja je u odnosu na prošlogodišnju napredovala za jedno mjesto. Na Top listi juniorki (igračice do 20 godina starosti) šesnaestogodišnja Lora Kukić zauzela je 10. mjesto, ostvarivši pomak za dvije pozicije. Na istoj Top listi nalazi se i sedamnaestogodišnja Karmen Mrakovčić koja je zauzela 12. mjesto, što, u odnosu na prošlogodišnju, predstavlja napredak za dva mjesta. Odlične plasmane ostvarile su i ostale članice Šahovskog kluba Krk, no obzirom na njihove godine možemo pretpostaviti kako će se na Top listi juniorki iz dana u dan, sve više penjati. Na Top listi kadeta na odličnom 8. mjestu našao se Mislav Monjac. Na Top listi juniora (igrača do 20 godina starosti) pored 118 rangiranih igrača, zavidno 27. mjesto zauzeo je petnaestogodišnji Mislav Monjac. Najbolje rangirani član krčkog kluba na Top listi seniora je FIDE majstor Ivan Mandekić, ujedno i trener svih krčkih kadeta, kadetkinja, juniora i juniorki.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: U Krku održano Regionalno prvenstvo u karateu (05. studenog 2011.)

U nedjelju, 30. listopada 2011., u Velikoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir održano je Regionalno prvenstvo u karateu. Na ovom značajnom natjecanju, koje je okupilo 251 karatista/icu iz 23 primorskogoranska i istarska kluba, Karate klub Krk Croatia, unatoč jakoj konkurenciji, osvojio čak 12 medalja. Titulu prvaka/inje regije zaslužili su Kristijan Lukanović u kategoriji mlađih učenika i Sara Siddiqui u kategoriji kadetkinja i juniorki. U ukupnom poretku Karate klub Krk Croatia pozicionirao se na peto mjesto, čime je ostvario izniman rezultat. U ovom regijskom natjecanju medalje su također osvojili: Lorena Stipanović (3. mj. - ml. učenice), Antonio Stipanović (3. mj. - ml. učenici), Manuel Bajčić (2. mj. - učenici), učenici ekipno (3. mj. - Manuel Bajčić, Branimir Vančina i Kristijan Lukanović), Aijdin Ibrahimović (3. mj. - kadeti), Lovro Mršić (3. mj. - kadeti), Marija Vančina (2. mj. - kadetkinje i 3. mj. - juniorke), te Iva Mršić (3. mj. - juniorke).

 
Mladi krčki karatisti na Regionalnom prvenstvu
održanom u gradu Krku

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

STOLNI TENIS: Osnovnoškolci na animacijskom treningu (02. studenog 2011.)
 
Stolnoteniski klub Malinska-Dubašnica, 28. listopada 2011., u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan održao je animacijski trening namijenjen krčkim školarcima. Animaciju djece prvih i drugih razreda tako su proveli mladi malinskarski igrači i igračice - Nikola Bogović, Danijel Ljubić, Miranda Sesar i Darija Lipovac - vođeni trenerom Matkom Fristackim. Djeci okupljenoj na ovoj demonstraciji podijeljeni su leci koji im pružaju informacije o mogućnostima i načinu upisa u Stolnoteniski klub Malinska-Dubašnica s time da je, kao podrška ovoj inicijativi, iskazana spremnost za organizacijom zajedničkog prijevoza, ukoliko bi više djece iz grada Krka bilo zainteresirano za usavršavanje u ovom dinamičnom sportu, za čiji razvoj u Malinskoj postoje izvrsni uvjeti. Stolnoteniski klub Malinska-Dubašnica formiran je početkom 2010. zahvaljujući zalaganju skupine nekada aktivnih stolnotenisača, danas veterana, a o značajnom interesu za stolni tenis ukazuje činjenica kako je klub već u trenutku osnivanja okupio 14 djevojčica, 20 dječaka i 20 rekreativaca. 


S demonstracije održane u krčkoj osnovnoj školi

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčani u borbi za povratak u viši rang natjecanja - drugu seniorsku šahovsku ligu (31. listopada 2011.)

U Šahovskom klubu Krk trenutno se odvija pojedinačno klupsko otvoreno prvenstvo u ubrzanom šahu. Ovo natjecanje okupilo je dvanaest šahista/ica iz krčkog kluba, ali i ravnogorske Goranke. Tempo igre iznosi 25 minuta po igraču, a igra se po Bergerovom sistemu u 15 kola, i to svatko sa svakim. Turnir se u prostoriji krčkog kluba održava utorkom i subotom s početkom u 18.00 sati. Nakon osmog kola (bez poraza i ili remija ) prva je Lora Kukić (8,0) za kojom slijede Silvano Samblić (7,0) i Duško Lazić (6,5). Krčki šahisti svoje  vještine predstavljaju i na trećoj seniorskoj šahovskoj ligi - zapad koja se 05. i 06. studenog 2011. nastavlja u riječkom Šahovskom domu. Liga okuplja deset ekipa iz Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije, a Krčane ovog vikenda očekuju mečevi protiv šahovskih klubova Labin, Uljanik iz Pule i Gacka iz Otočca. Do sada je odigrano šest kola, a na prvom mjestu trenutno je Šahovski klub Batana iz Rovinja (12,0). Za njima slijedi Šahovski klub Krk (10,0) čija se ekipa bori za zasluženi povratak u viši rang natjecanja, odnosno u drugu seniorsku šahovsku ligu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Članovi i članice Šahovskog kluba Krk zaigrali na dvama riječkim turnirima (31. listopada 2011.)

U subotu, 29. listopada 2011., u Rijeci je pod organizacijskom palicom Šahovskog kluba Rijeka održano mjesečno kadetsko natjecanje u šahu, podijeljeno u dva turnira - A i B - sukladno jačini okupljenih natjecatelja iz gotovo svih klubova Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. B turnir okupio je 35 šahista/ica. Vodeću poziciju, kao i prošli mjesec, zauzeo je trinaestogodišnji Dario Duda (6,5) iz Krasa koji nastupa za Šahovski klub Goranka iz Ravne Gore. Članice krčkog kluba devetogodišnja Katarina Bogdanić (4,0) osvojila je deseto, a njezina sestra Antonela Bogdanić (4,0) jedanaesto mjesto. Katarina Bogdanić proglašena je najboljom natjecateljicom u kategoriji do devet godina. Također u Rijeci, između 17. i 28. listopada 2011., u organizaciji tamošnjeg Šahovskog kluba Liburnija održan je 32. Memorijalni turnir Egido Paris. Ovo natjecanje okupilo je 39 šahista iz Primorsko-goranske, i Ličko-senjske županije, Grada Zagreba, te Bosne i Hercegovine. Natjecanje je odigrano u devet kola, i to po Švicarskom sistemu uz tempo igre od dva sata po igraču. Od krčkih šahista na ovome su se turniru predstavili drugokategornik Ivan Dorian Molnar (5,0) koji je zauzeo odlično deveto i Ivan Mršić (3,5) koji je zauzeo dvadeset i sedmo mjesto. Pobjedu na spomenutom turniru odnio je internacionalni majstor  Robert Lončar (8,0), član Šahovskog kluba Zagreb.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti nastupaju na Memorijalnom turniru Egidio Paris (24. listopada 2011.)

U riječkom Šahovskom domu, od 17. do 28. listopada 2011. u organizaciji Šahovskog kluba Liburnija iz Rijeke, održava se 32. po redu Memorijalni turnir Egidio Paris. Ovo tradicionalno natjecanje okupilo je 39 šahista iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, Grada Zagreba, ali i Bosne i Hercegovine. Turnir se igra u devet kola po Švicarskom sistemu uz tempo igre od dva sata po igraču, te ih je do sada odigrano pet. Na turniru nastupa i dvoje predstavnika Šahovskog klub Krk - drugokategornik Ivan Dorian Molnar koji s 3,00 boda trenutno zauzima dvanaesto mjesto i Ivan Mršić koji je s 2,00 osvojena boda dvadeset i peti. Prvo mjesto s 4,5 boda u ovom trenutku zauzima internacionalni majstor Robert Lončar, član Šahovskog kluba Zagreb. Osim toga, valja spomenuti kako je u tijeku i Pojedinačno otvoreno prvenstvo Šahovskog kluba Krk u ubrzanom šahu na kojem osim šahista iz krčkog kluba nastupaju i članovi Goranke iz Ravne Gore. Tempo igre iznosi 25 minuta po igraču, a igra se u petnaest kola po Bergerovom sistemu, i to svatko sa svakim. Natjecanje je okupilo trinaest šahista i tri šahistice. S tri osvojena boda u vodstvu su trenutno Lora Kukić i Sergio Jurina, dok je na trećem s 2,5 boda Marijan Brzac.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 12. kolo 3. HNL zapad Krk - Vinodol (0:1) 1:1 (22. listopada 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Kristijan Marić (Vrbovec) 6. Pomoćnici: Nežić i Dermišek.

STRIJELCI: 0:1 Šmit (14), 1:1 Duračak (86).

KRK: Zmajla 6; Brlošić 6,5; Duračak 6,5; Jerković 6; Komar 6; Maglić 6 (od 35 Rakocija 6); Tomić 6; Pejanović 6; Bošnjak 6 (od 46 Plecić 6,5); Softić 6 (od 61 Behđeti 6) i Jović 6.
Trener: Nevio Malatestinić 6.

VINODOL: Stipanov 6,5; Matijašić 6; Domijan 6 (od 82 Djeke -); Terzić 6; Šmit 6,5 (od 30 Godinić 6, a od 90 Radetić -); Tomić 6,5; Žunić 6; Jurinčić 6; Jelenović 6; Lenac 6 i Petranić 6.
Trener: Ahmet Kečalović 6.

ŽUTI KARTON: Brlošić, Bošnjak i Jović (Krk), te Lenac, Matijašić, Terzić i Petranić (Vinodol).

CRVENI KARTON: Zoran Lenac (drugi žuti - 87').

IGRAČ UTAKMICE: Matej Brlošić (Krk).

Po vrlo hladnom i vjetrovitom vremenu odigrana je slaba utakmica u kojoj se podjela bodova čini najpravednijom. U 6. minuti Jović iz slobodnog udarca s 25 metara zagrijava golmana Stipanova. U 8. minuti Bošnjak sjajno gura u dobru priliku Tomića, ali slijedi mlak udarac pokraj gola. Tri minute kasnije dogodila se prva velika prilika gostiju: Jelenović s desne strane centrira na desetak metara od gola, Šmit glavom tuče u lijevi kut, međutim Zmajla refleksno brani. U 14. minuti Šmit prima neometan loptu na 16 metara iskosa s desne strane, te odmjerenim lob udarcem pogađa malu mrežicu Zmajlinog gola za 0:1. Do poluvremena domaći igraju lagano, a jedinu priliku ima Pejanović u 29. minuti kada s lijeve strane, lijevom nogom, puca kraj gola. U drugom poluvremenu od samog početka domaći rade pritisak tražeći brzo izjednačenje. Tek u 60. minuti Krk propušta svoju najveću priliku kada Jović ulazi u kazneni prostor s lijeve strane, puca nisku loptu, no golman odbija, a lopta dolazi do usamljenog Softića koji neometan puca preko gola. Deset minuta prije kraja utakmice gosti su imali priliku riješiti utakmicu: Tomić gura Petranića u stopostotnu šansu, prolazi golmana te iskosa s lijeve strane ipak ne pogađa prazna vrata. U 86. minuti stiže zaslužena kazna. Jović izvodi korner s lijeve strane, velika gužva u kaznenom prostoru, a Duračak u padu nogom zakucava za konačnih - 1:1. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na trećem delničkom kupu (21. listopada 2011.)

Na trećem po redu karte kupu Delnica, koji se u tamošnjem Domu sportova održao 15. listopada 2011., svi prijavljeni predstavnici Karate kluba Krk Croatia, doma su ponijeli po jednu medalju. Na ovom turniru, kojeg su uspješno organizirali članovi delničkog karate kluba, svoje je vještine u katama, ali i direktnim borbama, predstavilo 180 mališana iz 12 kluba s područja Primorsko-goranske županije. Za krčki klub prvo su mjesto osvojili Manuel Bajčić (ml. kadeti), Kristijan Lukanović (ml. učenici) i Lorena Sipanović (ml. učenice); drugo Aijdin Ibrahimović (ml. kadeti), Dominik Nonveiller (ml. kadeti) i Antonio Stipanović (ml. učenici), a treće Branimir Vančina (ml. kadeti). Najuspješniji po broju osvojenih medalja bili su članovi riječkih klubova Delta, Zamet i TAD.


Najmlađi krčki karatisti s osvojenim medaljama

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti nastupili na mjesečnom brzopoteznom turniru Šahovskog kluba Rijeka (16. listopada 2011.)

U Rijeci je 13. listopada 2011. u organizaciji Šahovskog kluba Rijeka održan mjesečni brzopotezni šahovski turnir. Samo natjecanje okupilo je 21 šahista/icu iz Primorsko-goranske županije i Bosne i Hercegovine, a igralo se u 13 kola po Švicarskom sistemu, i to pet minuta po igraču. Na turniru su se predstavili i člnovi Šahovskog kluba Krk: prvokategornik Duško Lazić koji je sa 7,5 bodova osvojio sedmo i Ivan Mršić koji je sa 6,5 bodova zauzeo također solidno jedanaesto mjesto. Pobjedu na ovom natjecanju odnio je Siniša Cucanić, nacionalni majstor iz riječkog Šahovskog kluba Liburnija, s 11 osvojenih bodova. Još jednom podsjećamo kako Šahovski klub Krk vodi šahovsku školu. Sve informacije o istoj mogu se dobiti kod tajnika kluba Silvana Samblića (098 326 498). Škola je besplatna, a održava se petkom u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati. Školu kao i prošle godine vodi šahovki pedagog i FIDE majstor Ivan Mandekić, član i prva ploča krčkog kluba.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 10. kolo 3. HNL zapad Krk - Grobničan (0:0) 0:0 (15. listopada 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6. Pomoćnici: Tomurad (Zagreb) i Nežić (Vrbovec).

KRK: Zmajla 6,5; Brozić 6 (od 46 Softić 6); Plecić 6; Jerković 6; Komar 6; Maglić 6,5; Tomić 6,5; Pejanović 6; Bošnjak 7; Behđeti 6 (od 58 Stanivuk 6) i Duračak 6.
Trener: Nevio Malatestinić.

GROBNIČAN: Milić 7; Stanić 6 (od 46 Burić 6); Jukić 6; Kovačić 6; Miculinić 6,5; Glavaš 6; Kljajić 6 ( od 70 Linić 6); Jasprica 6,5; Miškulin 6; Bijelić 6,5 i Imeraj 6 (od 86 Sobotinčić -).
Trener: Damir Milinović.

ŽUTI KARTON: Behđeti, Duračak i Komar (Krk), te Glavaš i Miškulin (Grobničan).

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Milić (Grobničan).

Od samog početka domaći stišću obruč pred golom Grobničana, a u 6. minuti imaju najveću priliku utakmice. Leo Plecić izvodi penal pucajući u desni donji kut, golman Milić brani, a na odbijenu loptu nalijeće Plecić. Milić još jednom obranom sprečava pogodak. Novu priliku domaći imaju u 11. minuti, kada Tomić puca preko gola. Gosti se oslobađaju pritiska sredinom poluvremena, te po prvi puta prijete u 27. minuti kada Imeraj puca preko prečke u gol aut. Do plouvremena mogli smo vidjeti dvije prilike domaćih i jednu gostiju, ali golmani su bili na visini zadatka. U prvih petnaest minuta nastavka igralo se bez većih prijetnji i na jedan i na drugi gol, a onda Tomić izbija sam pred gol Grobničana, te s desetak metara puca ravno u golmana Milića. Nekoliko minuta kasnije ponovo Tomić, ali ovoga puta lopta leti pored gola. U 69. minuti Miculinić iz slobodnog udarca s dvadesetak metara prijeti Zmajli, no nesavladivi golman loptu izbija u korner. U 77. minuti opet iz slobodnjaka Miculinić propušta najveću priliku za goste - Krčane spašava prečka. Do kraja utakmice igralo se miroljubivo i bez većih šansi. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: U Krku odigran pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (10. listopada 2011.)

Netom završenog vikenda u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u ubrzanom šahu. Tempo igre bio je 10,00 minuta po igraču, i to po Bergerovom sistemu - svatko sa svakim. Na ovom natjecanju nastupilo je ukupno dvanaest šahista i šahistica iz Omišlja, Njivica, Kijca, Krasa, Rijeke i Krka. Na turniru prvi su se put predstavili braća Julijan Plenča, FIDE majstor, i Jadranko Plenča, prvokategornik, inače članovi Šahovskog kluba Rijeka. Prvo mjesto ovog natjecanja pripalo je upravo Julijanu Plenči s 10,5 osvojenih bodova (sve pobjede i jedini remi protiv Lore Kukić). Drugo s 9,5 bodova osvojio je Bajram Bajrami, član krčkog kluba, a treće s 8,5 bodova Jadranko Plenča. Četvrto i peto mjesto sa 7,5 bodova podijelili su Silvano Samblić i Lora Kukić, a šesto, sedmo, osmo i deveto s 4,5  bodova Ivan Mršić, Marijan Brzac, Miro Čaušević i Peter Toni Gall. Deseto mjesto s 2,5  boda osvojio je Dean Duda, dok su jedanaesto i dvanaesto s 1 bodom podijelili Ivan Žmirić i Marijan Jurić. Osim toga valja spomenuti kako su članice krčkog kluba Lora Kukić i Karmen Mrakovčić između 03. i 10. listopada 2011. nastupile na 20. ekipnom prvenstvu - I. hrvatske šahovske lige za žene, održanom u Šibeniku, i to kao dio ekipe Draga Erste banka Rijeka. Tim za koju su nastupile, pored osam prijavljenih, osvojio je peto mjesto, dok su prve bile djevojke iz riječkog Šahovskog kluba Liburnija. Naše natjecateljice igrale su odlično. Lora je s 4 osvojena boda druga najbolja na četvrtoj ploči, dok je Karmen druga na petoj ploči s 3 prikupljena boda. Obje su igrale u svih sedam kola. Trener i vođa puta bio je igrač i trener Šahovskog kluba Krk - Ivan Mandekić.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Krčki jedriličar Marko Žužić odnio pobjedu na ovogodišnjoj Maloj Mrdulji (06. listopad 2011.)

Nedugo nakon 80. izdanja Mrdujske regate, u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud, u Splitu je između 30. rujna i 02. listopada 2011. održan Mrduja Optimist Kup, poznat i kao Mala Mrduja, kriterijska regata, koeficijenta 1,6 za klasu Optimist. Za ovu regatu, namijenjenu najmlađima, uvijek vlada veliki interes pa drugačije nije bilo ni ove godine kada se na natjecanju okupilo 152 jeriličara i jedriličarki iz Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Prvog dana, nakon malog kašnjenja, zapadni vjetar dosezao je čak 16 čvorova pa se u potpunosti realizirao predviđeni program. Drugog dana prvi start krenuo je po jugozapadnom vjetru od devet čvorova, no kako je vrijeme prolazilo i vjetar je jačao. Svi startevi tako su, s manjim problemima u zadnjem plovu, odlično odrađeni. U konačnici, nakon sedam od ukupno devet planiranih plovova Krčanin Marko Žužić, član porečkog Jedriličarskog kluba Horizont, odnio je pobjedu, dok je drugo mjesto zauzeo Marin Desabot iz šibenskog Jedriličarskog kluba Val, a treće Leon Kljuš iz crikveničkog Jedrličarskog društva Val.

>> preuzmite rezultate regate (.jpg)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 04. kolo 3. HNL zapad Krk - Vrbovec (0:0) 0:0 (02. listopada 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Krešimir Sokolić (Novi Golubovec) 6. Pomoćnici: Tuđa (Zabok) i Lang (Zagreb).

KRK: Zmajla 6; Duračak 6; Plecić 6; Nenadić 6; Komar 6; Jerković 6,5; Bošnjak 6; Jović 6 (od 80 Softić -); Pejanović 6 (od 71 Brlošić 6); S. Tomić 6 i Perčić 6 (od 59 Behđeti 6).
Trener: Danko Matrljan.

VRBOVEC: Đurđek 6,5; Turk 6, Bradić 6 (od 66 Dimović 6); Pluščec 6; Anić 6,5; Horvatić 6; Kelečić 6; Borovčak 6 (od 75 Brebrić -); Spajić 6; Presečki 6,5 i Geljić 6 (od 59 Gusak 6).
Trener: Dean Klafurić.

ŽUTI KARTON: Jerković, Duračak i Behđeti (Krk), te Đurđek, Pluščec, Anić i Horvatić (Vrbovec).

IGRAČ UTAKMICE: Goran Presečki (Vrbovec).

U derbiju kola Vrbovec je na vrućem krčkom terenu uspio sačuvati svoju mrežu, zasluženo uzevši jedan bod. U 17. minuti Plecić iz slobodnog udarca s trideset metara iskosa centrira u kazneni prostor gdje Nenadić glavom tuče kraj gola. Novu priliku mogli smo vidjeti tek u 42. minuti kada Pejanović sa šesnaest metara lijevom nogom puca, ali Đurđek bez većih poteškoća intervenira. Minutu kasnije dogodila se jedina i najveća prilika gostiju. Horvatić izvodi skraćeni korner s lijeve strane, lopta prelijeće buket igrača, te dolazi do Spajića koji puca iz poluvoleja tik uz samu vratnicu u gol aut. Drugo poluvrijeme obilježila je puno bolja igra domaćina, ali ipak bez prave završnice. U 51. minuti Jerković s trideset metara puca u desni donji kut, ali spremni vratar Đurđek loptu izbija u korner. U lijepoj akciji, koja je potekla od Bošnjaka, desetak minuta kasnije lopta dolazi do Duračka koji puca iskosa s desetak metara, ali lopta završava u korneru. U 85. minuti Horvatić se odlučuje na udarac s dvadeset i pet metara, ali budni Zmajla sigurno hvata loptu zadnje prilike gostiju. Minutu prije kraja, Krk izvodi brzi kontra napad po lijevoj strani. Brlošić centrira, a najviši u skoku Behđeti glavom puca preko gola. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KOŠARKA: U Krku odigran 13. memorijalni košarkaški turnir veterana Zlatko Franolić (02. listopada 2011.)

U Velikoj dvorani srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir održan je 13. po redu memorijalni košarkaški turnir veterana u spomen na tragično preminulog košarkaša Zlatnog otoka - Zlatka Franolića. Turniru je prisustvovalo pedesetak gledatelja koji su uživali u igrama majstora iz ekipa Zlatni otok, Samobor, Marinovi prijatelji i ABC Matuzići (BiH). U polufinalnim utakmicama nije bilo iznenađenja, što znači da su Zlatni otok i Samobor bez većih problema pobjedili svoje suparnike. Na poslijetku 13. memorijal osvojila je ekipa veterana Samobora koja je u finalu pobjedila veterane Zlatnog otoka rezultatom 80:58. Treće mjesto pripalo je košarkašima iz ekipe ABC Matuzići koja je ekipu Marinovih prijatelja pobijedila rezultatom 73:61. Pehare i medalje podjelio je otac pokojnog Zlatka - Vladimir Franolić. Priznanje za najboljeg igrača turnira uručeno je Pavšeku iz Samobora. (Milivoj Jurić)

Polufinale:
Zlatni otok  - ABC Matuzići 69:63
Samobor - Marinovi prijatelji 70:52

Za 3. mjesto:
ABC Matuzići - Marinovi prijatelji 73:61

Finale:
Samobor - Zlatni otok 80:58

 
Na turniru okupljeni košarkaši

 

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Mladi krčki atletičari iz Bleda donjeli četrnaest medalja (27. rujna 2011.)
 
Nikad veća delegacija atletičara s otoka Krka nije posjetila 5. miting Zvezde prihodnosti koji se posljednje subote rujna održao u Bledu, a kući je stigla puna izvanrednih utisaka s četrnaest medalja i šest novih klupskih rekorda. S nastupima u Bledu najprije su krenuli najmlađi članovi Atletskog kluba Krk. Laura Brusić i Matea Štefančić (U6) nastupile su u skoku udalj s mjesta i trčanju na 60m. Matea je bila uspješnija i osvojila dvije bronce. Potom su Emanuel Kranželić, Matej Brusić, Matej Kosić i Josip Katunar (U6) nastupili u istim disciplinama i ponijeli kući čak četiri medalje. Najuspješniji je bio Matej Kosić koji je osvojio srebra u obje discipline, dok je Matej Brusić bio treći u trčanju, a Emanuel treći u skokovima. U slijedećoj kategoriji (U8) krčki atletičari ostali su tek nadohvat medaljama: Amina Majetić, Daria Trinajstić, Nika Brusić i Lea Sintić nastupale su na 60m i skoku udalj. Najuspješnija je bila Lea Sintić koja je osvojila četvrto mjesto u ukupnom poretku i srušila klupski rekord. Iste su djevojčice postavile i novi klupski rekord za žensku U10 štafetu na  4 x 100m što im je donijelo srebrnu medalju. Ivan Vizinger, Josip Brusić, Leon Bajčić, Tin Čondrić, Mihael Malović i Vid Jurešić u istim su disciplinama ostvarili dva plasmana u vrh, ali bez medalja. Vid Jurešić tako je oborio klupski rekord u skoku udalj i podigao ga na 2,83m što je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Vid je bio naš najbrži trkač i na 60m što mu je donijelo peto mjesto u ukupnom poretku. U kategoriji U10 nastupilo je čak desetero predstavnika Atletskog kluba Krk. Lucija Brozić, Nina Ostojić, Luana Skomeršić, Martina Volarić i Rea Čondrić uglavnom su skupljali iskustva jer im je to bilo jedno od prvih predstavljanja na mitinzima. U nastupu štafeta na 4 x 100m Lucija, Nina, Luana i Martina osvojile su treće mjesto. Karlo Srdoč, Mateo Lužina, Renato Braut, Filip Braut i Gabrijel Malović ostvarili su izvrstan nastup u istoj kategoriji. Očekivano, najbolji je bio Filip koji je sam postavio dva klupska rekorda i osvojio dvije brončane medalje, te sudjelovao u postavljanju novog klupskog rekorda na 4 x 100m i osvajanju srebrne medalje. Prvo je istrčao 9,33s na 60m i tako srušio vlastiti klupski rekord postavljen ove godine u Kranju. Potom je osvojio šesto mjesto u skoku udalj i postavio novi klupski rekord na 200m. Konačno, zajedno s bratom Renatom, Gabrijelom i Karlom istrčao je klupski rekord na 4 x 100m. Posebne pohvale idu Karlu Srdoču koji je ostvarivši izvrsne nastupe najavio još bolje rezultate u istoj konkurenciji iduće godine. Konačno, natjecanje se završilo nastupom u kategoriji U12. Fran Bonifačić bio je nešto manje uspješan istrčavši 9,38s na 60m, te skočivši 3,74m udalj. Djevojke Marija Kirinčić, Doris Crnčić, Andrea Orlić i Eva Marija Jurešić svojim su nastupima najavile odličnu sezonu. Jedina je od Krčanki na 200m nastupila Andrea, a istrčavši 33,50s zauzela je osmo mjesto. U dalju i na 60m očekivano najbolja je bila Eva Marija. S 9,14s na 60m bila je peta, a sa 4,30m u dalju osvojila je brončanu medalju. Marija, Andrea i Eva Marija zajedno su s Reom Čondrić ujedno osvojile i brončanu medalju u utrci štafeta 4 x 100m.

 


Snatjecanja održanog u slovenskom Bledu

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Lora Kukić nastupila na europskom prvenstvu za kadete i kadetkinje (26. rujna 2011.)

Članica Šahovskog kluba Krk Lora Kukić vratila se s europskog prvenstva za kadete i kadetkinje koje se između 10. i 21. rujna 2011. odvijalo u bugarskom gradu Albena. Krčka šahistica tako je nastupila u kategoriji šesnaestogodišnjakinja u kojoj se natjecalo 75 djevojaka iz gotovo svih europskih zemalja. Prvenstvo se igralo u 11 kola, i to po Švicarkom sistemu. Lora kojoj je ovo bio prvi nastup na nekom od takvih prvenstava u zaista jakoj konkurenciji osvojila je dobro 53. mjesto, priskrbivši si u konačnici 3,5 bodova. Sa zavidnih 7 bodova pobjednicom prvenstva i europskom prvakinjom proglašena je Ruskinja Maia Severina. Od ostalih novosti iz krčkog kluba treba izdvojiti kako će se u subotu, 01. listopada 2011., odigrati pojedinačni brzopotezni šahovski turnir. Ovo natjecanje, otvoreno za sve ljubitelje šaha, održati će se u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati.


Lora Kukić u žaru igre

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 06. kolo 3. HNL zapad Krk - Rovinj (2:0) 5:0 (24. rujna 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Danijel Rožić (Velika Gorica) 7,5. Pomoćnici: Vučković (Zagreb) i Rojc (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0 Ž.Tomić (22), 2:0 Behđeti (34), 3:0 Pejanović (47), 4:0 Jović (78) i 5:0 Bošnjak (88).

KRK: Zmajla 7; Duračak 7; Plecić 7; Nenadić 7; Komar 7; Jerković 7 (od 62 Maglić 7); Ž. Tomić 7,5; Behđeti 7 (od 52 S. Tomić 7); Jović 8; Pejanović 7,5 (od 66 Perčić 7); Bošnjak 7.
Trener: Danko Matrljan.

ROVINJ: Orbanić 6; Abuselyana 5,5 (od 46 Budicin 5); Tomić 6; Matika 5,5; Pavić 5; Funčić 5; Novoselić 5,5; Tanković 5,5 (od 46 Matić 5); Barlecaj 5,5; Duvnjak 5; Glamočanin 5 (od 46 Leshdedaj 5).
Trener: Emil Nimčević.

ŽUTI KARTON:  Jerković, Komar, Ž.Tomić (Krk) Orbanić, Abuselyana, Pavić (Rovinj).

IGRAČ UTAKMICE: Toni Jović (Krk).

Na domaćem terenu Krk nije imao milosti prema gostima iz Rovinja, te je sasvim zasluženo pobjedio rezultatom - 5:0. U uvodnim minutama najopasniji po gol gostiju bio je agilni Pejanović, odigravši dvije prilike - jednu u 7. minuti kada mu Orbanić brani udarac glavom i drugu u 13. minuti kada lopta odlazi preko prečke u gol aut. Novu priliku dobiva Jović u 18. minuti, ali i ovog puta lopta leti preko gola. U 22. minuti Behđeti u kontra napadu sjajno pronalazi Ž. Tomića koji loptu plasira u lijevi golmanov kut za zasluženo vodstvo - 1:0. Gosti prvi put prijete u 27. minuti preko Tomića, ali Zmajla refleksno brani, te loptu odbija u teren. Dvije minute kasnije Ž. Tomić prijeti iz slobodnog udarca sa 16 metara, lopta ide pod prečku, ali je Orbanić odbija u korner. U 34. minuti minijatura Pejanovića na desnoj strani; lopta dolazi do Bošnjaka, a on asistira na prvu stativu za Behđetija koji pogađa za 2:0. U drugom poluvremenu mogli smo vidjeri istu sliku - domaći napadaju i grade igru, a gosti se grčevito brane. Već u 47. minuti dogodio se novi gol u mreži Rovinja. Jovićeva asistencija za Pejanovića koji izbija sam pred gol, te loptu plasira ispod nemoćnog Orbanića za 3:0. Na četvrti zgoditak trebalo je čekati do 78. minute kada Toni Jović u solo akciji prolazi trojicu igrača, te s osamnaestak metara pogađa mrežicu za 4:0. Konačnih 5:0 postavlja Bošnjak u 88. minuti, i to nakon nesebičnog dodavanja Perčića. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Četvorica krčkih šahista nastupili na brzopoteznom turniru u Dražicama (24. rujna 2011.)

U naselju Dražice (Općina Jelenje) održan je pojedinačni brzopotezni šahovski turnir. Tempo igre bilo je 10 minuta po šahistu, a igralo se sukladno Švicarskom sistemu u 11 kola. Natjecanje je okupilo 66 šahista iz Hrvatske i Slovačke. Pobjedu na ovom turniru, s 9,5 bodova, odnio je internacionalni šahovski majstor Zdravko Zelić, inače član Šahovskog kluba Polet iz Zaboka. Drugo mjesto, s 9 bodova, pripalo je majstorskom kandidatu Idrizu Musliju iz Šahovskog kluba Karlobag, a treće, s također 9 bodova, majstorskom kandidatu Goranu Tomljanoviću, članu Šahovskog kluba Velebit iz Senja. Na turniru su nastupila i četiri člana Šahovskog kluba Krk. Silvano Samblić tako je sa 7,5 bodova zauzeo odlično šesto, dok je Ivan Mršić zauzeo 29., Toni Petar Gall 31., a Miro Čaušević 32. mjesto. Još jednom podsjećamo kako Šahovski klub Krk započinje s upisima novih polaznika u šahovsku školu. Sve informacije o istoj mogu se dobiti kod tajnika kluba Silvana Samblića (098 326 498). Škola je besplatna, a održava se petkom u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati. Školu kao i prošle godine vodi šahovki pedagog i FIDE majstor Ivan Mandekić, član i prva ploča krčkog kluba.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Na obnovljenoj nerezinskoj regati tradicijskih barki nastupile dvije krčke posade (24. rujna 2011.)

Nakon četrdesetšestogodišnje stanke 17. rujna 2011. održana je 35. nerezinska regata tradicijskih barki na jedra. Nerezine su danas jedno od posljednjih utočišta tradicije drvene brodogradnje na Kvarneru. Nerezinski škver i danas brine o floti drvenih brodova, osobito ribarica, u život vraća tradicionalni nerezinski loger i školuje generaciju mladih zaljubljenika u drevne nautičke vještine. Tandemu Zorović & Zorović uz podršku Mjesnog odbora Nerezine, Športskog društva Škarpina, Turističke zajednice i Grada Malog Lošinja, Hotela Televrin, brodogradilišta Nerezine, Turističkog naselja Bucanje, brojnih sponzora i volontera, pošlo je za rukom na startu ove obnovljene regate okupiti čak 28 tradicijskih drvenih barki na jedra, i to redom iz Nerezina, Malog Lošinja, Martinšćice, Mošćeničke Drage, Ičića, Lovrana, Krka i Raba. Odlični su domaćini regatu pretvorili u trodnevno druženje ljubitelja nautičke tradicije, mora i brodova. Pravom kvarnerskom ugođaju posljednjeg meteorološkog ljetnog vikenda nisu odoljeli ni brojni posjetitelji koji su regatu pratili i komentirali s lukobrana, obalne šetnice, terasa ugostiteljskih objekata i suncem okupanih plaža. Sudeći po sve većem broju mladih poklonika nautičke tradicije, kvarnerske tradicijske barke, spašene od zabaorava, ipak mogu računati na produženi vijek trajanja. Iako je ovakva regata prije svega prigoda za druženje istomišljenika, ona ima i svoj natjecateljski karakter. I ovom se prigodom tako okupilo nekoliko klasa organiziranih po tipu i dužini plovila, a netradicijske preinake kažnjavane su negativnim bodovima. Dvije krčke barke - gajeta Lastavica i pasara Bodulka imale su zapažen nastup. Bodulka s kormilarom Dankom Milohnićem stigla je do cilja druga u svojoj klasi dok je Lastavica pod zapovjedništvom Marka Mrakovčića imala nešto manje sreće.


Tradicijske barke na jedra pred start regate u Nerezinama

 
Krčke Bodulka i Lastavica

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krenuli upisi u školu šaha (20. rujna 2011.)

U subotu, 17. rujan 2011., u prostoriji Šahovskog kluba Krk uz sudjelovanje jedanaestero šahista, članova krčkog kluba, odigran je pojedinačni brzopotezni turnir u šahu. Tempo igre bio je 5,00 minuta po igraču, i to po Bergerovom sistemu svatko sa svakim. Prvo mjesto osvojio je Silvano Samblić (8,5), dok je drugo zauzeo Toni Petar Gall (8), a treće Bajram Bajrami (8). Četvrto i peto mjesto podijelili su Duško Lazić (6,5) Ivan Mršić (6,5). U sklopu programa Šahovskog kluba Krk uskoro započinje škola šaha namijenjena svim zainteresiranim učenicima osnovne i srednje škole. Sve informacije o istoj mogu se dobiti kod tajnika kluba Silvana Samblić na broj: 098 326 498. Škola započinje u petak, 23. rujna 2011., u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati. Šahovsku školu, kao i prethodnih godina, voditi će provjereni šahovski pedagog i FIDE majstor Ivan Mandekić, inače član i prva ploča krčkog kluba. Mandekić je do sada šahu učio velemajstoricu Laru Stock, kadetsku prvakinju svijeta 2002. i Europe 2004., a bio je i trener velemajstorice Borke Frančišković koja je pod njegovim vodstvom 2007. postala prvakinja države, kao i olimpijska reprezentativka.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčke karatistice odlične na Prvenstvu Hrvatske za juniorke (19. rujna 2011.)

U riječkoj sportskoj dvorani 3. maj, 17. rujna 2011., odvijalo se Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadetkinje i juniorke. Na ovom važnom natjecanju nastupila je dosadašnja prvakinja Sara Siddiqui, i to u kategoriji do 54 kilograma, no nažalost nije uspjela obraniti naslov te izboriti plasman za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u dalekoj Maleziji. Ipak, osvojivši treće mjesto u kategoriji juniorke do 59 kilograma, pokazala je da se na nju itekako može računati u ostvarivanju vrhunskih rezultata. Iva Mršić nastupila je u kategoriji juniorke +59 kilograma i osvojila odlično sedmo mjesto, dok je Marija Vančina u kategoriji kadetkinje +59 kilograma izgubila u prvoj borbi.

 
S natjecanja održanog u Rijeci

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti i šahistice nastupili na riječkom mjesečnom kadetskom natjecanju (19. rujna 2011.)

U Rijeci je 10. rujna 2011., u organizaciji Šahovskog kluba Rijeka, održano mjesečno kadetsko natjecanje u šahu, i to, prema jačini natjecatelja, raspoređeno u dva turnira - A i B. Spomenuta smotra okupila je šahiste iz gotovo svih klubova Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. U prvoj skupini A turnira nastupili su po šahovskom rejtingu jači kadeti i kadetkinje, a pored 26 natjecatelja prvo mjesto osvojio je Jadranko Plenča iz Šahovskog kluba Rijeka sa 6,5 prikupljenih bodova. Član Šahovskog kluba Krk Mislav Monjac osvojio je zavidno treće mjesto. Na istom turniru zaigrao je i Danijel Duda iz Krasa koji je za Šahovski klub Goranka - Ravna Gora zauzeo osamnaestu poziciju. B turnir okupio je 39 natjecatelja, a prvo mjesto sa 6 osvojenih bodova pripalo je trinaestogodišnjem Dariju Dudi  iz Krasa, inače predstavniku Šahovske škole Goranka iz Ravne Gore. Članica Šahovskog kluba Krk Antonela Bogdanić osvojila je šesto, a sestra joj Katarina Bogdanić dvadeset i drugo mjesto. Osmogodišnja Maris Čaušević, također članica krčkog kluba, u jakoj konkurenciji nije imala šanse nego biti trideset i deveta. Uz navedeno, treba istaknuti kako Lora Kukić trenutno u bugarskom gradu Albena nastupa na Europskom kadetskom prvenstvu u šahu. Ovaj turnir započeo je 10., a traje sve do 21. rujna. U kategoriji šesnaestogodišnjakinja, pored 75 natjecateljica iz gotovo svih europskih zemalja, Lora za sada, s 2,5 boda, drži solidno četrdeset i četvrto mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

STRELIČARSTVO: Bruno Žic osvojio naslov državnog prvaka (16. rujna 2011.)

Prošlog vikenda, 10. i 11. rujna, u Novigradu Dalmatinskom održano je Prvenstvo Hrvatske u streličarskoj disciplini FITA 144. U dva dana streličari su pucali na četiri različite daljine (od 90 do 30 metara) za poredak u kvalifikacijama, koje su se održale drugog dana natjecanja. Bruno Žic, perspektivni streličar krčkog Streličarskog kluba Maura kal kvalificirao se kao prvi u kategoriji kadeta složenog luka, te u finalnim borbama pobijedio sve protivnike i tako osvojio naslov državnog prvaka za 2011. godinu. Bruno Žic je od samih početaka zasluženo osvajao medalje i postavljao rekorde u kategorijama dječaka do 12 i do 14 godina u stilu zakrivljenog luka, a ovim naslovom potvrdio je svoju kvalitetu i u starijoj kategoriji, kadeta, kao i u novom stilu, složeni luk. Svi zainteresirani ove subote, 17. rujna 2011., na Sportskom centru u Bajčićima, mogu vidjeti o kakvom se sportu radi, te se i sami u njemu okušati. U 14.00 sati ondje započinje turnir na kojem sudjeluju članovi streličarskih klubova Maura kal i Rijeka, te reprezentacije Hrvatske, a nakon turnira svi zainteresirani mogu isprobati vlastite streličarske vještine.


Bruno Žic

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 04. kolo 3. HNL zapad Krk - Vrbovec (0:0) 0:0 (13. kolovoza 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Krešimir Sokolić (Novi Golubovec) 6. Pomoćnici: Tuđa (Zabok) i Lang (Zagreb).

KRK: Zmajla 6; Duračak 6; Plecić 6; Nenadić 6; Komar 6; Jerković 6,5; Bošnjak 6; Jović 6 (od 80 Softić -); Pejanović 6 (od 71 Brlošić 6); S.Tomić 6 i Perčić 6 (od 59 Behđeti 6).
Trener: Danko Matrljan.

VRBOVEC: Đurđek 6,5; Turk 6; Bradić 6 (od 66 Dimović 6); Pluščec 6; Anić 6,5; Horvatić 6; Kelečić 6; Borovčak 6 (od 75 Brebrić -); Spajić 6; Presečki 6,5 i Geljić 6 (od 59 Gusak 6).
Trener: Dean Klafurić.

ŽUTI KARTON: Jerković, Duračak i Behđeti (Krk), te Đurđek, Pluščec, Anić i Horvatić (Vrbovec).

IGRAČ UTAKMICE: Goran Presečki (Vrbovec).

U derbiju kola Vrbovec, na vrućem krčkom terenu, uspijeva sačuvati svoju mrežu, te zasluženo uzima jedan bod. U 17. minuti Plecić iz slobodnog udarca s 30 metara - iskosa, centrira u kazneni prostor gdje Nenadić glavom tuče kraj gola. Novu priliku mogli smo vidjeti tek u 42. minuti, kada Pejanović sa 16 metara puca lijevom nogom, ali Đurđek intervenira bez većih poteškoća. Minutu kasnije dogodila se jedina i najveća prilika gostiju. Horvatić izvodi skraćeni korner s lijeve strane, lopta prelijeće buket igrača, te dolazi do Spajića, koji puca iz poluvoleja tik uz samu vratnicu u gol aut. U drugom poluvremenu domaćini su igrali puno bolje, ali bez prave završnice. U 51. minuti Jerković s 30 metara puca u desni donji kut, ali spremni vratar Đurđek loptu izbija u korner. U lijepoj akciji desetak minuta kasnije, potekloj od Bošnjaka, lopta dolazi do Duračka koji puca iskosa s desetak metara, dodiruje Presečkog, te odlazi uz samu stativu u korner. U 85. minuti Horvatić se odlučuje na udarac s 25 metara, ali budni Zmajla sigurno hvata loptu za zadnju priliku gostiju. Minutu prije kraja, Krk izvodi brzi kontra napad po lijevoj strani. Brlošić centrira, a najviši u skoku Behđeti glavom puca preko gola. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD/WAKESKATE: Završen drugi po redu Cable Krk Jam (13. rujna 2011.)

U Puntarskoj uvali, točnije u Wakeboard centru Cable Krk, između 09. i 11. rujna, održan je drugi po redu sportsko-zabavni spektakl Cable Krk Jam 2011., dinamična kombinacija wakeboarda, crtanja grafita, te gostovanja renomiranih DJ-a i hip hop izvođača. Okosnica ovog kreativnog projekta međunarodno je cable wakeboard i wakeskate natjecanje na kojem se ove godine šesdesetak mladića i djevojaka iz Hrvatske, ali i ostalih europskih zemalja, svojim stilom, uvježbanim trikovima, tehnikom, te iskoristivosti skakaonica, nadmetalo za prestižne titule nacionalnih prvaka/prvakinja. Riječ je o osmom po redu wakeboard prvenstvu Hrvatske čiji se rezultati boduju za ukupni poredak na Hrvatskom Wakeboard Touru (Poreč-Pag-Crikvenica-Krk-Poreč), kao i za svjetsku IWWF rang listu. Ovo zanimljivo događanje pratili su DJ Preddy (Personal Rec.), DJ Jericho (Balance Crew) i DJ Da Costa (Fanatiks/Balance Crew) s najboljom selekcijom hip-hopa, R'n'B-a, funka i reggea, kao i članovi najpopluarnije riječke hip-hop kolektive Balance Crew koju čine grupe Fanatiks, KBC, Doki Dok i Sunny Sun. Za ovogodišnj graffiti jam bila je zadužena ekipa poznatih riječkih writera koji su sprejevima oslikali nekoliko površina na samom objektu i parkingu Wakeboard centra Cable Krk. Nakon treninga i kvalifikacija koji su odrađeni prvog dana Cable Krk Jam-a, drugi je dan bio rezerviran za glavno natjecanje uz cjelodnevni music show. Samo događanje završeno je službenim after party-jem održanim u Disko klubu Jungle na kojem su se za atmosferu pobrinuli DJ Jericho i DJ Da Costa. Organizatori ove trodnevne manifestacije su Hrvatski savez za skijanje na vodi i Wakeboard klub Krk, te udruga Balance iz Rijeke, a cilj projekta je povezivanje wakeboardera, wakeskatera, grafitera i svih poklonika glazbe, mode i stila života koji prate ovu scenu u jedinstveni vikend sporta i zabave.

 

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti trijumfirali na kastavskom turniru (12. rujna 2011.)

U Kastvu je, od 03. do 11. rujan 2011., u organizaciji Šahovskog kluba ZNG 111 odigran 13. otvoreni pojedinačni šahovski turnir okupivši 34 šahista iz Primorsko-goranske i Ličko-Senjske županije, te Bosne i Hercegovine. Natjecanje je odigrano u osam kola, i to po Švicarskom sistemu. Na ovom turniru pobjedu je odnio član Šahovskog kluba Krk Ivan Karabaić osvojivši 6,5 bodova. Na odlično četvrto mjesto plasirao se još jedan Krčanin - Igor Lulić prikupivši 5,00 bodova. Od ostalih članova krčkog kluba na natjecanju su nastupili: Luka Rimanić koji je s 5,00 bodova osvojio šesto, te Ivan Mršić koji je s 3,5 bodova osvojio dvadeset i treće mjesto. Uz izvrsne rezultate krčkih šahista treba istaknuti kako u prostoriji Šahovskog kluba Krk 17. rujna 2011. u 19.00 sati započinje nova šahovska sezona. U sklopu iste igrati će se pojedinačni brzopotezni turnir s tempom od 5,00 minuta po igraču. Stoga, pozivaju se šahistice i šahisti da bez obzira na članstvo u klubu pristupe turniru. Za najuspješnije predviđene su nagrade, a za publiku ulaz je slobodan!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na Croatia Openu 2011. (12. rujna 2011.)

Na 11. međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske u karateu održanom 10. i 11. rujna 2011. u riječkoj dvorani Centra Zamet nastupilo je 1.100 natjecatelja svih dobnih skupina iz više od 150 klubova i trinaest (europskih, azijskih i afričkih) zemalja. Obrirom na veliki broj okupljenih karatista ovo otvoreno prvenstvo spada među najteže turnire u državi. Za Karate klub Krk Croatia na natjecanju su nastupili Manuel Bajčić, Iva Mršić, Marija i Branimir Vančina, Aijdin Ibrahimović te Sara Siddiqui, a Manuelu Bajčiću zasluženo je pripalo treće mjesto, i to u kategoriji učenici +42 kg. Tijekom ceremonije otvaranja 11. Croatia Opena Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza, u ime svog udruženja, zahvalio se organizacijskom odboru, kao i Karate klubu Zamet na odličnoj organizaciji, a Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Riječkom športskom savezu na nesebičnom doprinosu i pomoći čime su omogućili natjecanje, te tako pridonjeli razvoju karate sporta na ovim prostorima.


Vruća atmosfera u dvorani Centra Zamet

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Dvoje krčkih šahista nastupilo na 17. šahovskom festivalu Vukovarsko-srijemske županije (12. rujna 2011.)

U organizaciji Šahovskog kluba Sladorana u Županji je od 19. do 21. kolovoza 2011. održan 17. međunarodni šahovski festival Vukovarsko-srijemske županije - Open Županja 2011. Turnir je održan po zanimljivoj formuli, četiri partije po ubrznom tempu i pet partija s rejtingiranjem. Nakon zanimljivih borbi pobijedio je velemajstor Davorin Kuljašević, smjestivši se ispred Emira Dizdarevića (BiH) i Ivana Leventića. Na turniru su uspješno nastupili  i članovi Šahovskog kluba Krk: Lora Kukić i Mislav Monjac. Na početku rangirana kao 63. Lora je u konačnom poretku zauzela 35. mjesto, osvojila 22 rejting boda i nagradu za najuspješniju natjecateljicu turnira. Da je u prvom dijelu turnira igrala kao u finišu bio bi to jedan od njezinih najboljih rezultata, no u konačnici ona može biti itekako zadovoljna svojim nastupom. Mislav se odlično borio s protivnicima koji su mahom bili mnogo jači po rejtingu i iskustvu, a samo malo više sreće i hrabrosti nedostajalo je za vrlo zapažen rezultat. Na početku rejtingiran kao 39. u konačnici je zauzeo 28. mjesto osvojivši 18 rejting bodova. Matematički izraženo Lora je igrala snagom od 2082 boda što je za 308 bodova jače od njezinog rejtinga, a Mislav snagom od 2191 boda što je za 148 bodova više od njegovog rejtinga pa se njihov nastup može ocijeniti kao vrlo uspješan. Osim toga treba istaknuti kako su početkom rujna objavljeni novi poretci hrvatskih šahita i šahistica koji se dobivaju zbrajanjem svih rezulata ostvarenih u proteklom razdobljeu. Na top listi kadetkinja na odličnom petom mjestu našla se upravo Lora Kukić, dok je u kategoriji juniorki zauzela dvanaesto mjesto. Na top listi juniorki našla se još jedna krčka šahistica - Karmen Mrakovčić, i to na četrnaestom mjestu. Obzirom na trenutni plasman i njihove godine ove bi dvije šahistice na top listi juniorki trebale iz dana u dan sve više napredovati!


Lora Kukić tijekom proglašenja najuspješnije
natjecateljice turnira

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BICIKLIZAM: Održana rekreativna biciklijada Bodul bike 2010. (11. rujna 2011.)

U organizaciji članova Brdsko-biciklističkog kluba Krk i Turističke zajednice Grada Krka održana je četvrta po redu rekretreativna biciklijada okupivši dvjestotinjak zaljubljenika u adrenalin, zdrav život i prirodne ljepote otoka. Ova sportsko-rekreativna manimefestacija, kojoj je osim popularizacije biciklizma cilj sudionike upoznati sa slikopisnim pejzažima okolice grada, uz hrvatske je bicikliste okupila i njihove kolege iz susjednih zemalja. Ovogodišnja biciklijada iznova je obuhvatila dvije dionice: prvu dugu 45 km za čije su svladavanje bila potrebna gotovo četiri sata i drugu dugu 25 km koju je bilo moguće obići za upola manje vremena. Grupa opremljenih sportaša i rekreativaca tako je s početkom u 11.00 sati startala s Krčke rive i to u smjeru naselja Kosići, da bi se u Bajčićima, jedan dio sudionika vratio prema Krku, a oni nešto spremniji i spretniji nastavili dužom i u konfiguraciji tla zahtjevnijom stazom stigavši na mjesto starta preko Poljica, Milohnića, Pinezića i Picika. Po završetku biciklijade za sve je sudionike na Gradskoj rivi organiziran ručak (neizostavne domaće šurlice), a nakon toga posve zasluženo i zabava. Inače, biciklijada Bodul bike dio je niza prigodnih manifestacija, za čiju je organizaciju zadužena Turistička zajednica Grada Krka, okupljenih pod sada već poznatim geslom - Volim jesen u gradu Krku. Jedna od njihovih primarnih zadaća je promovirati nadolazeće godišnje doba kao idealno za provođenje vremena u prirodi, odnosno otkrivanje blagodati za pokretanje cjelogodišnjeg, aktivnog, vikend turizma. Tako se već idućeg tjedna zainteresirani u Turističkom uredu ili TIC-u mogu prijaviti za sudjelovanje na pješačjoj turi koja će iz Krka okupljene rekreativce odvesti put Vrha, i to (jednim dijelom) novouređenom maslinarskom stazom.

>> Bodul bike 2011.: plakat (.pdf)
>> Bodul bike 2011.: letak (.pdf) 


Organizatori: članovi BBK Krk u društvu Nataše Jurine, direktorice Turističkog ureda Grada Krka

 
Atmosfera pred početak vožnje

 
Okupljeni biciklisti

 
Start rekreativne biciklijade s Gradske rive

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 02. kolo 3. HNL zapad Krk - Buje (3:0) 4:0 (03. rujna 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Matej Horvat (Zagreb) 7,5. Pomoćnici: Bušić (Sisak) i Božiček (Kutina).

STRIJELCI: 1:0 Pejanović (17), 2:0 Ž.Tomić (27), 3:0 Pejanović (44) i 4:0 Perčić (89).

KRK: Zmajla 7; Duračak 7; Plecić 6,5 (od 72 Perčić 6,5); Nenadić 6,5; Komar 6,5; Jerković 6,5; Ž. Tomić 7; Behđeti 6,5 (od 55 Brlošić 6,5); Jović 7; Pejanović 7 i S. Tomić 6,5 (od 64 Softić 6,5).
Trener: Danko Matrljan.

BUJE: Perković 6; Mehmedagić 5 (od 78 Trevižan -); Pantner 5; Valenta 5,5; Uzelac 5,5, Fabijančić 5,5; Šendula 5; Uran 5; Šoškić 5 (od 46 Krizmanić 5,5); Kapular 5,5 i Peculić 5 (od 68 Huskić 5).
Trener: Miha Rojina.

ŽUTI KARTON: Plecić, Jović (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Pejanović 7 (Krk).

Odlično otvaranje Krka pred svojim navijačima u utakmici tijekom koje su u svim segmentima nadigrali goste iz Buja. U 17. minuti, u prvoj pravoj akciji, po lijevome boku Plecić centrira na prvu stativu, pet-šest metara od gola, gdje Pejanović glavom pogađa lijevi kut za vodstvo domaćih od 1:0. Pet minuta kasnije Duračak s 25 metara puca točno u golmana. U 27. minuti Toni Jović sjajno asistira Ž. Tomiću koji izbija sam pred gol, te prelazi golmana i pogađa za povećanje rezultata na 2:0. Novu priliku Krka mogli smo vidjeti u 32. minuti kada Pejanović zagrijava golmana Perkovića. Gosti prvu priliku imaju u 35. minuti kada Kapular s 20 metara oštro tuče pod samu prečku, ali Zmajla refleksno brani i odbija loptu u korner. U zadnjoj minuti prvog poluvremena kada su svi mislili da kreću na zasluženi odmor gosti propuštaju priliku. Domaći potom organiziraju brzi kontra napad, S. Tomić dodaje Pejanoviću koji u sprintu prelazi dvojicu igrača i golmana, te zakucava za nedostižnih 3:0. U prvih pet minuta nastavka gosti imaju tri prilike, ali sjajni Zmajla sprječava da se zatrese njegova mreža. U nastavku utakmice moglo se vidjeti još prilika domaćih, i to Ž. Tomića i dvije Pejanovića. Minutu prije kraja igre Duračak dugom dijagonalnom loptom pronalazi Jovića, koji nesebično daje Perčiću kojem nije bilo teško sa sedam metara zatresti praznu mrežu za konačnih - 4:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti sudjelovali na županijskom karate seminaru (02. rujna 2011.)
 
Na županijskom karate seminaru kojeg je u Rijeci organiziro Karate savez Primorsko-goranske županije sudjelovali su i krčki karatisti, inače članovi Karate kluba Krk Croatia. Ovaj seminar, koji se održavao između 29. kolovoza i 02. rujna 2011., bio je izvrsna priprema mladim sportašima za sudjelovanje na nadolazećem prvenstvu Hrvatske, i to u kategorijama kadeta/kinja, juniora/ki i mlađih seniora/ki. Spomenutom karate seminaru tako je pošlo zarukom okupiti pedesetak natjecatelja koji su predano trenirali podijeljeni u tri dobne skupine: učenike, kadete i juniore, te mlađe seniore (18 - 21. g.).

 


Krčki karatisti na županijskom karate seminaru

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ODBOJKA NA PIJESKU: Zagrepčani Krešimir Perić i Darko Nojić pobjednici 5. Roko BP Cup-a (24. kolovoza 2011.)

Predivno sunčano vrijeme, velik broj inozemnih gostiju i izvrsna odbojka obilježili su ovaj vikend tijekom kojeg je na plaži Dunat odigran pretposljednji ovosezonski turnir u odbojci na pijesku koji se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Prvi dan Roko BP Cup-a, kojeg organizira vodeći sportski internet dnevnik Sportnet.hr, prošao je u znaku parova koji su prvi put zaigrali zajedno. Naime, za prvo iznenađenje dana pobrinula se riječko-opatijska kombinacija Cibić - Đorđević koji su se nakon prvog kola, u kojem su svladali hrvatsko-slovenski par Šoš - Debevc s 2:1 u setovima, susreli s prvim nositeljima turnira i trenutno najboljim hrvatskim parom Brlas - Božić, te nakon teške i neizvjesne borbe (2:1) uspjeli izboriti polufinale, a zagrebačke odbojkaše poslati u repasaž. Za drugo iznenađenje dana pobrinuo se slovenski par Kramar - Modic koji je u prvom kolu svladao u tri seta trećeg nositelja turnira i branitelja naslova Grgu Trimčevskog s partnerom Krunom Ravnjakom. No, nevolje Trimčevskog i Ravnjaka nastavile su se i u repasažu kada su s 2:0 izgubili od još jednog hrvatsko-slovenskog para, Ž. Nojić - Šuštaršič koji su također zaigrali prvi put zajedno te se na taj način oprostili od ovogodišnjeg Roko BP Cupa. Kramar i Modic su u drugom kolu ozbiljno zaprijetili i drugim nositeljima Krešimiru Periću i Darku Nojiću koji su ih teškom mukom svladali s 2:1 u setovima (23:25, 21:13, 15:13). Prije polufinalnih utakmica, nedjelja je počela dvjema utakmicama repasaža u kojima su Slovenci Kramar - Modic preko para Šoš - Debevc, odnosno Brlas - Božić preko para Ž. Nojić - Šuštaršić, bez većih poteškoća s 2:0 u setovima izborili polufinale. U prvoj polufinalnoj utakmici Kramar - Modic su bolje otvorili meč i uvjerljivo u prvom setu s 21:16 svladali najmlađi par turnira Cibić - Đorđević. U drugom setu Cibić - Đorđević pružaju veći otpor, ali čak i uz jednu set loptu, gube i drugi set s 25:23, te odlaze u borbu za treće mjesto dok Kramar - Modic ulaze u finale. Repasaž  i utakmica više se ipak pokazala kobnim za Brlasa i Božića koji nisu mogli pružiti jači otpor Periću i Darku Nojiću u drugom polufinalu. Bez većih problema Zagrepčani Perić - D. Nojić osvajaju oba seta za malo više od pola sata i ulaze u finale. Utakmica za treće mjesto bila je repriza drugog kola turnira kada su se sa suprotne strane mreže našli Cibić - Đorđević i Brlas - Božić. Za razliku od te utakmice, ovog su puta više snage i znanja imali Matija Brlas i Ivor Božić te su bez većih problema svladali Deana Cibića i Ivana Đorđevića s 2:0 u setovima (21:13, 21:16). U finalu, Krešimir Perić i Darko Nojić, možda malo lakše od očekivanog, od početka preuzimaju inicijativu i do kraja drže kontrolu nad igrom, te lagano privode meč kraju u svoju korist s 21:15 i 21:14. Na kraju dodajmo kako je za igrača turnira proglašen Krešimir Perić iz Zagreba.


Nagrađeni natjecatelji 5. Roko BP Cup-a

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Mladi krčki karatisti završili s pripremam na otoku Cresu (23. kolovoza 2011.)

Mladi krčki karatisti dio su svojih ljetnih praznika proveli radno, i to u pripremama za nadolazeću natjecateljsku sezonu koje su u sklopu Ljetnog karate kampa 2011. između 13. i 17. kolovoza održane na otoku Cresu. Ovaj Ljetni karate kamp u organizaciji riječkog Karate kluba Delta obuhvatio je sljedeće seminare namijenjene različitim dobnim skupinama: karate za djecu, sportski karate i Uechi ryu karate. Prema riječima trenera Karate kluba Krk Croatia Samuela Roksandića nimalo lagani treninzi održavani su svih pet dana, i to dvaput dnevno po dva sata. Na jedan od treninga uključili su se i karatisti/ce iz Ivanić Grada, upotpunivši tako mečeve raznovrstnijim sparing partnerima. Seminar je, kako doznajemo, okupio tridesetak sportaša/ica, a njegov program uključivao je: podizanje kvalitete rada naučenih tehnika, usavršavanje i učenje novih kata, učenje osnovnih principa karate borenja, razvijanje kondicijskih i motoričkih sposobnosti, uvježbavanje novih tehničko-taktičkih zadataka, te psihološku pripremu boraca za nastupe na natjecanjima.


Sudionici ljetnog karate kampa održanog na otoku Cresu

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 02. kolo Kupa PGŽ, OŠK - Krk (0:1) 0:5 (22. kolovoza 2011.)

Stadion SC Pušća (Omišalj). Gledatelja: 300. Sudac: Tomislav Frlan (Podhum) 8.  Pomoćnici: Capan i Dundović (oba iz Rijeke).

STRIJELCI: 0:1 Plecić (20 - 11m), 0:2 Nenadić (55), 0:3 Behđeti (73), 0:4 Duračak (82), 0:5 Pejanović (84).

OŠK: Avdić, Jokić (od 50 Ražov), Turčić, Cerić, Rožajac, I. Katava (od 72 D. Kraljić), Toić, Grubišić, B. Katava (od 66 Šare), Dajdžić i Veljačić.
Trener: Damir Kraljić.

KRK: Zmajla, Duračak, Plecić, Nenadić, Komar, Jerković, Ž. Tomić, S. Tomić (od 43 Brlošić), Jović (od 66 Brozić), Pejanović i Perčić (od 46 Behđeti).
Trener: Danko Matrljan.

ŽUTI KARTON: Grubišić (Ošk)

IGRAČ UTAKMICE: Leo Plecić (Krk).

U 2. kolu Kupa u bodulskom derbiju, imamo uvjerljivu pobjedu Krčana i zaslužen plasman u sljedeće kolo. Od prve minute mogli smo svjedočiti terenskoj inicijativi Krka, ali bez prave prilike. U 20. minuti Rožajac s leđa ruši Pejanovića za najstrožu kaznu. Penal izvodi Plecić, te loptu šalje u lijevi donji kut golmana Avdića za 0:1. Oslabljena ekipa Omišlja kojoj su nedostajala četiri prvotimca odoljevala je sve do 55. minute, kada Plecić iz slobodnog udarca sa strane milimetarski pogađa Nenadića u glavu za 0:2. Na 0:3 povećava Behđeti u 73. minuti na sjajnu asistenciju Ž. Tomića. Do kraja utakmice dogodila su se još dva pogotka u mrežu domaćina, i to Duračka u 82. minuti i Pejanovića dvije minute kasnije. (Milivoj Jurić)

 


Detalji s utakmice

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: U Brzcu odigran tradicionalni turnir Josip Zec - Matacotin (22. kolovoza 2011.)

U organizaciji Boćarskog kluba Brzac održan je sedamnaesti po redu međunarodni turnir Josip Zec - Matacotin, turnir parova koji je okupio dvanaest jakih ekipa iz Slovenije i Hrvatske. Ovo se natjecanje svake godine održava u čast boćaru Josipu Zecu koji je zadužio maleno mjesto Brzac. Turnir se igrao do trinaest punata ili maksimalno sat i trideset minuta po meču. Na samome početku održano je razigravanje po skupinama što nije donijelo ni jedno veće iznenađenje. Finale prije finala odigrano je u prvom polufinalu gdje su se sastali Trstena i Benčić Vargon. Pobjednika je odlučilo pripetavanje tj. jedno bacanje bližanja do bulina. Najsmireniji bio je Željko Barešić donjevši finale ekipi Trstene. U drugom polufinalu Zagon je nadigrao susjede iz Jadranova rezultatom 13:3. Pobjednikom memorijala Josip Zec - Matacotin zasluženo je proglašena ekipa Zagona za koju su nastupili Jovica Pecija i Zrinko Mičetić, te koja je u finalu nadigrala ekipu Trstene iz Njivica u sastavu Jakominić i Barešić rezultatom 13:7. Treće mjesto osvojila je ekipa Benčić Vargon u sastavu Rumac i Cuculić koja je pobijedila ekipu Svetog Jakova u sastavu Šaban i Šipec rezultatom 13:0. Pobjednički pehar uručio je krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, i to predsjedniku pobjedničke ekipe Milivoju Jovanoviću. Turnir je odlično odsudio Ivan Žgaljić.

Rezulatati po skupinama:
Skupina A: Budničar - Krk 13:6, Krk - Marčelji 13:5, Budničar - Marčelji 10:7.
Skupina B: Benčić Vargon - Brzac II 10:7, Brzac II - Brzac III 12:3, Benčić Vargon - Brzac III 13:2
Skupina C: Marinići - Zagon 8:8, Sveti Jakov - Zagon 8:6, Sveti Jakov - Marinići 10:5.
Skupina D: Trstena - Brzac I 6:5, Zamet - Brzac I 8:7, Trstena- Zamet 13:0.

Rezultati četvrt finala:
Benčić Vargon - Zamet 13:6, Zagon - Budničar 13:4, Trstena - Brzac II 13:4, Sveti Jakov - Krk 13:5.

Rezultati polufinala:
Trstena - Benčić Vargon 11:10, Zagon - Sveti Jakov 13:3.

Za treće mjesto:
Benčić Vargon - Sveti Jakov 13:0.

Finale:
Zagon - Trstena 13:7.

Konačni poredak:
1.
Zagon, 2. Trstena (Barešić, Jakominić), 3. Benčić Vargon (Rumac, Cuculić), 4. Sveti Jakov (Šaban, Šimec), 5. Budničar, 6. Brzac II, 7. Zamet, 8. Krk, 9. Marinići, 10. Marčelji, 11. Brzac I, 12. Brzac III. (Milivoj Jurić)

 
Marijan Polonojo u akciji i glavni sudac Ivan Žgaljić


Svi sudionici memorijala


Nagrađeni sudionici memorijala

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 1. kolo Kupa PGŽ, Krk - Vihor (3:0) 6:0 (13. kolovoza 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Danijel Klarić (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Frlan (Podhum) i Dragović (Viškovo).

STRIJELCI: 1:0 Plecić (11), 2:0 Brlošić (14), 3:0 Brozić (41), 4:0 Pejanović (53), 5:0 Duračak (58), 6:0 Maglić (88).

KRK: Zmajla, Duračak, Plecić, Maglić, Nenadić, Ž. Tomić, Jerković, Brozić (od 55 Dminić), Pejanović, Brlošić, S. Tomić (od 66 Stanivuk).
Trener: Danko Matrljan.

VIHOR: Medved, Bonefačić, Kamber, N. Sokolić (od 60 Cruz), Strčić, Štefanić, Buzov, Berisha, Grbec (od 77 Fabijanić), I. Sokolić, Hrabrić (od 34 Babić).
Trener: Ivica Juničić.

ŽUTI KARTON: Plecić, Stanivuk (Krk), te Babić (Vihor).

IGRAČ UTAKMICE: Matej Brlošić (Krk).

Sasvim zaslužena i uvjerljiva pobjeda Krka u prvom kolu Kupa. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Rijeka II (0:1) 2:2 (09. kolovoza 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Mehinović (Rijeka). Pomoćnici: Mrkela i Trbulin (oba Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Delgado (36), 0:2 Miloš (52), 1:2 Perčić (65 - 11m) i 2:2 Perčić (80).

KRK: Zmajla; Duračak; Plecić; Komar; Nenadić; Ž. Tomić; Softić; Bošnjak; Pejanović; Brlošić; S. Tomić (a još su igrali: Grlj; Ilijić; Jerković; Maglić; Rakocija; Dminić; Perčić; Begđedi; Stanivuk i Brozić).
Trener: Danko Matrljan.

RIJEKA: Raspor; Grujević; Mršić; Datković; Simanović; Jović; Dedić; Delgado; Matovina; Stepčić; Bijelić (a još su igrali: Blečić; Moćinić; Pilčić i Miloš).
Trener: Stjepan Ostojić.

ŽUTI KARTON: Plecić, Bošnjak i Jerković (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Rene Komar (Krk).

U vrlo izjednačenoj utakmici i jedni i drugi mogu žaliti za propuštenim prilikama, i to pogotovo s 11 metara. Već u 3. minuti Pejanović bježi bijeloj obrani - izlazi jedan na jedan s Rasporom - ali puca visoko preko gola. U 23. minuti dogodila se nova velika prilika Krčana, ali ni ovog puta Pejanovića ne prati sreća, te loptom pogađa stativu. Prvu veću priliku Rijeka je imala preko Stepčića, kada iz slobodnog udarca s 20 metara pogađa prečku. U 36. minuti s lijevog boka Mršić ubacuje u kazneni prostor, domaći reklamiraju zaleđe, a spretni Delgado podmeće nogu i pogađa za 0:1. U nastavku uz brojne izmjene domaćin kreće po izjednačenje. U 50. minuti nakon igranja rukom sudac pokazuje na najstrožu za Krk. Plecić puca u desni donji kut, ali vratar Blecić brani. Dvije minute kasnije stiže kazna na drugoj strani kada Miloš iz neposredne blizine povećava na 0:2. U 65. minuti ponovo najstroža kazna za Krk, ali ovog puta Perčić pogađa za smanjenje na 1:2. Deset minuta prije kraja utakmice mogli smo svjedočiti rijetko viđanom golu kojeg postiže Perčić, i to škaricama s nekih desetak metara od gola u same rašlje. U zadnjoj minuti Rijeka umalo dolazi do pobjede, ali Pilčić iz penala puca visoko preko gola za konačnih - 2:2. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Krajišnik (1:0) 2:1 (02. kolovoza 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Mehinović (Rijeka). Pomoćnici: Mrkela i Trbulin (oba Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Perčić (1), 1:1 Bajrić (59), 2:1 Begđedi (63).

KRK: Zmajla; Duračak; Plecić; Komar; Nenadić; Ž. Tomić; Softić; Bošnjak; Pejanović; Perčić; S. Tomić (a još su igrali: Grlj; Ilijić; Jerković; Maglić; Rakocija; Dminić; Brlošić; Begđedi).
Trener: Danko Matrljan.

KRAJIŠNIK: Hodžić; Sneler; Lazić; Trejić; Ružić; Matijević; Sarajlija; Ćorić; Jodosaimento; Bajrić; Peljig (a još su igrali: Podunavac; Hodžić; Puškar; Azdihović; Ljubijančić; Šarlija; Šabić).
Trener: Božidar Matijević.

IGRAČ UTAKMICE: Željko Tomić (Krk).

Odigrana je odlična utakmica u kojoj je trećeligaš Krk u potpunosti nadigrao ekipu iz Velike Kladuše. Već u prvoj minuti neopreznost gostujuće obrane donosi vodstvo domaćina. Duračak dugom loptom pronalazi usamljenog Perčića koji plasira ispod golmana za - 1:0. U 13. minuti Željko Tomić s 20 metara pogađa prečku. Do kraja poluvremena mogla se vidjeti terenska premoć Krka uz sjajnu dirigentsku palicu novog trenera Matrljana. U nastavku gosti, u 59. minuti, izjednačavaju rezultat. Akcija je krenula s desnog boka; lopta dolazi na drugu stativu gdje Bajrić ulazi u kazneni prostor, te pogađa u desni donji kut za - 1:1. U 63. minuti Siniša Tomić probija lijevi bok, daje povratnu prizemnu loptu na koju natrčava Begđeti, te zakucava pod samu prečku nemoćnog Podunavca za konačnih - 2:1. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Održan 6. Kup Grada Krka (02. kolovoza 2011.)

U organizaciji krčkog Športsko ribolovnog društva Lovrata održano je šesto po redu međunarodno natjecanje iz usidrene brodice pod nazivom Kup Grada Krka. Natjecanje je okupilo 20 dvočlanih ekipa iz Italije, Slovenije i Hrvatske, a lovilo se u krčkom akvatoriju, točnije na pličini But koja je od Krk udaljena dvije nautičke milje. Lovilo se punih pet sati, i to uz vrlo lijepo vrijeme i mirno more. Majstori sportskog udičarenja na ovom su natjecanju uhvatili 784 primjerka ribe ukupne težine 75.898 grama, a bili su to uglavnom arbuni, bukve i modraci. Pobjednikom 6. Kupa Grada Krka proglašena je ekipa DSNM Volosko, u sastavu Igor Plahuta i Josip Zrinšćak, koja je uhvatila 105 riba ukupne težine 11.606 grama. Druga je bila ekipa ŠRK Jadran iz Opatije, u sastavu Radoslav Medica i Robert Premer, s ulovljenih 79 riba ukupne težine 7.354 grama, dok je treće mjesto pripalo domaćinima ekipi ŠRD Lovrata 2, u sastavu Zdravko Prebeg i Marko Pavičić, s ulovljenom 91 ribom težine 7.146 grama. Najveću ribu ulovio je Vladislav Krištafor član PŠRD Arbun iz Crikvenice, i to arbuna od 346 grama, te za to dobio posebno izrađenu nagradu. Najboljim barkarijolom proglašen je Martin Žužić, a kup je odlično odsudio profesor Antun Lončar. Nagrade su najboljima podjelili krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i predsjednik Lovrate Otelo Stolfa. Najboljim barkarijolima uručene su zlatna, srebrna i brončana plaketa, dok su ostalima podijeljeni vrijedni poklon bonovi. Samo natjecanje omogućili su Grad Krk i sponzori: Turistička zajednica Grada Krk, TKD Ponikve d.o.o., Galerija Krčanka, Galerija Stanić, Pekarna Ilirija, Konoba Nono, Caffe bar Mare, Konoba Bracera, Pizzeria Matteo, Frizeraj Maestro, Restaurant Bor, Mladen Milohnić, Autocentar Krk, M/B Mali Pin, Konoba Galija, Pansion Maritim, TRP Tamaracom d.o.o., Hotel Malin, Restaoran Frankopan, TO Pinel, M/B Tajana, Krajan i Casa del Frangipane. (Milivoj Jurić)

Rezultati:
1.
Volosko (Plahuta, Zrinšćak) 11606, 2. Jadran Opatija (Medica, Premer) 7354, 3. Lovrata 2 Krk (Prebeg, Pavičić) 7146, 4. Piran (Kokot, Cerc), 5. Meduza (Strossmayer, Soldatić) 5896, 6. Plomin (Kežman, Barak), 7. Luben Rijeka (Skandović, Elkasović) 4402, 8. Solinar Strunjan (Martinčić, Veldin) 4082, 9. Aero Celje (Šalamon, Manfreda) 3990, 10. Oradela Piran (Druschovich, Torej) 3418, 11. Lovrata 1 Krk (Babić, Dika) 3286, 12. Tunera Jadranovo (Budisavljević, Mavrinac) 3284, 13. Oslić Selce (Borbelj, Petrić) 2152, 14. Arbun Crikvenica (Krištafor, Lovrić) 1926, 15. Menola Izola (Forlani, Pucihar) 1726, 16. Kostrena (Čubranić, Šiša) 1062, 17. La Fortezza (Di San Lorenzo, Durizzo) 926, 18. Marinar Kranj (Veselič, Cvrn) 870, 19. Čikavica Šilo (Dunato, Glavaš) 738, 20. Zubatac Lovran (Šobot, Bertok) 230.

Redosljed Barkarijola:
1.
Martin Žužić, 2. Nedjeljko Žmirić, 3. Dragutin Vincan, 4. Ivan Pavičić, 5. Kristijan Brusić, 6. Milivoj Troskot, 7. David Sokolić, 8. Mladen Fugošić, 9. Pino Bačić, 10. Mićo Rakić, 11. Nikola Končarević, 12. Branko Kinkela, 13. Denis Stolfa, 14. Ivan Kramar, 15. Dejan Kosić, 16. Željko Sokolić, 17. Neven Ban, 18. Sandro Franolić.

 

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Članovi i članice Šahovskog kluba Krk nastupili na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske (02. kolovoza 2011.)

Između 24. i 31. srpnja 2011. god. u Topuskom je održano pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu. U kategoriji juniorki do 17 godina na ovom su natjecanju, pored 20 vrsnih šahistica, nastupile i članice Šahovskog kluba Krk - Lora Kukić i Karmen Mrakovčić. Nakon devet odigranih kola po Švicarskom sistemu prvakinjom Hrvatske proglašena je senzacija natjecanja, trinaestogosišnja majstorska kandidatkina Tamara Ljikar, članica Šahovskog kluba Vukovar '91 iz Vukovara sa 7 osvojenih bodova. Drugo i treće mjesto sa 6,5 bodova osvojile su Tihana Iveković iz Šahovskog kluba Podsused iz Zagreba i Patricija Vujnović iz Šahovskog kluba Liburnija iz Rijeke. Nakon nekolicine propusta s 5,5 osvojenih bodova na četvrto i peto mjesto zasjele su članice krčkog šahovskog kluba, majstorske kandidatkinje Karmen Mrakovčić i Lora Kukić. Karmen je u zadnjem kolu porazom ispustila srebro, a Lora je imala otvoren put k tituli, ali se neočekivano spotaknula u partiji s pobjednicom turnira Tamarom Ljikar. Iako se očekivalo da bi  Lora i Karmen mogle osvojiti bolji rezultat u konačnici možemo biti vrlo zadovoljni njihovim nastupom. U kategoriji juniora do 19 godina nastupila su 24 natjecatelja, a titulu prvaka osvojio je Zvonimir Iveković iz zagrebačkog Podsuseda sa 7,5 bodova. Na tom turniru, u za njega jakoj konkurenciji, nastupio je i prvokategornik, član Šahovskog kluba Krk, Mihovil  Dubrović, kojem  je za rukom pošlo prikupiti 4,5 bodova. U kategoriji juniora do 17 godina nastupila su 42 natjecatelja, a u konačnom poretku slavio je jedan od glavnih favorita, nacionalni majstor iz Koprivnice Matija Ostović sa 7,00 osvojenih bodova. U tom su natjecateljskom dijelu nastupili i mladi krčki šahisti drugokategornik Gabrijel Dubrović i majstorski kandidat Mislav Monjac koji su sa 4,5 bodova podijelili 21. i 22. mjesto. Sva tri juniora imaju još puno prostora za napredovanje, a osvojena mjesta očekivana su obzirom na izuzetno jaku konkurenciju. Trener i vođa puta svih navedenih članova Šahovskog kluba Krk je Ivan Mandekić, FIDE majstor i šahovski instruktor, koji tijekom čitave godine predano radi s  mladim krčkim šahovskim nadama.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: U Puntu održana sedma po redu Ljetna škola šaha (28. srpnja 2011.)

Pod pokroviteljstvom Općine Punat, u organizaciji Šahovskog kluba Draga iz Rijeke od 11. do 17. srpnja u Puntu je održana sedma po redu Ljetna škola šaha. I ove godine šahovske vještine svladavala su djeca iz Punta, ali i ostalih otočkih općina, Hrvatske, pa čak i inozemstva što ovu šahovsku edukaciju može profilirati u potencijalni sadržaj gostiju koji svoje ljetne praznike provode na otoku Krku. Nakon sedam dana svakodnevnih šahovskih lekcija polaznici su odigrali završni turnir na kojemu je pobjedu odnijela Antonela Bogdanić iz Šahovskog kluba Krk, ispred drugoplasiranog Ivana Kindermana iz Kutine i trećeplasiranog Silvija Franolića Kukina iz Karlobaga. Kako su se šahovske medalje dijelile izdvojeno, u kategoriji djevojčica zlato je pripalo Antoneli Bogdanić, srebro sestri Katarini Bogdanić, članicama Šahovskog kluba Krk, a bronca Lauri Neubeck. Kod dječaka zlatom se okitio Ivan Kinderman, srebrom Silvio Franolić Kukina dok je broncu zaslužio Dean Županec iz Punta. Medalje i diplome učesnicima je uručio zamjenik načelnika Općine Punat Gordan Franolić, a školu šaha vodio je neumorni FIDE trener Ivan Mandekić, član i najbolji igrač krčkog šahovskog kluba. Valja pohvaliti najmlađeg polaznika škole šestogodišnjeg Nina Horvata koji je sve dane strpljivo pratio i učio uz starije polaznike, a bilo je tu još mnogo talentirane djece kojima će ova škola zasigurno otvoriti šahovske vidike i potaknuti ih na daljnje šahovsko usavršavanje.

Poredak na turniru:
1.
Antonela Bogdanić (Krk) 6,5; 2. Ivan Kinderman (Kutina) 5,5; 3. Silvio Franolić Kukina (Karlobag) 4,5; 4-5. Katarina Bogdanić (Krk) i Dean Županec (Punat) 4; 6. Leonardo Rudan (Žminj) 2,5…

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ODBOJKA NA PIJESKU: Pobjednici Sportnet Cupa 2011. biti će poznati na sljedećem natjecanju (25. srpnja 2011.)

Iako nije uobičajeno da dva para budu proglašeni pobjednicima, zbog obilne kiše koja je pala neposredno prije finalne utakmice i natopila teren, vodstvo turnira bilo je primorano zaključiti ga i odgoditi. Priliku za dokazivanjem spomenuti parovi imat će već za četiri tjedna kada će Plaža Debij u Puntu od 19. do 21. kolovoza ugostiti naše najbolje odbojkaše na 5. Sportnet Punat Cupu. Unatoč lošim vremenskim prognozama koje su obilježile netom završen vikend, nebo se ipak organizatorima i odbojkašima djelomično smilovalo. Tijekom subote 14 je parova po sunčanom, ali vjetrovitom, vremenu odigralo kvalifikacije i razigravanje po skupinama nakon čega su plasman među četiri najbolja izborili parovi: Trimčevski/Gracin, Brlas/Božić, T. Mudrovčić/Ravnjak i M. Mudrovčić/Čičković. U prvom nedjeljnom polufinalnom susretu Ivor Božić i Matija Brlas su s 2:0 u setovima bili bolji od Mateja Mudrovčića i Perice Čičkovića, dok su tek u tri seta Grga Trimčevski i Matija Gracin slomili Tomislava Mudrovčića i Krunu Ravnjaka. S početkom utakmice za treće mjesto, počela je padati kiša. Nakon tri vrlo neizvjesna i uzbudljiva seta, pokazalo se kako su se u takvim uvjetima ipak bolje snašli Matej Mudrovčić i Perica Čičković koji su svladali Tomislava Mudrovčića i Krunu Ravnjaka s 21:13, 18:21 i 15:13, i na taj način osvojili brončane medalje. Nažalost po gledatelje i navijače, prije samog finala Brlas/Božić - Trimčevski/Gracin, otvorilo se nebo nad Dunatom. Obilna kiša, koja nije prestajala padati, natopila je teren te se turnir, pod takvim uvjetima za igru, nije mogao nastaviti. Na kraju spomenimo kako je za najboljeg igrača turnira proglašen Matej Mudrovčić iz Zagreba.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Mladi krčki ribolovci s uspjehom nastupili na 17. Trofeju Sv. Apolinara (16. srpnja 2011.)

U odličnoj organizaciji Športsko ribolovne udruge Lastavica u Malinskoj je održan tracionalni 17. Trofej Sv. Apolinara u udičarenju s obale za juniore i juniorke U-16. Natjecanje je okupilo 26 sportskih ribolovaca iz šest otočkih klubova - Lastavice iz Malinske, Lovrate iz Krka, Čikavice iz Šila, Vele Stene iz Čižića, Poteljana iz Brzca i Čavlene iz Poljica. Lovilo se na novom nasipu Luke Malinska, i to najčešće knezove, špare te arbune. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Mihovil Prendivoj iz Čavlene Poljica s ulovljene 22 ribe ukupne težine 612 grama, drugo Đani Petrović iz Čikavice Šilo s također ulovljene 22 ribe no ukupne težine 586 grama, a treće član Lovrate Krk Dino Janeš s ulovljenih 14 riba ukupne težine 374 grama. U ekipnom nadmetanju prvo mjesto osvojila je druga ekipa Čikavice Šilo u sastavu Đani i Marin Petrović sa 7 bodova. Drugo mjesto osvojila je prva ekipa Lovrate Krk u sastavu Dino Janeš i Frane Tomljenović s također 7 bodova, dok je treće mjesto pripalo prvoj ekipi Čikavice Šilo u sastavu Timea Boroš i Domagoj Grdinić s 19 bodova. Najveću ribu natjecanja ulovio je Dino Janeš iz krčke Lovrate, i to Lumbraka teškog 102 grama. Nagrade su nakon održanog natjecanja uručili predsjednik Turističke zajednice Malinska Nedjeljko Vučetić i predstavnik Općine Malinska Đani Petrošorić.

Pojedinačni rezultati: 1. Mihovil Prendivoj (Čavlena 2) 612 grama, 2. Đani Petrović (Čikavica 2) 586, 3. Dino Janeš (Lovrata 1) 374, 4. Frane Tomljenović (Lovrata1) 266, 5. Marin Petrović (Čikavica 2) 224, 6. Timea Boroš (Čikavica 1) 216, 7. Dominik Leskošek (Lovrata 2) 132, 8. Kristijan Opalić (Poteljan 2) 258, 9. Dino Župan (Vela Sten 1) 184, 10. Leonarda Morožin (Vela Sten 2) 176…

Ekipni rezultati: 1. Čikavica 2 Šilo (Đani i Marin Petrović) 7 bodova, 2. Lovrata 1 Krk (Dino Janeš i Frane Tomljenović) 7, 3. Čikavica 1 Šilo (Timea Boroš i Domagoj Grdinić) 19, 4. Čavlena 2 Poljica (Mihovil Prendivoj, David Milohnić) 20, 5. Vela Sten 1 Čižići (Karla Jurić, Dino Župan) 27, 6. Lastavica 1 Malinska (Gabrijel i Brigita Burazer) 29, 7. Poteljan 1 Brzac (Karlo Jurasić i  Kristijan Opalić) 31, 8. Poteljan 2 Brzac (Marko Opalić i Lucija Kučej) 32, 9. Vela Sten 2 Čižići (Andrea Šantić i Leonarda Morožin) 33, 10 Lovrata 2 Krk (Dominik Leskošek, -) 33,5… (Milivoj Jurić)


Detalj s natjecanja


Ekipno 2. mjesto - Lovrata 1 Krk: Frane Tomljenović i Dino Janeš


Svi nagrađeni natjecatelji

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti/ce uspješno nastupili na kadetskom državnom prvenstvu u Rapcu (29. lipnja 2011.)

Na kadetskom prvenstvu države koje se održalo u Rapcu od 19. do 25. lipnja 2011. nastupio je tročlani tim iz Šahovskog kluba Krk. Izvrstan rezultat ostavario je Mislav Monjac koji je sa sedam  bodova osvojio treće mjesto u konkurenciji od 47 dječaka do 15 godina starosti. Mislav je vodio gotovo čitav turnir no trenutak slabosti u pretposljednjem kolu koštao ga je možda i titule prvaka, obzirom da je za pobjednikom zaostao tek pola boda. Unatoč tome, smogao je snage da u posljednjem kolu zaigra na nož i pobjedom protiv jednog od favorita Mihovila Vučića, ostvari svoj najveći šahovski uspjeh. Osim tog nes(p)retnog pretposljednjeg kola gotovo sve partije bile su na relativno visokom nivou pa se od Mislava i nadalje mogu očekivati šahovski uspjesi. Pobjednik ove kategorije sa 7,5 bodova je Božidar Iveković, koliko je sakupio i Petar Bošnjak iz Novog Virja priredivši tako najveće iznenađenje kadetskog prvenstva države. Pobjednička trojka ostavila je iza sebe četvrtoplasiranog za čitav bod razlike što baš i nije čest slučaj na ovakvim natjecanjima pa je evidentno da su kvalitetom igre za koplje prešli konkurenciju. Kod djevojaka do 13 godina vrlo solidna bila je  Antonela Bogdanić. S toliko malo iskustva osvojiti četiri boda u konkurenciji djevojaka koje se šahom bave i više od pet godina, govori puno o njezinim značajnim šahovskim potencijalima. Isto vrijedi i za njezinu sestru, županijsku prvakinju Katarinu Bogdanić, koja je u konkurenciji djevojčica do 9 godina osvojila lijepih pet bodova i zavidno šesto mjesto. Trener članova i članica ŠK Krk je FIDE majstor Ivan Mandekić iz Rijeke.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Prijavite se u puntarsku školu šaha! (29. lipnja 2011.)

Općina Punat i Šahovski klub Draga organiziraju sedmu po redu školu šaha. Jedan od organizatora je i član Šahovskog kluba Krk - Ivan Mandekić.  Šah je tisućljetna igra koja je zabavljala koliko kraljeve toliko i one najsiromašnije. Dovoljno je jednostavna da bude razbibriga, ali i ozbiljna da joj neki posvete čitav svoj život. Izoštrite svoj um, okušajte se u vođenju bijele i crne vojske, naučite razvijati strategiju i taktiku, naučite igrati šah! Osnove šahovskih vještina u prošlogodišnjoj školi šaha učilo je 17 polaznika u dobi od 7 do 14 godina, i to uglavnom s otoka Krka iako je bilo i gostiju. Na završetku škole odigran je turnir. Stoga, prijavite se za školu šaha koja će se održavati u Puntu između  10. i 16. srpnja 2011. Prijaviti se možete u tajništvu puntarske osnovne škole ili na e-mail adrese: ivan.mandekic@rijeka.hr, i_mandekic@yahoo.com. Svi prijavljeni biti će obaviješteni o točnom početku škole. (Za kontakt važno je napisati broj telefona!) Šahovska škola je besplatna!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Članice Šahovskog kluba Krk nastupile na 25. Pula Openu (29. lipnja 2011.)

U Puli je od 18. do 26. lipnja 2011. održan 25. međunarodni šahovski turnir Pula Open 2011. Natjecanje je okupilo zavidnih 360 učesnika iz čak 23 zemlje. Pobjedu na turniru odnio je srpski velemajstor Aleksandar Kovačević, zasjevši ispred našeg velemajstora Davorina Kuljaševića koji je ovim plasman osigurao učešće na pojedinačnom zatvorenom seniorskom prvenstvu države i mađarskog velemajstora Antala Gergelya. Na turniru su učestvovale i dvije igračice Šahovskog kluba Krk, majstorske kandidatkinje, juniorke Lora Kukić i Karmen Mrakovčić. Karmen Mrakovčić zbog srednjoškolskih obaveza rjeđe nastupa na šahovskim turnirima pa se ta pauza osobito osjetila u prvom dijelu natjecanja. Kako je turnir odmicao Karmen je bila sve sigurnija i na kraju sakupila 50% bodova, ostvarivši plus od velikih 33,5 rejting boda. Turnir joj je zasigurno dobro došao pred juniorsko prvenstvo države što će se u srpnju održati u Topuskom jer će se analizom partija otkloniti mnogi nedostaci. I Lora Kukić zbog svojih srednjoškolskih obaveza nije bila najspremnija za ovakav turnir. Borila se uporno i hrabro te na kraju sa osvojena četiri boda popravila početni dojam. Odigrane partije biti će od velike koristi jer će se analizom partija otkloniti mnogi nedostaci u igri pa se nadamo da će i Lora spremno dočekati spomenuto juniorsko prvenstvo.


Karmen Mrakovčić i Lora Kukić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Mladi krčki jedriličari nastupili na državnom prvenstvu za klasu Optimist (27. lipnja 2011.)

Natjecatelji u klasi Optimist Jedriličarskog kluba Plav, između 19. i 25. lipnja 2011., prisustvovali su državnom prvenstvu za spomenutu klasu priređenom u Splitu. Po laganom maestralu, član JK Plav Marko Žužić istaknuo se dobrim plasmanima, a pored 162 natjecatelja sve do zadnjeg plova bio je jedan od favorita natjecanja. Na kraju je zauzeo izvrsno 6. mjesto. Uz njega, Mara Žužić osvojila je 51., a njezina mlađa sestra Eva 69. mjesto. Slijedećeg vikenda, 2. i 3. srpnja 2011., JK Plav organizira Krčku regatu, natjecanje u klasama Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Okupljanje sudionika, uglavnom iz Primorsko-goranske županije, biti će ispred klupskih prostorija, a natjecanje će se održati u krčkom akvatoriju, ovisno o smjeru vjetra. Osim toga, JK Plav već tradicionalno organizira ljetnu školu jedrenja u klasi Optimist za najmlađe jedriličare. Prva ekipa s treninzima započinje već u ponedjeljak 27. lipnja, a svi zainteresirani o mogućnostima se mogu raspitati kod trenera Mladena Jurešića na broj 098 283 251.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Trijumf krčkih štafeta na Mitingu za mlade u Rijeci (21. lipnja 2011.)

Nedavno održan riječki Miting za mlade poslužio je kao susret djece iz triju atletskih škola aktivnih na Kvarneru: riječke (Atletski klub Kvarner Autorans), krčke (Atletski klub Krk) i grobničke (Atletski klub Grobnik). U kategoriji najmlađih krčki su se mališani pokazali iznimno uspješnima. Pobjede su ostvarili Renato Braut (vortex, '02./'03. godište), Filip Braut (60m, '02./'03. godište), Eva Marija Jurešić (skok udalj, '00./'01. godište), Andrea Orlić (400m, '00./'01. godište), te štafete Majetić - Hržić - Kekelj - Sintić (djevojčice '04./'05. godište), Šantić - Malović - Čondrić - Jurešić (dječaci '04./'05. godište) i Malović - Stašić - Braut - Braut (dječaci '02./'03. godište). Druga mjesta osvojili su Lea Sintić (60m, '04./'05. godište), Vid Jurešić (60m, '04./'05. godište), Fran Bonifačić (skok udalj, '00./'01. godište) i štafeta Brusić - Kirinčić - Derenčinović - Kosić (djevojčice '04./'05. godište). Treća mjesta osvojili su Romana Podner (bacanje kugle, '98./'99. godište) i štafeta Božić - Skomeršić - Volarić - Brozić (djevojčice, '02./'03. godište). Ukupno su ostvarena trideset i dva osobna rekorda, te šest klupskih: Renato Braut u bacanju vorteksa (31,47m), Andrea Orlić na 400m (1.14,22s) i sve četiri štafete 4x60m. Od ostalih aktivnosti Atletskog kluba Krk valja spomenuti dvije škole plivanja za djecu koje će biti organizirane tijekom ljeta. Riječ je o obuci za neplivače i ljetnoj sportskoj akademiji o kojima se svi zainteresirani mogu raspitati putem maila krčkog atletskog kluba: krk@atletika.tv.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD: Održana međunarodna škola i natjecanje u wakeboardu za osobe s invaliditetom (17. lipnja 2011.)

U popularnom Sportskom centru Cable Krk smještenom u Puntarskoj uvali, između 5. i 11. lipnja 2011., održana je tradicionalna osma po redu međunarodna škola i natjecanje u wakeboardu za osobe s invaliditetom pod nazivom - Krk Handi Tricks. Tijekom trajanja škola je okupila desetak kandidata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Francuske, od kojih su neki iskusni wakeboarderi, a neki apsolutni početnici. U pozitivnom ozračju, unatoč relativno lošem vremenu, ekipa je provela uspješan tjedan uz sport i zabavu. Na samome natjecanju sudjelovalo je šest natjecatelja s invaliditetom, uglavnom paraplegičara. Ovdje je zanimljivo naglasiti da im se pridružilo i četvero natjecatelja bez invaliditeta, kojima je jedini uvjet za sudjelovanje bio da bordaju u sjedećem položaju, i to na posebno prilagođenim wakeboardima. Njihove je trikove na vodi i preprekama na stazi dugoj 300 metara ocjenjivao tročlani sudački tim, a rezultati su množeni s koeficijentom ovisno o stupnju invalidnosti. Prvo mjesto zaslužio je Philippe Turchet iz Francuske, dugogodišnji natjecatelj i predsjednik divizije za osobe s invaliditetom pri Međunarodnom savezu za skijanje na vodi i wakeboard, koji od početka podržava ovo natjecanje, dok je drugo zauzeo njegov sunarodnjak Loris Haeffner. S najvišim stupnjem invalidnosti, kategoriziran kao MP1, Zdravko Lakić iz Rijeke zauzeo je visoko treće mjesto. Nakon njegove izvedbe stručni žiri i mnogobrojna publika nisu mogli sakriti oduševljenje. Za dobar izbor glazbe pobrinuo se DJ Preddy iz Austrije koji je tijekom čitavog dana natjecanja držao pozitivnu atmosferu izborom najboljeg od funk-a, reggae-a, chillout-a i hip hop-a. Glavni pokrovitelji manifestacije bili su Grad Krk i Svijet mora, firma koja upravlja sportsko-rekreacijskim centrom Cable Krk. Sudjelovanje za sve natjecatelje bilo je potpuno besplatno, a svi sudionici osvojili su odličja i nagrade pokrovitelja. Uz to, valja naglasiti kako se Krk Handi Tricks, wakeboard škola i natjecanje za osobe s invaliditetom održava od 2004., a cilj samog projekta je prezentirati i hrvatskoj javnosti približiti skijanje na vodi i wakeboard kao odličnu ljetnu rekreaciju za osobe s invaliditetom.

>> preuzmite rezultate s natjecanja

 

 
Krk Handi Tricks: detalji s natjecanja

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Mali krčki atletičari nastupili na Mikovom mnogobojčeku (14. lipnja 2011.)

Mikov mnogobojček zanimljivo je natjecanje koje se održalo na školskom igralištu u Murskoj Soboti. Prekrasan atletski stadion s tristometarskom stazom mjesto je koje pamti mnoge rekorde krčkog atletskog kluba pa tradicija nije iznevjerena ni ovaj put. Natjecanje je održano netom završenog vikenda po iznimno lijepom vremenu. U konkurenciji limačica nastupile su Andrea Orlić i Eva Marija Jurešić, a u konkurenciji limača Fran Bonifačić. Prvi je nastupio Fran Bonifačić, koji je najprije istrčao 60 m - uvjerljivo pobjedivši uz ostvaren novi osobni rekord (9,25 s). U ukupnom poretku nakon sprinta zauzeo je peto mjesto. Potom je uslijedila njegova najjača disciplina, bacanje vorteksa. Bacio ga je 46,40 m, 40 cm manje od njegovog klupskog rekorda, što je bilo dovoljno za drugo mjesto i pomak na treće u ukupnom poretku. Završna disciplina troboja bila je utrka na 300 m. Nažalost, organizatori nisu smještali natjecatelje u skupine po rezultatima, pa je izostalo sučeljavanje vodećih. Fran Bonifačić srušio je svoj i klupski rekord (54,28 s), međutim to je bilo dovoljno tek za šesto mjesto i pad na peto u ukupnom poretku. U konkurenciji limačica, svoje osobne rekorde na 60 m istrčale Eva Marija Jurešić (8,98 s ) i Andrea Orlić (9,60 s). Nakon prve discipline bile su četvrta i devetnaesta. Uslijedio je skok u dalj. Andrea Orlić skočila je 3,63 m, a Eva Marija Jurešić 4,36 m - što joj je donijelo treće mjesto u spomenutoj disciplini, te pomak na treće u ukupnom poretku. Rasplet je donijela utrka na 300 m. Ponovo možemo žaliti što vodeće nisu stavljene u jendu skupinu. Naime, Eva Marija Jurešić uvjerljivo je pobijedila u svojoj skupini, postavivši novi klupski rekord (50,65 s), ali završna je skupina bila brža, te nije došlo do pomaka u ukupnom poretku. Eva Marija Jurešić tako je ostala ukupno treća. Andrea Orlić istrčala je novi osobni rekord (53,07 s) i ukupno završila na četrnaestom mjestu troboja. Sve u svemu, sedam osobnih rekorda, četiri klupska i tri medalje - predstavljaju zavidan uspjeh!

 
S Mikovog mnogobojčeka

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Krčka Lovrata osvojila broncu na 5. Europskom prvenstvu u lovu rukom iz brodice (12. lipnja 2011.)

Peto po redu Europsko prvenstvo u lovu rukom iz brodice između 14. i 19. svibnja 2011. održano je u gradu Pagu. Spomenuto natjecanje okupilo je dvadeset i jednu ekipu iz Slovenije, Crne Gore, Italije, Francuske i Hrvatske. Nakon dolaska u mjesto natjecanja i smještaja u Hotel Pagus, 14. svibnja, održani su verifikacija učesnika, sastanak kapetana i ekipa, a na koncu i ždrijebljenje. Sljedećeg jutra organiziran je višesatni službeni trening nakon kojeg je ekipa krčke Lovrate po težini osvojila treće mjesto, iako su jedini lovili samo sat i pol. Istoga dana održano je i svečano otvaranje natjecanja tijekom kojeg su unatoč kiši okupljene pozdravili paški gradonačelnik Ante Fabijanić, predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru dr. Đuro Marinović, te predstavnik Europskog športskog ribolovnog saveza FIPS-M Alberto Marci. Samo natjecanje trebalo je starti 16. svibnja, no zbog olujnog vjetra, nakon nekoliko sati neizvjesnosti, ono je odgođeno. I početak sljedećeg dana prošao je u nestrpljivom iščekivanju ljepšeg vremena koje je u konačnici dopustilo isplovljavanje iz luke i početak lova. Nakon petosatnog boravka na moru ulov je predan glavnome sucu Venciju Kraljiću, a svako novo vaganje pomicalo je plasmansku listu donoseći novi poredak. Nakon prvog natjecateljskog dana vodeću poziciju u ekipnom poretku osvojila je ekipa zadarskog Zubaca s deset plasmanskih bodova. Uz to valja napomenuti da su za Zadrane lovila tri aktualna reprezentativca Hrvatske - David Bajlo, Ivan Galzina i Dubravko Pejdo. Drugo mjesto zauzela je krčka Lovrata, u sastavu Mićo Rakić, Tonči Babić i Denis Stolfa, s dvadeset i dva plasmanska boda, a treće s trideset i šest plasmanskih bodova talijanski tim ASD Il Palamito - La Spezia za koji su lovili Fabio Borrini, Stefano Germani i Francesco Rao. U neslužbenom plasmanskom poretku nakon prvog dana Mićo Rakić držao je izvrsno drugo mjesto. Iako je radost prvoplasiranih bila velika, nervoza pred nadolazeći lov bila je još veća. Drugog, a ujedno i posljednjeg, natjecateljskog dana lovilo se po puno boljem vremenu, međutim isti je započeo nemilosrdnim ždrijebom u kojem su se za medalje ukršatavale ekipe što su nakon prvog dana zauzele prve četiri pozicije. Među ulovljenim ribama dominirali su uglavnom arbuni, širuni, bukve fratri i knezivi. Vaganje ulovljenog dovelo je i novu neizvjestnost obzirom da su Krčani iznova mogli biti proglašeni prvacima Europe, ali i u raspletu ostati bez medalje. Na koncu je Lovrata u izuzetno jakoj konkurenciji osvaja brončanu medalju. Titulu prvaka Europe zaslužila je ekipa Zubaca iz Lovrana u čijem su sastavu bili Bruno Mavrinac (aktualni izbornik hrvatske  reprezentacije u lovu iz usidrene brodice), Srećko Šobot (aktualni izbornik ženske reprezentacije u lovu s obale) i Željko Darišić - Žile, koji kako sam kaže, ne zna kada je zadnji put izgubio utakmicu u lovu na ruke iz usidrene brodice. Vice prvacima proglašen je talijanski tim ASD Il Palamito - La Spezia. Najveću ribu tijekom ovog prvenstva ulovio je talijan Dante Paolo Bruzzone, i to širuna teškog 473 grama. U neslužbenom pojedinačnom poretku prvo mjesto osvojio je Bruno Mavrinac, dok su izvrsno drugo i treće zauzeli Mićo Rakić i Denis Stolfa. Nakon povratka u Krk, broncm ovjenčani članovi Lovrate - Mićo Rakić, Tonči Babić, Denis Stolfa i Milivoj Jurić u pratnji predsjednika udruženja Otela Stolfe - zaslužili su prijem kod krčkog gradonačelnika Darija Vasilića koji im je za postignute rezultate poklonio vrijednu knjigu Jedra vjetra Ljube Gamulina. Inače, Šortsko ribolovno društvo Lovrata u petogodišnjoj tradiciji Europskog prvenstva dvaput je osvojilo titulu prvaka Europe (Piran, 2007.; Herceg Novi, 2010.), kao i jedno četvrto mjesto (Sardinija, 2008.). Prema tome, s pravom možemo zaključiti kako su krčki ribolovci jedni od najboljih u starinskom načinu lova na ruku iz usidrene brodice. Sljedeće Europsko prvenstvo planira se održati u Slovenili ili Italiji, a Krčani će i ondje pokušati postići najbolji rezulata.

 


Članovi krčke Lovrate tijekom primanja brončane medalje


Milivoj Jurić, Mićo Rakić, Tonči Babić i Denis Stolfa

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Održan 3. Kup grada Krka (12. lipnja 2011.)

Dana 11. lipnja 2011. u Velikoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir održan je treći po redu Kup grada Krka na kojem je sudjelovalo 190 natjecatelja iz 16 primorsko-goranskih kluba. Krčko natjecanje tako je okupilo karatiste iz Rijeke, Opatije, Lošinja, Raba, Pazina, Poreča, Pule, Kastva, Delnica i naravno Krka. Ovaj turnir uključivao je kategorije u kumiteu i katama, i to od mlađih učenika/ca do kadeta/kinja. Nakon 3. Kupa grada Krka u istoj dvorani tijekom kolovoza po prvi će se put odžati regijsko prvenstvo za sve uzrasne kategorije.

>> preuzmite rezultate 3. Kupa grada Krka (.pdf)

 


S natjecanja u Velikoj dvorani Srednje škole
Hrvatski kralj Zvonimir

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na Kastavskim sportskim igrma (07. lipnja 2011.)

Povodom Dana grada Kastva u sklopu Kastavskih sportskih igara, u nedjelju 05. lipnja, održan je karate turnir za mlađi uzrast koji je okupio više od 100 natjecatelja iz 13 primorsko-goranskih i istarskih klubova. Karate klub Krk Croatia na ovom tradicionalnom natjecanju sudjelovao je s najmlađim članovima: Antonio i Lorena Stipanović nastupili prvi put, za razliku od Kristijana Lukanovića, Manuela Bajčića, Branimira Vančine i Dominika Nonveillera. Svi spomenuti natjecatelji ovaj su put ostvarili isti rezultat - zavidno treće mjesto.


Krčki karatisti u društvu trenera

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Kvarnerska rivijera - skupina D: Olimpija - Hajduk (0:0) 0:0 (25. svibnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Saša Dujić (Novi Vinodol) 8. Pomoćnici: Radić (Kastav) i Dragović (Viškovo).

OLIMPIJA: Dremelj; Bokal; Kovačević; Djenić; Cimrič; Arsić; Čeh; Augeld; Smiljanić; Lukanc i Mencin.
Trener: Darko Šuerl.

HAJDUK: Radić; Barišić; Peričić; Župan; Bradarić; Travančić; Caktaš; Pešić; Čerina; Gusić i Radošević.
Trener: Josip Španjić.
(Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Kvarnerska rivijera - skupina D: Krk - Augsgburg (0:0) 0:0 (25. svibnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 250. Sudac: Zvonko Radić (Kastav) 7. Pomoćnici: Dujić (N. Vinodol) i Dragović (Viškovo).

KRK: Grlj 6,5 (od 41. Tadić 6,5); Kružić 6,5; Skomeršić 6,5 (od 49. Gržetić 6,5); Konjić 6,5; Žuvić 6,5; Brozić 6,5; Kovačić 6,5 (od 41. Petršorić 6,5); Rubčić 6,5 (od 41. Vulin 6,5); Prtenjača 6,5; Morić 6,5 i Pejanović - (od 2. Vračar).
Trener: Nevio Malatestinić.

AUGSGBURG: Ignjatovići 6,5; Lovrec 6,5; Worz 6,5 (od 41 Sonmez 6,5); Merkle 6,5 (od 55. Lameira 6,5), Rieder 6,5; Niessner 6,5 (od 41. Coporda 6,5); Feicht 6,5 (od 55. Thiede 6,5); Sawinm 6,5; Hodžić 6,5; Muller 6,5 i Joannis 6,5.
Trener: Ilija Aračić.

IGRAČ UTAKMICE:  Karlo Kružić (Krk).

Odigrana je utakmica za prestiž, jer jedni i drugi izborili su prolaz u četvrtfinale Kvarnerske rivijere. U prvome poluvremenu vladala je potpuna dominacija Augsgburga, uz povremene prijetnje domaćih - preko Rupčića i Prtenjače. U drugome dijelu i jedan i drugi trener vrše izmjene te priliku daju igračima koji nisu imali minutažu na turniru. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Kvarnerska rivijera - skupina D: Krk - Olimpija (1:0) 2:0 (24. svibnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 350. Sudac: Vedran Jelenčić (Rijeka) 7. Pomoćnici: Frlan (Podhum) i Barbić (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Konjić (2), 2:0 Morić (72).

KRK: Grlj 7; Kružić 7,5; Skomeršić 7 (od 54 Morić 7,5); Konjić 7; Duračak 7; Brozić 7 (od 74 Žuvić -); Kovačić 7 (od 60 Petrošorić 7); Rubčić 8; Prtenjača 7 (od 77 Vračar -); Brlošić 7,5 i Pejanović 7 (od 70 Vulin -).
Trener: Nevio Malatestinić.

OLIMPIJA: Blažević 7; Bokal 5; Kovačević 5; Djenić 5; Cimrič 5 (od 33 Sckwarzmann 5,5); Burkelica 5,5; Čeh 5,5; Augeld 5,5; Smiljanić 5; Lukanc 5 (od 53 Arsić 5,5) i Mencin 5,5.
Trener: Darko Šuerl.

ŽUTI KARTON: Lukanc 52' (Olimpija)

IGRAČ UTAKMICE: Deni Rubčić (Krk).

Već u 2. minuti Rubčić s desne strane centrira na drugu stativu, gdje Konjić prsima prima loptu te iz voleja pogađa mrežu za - 1:0. U 8. minuti Rubčić ponovo daje upotrebljivu loptu za Brlošića, koji iz dobre prilike puca kraj gola. Do kraja poluvremena mogli smo vidjeti još četiri velike prilike Krka, odnosno nevjerojatne obrane golmana Blaževića. U nastavku utakmice domaćin pametnom igrom ne dopušta Olimpiji da razvije igru. U 71. minuti Brlošić pokreće akciju, lopta dolazi do Rubčića, a zatim do Morića koji pogađa desni donji kut za konačnih - 2:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Kvarnerska rivijera - skupina D: Augsgburg - Hajduk (0:0) 1:1 (24. svibnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Tomislav Frlan (Podhum) 8. Pomoćnici: Jelenčić i Barbić (oba Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 Caktaš (50 - 11m), 1:1 Merkle (73).

AUGSGBURG: Ignjatovići 6; Gottle 6 (od 65 Merkle 6,5); Worz 6; Coporda 6; Niejner 6; Rieder - (od 21 Lameira 6,5); Feicht 6 (od 41 Sawin 6); Lovrec 6 (od 58 Thiede 6,5); Hodžić 6 (od 58 Low 6); Muller 6 i Sonmez 6.
Trener: Ilija Aračić.

HAJDUK: Radić 6; Barišić 6; Milić 6; Peričić 6; Bencun 5,5 (od 41 Medak 6); Travančić 6; Caktaš 6; Pešić  6(od 71 Šoštarić -); Gusić 6; Radošević 6 i Franić 6 (od 41 Župan 6).
Trener: Josip Španjić.

ŽUTI KARTON: Niejner(Augsgburg) i Barišić (Hajduk).

IGRAČ UTAKMICE: Filipe Lameira (Augsgburg).

Po jakoj vrućini osim velike borbenosti i vrlo oprezne igre u prvom poluvremenu ni jedni ni drugi nisu uspjeli ostvariti niti jednu priliku. Početkom drugog dijela Hajduk radi pritisak na posljednju liniju Augsgburga što donosi rezultat u 50. minuti. Travančić krade loptu kapetanu Niejneru, te ga ovaj ruši za najstrožu kaznu. Penal izvodi Caktaš pogađajući lijevi donji kut golmana Ignjatovića za 0:1. U 73. minuti Lameira izvodi korner s lijeve strane, golmanu Radiću ispada lopta, a u gužvi najprisebniji Merkle petom postiže spretan pogodak za izjednačenje na 1:1. U 76. minuti Nijemci umalo dolaze do sva tri boda, ali na sreću Hajduka Muller pogađa prečku. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Kvarnerska rivijera - skupina D: Augsgburg - Olimpija (0:0) 3:0 (24. svibnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Goran Brusić (Rijeka) 8. Pomoćnici: Čulina i Badjuk.

STRIJELCI: 1:0 Thiede (66), 2:0 Sawin (70) i 3:0 Hodžić (75).

AUGSGBURG: Gelios 7; Goetle 7; Worz 7 (od 72 Niessner -); Coporda 7; Merkle 7; Lemeira 7; Fetcht 7 (od 41 Low -, od 56 Rieder 7); Thiede 7,5; Sawin 7; Muller 7 (od 41 Lovrenc 7) i Sonmez 7 (od 41 Hodžić 7).
Trener: Ilija Aračić.

OLIMPIJA: Dremelj 6; Bokal 6; Kovačević 6; Djenić 6; Cimrič 6 (od 76 Arsić -); Brkelica 6; Čeh 6; Augeld 6; Smiljanić 6; Lukanc  6 (od 76 Sckwarzmann -) i Mencin 6.
Trener: Darko Šuerl.

ŽUTI KARTON: Lameira (Augsgburg), te Kovačević i Mencin (Olimpija).

IGRAČ UTAKMICE:  Marco Thiede (Augsgburg).

U izjednačenom prvom poluvremenu vidjela se po jedna prilika na svakoj strani. U nastavku utakmice, puno bolja ekipa Augsgburga okrunila se vodstvom u 66. minuti. Nakon centaršuta s lijeve strane kapetan Thiede prima loptu na desetak metara od gola Zmajčeka, te plasira u nebranjenu mrežu za 1:0. Četiri minute kasnije brzonogi Sawin bježi tromoj obrani te povećava rezultat na 2:0. Točku na i u 75. minuti postavlja Hodžić kada neometan prima loptu, te pogađa malu mrežicu golmana Dremelja za konačnih 3:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Kvarnerska rivijera - skupina D: Krk - Hajduk (0:0) 0:0 (24. svibnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 500. Sudac: Čulina (Rijeka) 6. Pomoćnici: Badjuk i Brusić.

KRK: Grlj 6,5; Kružić 7; Skomeršić 6,5; Konjić 6,5; Duračak 7; Brozić 6,5 (od 72 Morić -); Kovačić 6,5; Rubčić 7; Pretenjača 6,5 (od 73 Dminić -); Brlošić 6,5 i Pejanović 7 (od 60 Vračar 6,5).
Trener: Nevio Malatestinić.

HAJDUK: Radić 6,5; Milić 6; Župan 6; Bradarić 6 (od 70 Bencun -); Čaktaš 6,5; Pešić 6,5 (od 57 Šioštarić 6,); Čerina 6; Gusić 6; Bukal 6,5 (od 41 Barišić 6) i Radošević 6.
Trener: Josip Španjić.

ŽUTI KARTON: Kovačić (Krk), te Bradarić i Čaktaš (Hajduk).

CRVENI KARTON: Marko Čerina - 79' psovanje i Josip Španjić - 5' prigovor (oba Hajduk).

IGRAČ UTAKMICE: Amar Duračak (Krk).

U prvih 40 minuta brojni posjetitelji Kvarnerske rivijere mogli su svjedočiti fanatičnoj borbenosti domaćina i njihovim dvijema poluprilikama preko Rubčića iz prekida, te prilikom Hajduka u 35. minuti kada Čaktaš s 20 metara zagrijava golmana Grlju. U drugome dijelu bolja je bila ekipa Hajduka, ali bez pravog učinka prema golu Krka. Ukratko - zaslužen bod domaćinima i razočaravajuća igra bilih tića! (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Mali atletičari nastupili na 17. međunarodnom mitingu mladih i Krosu Novog lista (24. svibnja 2011.)

Sedamnaesti međunarodni miting mladih održan u Kranju bio je prilika da članovi Atletskog kluba Krk po četvrti put nastupe na stadionu na kojem su postignuti mnogi klupski rekordi. Dobri rezultati nisu izostali ni ove godine. U dvadeset i pet startova postignuto je petnaest osobnih, te osam klupskih rekorda. Među najmlađima (U8) najbolji rezultat postigao je Vid Jurešić u bacanju vorteksa gdje je zauzeo ukupno peto mjesto. U kategoriji dječaka (U10) najuspješniji je bio Filip Braut koji je imavši tri starta, triput postavio klupske rekorde, a ujedno je u bacanju vorteksa osvojio drugo mjesto. U kategoriji djevojčica (U12) Eva Marija Jurešić prvi je put nastupala u bacanju kugle (2 kg), a uz osvojeno peto mjesto postavila je i novi klupski rekord. U konkurenciji dječaka (U12) iz Krka je nastupio samo Fran Bonifačić, te pritom srušio dva klupska rekorda i kući odnio zlato u bacanju kugle (2kg), ali i broncu u bacanju vorteksa. Također, u skoku u dalj zauzeo je peto mjesto.
Nakon natjecanja u Kranju mali krčki atletičari nastupili su na Krosu Novog lista održanom u Brodu na Kupi. U kategoriji djevojčica vrtićkog uzrasta najbolja je bila Amina Majetić odnjevši pobjedu, a u kategoriji dječaka Vid Jurešić. U kategoriji djevojčica prvih razreda Lea Sintić nije uspjela ponoviti prošlogodišnje treće mjesto, te je utrku završila kao četvrtoplasirana. U kategoriji dječaka drugih razreda Filip Braut zauzeo je prvo, a Renato Braut treće mjesto. U utrci djevojčica trećih razreda, već treću godinu za redom svoju je konkurenciju uvjerljivo pobijedila Andrea Orlić. Konačno, u utrci dječaka četvrtih razreda četvrto je mjesto osvojio Fran Bonifačić, samo dan nakon što je iz Kranja u bacačkim disciplinama donio dvije medalje.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčani nastupili na 11. Opatija cupu (23. svibnja 2011.)

Mladi krčki karatisti svoje su na brojnim treninzima usavršene vještine imali prilike iskušali na 11. Opatija Cupu, međunarodnom karate turniru održanom 21. svibnja 2011. u Opatiji, gdje su nastupili pored 348 za borbu spremnih natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije i Hrvatske. Na ovom natjecanju koje je pored Karate kluba Krk Croatia okupilo još 44 kluba, u kategoriji učenika Branimir Vančina osvojio je treće, a Sara Siddiqui u kategoriji kadetkinja - prvo, te u kategoriji juniorki - drugo mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

WAKEBOARD: Uskoro međunarodna škola i natjecanje u wakeboardu za osobe s invaliditetom (22. svibnja 2011.)

U Puntarskoj uvali na otoku Krku, u wakeboard centru Cable Krk,  od 05. do 11. lipnja 2011. održat će se međunarodna škola, a potom i natjecanje, u wakeboardu za osobe s invaliditetom pod nazivom Krk Handi Tricks. Riječ je o događanju koje donosi tjedan odlične zabave i poučnu lekciju ne samo sportašima s invaliditetom već i svima koji svakodnevnicu uzimaju zdravo za gotovo. Na treninzima  će sudjelovati sportaši iz više europskih zemalja, uglavnom paraplegičari koji bordaju u sjedećem položaju na posebno prilagođenom wakeboardu. Ovo jedinstveno i sada već tradicionalno, sedmo po redu, natjecanje prepoznato je kao akcija koja podiže kvalitete života osoba s invaliditetom, te su ga kao glavni pokrovitelji podržali Grad Krk i tvrtka Svijet mora koja upravlja Sportsko-rekreacijskim centrom Cable Krk. Podrška  je također pristigla koliko od lokalne zajednice, toliko i od Međunarodnog saveza za skijanje na vodi i wakeboard čiji predsjednik Philippe Turchet  u samom događanju sudjeluje kao instruktor i natjecatelj. Cilj ovog projekta je prezentirati i približiti hrvatskoj javnosti skijanje na vodi i wakeboard kao odličnu ljetnu rekreaciju za osobe s invaliditetom, a sudjelovanje na treninzima za sve sudionike posve je besplatno. Svi zainteresirani u program se mogu uključiti putem maila contact@wakeboarder.hr ili na broj mobitela 091 262 7302. Polaznici zajedno treniraju s naprednim skijašima, a svima su cjelodnevno na raspolaganju domaći i strani instruktori. Čitava akcija biti će okrunjena natjecanjem koje će se održati 11. lipnja s početkom u 11.00 sati.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 33. kolo 3. HNL zapad Krk - Rovinj (2:1) 4:1 (21. svibja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Marko Gvozdanović (Jastrebarsko) 8. Pomoćnici: Solenički i Dermišek.

STRIJELCI: 1:0 Rubčić (16), 1:1 Veselinović (28), 2:1 Maglić (42), 3:1 Maglić (51), 4:1 Plecić (58 - 11m).

KRK: Grlj 7; Duračak 7; Hasanbegović 7; Maglić 8; Špalj 7; Jerković 7 (od 73 Čehajić 7); Tomić 7; Softić 7; Pejanović 7 (od 68 Stanivuk 7); Plecić 8 (od 83 Brozić -) i Rubčić 7,5.
Trener: Marin Tomljanović.

ROVINJ: Orbanić 6; Budicin 6; N. Abuselyana 5,5; Matika 5,5; Cvolić 5,5; Novoselić 6,5; Tanković 5,5; O. Abuselyana 5,5; Duvnjak 5,5; Glamočanin 5,5 i Veselinović 6 (od 46 Barlecaj 6).
Trener: Emil Nimčević.

IGRAČ UTAKMICE: Matko Maglić (Krk).

U početnom ispitivanju snaga bolje su se snašli domaći igrači - Jerković i Duračak dalekometnim udarcima prijete, ali lopta prolazi kraj gola. U 13. minuti nakon pogreške gostujuće obrane Pejanović izlazi sam pred Orbanića, ali mu potonji loptu izbija u korner. U 16. minuti Tomić odlično prolazi po desnom boku, centrira na pet metara od gola gdje se nalazi Rubčić koji glavom vara golmana za - 1:0. U prvom opasnom napadu gosti dolaze do izjednačenja. Budicin s desnog boka šalje loptu na drugu stativu gdje glavom Veselinović posprema za - 1:1. Domaći rade dodatni pritisak što donosi ploda u 43. minuti. Plecić izvodi korner, a najviši u skoku krčki kapetan Maglić postiže vodstvo od - 2:1. U nastavku utakmice domaći kreću s novim napadima prema golu Rovinja. U 46. minuti Plecić s ruba kaznenog prostora pogađa prečku. Gosti prijete u 49. minuti kada Tanković s dvadesetak metara tuče nisko dolje u lijevi kut, ali domaći vratar Grlj ne da se iznenaditi. U sljedećem napadu Plecić iznova asistira za drugi pogodak Maglića - 3:1. U 58. minuti N. Abuselyana igra rukom u kaznenom prostoru. Najstrožu kaznu izvodi Plecić, te loptu plasira u desni donji kut za zasluženo slavlje Krka - 4:1. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Fran Bonifačić - osvojio treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u višeboju (16. svibnja 2011.)

Po prvi put mladi atletičari Atletskog kluba Krk stigli su na državno natjecanje u ulozi favorita za medalje. Posve novo iskustvo za Krčane završilo je djelomičnim uspjehom. U konkurenciji dječaka Fran Bonifačić osvojio je treće mjesto, dok Eva Marija Jurešić nije uspjela ponoviti svoje najbolje rezultate. Ipak, u šesnaest startova mladi sportaši ostvarili su dvanaest osobnih rekorda, od čega su četiri i novi klupski. Prije godinu dana svoj su prvi nastup na Državnom prvenstvu u višeboju Fran Bonifačić i Eva Marija Jurešić završili izvrsnim petim i šestim mjestom, kao najbolji u svojem uzrastu. Tim uspjehom, kao i rezultatima ostvarenim u proteklih godinu dana, ovi su perspektivni atletičari bili među favoritima za najviša postolja ovogodišnjeg prvenstva koje se 07. i 08. svibnja održalo u Varaždinu. Prve su s natjecanjem započele limačice utrkom na 60 m. Sve tri članice krčkog kluba postavile su osobne rekorde. Nakon prve discipline Eva Marija Jurešić zauzimala je treće mjesto, dok je Andrea Orlić bila deveta, a Marija Kirinčić dvanaesta. Uslijedio je skok udalj. Ponovo su sve tri djevojčice postavile osobne rekorde. Nakon spomenute discipline Eva Marija Jurešić bila je na drugom mjestu sa samo 39 bodova zaostatka u odnosu na vodeću. Najslabije rezultate limačice su ostvarile u disciplini bacanja vorteksa, nakon čega je uslijedila utrka na 400 m. Pobjeda u ovoj disciplini Andrei Orlić donjela je ukupno deseto mjesto. Marija Kirinčić otrčala je junačku utrku i svojim osobnim rekordom opravdala sudjelovanje na prvenstvu, dok Eva Marija Jurešić nije uspjela obraniti poziciju s kojom je ušla u posljednju disciplinu. Usporedo s natjecanjem djevojčica odvijalo se i natjecanje limača. Fran Bonifačić bio je jedini predstavnik krčkog kluba na natjecanju s istim rasporedom disciplina (60 m, dalj, vorteks, 400 m). Nakon sprinta u kojem je osobni rekord popravio za gotovo tri desetinke zauzimao je deveto mjesto. Na skoku udalj prvi je put skočio preko četiri metra i u ukupnom poretku podigao se na osmo mjesto. Pobjedom u bacanju vorteksa skočio je na drugo mjesto ukupnog poretka, a utrka na 400 metara bila je presudna za zadržavanje na pobjedničkom postolju. Pametnom utrkom i iscrpljujućom završnicom Fran Bonifačić istrčao je 400 m za minutu i petnaest sekundi, osvojivši 50 bodova bez kojih bi pao na peto mjesto i ostao bez medalje!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 30. kolo 3. HNL zapad Krk - Crikvenica (0:0) 2:0 (07. svibnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Marko Raguž (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Mađarić i Čavarović.

STRIJELCI: 1:0 Melo (54), 2:0 Tomić (80).

KRK: Grlj 6,5; Duračak 6,5; Hasanbegović 6,5; Maglić 7; Špalj 6,5; Jerković 6,5 (od 30 Softić 6,5); Tomić 7; Nenadić 6,5; Pejanović 6,5 (od 75 Stanivuk -); Melo 7 (od 78 Brozić -) i Rubčić 6,5.
Trener: Marin Tomljanović.

CRIKVENICA: Srok 5; Murica 6 (od 35 Đulabić 6); Jug 6; Majher 6; Komar 6,5; Vukić 6; Butorac 5,5 (od 83 Jelenović -); Jovanović 6; Kaćunić 6 (od 61 Gašparović 6); Spasić 6 i Novaković 6,5.
Trener: Boris Tičić.

ŽUTI KARTON: Pejanović i Hasanbegović (Krk), te Srok, Spasić i Đulabić (Crikvenica).

IGRAČ UTAKMICE: Matko Maglić (Krk).

Odigrana je utakmica velike važnosti, za jedne i druge, ali s poluvremenom za zaborav. U prvom dijelu igralo se uglavnom na sredini terena, čvrsto s puno prekida, a jedino je vrijedno spomenuti 43. minutu kada Spasić propušta jedinu pravu priliku - budući da iz dobre pozicije puca visoko preko gola. U nastavku prvi prijete gosti. Kaćunić iz prekida s lijeve strane centrira u kazneni prostor gdje pronalazi Novakovića, koji tuče glavom, a mlada nada Grlj bez problema brani. Prvu veću priliku domaćih mogli smo vidjeti u 52. minuti, kada Duračak s desnog boka centrira na pet metara za Tomića, ali Srok sjajno brani. Dvije minute kasnije - velika pogreška golmana Sroka. Zbog psovanja suca dosuđuje se indirektni udarac s nekih osam metara od gola. Nenadić kratko prosljeđuje Maleu, koji loptu plasira u donji desni kut za vodstvo od 1:0. Brzonogi Spasić mogao je poravnati rezultat u 60. minuti, ali Maglić požrtvovno u padu izbija loptu s gol crte. U 80. minuti Stanivuk iz kontra napada po lijevoj strani dodaje Nenadiću koji asistira na drugoj strani do Tomića - što loptu plasira ispod nemoćnog golmana Sroka za konačnih 2:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SKIJANJE: Proglašeni najbolji skijaši u sezoni 2010./2011. (02. svibnja 2011.)

Netom završenog vikenda u krčkom Hotelu Dražica održano je proglašenje ukupnih pobjednika Elan croski kupa u alpskim disciplinama, Hrvatskog pokala u skijaškom trčanju, te Snowboard tura u snowboardu za sezonu 2010./2011. Ovo tradicionalno druženje koje se svake godine priređuje po završetku skijaške sezone organizirano je uz podršku Primorsko-goranske županije, Grada Krka, Hotela Krk i Turističke zajednice Grada Krka koja je pobjednicima osigurala i prigodne poklone. Nakon održane jednosatne ceremonije Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, svim je sportašima čestitao na izvrsnim rezultatima koje su ostvarili u ovoj sezoni, zaželjevši da im i sljedeća bude jednako uspješna. Samoj dodjeli nazočili su Günter Hujara, direktor Svjetskog kupa za muškarce i Nataša Jurina, direktorica Turističkog ureda koja je izrazila zadovoljstvo što je upravao grad Krk, u godini kada se Hrvatska ponosi najboljim svjetskim skijašem, dobio priliku ugostiti i ostale prvake ovog sporta. Ovaj susret predstavlja početak suradnje između Hrvatskog skijaškog saveza i Turističke zajednice Grada Krka na promociji zimskog i ljetnog turizma u Hrvatskoj, zaključila je naposlijetku Jurina.

>> preuzmite listu najuspješnijih domaćih skijaša u sezoni 2010./2011.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 28. kolo 3. HNL zapad Krk - Radnik (0:0) 2:1 (26. travnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Ivan Batušić (Jastrebarsko) 5,5. Pomoćnici: Solenički i Pirša.

STRIJELCI: 1:0 Hasanbegović (55), 2:0 Duračak (65), 2:1 Franjić (75).

KRK: Grlj 7,5; Duračak 7,5; Hasanbegović 7,5; Maglić 7; Špalj 7; Softić 8; Tomić 7; Nenadić 7; Pejanović 7,5; Melo 7 i Plecić 7 (od 79 Rubčić -).
Trener: Marin Tomljanović.

RADNIK: Karatović 6; Bručić 6; Polovanec 5,5; Pažin 6; Šimić 6 (od 86 Geljić -); Petrović 5,5; Hodonj 6; Franjić 6; Pazman 6; Vukić 6 (od 59 Plum 6) i Jakirović 5,5.
Trener: Goran Lacković.

ŽUTI KARTON: Tomić (Krk)  Polovanec, Pazman (Radnik)

IGRAČ UTAKMICE: Huso Softić (Krk).

Odigrana je utakmica za pamćenje, a o zasluženoj pobjedi nad favoriziranim liderom Radnikom odlučili su krčki bekovi. Prvu priliku utakmice imaju gosti u 11. minuti kada Vukić sa sedam metara puca iznad prečke. U 24. minuti Melo izvodi korner - lopta se opet odbija do njega - te slijedi udarac kraj desne stative u gol aut. Novu priliku domaći imaju iz kornera u 34. minuti, gdje lopta dolazi u peterac Radnika, te Maglić u padu pokušava zahvatiti loptu, ali ne stiže. U drugom dijelu dogodila se puno bolja igra Krčana tijekom koje su stalno prijetili golu Karatovića. Najprije u 51. minuti Softić s 18 metara puca ravno u golmana. U 52. minuti Pejanović prima loptu od Plecića, okreće Polovaneca, te iz okreta puca lijevom nogom pogađajući stativu. Tri minute kasnije - gol za Krk. Lijevi bek domaćina Hasanbegović odlučuje se na udarac s 25 metara od gola, lopta zatim pada na pet metara od Karatovića, te žabicom preko njega trese mrežu za 1:0. U sljedećoj akciji dogodila se nova velika prilika za Pejanovića koji izlazi sam pred golmana, ali ni ovog puta ne uspjeva pogoditi. U 65. minuti drugi bočni Duračak postiže rijetko viđeni gol  - s 45 metara iskosa odlučuje se za silovit udarac te na iznenađenje prisutnih lopta odsjeda pod prečku nemoćnog golmana za 2:0. U 75. minuti gosti smanjuju rezultat, a u gužvi pred golom najprisebniji je bio Franjić. U posljednjoj minuti utakmice gosti su mogli izjednačiti, ali mladi golman Grlj skida udarac Hodonja. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Katarina Bogdanić županijska prvakinja do 9 godina (18. travnja 2011.)

U subotu, 16. travnja 2011., u Rijeci je pod organizacijskom palicom Šahovskog saveza PGŽ i Šahovskog kluba Rijeka održano prvenstvo Primorsko-goranske županije u kategoriji djevojčica do 9 godina starosti. Spomenuto je prvenstvo za krčki klub bilo itekako posebno budući da je njegova članica Katarina Bogdanić Kate iz Vrha uvjerljivo osvojila prvo mjesto. Ova je devotogodišnjakinja prije samo par mjeseci krenula na kadetske šahovske turnire - osvojivši tako u kratkom periodu najsjajniju medalju. Katarina je na spomenutom prvenstvu nadmašila sva očekivanja, naprosto pomevši konkurenciju. Za ovako dobar rezultat zaslužan je i njezin trener Ivan Mandekić internacionalni majstor iz Rijeke koji već nekoliko godina radi s mladim Krčanima, i koji je do visokih pozicija u hrvatskom šahu doveo puno mladih šahista. Najbolji primjer možda predstavlja četverostruka seniorska prvakinja Hrvatske Borka Frančišković, no Mandekić je uvjeren kako bi devetogodišnja Katarina Bogdanić upornim radom mogla isto tako doseći šahovske visine. Nepravedno bi bilo ne spomenuti i njezinu sestru Antonelu Bogdanić koja je po Mandekićevu sudu jednako talentirana, a obzirom da ima 12 godina njezine su konkurentice puno ozbiljnije no upornim radom mogla bi dostići konkurenciju. Na istom prvenstvu nastupila je još jedna članica krčkog kluba Maris Čaušević koja je s dva osvojena boda zauzela osmo mjesto.


Katarina Bogdnić i Ivan Mandekić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Novi rezultati sa seniorskih šahovskih liga hrvatske - Zapad (18. travnja 2011.)

U  Jelenju - Dražicama nastavljajene su ekipne seniorske šahovske lige hrvatske - Zapad. Ekipe su u svakoj partiji nastupale sa šest igrača. Prva ekipa Šahovskog kluba Krk natječe se u 3. ligi zajedno s još deset ekipa, a nakon šest kola i deset meč bodova zauzela je drugo mjesto iza Šahovskog kluba Batane iz Rovinja, te ispred ekipe Uljanika iz Pule. Prvenstvo se nastavlja u studenom kada krčku ekipu očekuju još tri meča i realni izgledi za plasman u 2. hrvatsku ligu - Zapad, jer dvije prvoplasirane ekipe automatski ulaze u viši rang natjecaja. Druga ekipa Šahovskog kluba Krk natjecala se u 4. seniorskoj hrvatskoj šahovskoj ligi - Zapad. Oni su uvjerljivo osvojili prvo mjesto s jedanaest meč bodova plasiravši se u viši rang natjecanja - 3. hrvatsku ligu Zapad . Ekipa iz Kastva osvojila je drugo, a ekipa iz Vodnjana treće mjesto. Ekipa ŠK Krk II imala je na ovom prvenstvu igrače koji su i pojedinačno (po pločama) bili najbolji. Tako je titulu najbolje ploče prvenstva zaslužila Karmen Mrakovčić osvojivši 100% bodova.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigran pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu (18. travnja 2011.)

Netom završenog vikenda u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni  turnir u brzopoteznom šahu. Tempo igre bio je 5,00 minuta po igraču, a igralo se po Bergerovom sistemu - svatko sa svakim jednokružno. Natjecanje je okupilo osmero šahista. Prvo mjesto podijelili su Sivano Samblić (6) i Toni Peter Gall (6). Treće mjesto osvojio je Miro Čaušević (5), a četvrto Duško Lazić (4).

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 26. kolo 3. HNL zapad Krk - Medulin 1921 (0:0) 0:3 (17. travnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Goran Baršić (Zagreb) 5,5. Pomoćnici: Tomislav Lukšić i Josip Pilčić (oba Velika Gorica).

STRIJELCI: 0:1 Mujić (55), 0:2 Imširević (61), 0:3 Gnip (72).

KRK: Grlj 5; Brozić 5 (od 46 Melo 5, od 75 Stanivuk -); Hasanbegović 5; Maglić 5; Špalj 5; Jerković 5 (od 58 Petrović 5); Tomić 5; Čehajić 5; Pejanović 5; Pejić 5 i Rubčić 5.
Trener: Marin Tomljanović.

MEDULIN 1921: Petrušić 7; Hrelja 6,5; Lekaj 6,5; Bakjac 6,5; Konović 7 (od 80 Bubić -); Mujić 7; Đapić 6,5; Imširević 7; Benić 6,5; Vidalić 6,5 i Gnip 7,5.
Trener: Ivan Kukučka.

ŽUTI KARTON: Maglić, Tomić (Krk), te Petrušić, Hrelja, Bakjac, Mujić, Vidalić (Medulin 1921)

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Gnip (Medulin 1921).

Prvo poluvrijeme i početak drugog protekli su u potpunoj dominaciji domaćina, no sportska sreća, uz propušteni penal, ubrzo je napustila ovog otočkog trećeligaša. Već u prvoj minuti Čehajić s par metara puca kraj gola. Sljedeću i najveću priliku Krk je imo u 24. minuti, kada Pejanović dodaje usamljenom Pejiću koji dribla golmana, a potonji ga ruši za najstrožu kaznu. U nastavku, novi krčki kapetan Maglić uzima loptu, plasira je u desnu stranu, ali odličnom obranom Petrušić loptu odbija u polje. U 31. minuti Tomić centrira s desne strane - loptu prihvaća Hasanbegović, te iz poluvoleja puca preko gola. Na početku nastavka ista slika - Pejić ubacuje na desetak metara od gola Medulinčana, gdje Špalj iz voleja puca preko gola. U 55. minuti stiže kazna. Nakon slobodnog udarca za goste s četrdesetak metara od gola, visoku loptu u kazneni prostor ubacuje Gnip, a najviši u skoku Mujić glavom matira Grlja za 0:1. U sljedećem napadu nevjerojatno je to što su promašili krčki golgeteri. Melo dodaje odličnu loptu Magliću koji ulazi u kazneni prostor, asistira na dugu stativu gdje se nalaze Pejanović i Hasanbegović, no obojica promašuju loptu. Kazna stiže u 61. minuti kada Konović u brzom kontra napadu proigrava brzonogog Imširevića koji plasira ispod nemoćnog Grlja za 0:2. Desetak minuta kasnije najbolji pojedinac na terenu Gnip prihvaća loptu u kaznenom prostoru domaćina, te s lakoćom prebacuje golmana u praznu mrežu za konačnih 0:3. Zadnju priliku za domaćine propušta Maglić u 79. minuti kada glavom pogađa prečku. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Proglašeni najbolji sportaši, sportašice i sportski kolektivi otoka Krka za 2010. godinu (14. travnja 2011.)

U Restoranu Intrada u Malinskoj održano je još jedno izdanje tradicionalnog proglašenja najboljih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva otoka Krka u 2010. godini. Događanje koje svake godine ugošćuje drugo otočko lokalno središte, najviše razloga za zadovoljstvo donjelo je članovima malinskarskog Streljačkoga kluba Dub, te omišaljskog Veslačkog kluba Glagoljaš iz kojeg dolaze laureati u većini mlađih kategorija. Naslovom najbolje sportašice otoka Krka u 2010. u kategoriji djevojaka do 14 godina starosti okitile su se Glagoljašice Tia Kraljić i Iva Domišljanović  koje su podijelile prvo mjesto pred drugoplasiranim judašicama Bernardom Došen, Winonom Magašić i Iris Magaš te trećeplasiranom jedriličarkom Evom Žužić. Sportašicom godine u starosnoj kategoriji do 18 godina proglašena je Paola Girotto, također veslačica Glagoljaša koja je iza sebe ostavila drugoplasiranu karatašicu Saru Siddiqui i judašicu Nadju Nekić. Sportašem godine u kategoriji do 14 godina proglašen je omišaljski veslač Michael Girotto koji je titulu odnio pred judašima Leom Herićem i Lovrom Dragoslovićem te trećeplasiranim šahistom Danijelom Dudom. Najboljim sportašem u kategoriji do 18 godina starosti proglašen je Filip Labađuk iz Judo kluba Krk koji je nadmašio ostvarenja drugoplasiranog wakeboardera Lovra Klepca i trećeplasiranog judaša Joška Markovića. Najboljom seniorkom u prošloj godini proglašena je Ljiljana Biro, članica Športskog ribolovnog društva Čikavica iz Šila, uz koju su još nagrađene i drugoplasirana Nataša Rogina te Gloria Kukuljan. Naslov najboljeg seniora odnio je Andrej Krstinić iz Streljačkog kluba Dub iz Malinske. U istoj je kategoriji nagrađen i njegov drugoplasirani klupski kolega Adriano Pavletić te Saša Grgantov, član Boćarskog kluba Trstena iz Njivica. Najuspješnijim sportskim klubom u kategoriji kadeta i juniora u protekloj je godini proglašen Streljački klub Dub iz Malinske za kojim su, po ocjeni komisije, uslijedili Veslački klub Glagoljaš, te Nogometni klub Krk. Dubaši su titulu naboljih odnijeli i u kategoriji najboljega kluba seniorske kategorije gdje su im konkurenciju činili krčki nogometaši te članovi Športsko ribolovnog društva Lovrata iz Krka.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Održana kriterijska regata 1.6. - 08. po redu Memorijal Branko Tudor (12. travnja 2011.)

U gradu Krku netom završenog vikenda u organizaciji Jedriličarskog kluba Plav održan je tradicionalni 08. Memorijal Branko Tudor za klasu Optimist s koeficijentom 1.6. Sveukupni broj natjecatelja ove godine popeo se na rekordnih 183, uključujući jedriličare iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Italije i Austrije. Natjecanje je održano u akvatoriju Krčkog zaljeva, a od predviđenih devet plovova održana su tek dva tako da se regata nije bodovala za reprezentaciju. Prva dva dana vrijeme nije bilo naklonjeno jedriličarima, te se zbog nedostatka vjetra nije isplovljavalo u regatno polje. Trećeg dana jutro je počelo s jakom burom (snage dvadesetak čvorova) što su jedriličari iskoristili i uspjeli otploviti dva plova. Treći plov nije se održao jer kao i prethodnih dana nije bilo vjetra.
Kao ukupni pobjednik 08. Memorijala Branko Tudor proglašen je Jonatan Vadnai iz mađarskog BYC. Drugoplasirani je Duje Frzop iz JK Zal Betina, a trećeplasirani Opatijac Mateo Pavinčić. Među ženskim optimistima najbolja je bila Lana Husić iz JK Trogir, drugoplasirana Čehinja Teresa Samsulova iz YC Brno, a trećeplasirana Julia Hasenohrl iz austrijskog YC Achensee. Kod djevojčica do 12 godina najuspješnija je bila Leonarda Fugošić iz JD Val Crikvenica, ispred Palme Cargo iz splitskog JK Mornar i Čehinje Lucije Keblove iz CYJ Prag. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je Martin Peternelj iz JK Jadro Koper, drugo njegov klupski kolega Liam Orel, a treće David Pekica iz pulskog JK Vega. Među domaćinima 60. mjesto osvojila je Mara Žužić, 71. Marko Žužić, 130. Eva Žužić, 150. Franko Petrov, 163. Filip Morožin i 180. Lukas Morožin. Proglašenje pobjednika održalo se zadnjeg dana regate na krčkom lukobranu uz puno sunca i dobro raspoloženje. 

Ukupni poredak: 1. Jonatan Vadnai BYC, 2. Duje Frzop JK Zal Betina, 3. Mateo Pavinčić JK Opatija, 4. Marin Radačić JK Trogir, 5. Luka Matić JK Sveti Ivan, 6. Peter Janežić JK Mipc Ljubljana, 7. Lana Husić JK Trogir...

Djevojčice: 1. Lana Husić JK Trogir, 2. Teresa Samsulova YC Brno, 3. Julia Hasenohrl YC Achensee, 4. Karla Savar YC Zagreb, 5. Jana Germani JK Jadro, 6. Anđela Demicheli Vitturi JK Split, 7. Lara Poljsak JK Pirat...

Djevojčice do 12 godina: 1. Leonarda Fugošić JD Val, 2. Palma Cargo JK Mornar, 3. Lucie Keblova CYJ Prag, 4. Mare Milić JK Horizont, 5. Tea Manestar JD Val, 6. Rea Krmpotić JD Val, 7. Sandra Lipovec JK Pirat...

Dječaci do 12 godina: 1. Martin Peternelj JK Jadro, 2. Liam Orel JK Jadro, 3. David Pekica JK Vega, 4. Lovre Marfat JK Uskok, 5. Leon Kljus JD Val, 6. Sven Stevanović JK Maestral, 7. Klemen Semelbauer JK Pirat... (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV:  Održano redovno klupsko prvenstvo za seniore i seniorke (12. travnja 2011.)

Športsko ribolovno društvo Lovrata iz Krka u akvatoriju Krčkog zaljeva održalo je redovno godišnje klupsko prvenstvo za seniore i seniorke. Po jakoj buri koja je na mahove dostizala i 20 čvorova sportski ribolovci hrabro su isplovili i u punih pet sati ulovili 15.922 grama ribe. Klupskim prvakom za 2011. godinu proglašen je stari veteran Mićo Rakić, inače trener muške seniorske reprezentacije iz usidrene brodice, ulovivši 3.864 grama ribe. Drugo mjesto zauzeo je Milivoj Jurić, dok je treće osvojio Tonči Babić. U kategoriji seniorki prvakinjom kluba iznova je proglašena Gordana Pavletić uhvativši 772 grama ribe. Drugo mjesto zauzela je Višnja Popović, a treća Sonja Ponoš. Najveću ribu ulovio je Zdravko Prebeg, i to Lenca teškog 550 grama. Sljedećeg vikenda, 16. travnja 2011., na rasporedu je klupsko prvenstvo za juniore U-16 i mlađe seniore U-21.

Seniori:  1. Mićo Rakić 3864 g, 2. Milivoj Jurić 3186, 3. Tonči Babić 1614, 4. Marko Pavičić 1212, 5. Denis Stolfa 936, 6. Zdravko Prebeg 906, 7. Pino Bačić 864, 8. Ive Petrov 480, 9. Nikola Mrvoš 474, 10. Damir Dika 406…

Seniorke: 1. Gordana Pavletić 772, 2. Višnja Popović 668 i 3. Sonja Ponoš 540. (Milivoj Jurić)

 
Sportski ribolovci Lovrate: seniori i seniorke

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 24. kolo 3. HNL zapad Krk - Opatija (0:0) 1:1 (05. travnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Sendi Soldatić (Potpićan) 5,5. Pomoćnici: Pamić i Flegar.

STRIJELCI: 0:1 Mance (46), 1:1 Pejić (50).

KRK: Zmajla 6; Duračak 6; Hasanbegović 6; Nenadić 6; Špalj 6; Plecić 6,5; Brozić 6 (od 49 Čehajić 6); Pejić 6; Rubčić 6 (od 46 Tomić 6); Melo 6 (od 76 Pejanović -) i Petrović 6.
Trener: Marin Tomljanović.

OPATIJA: Vukić 6; Corallini 6; Tkalčević 6; Zobić 6; Kremenović 6; Radomir 6 (od 62 Rukavina 6); Šuker 6,5; Matovina 6 (od 46 Adler 6); Rudan 6 (od 46 Žiković 6); Mance 7 i Bubnić 6.
Trener: Zoran Bogolin.

ŽUTI KARTON: Plecić (Krk)  Corallini, Adler (Opatija)

IGRAČ UTAKMICE: Dario Mance (Opatija).

U 6. minuti Rudan uzima loptu domaćoj obrani, prosljeđuje do usamljenog Matovine koji puca ravno u golmana. U sljedećem napadu domaći propuštaju najveću priliku utakmice. Plecić daje na bok Hasanbegoviću koji s lijeve strane prosljeđuje pred gol Opatije gdje se neometan našao Rubčić uputivši na iznenađenje prisutnih loptu preko gola. Sljedeću priliku propušta Petrović u 28. minuti kada puca kraj gola na asistenciju Plecića. Do kraja poluvremena dogodio se sjajno izveden slobodni udarac Mancea i još bolja intervencija Zmajle. U drugome dijelu čim se krenulo s centra igrač utakmice Dario Mance odlučio se s tridesetak metara za udarac na gol pogodivši desne rašlje nemoćnog Zmajle za 0:1. Izjednačenje stiže u 50. minuti kada se pred golom Vukića stvorila velika gužva u kojoj Pejić prihvaća loptu te je rutinerski lijevom nogom plasira u nebranjenu mrežu za 1:1. U nastavku utakmice uz puno poluprilika za postizanje pogotka ostvarene su dvije velike prilike, i to svaka sa svoje strane. U 70. minuti Rudan milimetarski poslužuje Šukera koji bježi krčkoj obrani i golmanu Zmajli, te iskosa s desne strane ne uspjeva pogoditi prazan gol. Zadnju priliku propušta Pejić kada prima loptu na desetak metara od gola Opatije, ali puca kraj same stative u gol aut. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčani nastupili na tradicionalnom Kupu TAD Rijeka (05. travnja 2011.)
 
Na osmom po redu međunarodnom Kupu TAD Rijeka koji je okupio 500 natjecatelja (45 klubova) iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske nastupili su i članovi Karate kluba Krk Croatia: Branimir Vančinma, Aijdin Ibrahimović i Sara Siddiqui. Aijdin Ibrahimović u jakoj konkurenciji pored 22 natjecatelja zauzeo je odlično treće mjesto, dok se Sara Siddiqui, kojoj je ovo bio prvi nastup nakon Europskog prvenstva održanog u Novom Sadu, popela na najvišu stepenicu postolja. Natjecanje je održano u riječkoj Sportskoj dvorani 3. maj.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Održan pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu (04. travnja 2011.)
 
U  nedjelju 03. travnja 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu. Tempo igre bio je 5,00 minuta po igraču, a igralo se po Bergerovom sistemu - svatko sa svakim jednokružno. Natjecanje je okupilo dvanaest šahista. Po prvi puta na ovakvom turniru nastupio je internacionalni majstor iz Rusije - Aleksandar Lisjenko. On je prikupivši najveći broj bodova (10,5) uz sve pobjede i samo jedan remi protiv Petera Tonija Galla osvojio turnir. Drugo mjesto podijelili su Peter Toni Gall (8,5) i Silvano Samblić (8,5), a četvrto i peto Marijan Brzac (7,0) i Duško Lazić (7,0). Šesto je zauzeo Dario Duda (6), dok su sedmo i osmo podijelili Dejan Duda (5,5) i Sergio Jurina (5,5). Deveto mjesto pripalo je Ivanu Mršiću (3,3), deseto Ivici Tavčaru (2,0), jedanaesto Danijelu Dudi (1,5), a dvanaesto Marijanu Juriću (1,0).
Idućeg vikenda, 09. i 10. travnja 2011. u Jelenju - Dražicama nastavljaju se ekipne seniorske šahovske lige Hrvatske. Ekipe u svakoj partiji nasupaju s po šest igrača. Prva ekipa Šahovskog kluba Krk natječe se u 3. šahovskoj ligi - Zapad koja okuplja deset timova, a s 4 meč boda zauzela je 2. mjesto, i to iza Šahovskog kluba Batane iz Rovinja te ispred Uljanika iz Pule i Delnica. Druga ekipa Šahovskog kluba Krk natječe se u 4. seniorskoj hrvatskoj šahovskoj ligi - Zapad. Ova ekipa trenutno je prva sa 6 meč i 13,5 pojeninačnih bodova. Druga je ekipa Šahovskog kluba Rovinj, a treća ekipa Vodnjana, iza koje slijede ekipe Šahovskog kluba Zrinski Frankopan iz Novog Vinodola i Kastav iz Kastva. Očekuje se kako bi obje krčke ekipe, po završetku natjecanja, trebale preći u viši rang.

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Članovi i članice Jedriličarskog kluba Plav sudjelovali na tri regate (28. ožujka 2011.)

Proteklih tjedana članovi i članice Jedriličarskog kluba Plav sudjelovali su na tri regate. Stariji natjecatelji u klasi Laser 4.7 i Laser Radial svoje su vještine iskušali na pulskoj regati Dan Uljanika zauzevši slijedeća mjesta: Helena Purić 3. u kategoriji djevojka - klasa Laser 4.7; Gloria Kukuljan 2. u kategoriji djevojaka - klasa Laser Radial; Dominik Kopanica 3. u kategoriji djevojaka - klasa Laser Radial; te Lovro Iussich ukupno 11. - klasa Laser Radial. Spomenuto je natjecanje u obje klase okupilo pedesetak jedriličara. Krčki Optimisti natjecali su se i na Zagrebačkoj proljetnoj regati (Jarun). Mara Žužić ostvarila je ukupnu pobjedu i nakon sedam plovova zauzela 1. mjesto, dok je njezina sestra Eva bila je ukupno 8. Netom završenog vikenda, jedrilo se u Crikvenici, i to na kriterijskoj regati 1.6 koja je tradicionalno okupila velik broj natjecatelja. Nakon dvodnevnog natjecanja, i šet odjedrenih plovova, posebno se istaknuo Marko Žužić zauzevši ukupno 13. mjesto. Također, Mara Žužić bila je 41., Eva Žužić 84., Franko Petrov 91., a Filip Morožin 105. U zadnjem plovu drugog dana velik broj natjecatelja imao je problema s korentom pri ulasku u cilj što je nekima značajno pokvario ukupni rezultat. Nedjelja međutim nije pružala dobre uvijete za jedrenje, pa prilike za popravak plasmana nije bilo.
Od 8. do 10. travnja 2011., Jedriličarski klub Plav iznova je domaćin velike regate za klasu Optimist. Osmi Memorijal Branko Tudor održati će se u gradu Krku (Porporela), a jedrilice, natjecatelji i njihova pratnja, bit će ukras grada puna tri dana. Također, očekuje se kako će natjecanje okupiti 150 jedriličara i jedriličarki između 8 i 15 godina.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 22. kolo 3. HNL zapad Krk - Dugo Selo (0:1) 0:1 (27. ožujka 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 150. Sudac: Zoran Vasiljević (Fažane) 6. Pomoćnici: Pamić i Muller.

STRIJELCI: 0:1 Rac (1).

KRK: Zmajla 5,5; Duračak 6; Hasanbegović 5,5; Nenadić 5,5; Špalj 5,5; Plecić 5,5 (od 46 Melo 5,5); Jerković 5,5 (od 46 Pejić 5,5); Brozić 6 (od 61 Čehajić 5,5); Tomić 5,5; Rubčić 5,5 i Petrović 5,5.
Trener: Marin Tomljanović.

DUGO SELO: Berišić 6; Maros 6; Mamić 6; Monar 6; Stošić 6; Jambrišak 6 (od 88 Kuninec -); Rac 6,5; Roca 6 (od 81 Bogović -); Nežić 6; Filipović 6 i Martić 6 (od 79 Dubravac -).
Trener: Miroslav Škrlec.

ŽUTI KARTON: Špalj, Plecić (Krk)  Maros, Stošić (Dugo Selo)

IGRAČ UTAKMICE: Mario Rac (Dugo Selo).

Nije se ni krenulo s centra, a gosti dolaze u vodstvo, i to samo jedinim udarcem u okvir. Rac izvodi slobodan udarac s 40 metara od gola, lopta u visokom luku prelijeće sve igrače, ali i golmana Zmajlu, te se od prečke odbija u gol za - 0:1. Domaći su imli veliku šansu izjednačiti u 10. minuti, kada Tomić sam izbija pred gol, ali se ne snalazi te lopta završava u korneru. Sljedeću priliku pred golom Dugoselčana mogli smo vidjeti u 32. minuti kada u gužvi pred golom Duračak lijevom nogom puca uz samu vratnicu u gol aut. U nastavku utakmice odvijao se stalan pritisak domaćih, ali gosti se uspješno brane. U 62. minuti Pejić s ruba kaznenog prostora lukavo gađa lijevi donji kut Berišića, ali ni ovog puta lopta ne odsjeda na pravo mjesto. Zadnju priliku propušta Nenadić u 82. minuti, i to glavom na odlično dodavanje Mela. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

SPORTSKI RIBOLOV: Dozvole za ribolov i članarine Športskog ribolovnog društva Lovrata (25. ožujak 2011.)

>> preuzmite cjenik (.pdf)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na 6. Cro cupu (22. ožujka 2011.)

Na internacionalnom 6. po redu Cro cupu održanom u poznatom Sportsko-gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, nastupila su tri člana Karate kluba Krk Croatia. Samo natjecanje okupilo je 450 sudionika (55 klubova) iz dvije nam susjedne države - Slovenije, te Bosne i Hercegovine. Manuel Bajčić tako se popeo na najviši dio postolja, dok je njegov klupski kolega Branimir Vančina zauzeo treću poziciju. U ekipnom djelu natjecanja tim u sastavu Bajčić - Vančina - Ibrahimović osvojio je također treće mjesto.

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 20. kolo 3. HNL zapad Krk - orijent (0:0) 1:0 (12. ožujka 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 250. Sudac: Đani Mihočka (Rijeka) 6. Pomoćnici: Barbić i Puškarić (oba Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 Maglić (83).

KRK: Zmajla -; Duračak 6 (od 70 Melo 6,5); Hasanbegović 6; Nenadić 6; Maglić 7; Plecić 6; Krešić 6 (od 46 Petrović 6); Pejić 6; Tomić 6,5; Jerković 6 i Rubčić 5,5 (od 82 Čehajić -).
Trener: Marin Tomljanović.

ORIJENT: Hasanbegović 7; Burić 5,5; Mikulić 5,5; Vidmar 5,5; Udović 5,5; Rabar 5,5; Žarić 6 (od 80 Novaković -); Jasprica 5,5; Kurolt 5,5; Devović 5,5 (od 86 Pecolaj -) i Barišić 5,5.
Trener: Teodor Ivić.

ŽUTI KARTON: Jerković (Krk).

IGRAČ UTAKMICE: Matko Maglić (Krk).

Sasvim zasluženo izborena je pobjeda, ali i velika tri boda za Krčane. Čini se nevjerojatnim što su sve u ovoj utakmici domaći nogometaši promašiti i što je sve obranio Edvin Hasanbegović. U 12. minuti Plecić s lijevog krila daje Tomiću koji puca vanjskim felšom, te pogađa stativu. Novu veliku priliku propušta Rupčić u 27. minuti kada neometan s desetak metara puca u golmana. Do poluvremena domaći propuštaju još dvije prilike, i to Rupčićevu u 32. i Tomićevu u 41. minuti, ali u oba slučaja događaju se sjajne intervencije orijentovog golmana. U nasatavku odigrana je repriza prvog poluvremena. Ponovno Rupčić u 52. i 63. minuti prijeti glavom, ali ni ovog puta lopta ne ulazi u gol. U 70. minuti događa se prava opsada gola tj. tri promašene prilike Petrovića, Mela i Jerkovića. Na drugoj strani u 81. minuti javlja se jedina prilika gostiju, ali domaća obrana u posljednji trenutak spašava najgore. Kad se već pomislilo na dijeljenje bodova u 83. minuti Melo izvodi korner s desne strane, centrira u srce kaznenog prostora gdje u skoku najviši domaći stoper Maglić glavom zakucava loptu pod prečku za konačnih - 1:0. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na Prvenstvu Hrvatske održanom u Jastrebarskom (02. ožujka 2011.)

Pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, te u organizaciji jaskanskog Karate kluba Jastreb, 26. veljače 2011., u sportskoj dvorani srednje škole održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu koje je otvorio jaskanski gradonačelnik Mihael Zmajlović. Na ovom prvenstvu namijenjenom učenicima i učenicama nastupili su sljedeći članovi Karate kluba Krk Croatia: Lovro Mršić, Branimir Vančina, Aijdin Ibrahimović, Manuel Bajčić i Dominik Nonveiller. Netom održano natjecanje ostati će u sjećanju kao najbrojnijie dosad obzirom da je okupilo 263 natjecatelja/ice iz čitave Hrvatske. U svojoj kategoriji pored 50 mladih karatista, Manuel Bajčić i Aijdin Ibrahimović plasirali su se među prvih deset, dok je Branimir Vančina zauzeo odlično sedmo mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.  Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Detalji s održanog prvenstva

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Lora Kukić nastupa na međunarodnom ženskom velemajstorskom turniru (01. ožujka 2011.)

Članica Šahovskog kluba Krk Lora Kukić između 26. veljače i 05. ožujka 2011. nastupa na jakom međunarodnom ženskom velemajstorskom turniru koji se pod nazivom Cvijet Mediterana već jedanaestu godinu za redom odžava u Rijeci. Ovaj turnir koji organizira Šahovski klub Draga iz Rijeke odvija se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Direktor turnira je član Šahovskog kluba Krka Ivan Mandekić. Samo natjecanje okupio je deset šahistica s titulma internacionalnih majstorica i velemajstorica iz Rusije, Francuske, Rumuljske, Češke, Švedske, Slovenije i Hrvatske. Lora Kukić na ovom turniru nastupa već drugu godinu za redom. Iako je prošle nakon devet kola osvojila 0,5 bodova, ove se godine unatoč jakoj konkurenciji očekuje njezin korak dalje. Kao najmlađa učesnica natjecanja Lora je vrlo sigurnom igrom remizirala s francuskom međunarodnom majstoricom Andreeom Bollongier. Štoviše, nakon dobre pripreme i jako dobro odigranog otvaranja u središljici je imala prigodu staviti Francuskinju pred teška iskušenja, no ipak je respekt učinio svoje što je rezultiralo podjelom boda. Za početak više nego dobro!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Održan pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu (01. ožujka 2011.)

U nedjelju 27. veljače 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu. Tempo igre bio je 10,00 minuta po igraču, a igralo se po Bergerovom sistemu - svatko sa svakim jednokružno. Natjecanje je okupilo devet šahista - članove krčkog kluba iz Krka, Omišlja, Njivica, Malinske i Žgaljića. Pobjedu turnira iznova je odnio Duško Lazić (7,00) doživivši tek jedan poraz. Drugo mjesto zauzeo je Silvano Samblić (6,00), a treće Toni Petar Gall (6,00). Na četvro mjesto zasjeo je povratnik Ivan Karabaić (5,5). Peto mjesto pripalo je Sergiju Jurini (3,5), a šesto Miru Čauševiću (3). Sedmo mjesto osvojio je Marijan Jurić (2,5), osmo Ivan Mršić (1,5), a deveto Denis bačić (1). Novi pojedinačni turnir na rasporedu je u nedjelju 06. ožujka 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati.

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Antonela i Katarina Bogdanić nastupile na riječkom kadetskom turniru (01. ožujka 2011.)

U Riječkom šahovskom domu nastavljena je serija mjesečnih kadetskih turnira za 2011. godinu. Provođenje formule A i B turnira pun je pogodak organizatora Šahovskog kluba Rijeka tako da je A turnir okupio 19, a B turnir 43 natjecatelja. Pobjedu na A kadetskom turniru odnio je Jadranko Plenča (Rijeka), dok je na B turniru svoj šahovski talent potvrdio Tin Lončar Matušan (Kastav). Na ovom su natjecanju također nastupile sestre Antonela i Katarina Bogdanić iz Vrha. Ove članice Šahovskog kluba Krk iako su sudjelovale na turnirima šahovske škole u Puntu ovo je bio njihov prvi nastup na službenom natjecanju. Katarina je na riječkom turniru osvojila 3, a Antonela 2 boda. S dvije spomenute šahistice radi poznati šahovski pedagog Ivan Mandekić koji od njih u budućnosti očekuje dobre rezultate.

 
Katarina i Antonela Bogdanić

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Krčki jedriličari/ke nastupili na 17. Carnival Cupu (28. veljače 2011.)

U Opatiji je između 18. i 20. veljače 2011. održan 17. Carnival Cup - natjecanje u jedrenju za kalsu Optimist. Jedriličarski klub Plav na istom je sudjelovao s 5 natjecatelja, a pored njih 123 Krčani su zauzeli slijedeća mjesta: Marko Žužić - 23., Mara Žužić - 54., Eva Žužić - 83., Franko Petrov - 84. i Filip Marožin - 93. Kad se iz ukupnog plasmana izdvoje djevojčice (njih 29), Mara je na 10., a Eva na 19. mjestu. Poznato je da Opatija u jutarnjim satima uglavnom nudi tramontanu pa se ona i ove godine tijekom natjecanja intenzivno iskorištavala. Bura što se očekivala u petak poslijepodne nije se podigla tako da je prvog dana održan tek jedan plov. Bura se međutim razvila u subotu, ali je onemogućila tramontanu i ponovo dopustila održavanje tek jednog plova. Zadnjeg dana start je bio zakazan u 8.00 sati, a tramontana od 12 čvorova napokon je omogućila održavanje oba plova. Nakon ove regate, poredak na nacionalnoj ljestvici klase Optimist za mlade članove krčkog kluba jest slijedeći: Marko Žužić - 15., Mara Žužić - 45., Eva - 73., Franko - 102. i Filip - 113. Ova ljestvica, što je bitno istaknuti, okuplja više od 300 natjecatelja. Krčke jedriličare i ovog vikenda očekuje akcija, i to na pulskoj regati namijenjenoj Optimistima.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano 18. kolo 3. HNL zapad Krk - Zelina (0:1) 1:4 (26. veljače 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Mario Jurašić (Zagreb) 5,5. Pomoćnici: Jović i Gorše (oba iz Zagreba).

STRIJELCI: 0:1 Gluhak (13); 1:1 Tomić (50); 1:2 Mesec (70); 1:3 Mesec (75); 1:4 Gluhak (87).

KRK: Zmajla 5,5; Duračak 5,5; Hasanbegović 5,5; Nenadić 5,5; Špalj 5,5; Pejanović 5,5 (od 46 Plecić 5,5); Brozić 5,5 (od 73 Krešić -); Pejić 5,5; Petrović 5,5; Tomić 6; Čehajić 5,5.
Trener: Marin Tomljanović.

ZELINA: Kranjčec 7,5; Hasnek 7; Malecki 7 (od 81 Krišto -); Maslač 7; Kotarski 7; Mladiček 7; Dominović 7 (od 65 Oroz 7); Gluhak 8; Mesec 8; Mujčin 7,5 (od 87 Đurđek -); Babić 7.
Trener: Valentin Barišić.

IGRAČ UTAKMICE: Vedran Mesec (Zelina).

U prvoj prilici utakmice gosti dolaze u vodstvo i to odmah u 13. minuti kada Mesec krade loptu na tridesetak metara od gola domaćih; loptu zatim prosljeđuje Gluhaku koji je šalje pod Zmajlu za 0:1. Već u sljedećoj minuti Krk gotovo dolazi do izjednačenja. Petrović bježi obrani Zeline, te pogađa desnu stativu. U nastavku akcije dogodila se velika pogreška suca Jurašića koji nije svirao očito igranje rukom u kaznenom prostoru gostiju. Do poluvremena mogla se vidjeti prijetnja Hasanbegovića koji s centra upućuje loptu u kazneni prostor - pomognuta burom ona umalo da ne završi u mreži, no iskusni se Kranjčec neda iznenaditi. U 50. minuti Plecić fantastično proigrava Tomića dijagonalno na rubu kaznenog prostora, a ovaj majstorskim udarcem pod prečku donosi izjednačenje - 1:1. Gosti ponovo vode u 70. minuti kada Mujčin s 40 metara ubacuje u kazneni prostor gdje se najbolje snalazi Mesec koji glavom postiže gol za 1:2. Domaći umalo izjednačavaju u sljedećem napadu gdje Kranjčec na jedvite jade vadi loptu Pejića iz desnog donjeg kuta. U 75. minuti dogodio se rijetko viđeni gol Meseca, koji s 30 metara pogađa u desni gornji kut za povećanje vodstva gostiju na 1:3. Konačnih 1:4 postavlja Gluhak svojim drugim golom, i to s ruba kaznenog prostora pogađajući donji desni kut nemoćnog Zmajle. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigran pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu (21. veljače 2011.)

Nakon kratke pauze zbog zazuzetosti šahista nastupima na raznim natjecanjima nastavljen je niz turnira Šahovskog kluba Krk. Tako je u nedjelju 20. veljače 2011. odigran pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu. Tempo igre bio je 10,00 minuta po igraču, a igralo se po Bergerovom sistemu - svatko sa svakim jednokružno. Natjecanje je okupilo devet šahista, članove Šahovskog kluba Krk. Pobjednikom turnira proglašen je Duško Lazić (7,00) doživjevši samo jedan poraz. Drugo mjesto zauzeo je Silvano Samblić (6,50), a treće Toni Petar Gall (6,50). Četvrto mjesto osvojio je Sergio Jurina (4,00), peto Marijan Jurić (3,50), dok su šesto i sedmo podijelili Miro Čaušević (3,0) i Ivica Tavčar (3,0). Osmo mjesto zaslužio je Ivan pršić (2,5), dok je deveto pripalo Denisu Bačiću (0,00). Novi pojedinačni turnir na rasporedu je u nedjelju 27. veljače 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrano polufinale Kupa PGŽ: Krk - Grobničan (0:0) 3:1 (20. veljače 2011.)

Stadion Josip Uravić Pepi. Gledatelja: 200. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 7. Pomoćnici: Kezele i Skender (oba iz Rijeke).

STRIJELCI: 1:0 Pejić (51); 2:0 Pejanović (55); 3:0 Pejanović (61); 3:1 Imeraj (66).

KRK: Zmajla 7; Duračak 7; Hasanbegović 7,5; Špalj 7; Nenadić 7; Rupčić 7; Jerković 7 (od 69 Krešić 7); Brozić 7,5 (od 78 Maglić -); Pejić 8; Pejanović 8 i Tomić 7 (od 79 Dos Santos -).
Trener: Marin Tomljanović.

GROBNIČAN: Ciani 6; Grujević 5,5; Jukić 5,5; Linić 5,5; Pranjić 5,5; Miculinić 5,5; Flego 5; Bjelanović 5,5 (od 60 Bajramović 5,5); Malkić 6; Ugrina 5,5 (od 68 Grbac 5,5) i Panić 5 (od 59 Imeraj 6).
Trener: Damir Milinović.

ŽUTI KARTON: Maglić (Krk)  Jukić, Linić, Malkić (Grobničan).

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Pejanović (Krk).

Dogodila se odlična predstava Krčana i zasluženo izboreno finale Kupa PGŽ gdje ih očekuje Opatija. U prvome poluvremenu uz mnoštvo prilika s jedne i druge strane valja izdvojiti izboren jedanaesterac Pejanovića u 28. minuti kojeg Nenadić ne uspijeva realizirati. Furiozan početak drugog poluvremena, uz agresivnu i napadačku igru urodio je plodom u 51. minuti kada Panić šalje kratku loptu za golmana Ciania, no Pejanović je presjeca i nesebično daje na drugu stativu za usamljenog Pejića koji loptu konačno plasira u praznu mrežu za 1:0. Četiri minute kasnije Hasanbegović odlično dodaje Pejiću koji uzvraća asistenciju Pejanoviću za zasluženo povećanje vodstva - 2:0. U 61. minuti Pejić ponovno asistira, te gura Pejanovića jedan na jedan s Cianiem, te po treći put trese mrežu nemoćnih gostiju - 3:0. Gosti međutim smanjuju rezultat u 66. minuti kada Malkić petom dodaje Imeraju koji loptu potkopava preko nemoćnog Zmajle za konačnih 3:1. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Eva Marija Jurešić pobjedila na Regionalnom zimskom krosu (20. veljače 2011.)

Iako su krčke atletičarke na natjecanje održano u labinskom Parku skulptura otišle u suženom sastavu, vratile su se s titulom najbolje limačice koju je osvojila Eva Marija Jurešić, i to u vrlo uzbudljivoj utrci na 600 metara. Nakon slabijeg starta, cijelom dužinom utrke ona je znatno napredovala da bi u posljednjim metrima pretrčala dvije konkurentice iz pulskog kluba Istra. Uz Evu Mariju, Atletski klub Krk u istoj utrci imao je još dvije natjecateljice: Mariju Kirinčić i Doris Crnčić koje su uspješno istrčale utrku, ali nisu stigle do medalja. Ovim nastupom završila je zimska sezona koju su obilježili nastupi na dvama dvoranskim državnim prvenstvima, ujedno provjere u trenažnom procesu čiji je glavni cilj nastup na državnim prvenstvima u višeboju i individualnim disciplinama tijekom svibnja i srpnja. Klub u sezonu ulazi s velikim očekivanjima, jer se nekoliko njegovih članova/ica u mlađim uzrastima priprema za osvajanje medalja na spomenutim prvenstvima.


Članice Atletskog kluba Krk na natjecanju u Labinu

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ATLETIKA: Novi nastupi članova/ica Atletskog kluba Krk (19. veljače 2011.)

Početkom veljače u Rijeci je održano dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete/kinje. Kako je natjecanje ove godine bilo odvojeno od prvenstva za kadete, dozvoljen je nastup limačima i limačicama. Krčki klub iskoristio je ovu činjenicu i na natjecanje poveo čak četrnaest natjecatelja/ica, te tako postao drugi najbrojniji klub na natjecanju, i to odmah poslije domaćina Atletskog kluba Kvarner. Najbolji rezultat prvenstva među vrijednim krčkim sportašima postigao je najbrži atletičar kluba, Rafael Kosić osvojivši sedmo mjesto u A finalu na 60 m, a svoje prvo finale na državnom prvenstvu ostvario je i Marko Jurešić u disciplini skok u dalj - završivši na osmom mjestu. Najbolji rezultat među atletičarkama postigla je Eva Marija Jurešić kojoj je za petnaest stotinki izmaklo B finale na 60 m. Svoje prve nastupe na dvoranskom državnom prvenstvu ostvarili su Stella Jurešić i Melissa Hržić u skoku u dalj i na 60 m; Andrea Orlić i Marija Kirinčić u skoku u dalj; Lea Crnčić, Doris Crnčić i Veronika Šamanić u bacanju kugle (2 kg); te Mateo Barišić Dujmović i Filip Crnčić u bacanju kugle (3 kg). Ovom natjecanju prethodilo je dvoransko državno prvenstvo za kadete/kinje održano u zagrebačkoj Sportskoj dvorani Zrinjevac na kojem je nastupio Damjan Kosić ('97.), i to u disciplini bacanja kugle (4 kg). Budući da je u drugom bacanju dobacio do 10,85 m zauzeo je jedanaesto mjesto od ukupno dvadeset natjecatelja. Osim što je ovim rezultatom postavio novi osobni i klupski rekord, bio je bolji od svih svojih vršnjaka, pa čak i od onih koji su ga tijekom prošle godine pobjeđivali.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

BOĆANJE: Održana godišnja Skupština Boćarskog kluba Krk (14. veljače 2011.)

U Sportsko-rekreativnom centru Josip Uravić Pepi predstavnici Boćarskog kluba Krk pred okupljenim članova i ostalim znatiželjnicima održali su redovnu godišnju Skupštinu udruženja. Zasjedanje su vodili predsjednik i tajnik kluba - Bruno Karabaić i Serđo Samblić. Nakon izglasavanja radnih tijela, red je došao na sumiranje svih aktivnosti i uspjeha kluba realiziranih u prošloj godini. Tako je najprije spomenuto sudjelovanje krčkih boćara u ligaškom natjecanju Boćarskog saveza Hrvatske, i to u 2. županijskoj ligi, što je okončano izvrsnim drugim mjestom. Tijekom čitavog prvenstva, kako je spomenuto, igrači krčkog kluba pokazivali su zavidan nivo igre što je naposljetku dovelo do plasmana u finalu i napetog okršaja s Orehovicom. Uz to, krčki boćari sudjelovali su i na 2. prvenstvu otoka Krka gdje su u kategoriji parova ostvarili izvrsne rezultate zauzevši prvo (Ivan Radošević - Mladen Kosić) i drugo mjesto (Josip Radošević - Marin Butković). Tijekom prošlogodišnjeg izdanja manifestacije Sportaš otoka Krka održane u gradu Krku posebno priznanje uručeno je tajniku kluba Serđu Sambliću, i to zbog njegova iznimnog doprinosa radu udruženja koje je 2010. proslavilo dvadesetgodišnjicu djelovanja. Tijekom prošle godine krčki su boćari uspješno organizirali tri turnira - Dan Grada Krka (06. lipnja), Krk Open (10. srpnja) i Krčki sajam (16. kolovoza) - pored kojih ovaj posljednji ponosno broji dvadesettrogodišnju tradiciju. Na poslijetku, uz sudjelovanje na Boćarskom turniru Josip Zec održanom u mjestu Brzac, posebno je izdvojen zapažen nastup krčkih boćara u Sloveniji. Naime, predstavnici boćarskih klubova Krk i Brzac, sredinom kolovoza, nastupili su na Međunarodnom boćarskom turniru Budničar održanom u Domžaleu, gdje su u jakoj konkurenciji, pored šesnaest pripremljenih ekipa, osvojili odlično srebrno odličje (izgubivši u finalu od domaćina). U nastavku Skupštine raspravljeni su plan rada i financijski plan udruženja za tekuću godinu. Zasjedanju je nazočio i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.


Radno predsjednistvo


Podnošenje izvješća o radu


Sudionici Skupštine

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Članovi ŠK Krk zaigrali na 14. memorijalnom šahovskom turniru Đani Vidulić (14. veljače 2011.) 

U ponedjeljak, 14. veljače 2011., u Kraljevici je održan 14. pojedinačni brzopotezni memorijalni turnir Đani Vidulić. Natjecanje je okupilo 41 šahistu iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, a igralo se uz tempo od 5 minuta po igraču. Pobjednikom turnira proglašen je Miroslav Savić iz senjskog Šahovskog kluba Velebit s osvojenih 13,5 bodova. Drugo mjesto, s 11,5 bodova, zauzeo je Nenad Dorić iz Šahovskog kluba Pula, a treće s istim brojem bodova Ivan Prpić iz senjskog Šahovskog kluba Velebit. Na ovom natjecanju nastupili su i članovi Šahovskog kluba Krk ostvarivši sljedeće rezultate: Duško Lazić se s 9,00 bodova plasirao u skupinu igrača koji dijele 7. do 11. mjesto; Silvano Samblić se s 8,5 bodova plasirao u skupinu igrača koji dijele 12. do 16. mjesto; Miro Čaušević se sa 7,5 bodova plasirao u skupinu igrača koji dijele 19. do 23. mjesto; Ivan Mršić se sa 7,00 bodova plasirao u skupinu igrača koji dijele 24. do 31. mjesto; Toni Petar Gall se sa 6,5 bodova plasirao u skupinu igrača koji dijele 32. do 36. mjesto; Marijan Jurić se s 4,5 bodova plasirao na 39. mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Članovi ŠK Krk nastupili na 12. pojedinačnom open šahovskom turniru održanom u Kraljevici (14. veljače 2011.)

U Kraljevici se između 05. i 13. veljače 2011. odigrao tradicionalni dvanaesti po redu pojedinačni open šahovski turnr za čiju je organizaciju bio zadužen Šahovski klub ZNG 111 iz Rijeke. Ovo je natjecanje prepoznatljivo po tome što je putujuće, te se u dosadašnjim izdanjima organiziralo u Rijeci i Kastvu četiri puta, Opatiji dvaput, te Kostreni i Kraljevici jednom. Turnir se igrao u sedam kola, i to po Švicarskom sistemu. Na natjecanju koje je okupilo 43 šahista iz čitave Primorsko-Goranske i Ličko-Senjske županije nastupili su i članovi Šahovskog kluba Krk - Toni Petar Gall, Miro Čaušević, Marijan Jurić i Ivan Mršić. Nakon sedam odigranih kola pobjednikom turnira - s 5,5 osvojenih bodova - proglašen je mladi Krsnik - Ivan Viktor Čohar iz Šahovskog kluba Kvarner Rijeka. Na drugo je mjesto s 5,5 bodova zasjeo Igor Pejić iz Šahovskog kluba Kraljevica, a na treće s istim brojem bodova Marijan Zoričić iz Šahovskog kluba Crikvenica. Od krčkih šahista koji su se okušali na ovom turniru, Toni Petar Gall i Mario Čaušević s 3,00 prikupljena boda našli su se u skupini igrača koji dijele 24. do 29. mjesto.  Ivan Mršić s 2,5 boda u skupini je igrača koji dijele 30. do 35. mjesto, dok je Marijan Jurić s 0,5 boda zauzeo 43. mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Krčki karatisti nastupili na međunarodnom turniru - Delta kup (13. veljače 2011.)

U subotu 12. veljače 2011. u riječkoj Sportskoj dvorani 3. Maj, pod organizacijskom palicom Karate kluba Delta po trinaesti put održan je međunarodni karate turnir - Delta kup. Ovo veliko natjecanje okupilo je 345 karatista iz 38 klubova s područja Hrvatske i Slovenije, a među njima i članove Karate kluba Krk: Manuela Bajčića, Roka Barovića, Lovra Dudu, Ajdina Ibrahimovića, Lovru Mršića, Dominika Nonveillera, Branimira Vančinu i Antonija Vatavuka. U kategoriji mlađih učenika do 34 kg Roko Barović zauzeo je treće mjesto. U kategoriji učenika preko 42 kg Manuel Bajčić osvojio je također treće mjesto. U kategoriji kadeta do 57 kg Antonio Vatavuk zauzeo je 1., a u kategoriji kadeta do 63 kg Lovro Duda osvojio je 3. mjesto.


Detalj s riječkog turnira - Delta kup

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Kraljevica (0:0) 1:0 (12. veljače 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Zamuda (Kraljevica).

STRIJELCI: 1:0 Maglić (65).

KRK: Zmajla; Duračak; Hasanbegović; Nenadić; Špalj; Brozić; Tomić; Plecić; Čehajić; Rubčić; Pejić (a još su igrali: Jerković; Maglić; Softić; Morić; Leto i Kovačić).
Trener: Marin Tomljanović.

KRALJEVICA: Račan; M. Marohnić; Prestint; Strukan; Kocijan; Rubinić; Herak; Kosir; Kurolt; Tadejević; Mijolović (a još su igrali: Bago; Grujić; Trope; Buvinić; Vucelić; Suzović i Dragičević)
Trener: Štulić.

ŽUTI KARTON: Jerković (Krk).
(Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Županijski reprezentativci spremni za nastup na Europskom prvenstvu (10. veljače 2011.)

Hrvatska karate reprezentacija već je krenula prema Novom Sadu gdje će se između 11. i 13. veljače 2011. održati Europsko prvenstvo za kadete i juniore. Primorsko-goranska županija na ovom će natjecanju imati osam predstavnika. U borbama u juniorskoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Zvonimir Živković (Volosko), Filip Dmitrašinović (Zamet) i Danka Zorić (Ri Croatia), dok će u kadetskoj konkurenciji na ovoj velikoj smotri po prvi put nastupiti Sara Siddiqui (Krk Croatia) i Ana Škunca (Zamet). Osim u borbama Primorsko-goranska županija imati će predstavnike i u katama - Mihaela Kobale (Lošinj), Tereza Sorić (Lošinj) i Albertina Naletina (Rab Enpija) boje Hrvatske braniti će u ekipnom nastupu kod juniorki. Europsko prvenstvo svojevrstan je ispit za hrvatsku karate reprezentaciju koja prošle godine na europskoj smotri održanoj u Izmiru nakon dvanaest godina nije osvojila medalju u konkurenciji kadeta i juniora. Također, u Izmiru je bio prekinut i niz županijskih predstavnika koji su se od 2003. s velikih smotri vraćali s minimalno jednom osvojenom medaljom, bilo u pojedinačnom ili ekipnom nastupu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Danka Zorić, Zvonimir Živković, Sara Siddiqui,
Filip Dmitrašinović i Ana Škunca

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.
Sara Siddiqui članica KK Krk Croatia

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Rezultati nakon 4. kola županijske karate lige (10. veljače 2011.)

Nakon 4. kola županijske karate lige nedavno održane u Opatiji bodovna lista donosi slijedeće rezultate. U kategoriji mlađih učenika Kristijan Lukanović iz Krka zauzeo je treće mjesto. U kategoriji učenika Ajdin Ibrahimović iz Malinske pao je na drugo, Krčanin Manuel Bajčić održao se na drugom, a Dominik Nonveiller iz Šila na zasluženom trećem mjestu. U najtežoj kategoriji učenika nastupili su Branimir Vančina koji se spustio na drugo mjesto, dok se njegov klupski kolega Lovro Mršić zadržao na trećem. Marija Vančina iz Kornića u kategoriji kadetkinja također je zadržala treće mjesto.


Članovi KK Kluba Krk Croatia u društvu roditelja i trenera


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti nastupaju na pojedinačnom open turniru u Kraljevici (07. veljače 2011.)

U Kraljevici se od 05. do 13. veljače 2011. održava tradicionalni pojedinačni open turnir u organizaciji Šahovskog kluba ZNG 111 iz Rijeke. Turnir je specifičan po tome što je putujući i u dosadašnjim izdanjima organiziran je u Rijeci i Kastvu po četiri puta, Opatiji dvaput, Kostreni jednom i sada u Kraljevici. Turnir se odigrava u sedam kola, i to po Švicarskom sistemu. Natjecanje je okupilo 43 šahista iz cijele Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Na turniru nastupaju i članovi Šahovskog kluba Krk - Toni Petar Gall, Miro Čaušević, Marijan Jurić i Ivan Mršić. Nakon četiri odigrana kola s 3,5 boda u vodstvu je mladi Krsnik - Ivan Viktor Čohar iz Šahovskog kluba Kvarner Rijeka. Drugi s istim brojem bodova je Marijan Zoričić iz Šahovskog kluba Crikvenica. Od krčkih šahista Toni Petar Gall s 2,00 boda nalazi se na diobi između 18. i 24. mjesta, dok Ivan Mršić s 1,5 bodom dijeli 25. do 34. mjesto. Miro Čaušević s 1,00 bodom dijeli 35. do 38. mjesto, a Marijan Jurić za sada s 0,5  bodova dijeli 39. do 42. mjesto.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: U Malinskoj završeno jubilarno deseto izdanje Malonogometne lige otoka Krka (07. veljače 2011.)

U organizaciji volontera Marijana Ilijića, te Općine Malinska, završila je jubilarna deseta Malonogometna liga otoka Krka, a sve utakmice odigrane su u Školskoj dvorani Dubašnica. Ovog vikenda odigrana je završnica u kojoj je iznenadila ekipa Trumm iz Malinske, te se po prvi puta okitila najboljom otočkom malonogometnom ekipom. U prvom polufinalu utakmica između Trumma i Bracere nakon regularnog dijela završila je rezultatom 1:1, a Trumm u finale prolazi na šesterce. I u drugoj polufinalnoj utakmici šesterci su odredili finalistu i to Kapo Malin koji je bio bolji od ekipe Punta iz Krka. U pauzi pred utakmicu za treće mjesto nastupili su morčići Malonogometnog kluba Punat i Malonogometnog kluba Malinska - oduševivši prepunu dvoranu. Treće mjesto osvojila je ekipa Bracere iz Malinske koja je uvjerljivim rezultatom 6:1 slavila protiv Punta iz Krka. U finalu favorizirana ekipa Kapo Malin nikako nije uspjevala probiti blok igrača i nesavladivog golmana Krunoslava Zmajlu. Trummovcima međutim polazi za rukom postići pogodak u prvoj minuti drugog dijela dok je isključen bio golman Kapa Dalibor Gajsler, što se na kraju ispostavilo ključnim za konačni rezultat. Točku na i postavlja Boris Martinčić u zadnjim sekundama utakmice, i to za zasluženo slavlje ekipe Trumm iz Malinske. Za ekipu Trumm nastupili su: Ivica Žgombić, Bojan Trbojević, Alen Nadarević, Nikola Justinić, Damir Buvač, Ivan Depikolozvane, Boris Martinčić, Emanuel Barbiš, Nikica Magaš, Robert Žgombić, Krunoslav Zmajla i Toni Komadina. Najboljim igračem proglašen je Nikica Magaš iz ekipe Trumm, najboljim golmanom Krunoslav Zmajla također iz Trumma, a najboljim strijelcem Leo Berisha iz ekipe Punta Krk s postignutih 7 golova. Nagrade je podijelio predstavnik HNS-a, ujedno i načelnik Općine Dobrinj, Neven Komadina. Posebna nagrada dodijeljena je vizionaru i začetniku Malonogometne lige otoka Krka - Milanu Broziću. Utakmice su odlično odsuditi riječki suci Vladimir Merle, Bojan Sobol i Josip Orišković.

Polufinale: Kapo-Malin - Punta Krk 2:2 (3:1); Trumm - Bracera 1:1 (2:0).
Za 3.mjesto: Bracera - Punta Krk 6:1.
Za 1.mjesto: Trumm - Kapo-Malin 2:0.

Najbolji igrač: Nikica Magaš (Trumm).
Najbolji golman: Krunoslav Zmajla (Trumm).
Najbolji strijelac: Leo Berisha (Punta Krk) - 7 golova.
(Milivoj Jurić)


Trumm (Malinska) - pobjednici Malonogometne lige otoka Krka

 
Krunoslav Zmajla - najbolji golman i Leo Berisha - najbolji strijelac 

 
Nikica Magaš - najbolji igrač i Marijan Ilijić - organizator

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Završen HIT Open 2011. - pojedinačni otvoreni međunarodni šahovski turnir (06. veljače 2011.)

Članovi Šahovskog kluba Krk Silvano Samblić, Marijan Brzac i Miro Čaušević nastupili su na šesnaestom izdanju Pojedinačnog otvorenog međunarodnog šahovskog turnira HIT Open 2011. organiziranog u slovenskoj Novoj Gorici. Turnir se održao između 28. siječnja i 03. veljače 2011., a igralo se u 9. kola po Švicarskom sistemu uz tempo igre od 90 minuta po igraču + 30 sekuindi po potezu. Ovo natjecanje bilo je podijeljeno u A i B turnir. A turnir, u kojem su sudjelovali i članovi Šahovskog kluba Krk, okupio je čak 96 igrača iz Italije, Slovenije, Francuske, Ukrajine, Armenije, Srbije i Hrvatske. Pored ostalih, u ovoj se skupini natjecalo osam velemajstora, šest internacionalnih majstora, pet Fide majstora i petnaest majstorskih kandidata. Od članova Šahovskog kluba Krk Silvano Samblić imao je I., a Marijan Brzac i Miro Čaušević II. kategoriju. Pobijednikom turnira sa 7,5 osvojenih bodova proglašen je slovenski velemajstor - Jure Škoberne. Krčki  šahisti postigli su slijedeće rezultate: Samblić je s 5,00 osvojenih bodova podijelio 29. do 42. mjesto što predstavlja odličan rezultat. Brzac je s 4,5  boda podijelio 43. do 55. mjesto što je dobar rezultat. Čaušević je s 3,00 boda podijelio 78. do 91. mjesto. Na B turniru nastupila su još 22 šahista iz Slovenije i Italije. Pobjednikom tog turnira proglašen je slovenac Milan Droničs s 8,00 prikupljenih bodova.


Atmosfera tijekom turnira - Miro Čaušević na drugom stolu
razmišlja o slijedećem potezu čekajući protivnika

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Održano polaganje za viša zvanja u karatu (06. veljače 2011.)
 
Nosioci novih pojasva u karateu su:

01. Sara Lukačić - žuto bijeli pojas;
02. Antonio Stipanović - žuto bijeli pojas;
03. Elena Žic - žuto bijeli pojas;
04. Kristijan Lunović - narančasti pojas;
05. Toni Šipuljak - narančasti pojas;
06. Rocco Baričević - crveni pojas;
07. Dominik Nonveiller - crveni pojas;
08. Aijdin Ibrahimović - crveni pojas;
09. Branimir Vančina - plavi pojas;
10. Manuel Vančina - plav pojas;
11. Lovro Žužić - crveni pojas;
12. Filip Geljić -  narančasti pojas;
13. Tomislav Ručević - narančasti pojas;
14. Renata Berisha - plavi pojas;
15. Lovro Duda - plavi pojas;
16. Adriana Bytyqui - plavi pojas.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Razultati nakon 3. kola županijske karate lige (31. siječnja 2011.)

Nakon nedavno u Opatiji održanog 3. kola županijske karate lige bodovna lista donosi slijedeće rezultate. Mlađi učenici Kristijan Lukanović i Rocco Barović iz Krka dijele treće mjesto, te će se sljedećeg tjedna u 4. kolu razriješiti pitanje osvajača bronce. U kategoriji učenika Ajdin Ibrahimović iz Malinske drži sigurnu prvu poziciju. Krčanin Manuel Bajčić ne može stići državnog prvaka već se nalazi odmah iza njega, dok je Dominik Nonveiller iz Šila zasluženo zauzeo treće mjesto. U najtežoj kategoriji učenika nastupili su Branimir Vančina i Lovro Mršić, s time da je Branimir zadržao prvo, a Lovro treće mjesto. Kornićanka Marija Vančina u kategoriji kadetkinja i dalje je treća. Za tjedan dana biti će objavljeni rezultati svih kola županijske karate lige što će donijeti i novi raspored!


Borbe tijekom 3. kola županijske karate lige

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčki šahisti nastupaju na 16. Hit Openu (31. siječnja 2011.)

Članovi Šahovskog kluba Krk - Silvano Samblić, Marijan Brzac i Miro Čaušević nastupaju na 16. Hit Openu - velikom šahovskom turniru koji se između 28. siječnja i 03. veljače 2011. održava u slovenskoj Novoj Gorici. Turnir se igra u 9. kola, i to po Švicarskom sistemu, uz tempo igre od 90 minuta po igraču + 30 sekuindi po potezu. Natjecanje je podijeljeno u A i B turnir. A turnir, u kojem sudjeluju i članovi Šahovskog kluba Krk, okuplja čak 96 igrača iz Italije, Slovenije, Francuske, Ukrajine, Armenije, Srbije i Hrvatske. Pored ostalih, u ovoj se skupini natječe osam velemajstora, šest internacionalnih majstora, pet Fide majstora i petnaest majstorskih kandidata. Među članovima Šahovskog kluba Krk Silvano Samblić ima I., a Marijan Brzac i Miro Čaušević II. kategoriju. Nakon  pet odigranih kola prvo i drugo mjesto dijele velemajstori Dragan Šolak (4,5) i Aleksandar Kovačević (4,5), obojica iz Srbije. Krčki šahisti nalaze se na sljedećim pozicijama: Samblić (2,5) je na 57., Brzac (2) na 64., a Čaušević (1,5) na 80. mjestu. U slijedećim kolima krčke šahiste očekuju lakši protivnici pa bi i njihov plasman na kraju turnira trebao biti bolji. Na B turniru još nastupa 22 šahista iz Slovenije i Italije.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

MALI NOGOMET: Održano posljednje kolo Malonogometne lige otoka Krka - Malinska 2011. (30. siječnja 2011.)

Tijekom netom završenog vikenda u Malinskoj je odigrano posljednje kolo po skupinama, kao i utakmice četvrtfinala, jubilarnog desetog po redu izdanja Malonogometne lige otoka Krka - Malinska 2011. Od većih iznenađenja treba istaknuti ispadanje Žal Zeka i Općine Dobrinj koji su napustili četvrtfinalna natjecanja nakon što su u svojim skupinama uvjerljivo osvojili vodeće pozicije. Zanimljiv par polufinala čine ekipe Punta Krk i Kapo Malin, i to ponajviše zato što su Krčani u posljednjem kolu po skupinama pobjedili Kapo rezultatom - 2:0.
Svi ljubitelji malog nogometa pozivaju se da 06. veljače 2011. (nedjelja) u Sportskoj dvorani Dubašnica s početkom u 16.00 sati nazoče raspletu Malonogometne lige otoka Krka. Finale se očekuje oko 19.00 sati!

Rezultati posljednjeg kola: Pizzeria Matteo - Žal Zeko 0:2, Vrbnik - MNK Njivice 2:1, Trumm Malinska - MNK Krk 2:1, Malin Kapo - Punta Krk 0:2, Bracera - Vihor Baška 2:0, MNK Punat - Općina Dobrinj 3:1.

Konačni poredak A grupa: 1. Općina Dobrinj (13 bodova), 2. Malin Kapo (12), 3. Bracera (11), 4. Punta Krk (9), 5. MNK Punat (8), 6. Udruga mladih Omišalj (4) i 7. Vihor Baška.

Konačni poredak B grupa: 1. Žal Zeko (15 bodova), 2. MNK Njivice (13), 3. Pizzeria Matteo (10), 4. Trumm Malinska (9), 5. Vrbnik (5), 6. Veterani Baška (4) i 7. MNK Krk (4).

Utakmice četvrtfinala: Općina Dobrinj - Trumm Malinska 1:1 (3:4p), Bracera Malinska - MNK Njivice 4:2, Malin Kapo - Pizzeria Matteo 3:2, Punta Krk - Žal Zeko 2:0.

Parovi polufinala: Trumm Malinska - Bracera Malinska, Malin Kapo - Punta Krk. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigran pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (30. siječnja 2011.)

U nedjelju, 30. siječnja 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u brzopoteznom šahu. Tempo igre bio  je 10,00 minuta po igraču, a igralo se po Bergerovom sistemu - svatko sa svakim jednokružno. Natjecanje je okupilo osam šahista - članove Šahovskog kluba Krk. Turnir je osvojio Duško Lazić (5,5). Drugo mjesto pripalo je Toniju Petru Gallu (5,0), dok su treće i četvrto podijelili Sergio Jurina (3) i Denis Bačić (3). Novi pojedinačni turnir na rasporedu je 06. veljače 2011. (nedjelja), a održati će se u prostoriji kluba s početkom u 18.00 sati. Stoga, svi šahisti pozivaju se na nastup, a ljubitelji šaha da poprate turnir. Škola šaha za osnovnoškolce i srednjoškolce održava se svakog petka u 18.00 sati u prostoriji kluba. Voditelj škole je Fide majstor iz Rijeke - Ivan Mandekić.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - OŠK (5:0) 6:1 (30. siječnja 2011.)

Stadion: Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 50. Sudac: Vladimir Lončarić (Crikvenica). Pomoćnici: Tomičić (Kraljevica) i Zamuda (Šmrika).

STRIJELCI: 1:0 Pejanović (9); 2:0 Leto (13); 3:0 Leto (23); 4:0 Leto (30); 5:0 Čehajić (35); 6:0 Rubčić (47) i 6:1 Tabako (81).

KRK: Zmajla (od 46 Grlj); Duračak; Hasanbegović (od 46 Jerković); Nenadić (od 58 Bezak); Špalj (od 58 Dminić); Brozić (od 46 Softić); Tomić (od 58 Vulin); Rubčić; Leto (od 45 Morić); Pejanović i Čehajić (od 46 Kovačić).
Trener: Marin Tomljanović.

OŠK: Avdić (od 46 Tadić); Tabako; T. Gržetić; Grgurić; D. Turčić (od 46 Ilijić); Grubišić; Zubović; Iushich (od 46 Carbone); Justinić (od 46 Gašpar); N. Turčić i Šare.
Trener: Damir Kraljić.

IGRAČ UTAKMICE: Leto (Krk).

Bodulski derbi protekao je u potpunoj dominaciji nogometaša Krka u kojoj se osobito istakao nedavno pristigli Brazilac Leto, i to s tri postignuta gola - od čega dva iz slobodnjaka. (Milivoj Jurić)

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

NOGOMET: Odigrana prijateljska utakmica Krk - Slaven Belupo (0:0) 0:0 (26. siječnja 2011.)

Stadion Josip Uravić - Pepi. Gledatelja: 100. Sudac: Damir Volf (Rijeka). Pomoćnici: Kezele i Skender (oba Rijeka).

KRK: Zmajla; Duračak; Hasanbegović; Nenadić (od 59 Softić); Špalj (od 46 Maglić); Brozić (od 46 Rubčić); Tomić; Petrović (od 59 Leto); Plecić (od 46 Jerković); Pejanović (od 84 Morić) i Čehajić (od 84 Dminić).
Trener: Marin Tomljanović.

SLAVEN BELUPO: Rodić (od 46 Nurković); Kokalović (od 46 Podrugač); Rogulj; Poljak (od 68 Geng); Vojnović; Purić (od 46 Nynkeu); Mujanović (od 73 Papa); Milardović (od 46 Bagarić); Poredski (od 46 Grgurina); Maras i Frljužec (od 46 Kuprešak).
Trener: Milan Petković.

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Pejanović (Krk).

Ova prijateljska utakmicala rezultirala je dostojnim otporom domaćina koji je u svim segmentima igre uspješno parirao prvoligašu iz Koprivnice. U igri se osobito istakao mladi centarfor Pejanović koji je u nekoliko navrata bio neuhvatljiv za vidno umornu ekipu Slaven Belupa. (Milivoj Jurić)


Igrač utakmice - Antonio Pejanović

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

KARATE: Održan zimski karate seminar u Fužinama (24. siječnja 2011.)
 
Između 21. i 23. siječnja 2011. u Fužinama su odrađene sportske pripreme za nadolazeće turnire s time da je Karate klub Krk Croatia bio jedan od organizatora seminara. Mlađi uzrasti pripremali su se za Prvenstvo Hrvatske, a svoju spremnost imaju prilike dokazati već u siječnju, dok je krčka reprezentativka svoje pripreme nastavila 23. siječnja odlaskom u Novi Sad na kontrolne mečeve s Mađarima i Srbima nakon čega slijede pripreme s kadetskom reprezentacijom u Delnicama. Europsko prvenstvo koje je ubrzo očekuje održati će se 11. veljače u Novom Sadu. Ovom seminaru prisustvovali su članovi različitih grupa kluba s time da su najmlađi bili u pratnji roditelja.

 
S karate seminara održanog u Fužinama

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigran pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (24. siječnja 2011.)

U nedjelju, 23. siječnja 2011., u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u ubrzanom šahu. Tempo igre bio je 10,00 minuta po igraču, a igralo se je po Bergerovom sistemu - svatko sa svakim jednokružno, tj. u 12 kola. Natjecanje je okupilo trinaest šahista/ica, inače članove/ice ŠK Krk redom iz Krka, Omišlja, Njivica, Malinske, Punta, i Žgaljića. Pobjednicom turnira proglašena je juniorka  Karmen Mrakovčić (10,00) iz Punta. Drugo mjesto osvojio je Duško Lazić (9,50), a treće Silvano Samblić (9,00). Četvrto i peto mjesto podijelili su kadetkinja Lora Kukić (8,00) i Marijan Brzac (8,00). Šesto mjesto zauzeo je Toni Petar Gall (7,50), sedmo Miro Čaušević (7,00), a osmo Sergio Jurina (6,0). Mjesta od devetog do dvanaestog podijelili su Marijan Jurić (3,00), Denis Bačić (3,00), Ivan Mršić (3,00) i Stipe Lukić (3,00). Posljednje trinaesto mjesto zauzeo je Ivica Tavčar (1,00). Novi pojedinačni  turnir na rasporedu je u nedjelju, 30. siječnja 2011., u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18,00 sati. Stoga, svi šahisti pozivaju se na nastup, a ljubitelji šaha da poprate turnir. Škola šaha ŠK Krk za osnovnoškolce i srednjoškolce i nadalje se održava svakog petka u 18,00 sati u prostoriji kluba. Voditelj škole je Fide majstor iz Rijeke - Ivan Mandekić.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Završeno Pojedinačno seniorsko prvenstvo Šahovskog kluba Krk (20. siječnja 2011.)

U prostoriji kluba nedavno je završeno Pojedinačno seniorsko prvenstvo Šahovskog kluba Krk za 2010. godinu. Tempo igre bilo je 90 minuta po igraču + 30 sekundi po potezu. Partije su igrane po FIDE šahovskim pravilima. Natjecanje je okupilo deset igrača i dvije igračice - članove/ice Šahovskog kluba Krk redom iz Krka, Omišlja, Njivica, Malinske, Žgaljića i Punta. Titulu prvaka kluba odnio je Duško Lazić (10,00), i to bez poraza uz dva remija. Drugo mjesto osvojila je juniorka Karmen Mrakovčić (9,00). Treće mjesto zauzeo je Silvano Samblić (8,50), a četvrto Toni Peter Gall (8,50). Peto mjesto osvojila je kadetkinja Lora Kukić (7,50), a šesto Miro Čaušević (7,00).

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Odigran pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (17. siječnja 2011.)

U nedjelju, 16. siječnja 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je pojedinačni turnir u ubrzanom šahu. Tempo igre bio je 10,00 minuta po igraču, a natjecanje je okupilo deset šahista/ica - članove/ice ŠK Krk iz Krka, Omišlja, Njivica, Malinske i Žgaljića. Pobjednicom turnira proglašena je kadetkinja Lora Kukić (7,50), dok su drugo i treće mjesto osvojili Duško Lazić (7,0) i Silvano Samblić (7,0). Četvrto mjesto pripalo je Toniju Gallu (6,0), a peto Sergiu Jurini (4,50). Šesto i sedmo mjesto podijelili su Miro Čaušević (4,0) i Marijan Brzac (4,0). Osmo mjesto zauzeo je Ivan Mršić (2,50), deveto Denis Bačić (2,00), a deseto Marijan Jurić (0,50). Novi pojedinačni turnir na rasporedu je u nedjelju, 23. siječnja 2011. u prostoriji Šahovskog kluba Krk s početkom u 18.00 sati. Svi šahisti i ljubitelji šaha pozivaju se da dođu pogledati natjecanje!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Objavljene Top liste Hrvatske s poretkom šahista i šahistica (10. siječnja 2011.)

Na samom početku godine objavljene su nove Top liste Hrvatske s poretkom šahista i šahistica koje se dobivaju nakon zbrajanja svih u prethodnom razdoblju postignutih rezultata. Na Top listi kadetkinja odlično 4. mjesto zauzela je članica Šahovskog kluba Krk - Lora Kukić, dok je 1. osvojila zagrebčanka Tihana Iveković iz Šahovskog kluba Podsused. Na Top listi juniorki Lora Kukić zauzela je 12., a Karmen Mrakovčić 15. mjesto. Prvu poziciju na ovoj Top listi odnijela je Ivona Purgar iz Šahovskog kluba Marof iz Novog Marofa. Riječ je o izvrsnim plasmanima mladih članica Šahovskog kluba Krk. Obzirom na njihove godine vodstvo krčkog kluba očekuje kako će se spomenute šahistice na Top listama iz dana u dan primicati samom vrhu. Uz ovo treba napomenuti da su Lora Kukić i Karmen Mrakovčić nedavno igrale za tim koji je osvojio ekipno kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu. U pojedinačnim rezultatima Lora Kukić dvostruka je kadetska viceprvakinja države, dok se Karmen Mrakovčić također redovito isiče izvrsnim rezultatima.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

JEDRENJE: Krčki jedriličari nastupili na međunarodinoj Novogodišnjoj regati (03. siječnja 2011.)

Šest članova/ica Jedriličarskog Plav svoju je sportsku godinu završilo sudjelovanjem na međunarodnoj Novogodišnjoj regati koju je između 28. i 31. prosinca 2010. na Hvaru organizirao Jedriličarski klub Zvir. U klasi Laser Radial pored 55 natjecatelja i natjecateljica Lovro Iussich zauzeo je 29., a Dominik Kopanica 38. mjesto. Izvrsna je bila Helena Purić osvojivši 13. mjesto pored 63 jedriličara/ke. Stotinjak jedriličara u klasi Optimist, nakon olujne i orkanske bure, dočekao je slab zapadnjak, tako da su odrađena tek dva plova, što nije bilo dovoljno za bodovanje  i uvrštavanje rezultata u kriterijsku ljesticu navedene klase. (Naime, regata je važeća s tri odrađena reguralrna plova). Na ovom natjecanju iz redova krčkog kluba sudjelovali su sljedeći Optimisti: Marko, Mara i Eva Žužić. U novu 2011. Jedriličarski klub Plav kreće s izvrsnim pozicijama svojih članova/ica na kriterijskoj ljestivci klase Optimist - Marko Žužić tako je zauzeo 20., a Mara Žužić 45. mjesto.

 
Detalji s hvarske regate

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Kadetkinje Karmen Mrakovčić i Lora Kukić - prvakinje u finalu ekipnog kadetkog prvenstva Hrvatske (03. siječnja 2011.)

U Topuskom  je od 26. do 30. prosinca 2010. odigrano finale ekipnog kadetskog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje u šahu. Tempo igre bio je 90 minuta uz dodatak od 30 sekundi po svakom odigranom potezu počevši od prvog. Partije su igrane po FIDE šahovskim pravilima. U finalu za kadetkinje nastupilo je sedam najboljih ekipa iz cijele Hrvatske. Članice krčkog šahovskog kluba Karmen Mrakovčić i Lora Kukić nastupile su na drugoj i trećoj ploči za ekipu riječkog Šahovskog kluba Draga koja je uvjerljivo osvojila prvo mjesto, i to s 11 osvojenih meč bodova. Druga je bila ekipa Šahovskog kluba Jelsa sa 7 bodova, a treća zagrebačka ekipa Ericsson Nikola Tesla također sa 7 priskrbljenih bodova. Uz to valja spomenuti kako je Lora Kukić najbolja druga ploča tuirnira sa 100,00% osvojenih bodova, te druga najbolja na trećoj ploči sa 75,00 % osvojenih bodova. Ovu uspješnu ekipu vodio je  Ivan Mandekić - član Šahovskog kluba Krk.

 
Ekipne prvakinje Hrvatske kadetske lige za 2010. - Verena Šamanić, Lora Kukić, Karmen Mrakovčić, Lorena Šamanić u društvu trenera Ivana Mandekića


Ekipne prvakinje Hrvatske za šahovkim pločama

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

ŠAH: Krčani odigrali pojedinačni turnir u ubrzanom šahu (03. siječnja 2011.)
                                       
U utorak, 28. prosinca 2010., u prostoriji Šahovskog kluba Krk odigran je  pojedinačni  turnir u ubrzanom šahu. Tempo igre bio je 10,00 minuta po igraču, a natjecanje je okupilo osmero šahista, sve članove krčkog kluba. Spomenuti je turnir osvojio Duško Lazić (5), za kojim slijede Toni Gall (3,5), Silvano Samblić (3,5), Miro Čaušević (3), te Ivan Mršić (3).